BMW M3 DTM Champion Edition kost 160.000 euro

Auteur: , 24 Reacties

We zullen maar niet omrekenen naar guldens...ach, waarom ook niet: iemand in Nederland heeft meer dan 350.000 oud-Hollandsche florijnen neergeteld om één van de 54 exclusieve uitzwaai-M3's te kunnen kopen. Wowsa...

BMW M3 Champion Edition

Toen BMW in 2012 bij zijn terugkeer naar de DTM meteen met Bruno Spengler de overwinning pakte werd dit onder andere gevierd door met een oplage van 54 M3 DTM Champion Editions te komen: in Frozen Black, met zwarte velgen en een M-striping op dak en kofferdeksel. Destijds vernamen we dat er geen exemplaar van naar Nederland zou komen, maar enkele maanden daarna ontvingen we een mailtje dat #53 van de 54 bij een dealer in Woerden was opgedoken. Dikke kans dat dit die auto is.

BMW M3 CE detail

Op de foto’s die mike_vanderwateren rond het circuit van Zandvoort schoot zien we een model dat aan alle uiterlijke kenmerken van een Champion Edition voldoet, maar helaas hebben we geen foto’s van binnen. De auto onderscheidt zich van standaard met carbon flaps onder zijn voorbumper, verscheidene dark chrome elementen, een CFRP dak en kofferdeksel, en stickers achter de voorwielen en op de achterste zijruitjes.

In de auto tref je Spenglers handtekening aan, dorpelstrips in zijn helmdesign, een Alcantara® stuurwiel, handremhendel met “M Power” erop geborduurd, en een Novillo zwartleren trim met accenten in contrasterend Palladium Silver. Uiteraard is de auto uitgerust met het M Driver’s Package, doch de pk’s overschrijden de 420 niet.

Een van de grote voordelen van deze auto is dat er een heerlijk hoogtoerige, racy V8 in ligt, één van de grote nadelen is….dat er een heerlijk hoogtoerige, racy V8 in ligt. Met 263 gram/km aan CO2-uitstoot wordt de bestuurder aangeslagen voor meer dan 40 mille aan BPM. De cataloguswaarde: € 159.933,- Dan moet je deze auto wel heeeel graag willen, je zou er ook twee M3 CSL’s voor kunnen kopen, en een S 1000 RR op de koop toe.

Alle foto’s van deze zeldzame verschijning op autojunk!24 reacties

Dat zijn dure stickers.
Ziet er goed uit
Inderdaad. Maarja, zolang dit soort mensen het blijven kopen omdat ze denken iets speciaals in huis te hebben.. Zal BMW met dit soort uitzwaai zooi komen.
@jeffreym3: Dat dacht de persoon die in 1990 een M3 e30 evo edition kocht voor 140.000 gulden ook, nu vangt hij hetzelfde bedrag ervoor terug, in euro’s wel te verstaan.
@toniominestrone: Mits hij er al die jaren niet of nauwelijks mee heeft gereden…..
@fit4fun: De meeste editie modellen worden gekocht door verzamelaars welke inderdaad weinig kilometers maken met hun auto, feit blijft dat het door de tijd geliefde modellen zullen blijven en dat beïnvloed de prijs.
Ik heb er ook nog foto’s van, superdik ding! Staat inderdaad bij BMW Woerden regelmatig voor de deur!
Wat zijn ’t nou, guldens of florijnen?
@MARS: Die ja..
Was de afkorting voor guldens niet HFL?
@sir_smokalot:

Dfl.
@carmasterr:
Duitse Florijnen?
@tupperware:

Dutch Florin.
Maar dat klopt natuurlijk ook niet.
m3 dtm champ, ik zat eerder te denken aan m3 dtm chap edition.
@mlbenz: Of chav edition.
Tja, hier zou het een koopje zijn..
Een M3 CSL is dan ineens niet zo’n slechte keuze meer.
Als BMW liefhebber zeg ik eerlijk… Vind er geen RUK aan! Niet bijzonder genoeg!
@venividivici: als BMW liefhebber zeg ik eerlijk… Want een geweldig kanon! En erg bijzonder!
Staat er ook eentje bij Severs in Woerden
@bmwkevin:

Lees dit artikel eens!
Doe mij de M3 CRT van de plaatselijke M dealer dan maar
Als je het geld hebt geef ik je groot gelijk, wat een dikke wagen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).