KOOP DAN! Schitterende BMW M3 CSL met weinig kilometers

Auteur: , 89 Reacties

Een 2003 BMW M3 CSL in Sapphirzwart Metallic met nog geen 37.000 kilometer op de klok. Dat mag wat kosten!

En inderdaad, het kost dan ook aardig wat: de vraagprijs voor dit zeldzame hardcore lichtgewicht Bimmer-scheurijzer, met 360 paardjes onder de kap, geproduceerd door zijn maniakale 3,2 liter zes-in-lijn screamer is.. 69.500 euro. Slik, da’s een beste som.

Maar aan de andere kant: hoeveel puntgave CSL’s met een dergelijke kilometerstand verwacht je nog in je leven tegen te komen? Juist.

BMW M3 CSL

Dit is een auto die je graag in je garage hebt staan, en, zodra je de fijne kneepjes van de Nordschleife hebt geleerd, onder de billen voor een paar snelle rondes Groene Hel. Helaas weet de verkoper, Auto Leitner te Alkmaar, dit ook. Bring money.

Met dank aan yorick voor de tip!89 reacties

Liever die mooie zilveren lak met antraciet gekleurde velgen. Maar wel een super aanbod!
DE droomauto voor me! En is gewoon geen geweldigere auto voor mij, helemaal speciaal dat het geen grijze is.. Ik glij van de bank!
Word alleen maar meer waard. Wat een schitterende bak zeg.
Heerlijke auto… imo samen met de E30 de beste BMW model aller tijden, tijdloos ontwerp. Als ik het geld had dan zou ik deze zeker nemen, alleen voor het geluid al..
@kalax3: de E30 stat ook te koop…2x.
KOOP DAN!!
Voor mij de lekkerste M3 die er ooit gemaakt is. Wat zou ik deze wagen graag bezitten. Hoe heerlijk moet het zijn om iedere dag met een lach op je gezicht rond te kunnen scheuren in dit ding. Staat er nou trouwens nog een CSL (zilveren) daar of is dat een gewone M3?
Belachelijke prijzen dan toch 10 keer liever een e92 m3 dct. Heerlijke v8 en veeeeel betere versnellingsbak.
@nickimhoff: precies, voor mij een diepgrijze met rood lederen interieur :)
@nickimhoff:
Dat zou ik dan gewoon fijn doen, de minst begeerlijke M3 kopen en daar de beste M3 by far voor laten staan. PK’s zeggen niet alles, maar dat weten alleen de kenners..
@jrk68: Ach, dan blijven deze pareltjes tenminste vrij van leeghoofden..
@jrk68: De E92 heeft, naar mijn mening, een veel mooier geluid. En, ok, de bak is beter; maar dat maakt me niet veel uit. Verder heeft de E92 al een info-systeem waar je ook wat mee kan.
En ik zal zo’n ding toch nooit tot zn limiet rijden; dus ik durf toe te geven dat een CSL versie niet iets voor mij is; een hoop mensen durven dat niet toe te geven of zien t niet in: wel handig van BMW: een gestripte versie voor meer verkopen!
@gregorius:
Yep, er zijn ook mensen die gewoon een auto willen en geen rijdend infotainmentsysteem..
@nickimhoff: wat betreft de versnellingsbak heb je gelijk. Maar die motor? De V8 is een pareltje maar verbleekt in mijn ogen bij de 6-cilinder van deze M3. En ach, als de ‘bak je niet bevalt hang je er toch een handbak achter, dan heb je gelijk het enige smetje van de CSL aangepakt.
@nickimhoff: Die E92 is echt een plaatje hè. Persoonlijk vindt ik ‘m nog mooier dan deze M3. Zeker als coupè met een Akropovic uitlaat!
Staan er 2! Zie foto 27.

