BMW M geeft extra reden om naar München te gaan

Auteur: , 20 Reacties

Prik een datum voor een perfecte BMW-roadtrip.

BMW M Town

Kleine anekdote: ondergetekende deed ooit een reisje Berlijn. Onderweg kom je dan zowat langs Wolfsburg. De welbekende thuisbasis van Volkswagen AG. Wil je een hoop te weten komen over een merk, dan ga je meestal naar een museum. Bij Volkswagen is het museum ‘leuk om te zien’, wat je echt moet doen in WOB is een bezoekje aan Autostadt. Dat is een soort Volkswagen-‘experience center’. Daar kom je alles te weten over Volkswagen, alsook de aansluitende merken (Bentley, Audi, Lamborghini etc). Ook niet te vergeten: de autotorens.

Mocht je niet richting het oosten maar het zuiden gaan, dan kun je in Stuttgart even langswippen bij Mercedes en Porsche, ga je helemaal naar het uiterste van Duitsland, dan is München een bijzondere stad om even te bezoeken op autogebied. De hoofdstad van Beieren is tevens de hoofdstad van BMW. Ook daar heb je een museum, wat naar verluidt ook zeker de moeite waard is, maar ook bij BMW kan je een ‘experience center’ bezoeken. BMW Welt, wat natuurlijk gewoon staat voor ‘BMW Wereld’. Dit relatief nieuwe en bijzonder ontworpen gebouw staat bomvol met nieuwe BMW’s en bijzondere exposities waar het beleven van het huidige arsenaal centraal staat.

Toch zat altijd alles onder één dak. BMW, Rolls-Royce, MINI: alles was te zien. Behalve dan een aparte afdeling voor BMW Motorsport, beter bekend als M. Aangezien dat ‘submerk’ als nooit tevoren losweekt van het reguliere BMW, hebben die nu een eigen hoekje in BMW Welt. Het heet M-Town, wat marketingtechnisch gelijk staat als ‘de plek waar het hart van de autoliefhebber sneller gaat kloppen’. Momenteel staan er een paar van de nieuwe M-modellen op display, met bijzondere opties als lakkleuren om de auto’s een beetje extra bijzonder te maken.

BMW M-Town

M-Town is vanaf nu geopend. Mocht je dus in München zijn, het is de moeite waard.20 reacties

“Where too much is just right”

Eerlijk is eerlijk, BMW snapt feilloos wat het M-label heden ten dage is. Met de M van ‘Milking it’.
@vaakbenjetebang: O, ik dacht van Milky Way.
@vaakbenjetebang: Met Minder Motorvermogen, Maar Met Meer Marketing Megaveel Money Maken
@vaakbenjetebang: Mega-grill?
De M heeft zijn glans wel aardig verloren de laatste jaren, of moet ik zeggen decennia. Tegenwoordig zit op bijna alles een M. Het is een spoiler-product geworden IPV power- product. Maar wel goed voor de bonussen bij BMW
Ik ben nu een aantal keer bij BMW Welt geweest (niet omdat ik er speciaal heen wilde maar ik was toch in de buurt) en het is echt de moeite totaal niet waard. Weinig auto’s, de een met nog meer slijtplekken dan de ander en het is er gewoon rommelig. Er staat één RR schuin achter een muurtje en de MINI’s staan er ook crisis bij. Het enige wat echt goed is, is BMW On Eeland. Hoop dat M Town wat bijdraagt.
@el-loco: *BMW On Demand
@el-loco: bij Mercedes in Stuttgart is het nog erger. De configuratie stond op zwart of grijs of zwart wit. Niet om aan te zien. Het museum van BMW is dat wel.
@el-loco: BMW Welt is inderdaad vooral een saaie rommelige showroom, maar je kunt er wel heel lekker eten. Maar als je daar dan bent is een rondleiding door het museum en vooral de fabriek wel de moeite waard.
@mashell: inderdaad, enkel voor “welt” daar heen rijden moet je niet doen maar het museum en een rondleiding door de fabriek zijn absoluut de moeite waard!

Off topic, wat echt de moeite waard is is een bezoekje aan Ducati in Bologna, icm met een “Stella” aan de fontein en een heerlijke lasagne in de binnenstad 👍🏻
@mashell: inderdaad het museum is erg mooi, zeker een bezichtiging waard zelfs voor mensen die niks met BMW hebben zoals ik zelf.
@el-loco: En tijdens hoogseizoen sluiten ze veelal alle auto’s ook nog eens zodat je er niet eens in kan zitten.

Ik ga liever bij BMW Frankfurter Ring langs. En een paar weken terug was de Mercedes Benz dealer (Arnulfstraße) zeker de moeite waard. Stonden flink wat klassiekers waaronder een SLR.
Dat decor…

Alsof ieder moment Herman van Veen op kan komen https://youtu.be/QfhebSuytGw

Er waren mooie bimmers bij,
maar niet zo mooi als jij,
M1…

Van die grote nieren 🎶
en zoveel kitsch
gingen van schrik
je ogen dicht,
M1…

Even kreeg ik kriebels in mijn keel,🎵
want je had geen lijn teveel,
M1…

Ik stond te kwijlen,
was zo blij,
ooit werd jij van mij…
En kwam een droom uit…
M1… 🎵

M1…
De BMW-wereld is niet meer mooi,
maar jij…
kan haar nog steeds een beetje
mooier kleuren… 🎶

M1, je opvolgers zijn maar zo, 🎶
Vergeleken met jouw is het om te treuren…
M1, de tijd ging veel te vlug…
Kwamen auto’s als jouw maar weer terug…
M1… 🎷🎶🎷🎵🎵🎷🎷🎷
(stroop mouwen op) 🎶 🎶 De M3 bestond nog nieieieie…, maar nu heeft elk model… 🎶… Een eigen stand… 🎶… Op elk model een Mega grill… 🎶… Nog breder dannn… de vorige Mmmmmm…. 🎶
@drdre1: ik had verwacht met een gebruikersnaam als drdre, dat het wel beter zou rijmen 😅.
@mikje90: tja, aHazes1 als gebruikersnaam was al bezet geloof ik…
Wellicht geen aparte afdeling maar een hoekje met een paar M-modellen was er altijd al.. nu dus gewoon met een ander decor.
@ometom: met als voordeel dat nu de pers over de hele wereld er over schrijft. Kleine investering maar een mooi marketing effect. Vroeger moesten ze overigens dat deel met “individual” delen. Ben benieuwd of die nu elders een hoekje krijgen.
hzr via Android app
Ben er vorige week nog langs gelopen maar toen stonden er nog afschermingen omheen. Het is gewoon dezelfde hoek waar de M modellen altijd al stonden. Nu hangen er alleen wat meer lampjes en heet het M Town.
Ik moet alle Duitse auto musea nog aan doen. Sterker nog, in Italië moet ik ze ook nog bezoeken….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).