Dit is de rijkste familie van Duitsland, met dank aan BMW

Auteur: , 38 Reacties

Dat er nog altijd flink geld te verdienen valt in de auto-industrie bewijst de familie Quandt. Zij zijn de belangrijkste aandeelhouder van BMW en mogen zich sinds kort de rijkste familie van Duitsland noemen.

Johanna Quandt

Johanna is de weduwe van Herbert Quandt, de man die in 1959 zijn vermogen op het spel zette om BMW van de ondergang te redden. We kunnen dus wel stellen dat de familie een behoorlijke band heeft met het merk en geen aandeelhouder (ze bezitten 46,7 procent van BMW) is geworden om even flink te cashen.

Dat doen ze overigens wel, want het totale vermogen van Johanna en haar kinderen Stefan en Susanne zou volgens Manager Magazin ongeveer 31 miljard euro bedragen. Daarmee is de familie de rijkste van Duitsland. Tot voor kort viel die eer ten deel aan de eigenaars van Aldi, maar zij zakten nu dus naar de tweede plaats.

Ook de derde plaats op de lijst der rijken is voor een familie die nauwe banden heeft met de auto-industrie. Maria-Elisabeth Schaeffler en zoon Georg zijn namelijk eigenaar van toeleverancier Schaeffler, terwijl ze ook aandeelhouder van bandenfabrikant Continental zijn. Zij boeren met een vermogen van 17,6 miljard euro ook alles behalve slecht.38 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Jezus wat een bedragen. Wa moette dr toch mee..
@Marijn90: Wat denk je van een kleine 100.000 man aan het werk houden.
@Marijn90: Het verschil zit ‘m in het verschil tussen ‘vermogen’ en ‘geld’.
De familie heeft geen 31 miljard Euro, maar zijn eigenaar van 46,7% van een bedrijf: BMW. Dat bedrijf doet van alles met dat geld. @moveryourmind geeft daar een goed voorbeeld van.
Je vraag is: Wat moeten ze ermee? En hun antwoord is blijkbaar: Wij vinden het nodig om daarmee onze invloed uit te oefenen op een erg groot bedrijf. Want geloof maar gerust dat de leiding van dat bedrijf rekening moet houden met de wensen van zo’n aandeelhouder.
En dan komt het leuke van een familie met een controlerend belang: Waar particuliere beleggers, beurshandelaren, pensioenfondsen en dergelijke vooral willen weten wat de cijfers in de komende paar jaar gaan doen, kan een familie als deze het zich veroorloven om geld te steken in doelen op termijnen als 20 of 30 jaar. Zodat je als het zover is opeens voorop blijkt te lopen met pakweg fuelcell, waterstof en lichtgewicht materialen. Of dat je jaren verlies kunt nemen in een land als China 15 jaar terug, of Afrikaanse landen nu. Maar als het er straks goed gaat, heb jij er én de dealers, én de auto’s in het lucratieve segment klaar staan.
Kortom: zo’n familie met lange adem en diepe zakken blijkt doorslaggevender voor lange termijn-succes, dan je plaats in de markt vandaag (Een van de dingen die de Koreaanse merken voor hebben op veel andere, is dat daar ook ‘familiegeld’ achter zit).
Niet verkeerd
Ik vind het heel knap dat ze bij de Aldi zo extreem veel geld weten te verdienen.
@gop1: Meer dan 10.000 vestigingen en een omzet van 52,8 miljard euro. Niet normaal inderdaad.
@gop1: niet zo gek wanneer je weet dat deze werkgever al sinds jaar en dag zijn personeel uitbuit.
@toniominestrone: onzin, dan gaan ze toch ergens anders werken als het niet bevalt!?Holle vakbondspraatjes..
@parker: ik heb nou nog serieus geen enkele slimme opmerking van jou voorbij zien komen.
Google eerst eens wat dingen voor je je mond open trekt.
@parker: Jaja makkelijk praten heb jij, zit zelf maar in die situatie.
@parker: Als we zo gaan redeneren dan zullen alle werkgevers gaan uitbuiten. We hebben normen en waarden in dit land, wil je als werkgever niet aan de wet houden dan betaal je maar een boete of stoppen we de bestuurder maar eens een keer in het gevang.
@mashell: zoals ik al zei: holle vakbondskletspraat. Je moet zieligerds juist stimuleren om zelf het heft in handen te nemen in plaats van ze constant aan het handje te nemen.
@gop1: Aldi is/was de premium supermarkt van Duitsland. Ze hebben/hadden een hele andere positionering dan Aldi in Nederland. Je kan/kon ze zeg maar goed vergelijken met AH van een paar jaar geleden in NL. Of het nog steeds zo is weet ik niet, dit was een aantal jaar geleden in ieder geval wel zo…
via Android app
Ik dacht eerst audi te lezen maar het bleek dus aldi te zijn. Veel verschil zit er ook niet tussen. Ik zou bij geen van bijde naar binnen stappen
@smartye36: Dat van de Audi kan ik begrijpen (moet je zelf weten) maar de aldi is imo zwaar underrated
via Android app
@sebasjuhh: de aldi bij mij is heel slecht en rommelig. De lidl is veel beter ;)
@smartye36: Nee, Delhaize is de top!
@smartye36: Je moet dan ook weten dat er een sterk verschil tussen Aldi Nord en Aldi Süd bestaat. De 2 broers bezitten ieder de helft, dit uit zich in een sterk verschil tussen “vorgehensweise” van deze beide winkels. In Nederland is het Aldi Nord, de duidelijk minder variant die terecht vaak als slordig en rommelig betiteld wordt. Aldi Süd daarentegen…
@baars1992: Het is 1 concern geworden. Een van de 2 broers is overleden.
Ze zijn allebei overleden. En het verschil Nord en Sud bestaat nog steeds.
Zoveel geld hebben en dan als man zijnde je naam niet laten veranderen als je Susanne heet? Of toch stiekem een typo? ;)
@2wheeler: Waar lees jij dat Susanne een man is? Want ik zie bij de link een vrouw staan!?
@reactief: is net pas veranderd. Eerst stond er i.p.v. ‘kinderen’ ‘zoons’.
Lijkt alsof ik de Quote aan het lezen ben…
Rotschild familie is toch wat rijker denk ik
@vspa64hotmail-nl: Maar die zijn uitgewaaid over de hele wereld. Ze komen oorspronkelijk wel uit Duitsland natuurlijk.
Toch bijzonder dat verantwoordelijkheidsgevoel, je kan ook de boel verkopen en met je jacht voor Ibiza liggen. Je leeft tenslotte maar 1x
Denk dat een hoop arbeiders in Duitsland blij met de familie zijn.
Met een geschat vermogen van $490.000.000.000.000.000,- (vierhonderdnegentigduizend triljoen dollar) zijn De Rothschild de rijkste van Duitsland en de hele wereld.
Wat een loser is die john de mol dan vergeleken met deze dikke bmw family
@schellekens006: kijk jij eerst maar even in de spiegel voordat je dergelijke uitspraken dort.
@schellekens006: Ergens heb je wel een punt, maar dan niet om het geld. De Mol heeft het goed gedaan met geld: voor een godsvermogen die Endemol onzin aan de Spanjaarden verkocht. En toen had ie zoveel cash dat hij de rest van zn leven goede dingen voor de wereld had kunnen doen!
Maar nee, dan richt ie Talpa op en daarna koopt ie zich in bij SBS; het enige wat ie vervolgens heeft gedaan is geld verdienen aan de dommen van Nederland. Door zn geld en netwerk heeft ie kanalen vol met troep en reclame voor de domme Nederlander weten te maken. Als ie er nou ook nog goed educatieve programma’s aan toevoegt, maar nee; zelfs dat niet (of je moet zaken als ik ***** in/van/op/tegen Holland educatief gaan noemen).
En dan is het ergste nog dat ie een slechte rip-off maakt van Idols; het serieus laat lijken door te zorgen dat er vervlogen zangers en goede zangers die maar net niet boven komen drijven aan meedoen. En dat weet ie dan te verkopen! Business-wise erg slim van zijn kant; maar de BBC (staatsgeld) en NBC had toch beter dat geld kunnen steken in zelf liedjesshowformat te ontwikkelen?
utr1984 via Android app
@gregorius: jaloers? Hij casht er lekker door. Maar jij doet vast ook enkel werk omdat het zo goed voor de medemens is zonder enig eigenbelang?:)
@utr1984:

Ergo : Als je kritiek hebt op een miljardair ben je gelijk jaloers.
@desjonnies: Ja. Daar kan ik ook niet aan wennen.
Net als met auto’s. Er zijn er verbazend veel die ik niet kan betalen. Sommige lijken me geweldig, andere afschuwelijk. Maar als een auto duur is, en je geeft aan hem niet mooi te vinden, dan ben je ‘jaloers’.
X6, A7, Q7, Rapide: Als je ze niet mooi vindt, gun je ze blijkbaar niet aan een ander.
@utr1984: Stap 1: stabiliteit in je leven.
Stap 2: iets zinnigs doen met je leven.
Ik ben bij stap 1: heb een vrouw, hond en hypotheek. Binnenkort misschien kinderen. Ik wil graag zoveel verdienen dat ik lekker kan eten, de wereld kan zien en in een mooie auto kan rijden (onnodig, maar dat hoef ik hier niet uit te leggen). ’t Zou leuk zijn in een vrijstaand huis te wonen met een mooie tuin en dat op een locatie waar ik niet 25 minuten onderweg ben naar een restaurant of een supermarkt.
Stap 2: als ik dat heb en ik dat kan continueren, zou ik graag iets gaan doen waarmee ik andere mensen, die niet zo blij zijn, blij kan maken: of het nou hulp is, ontwikkelingswerk of wat dan ook.
Daar ben ik nog niet; dus zit ik, ondanks meerdere universitaire opleidingen, ook gewoon achter een computerscherm dingen te doen.
Ene Bill Gates is daar wel, en doet t ook. B. Ecclestone, Blatter, Platini en bijv de Mol zijn daar ook, hebben een hoop macht en zouden daar erg goede dingen mee kunnen doen, maar doen dat, naar mijn mening, te weinig.

@desjonnies: zo zal t altijd zijn!
@schellekens006: ja met een geschat vermogen van 2.2 miljard is John wel een pauper hoor ;)

En voor hoeveel mogen we jou noteren?? ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).