Wat een vette bak toch, wannahave!
@awesome: Die is al verkocht. Zie site.
via Android app
Ik blijf het bijzonder vinden hoe tijdloos het interieur van deze 3 serie is. Ook de E39 5 serie heeft dat houdbare interieur, je ziet er gewoon niet vanaf dat het, als je kijkt naar het ontwikkelingsproces, al in 1993 uitgedacht moet zijn geweest.
@knipperlichtje: tijdloos????? Ik heb zelden zo’n saaaaaaaaai grijs geval gezien.
De enige overtreffende trap na mijn vorige E46 M3CS… helaas is mijn rekening niet toereikend genoeg :(
@spykerboy:

Vorige… is die weg dan?
@Hupke: helaas wel ja :( ondertussen staat er een supra voor de deur, zeker geen straf maar de M3 was toch op elk vlak fijner/beter
@spykerboy: Welk jaar Supra?
@jensgib: betere vraag is: is het een twin turbo en alsjeblieft een linksgestuurde?
@rolov: alsjeblieft rechtsgestuurd! Dat vind ik dan weer beter, maar ik rij dan weer geen Supra. Helaas.
@ej20g: rechtsgestuurd? We wonen in Nederland he.
@rolov: heerlijk toch? Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een Impreza, maar die wilde ik extra rechtsgestuurd hebben terwijl ze in Nederland genoeg te koop zijn. Voor Japanners blijft rechtsgestuurd mijn voorkeur, het klopt gewoon veel beter voor mij. De nadelen zijn overigens miniem en dus te verwaarlozen.
@ej20g: ik heb een JDM EK9 gehad, een RHD smart roadster coupe, een RHD Audi TT quattro (225pk) en 2 RHD Elises. Voor het rijden maakt het mij weinig uit maar voor het doorverkopen wel. EK9 was zo weg, S1 Elise ook maar de rest kostte wat meer moeite.
@stephane8200: trouwens vorig jaar nog naar een E46 M3 gekeken en dat blijven fijne auto’s. Zou zomaat ook nog eens hier in de garage kunnen staan. Aanzuiggeluid van de CSL is trouwens briljant mooi.
@ej20g: ik vind het cheap overkomen een rechtsgestuurd auto. Je wilt er een maar kan hem niet betalen dus koop je een rechtsgestuurde want die is goedkoper. Maar ieder zijn ding.
@rolov: als ik als Indonesier in NL in een RHD’er zou mogen rijden zou ik niet erg vinden. Ik zou het als oefening voor het RHD rijden daarzo beschouwen. Lekker uniek gewoon een RHD wagen.

OT: Ja heerlijk zo’n E46 M3! Al helemaal als CSL. Die prijs is gewoon gerechtvaardigd gezien zijn zeldzaamheid.
@ej20g: @rolov: De supra is een RHD versie. Helaas nog wel een 2JZ-GE (voor de niet kenners non-turbo versie) maar komt (hopelijk) binnenkort wel een 2JZ-GTE in te liggen (de twinturbo motor dus). Gelukkig is het wel een handbak versie en een targa ;)
@spykerboy: targa is erg nice ;) ik blijf het jammer vinden van dat rechtsgestuurd.
@spykerboy: de elise niet door gegaan of al weer weg?
@bmwe46csl: Helaas niet doorgegaan, kreeg hem niet verzekerd, (of ik moest 600+ per maand betalen….)
@spykerboy: ik snap het niet: je had een m3e46 en nu een rechtsgestuurde nonturbo supra.. Ik wil je absoluut afzeiken maar waarom?
In alkmaar?! Dan toch maar even morgen op me fietsje springen om hem even van dichtbij te bekijken!
@lambo4all: haha, ik ben deze week toevallig ook in Alkmaar. Als ik morgen in de buurt be’N toch maar ff spieken.
Die M3 Johnny Cecotto E30 is trouwens ook wel erg lekker!
@awesome:
En Autoleitner heeft er TWEE te koop staan
Nog geen 7000 Euro is toch een redelijk prijs voor deze oude bak?
@norge: Zeggen jouw klanten dat ook als je de rekening presenteert :)
@E34M5Touring:
Als hij 7K rekent voor het aansluiten van een oud wasbakje wel, al zijn Noren wel wat gewend.
@E34M5Touring: ba dum tss
@rikus: Here all week :)
Prachtige auto maar vreselijk ‘overpriced’. Was ie nieuw al en nu helemaal. Erg veel hype rond de CSL, ja hij is puurder dan een ‘normale m3’ maar het zijn nuances en zeker zn premium niet waard. Zou liever de 996 gt3 mk1 ophalen die er ook staat bij Leitner voor 10k minder. Veel meer hardcore auto.
(en ja ik heb ze alle drie gereden, zowel de m3, de m3 csl als de gt3)
@markk2: Dat is idd een interessant punt; Levert dit zoveel meer plezier op dan een gewone M3 van dit type die je voor 1/3 vd prijs kunt kopen…?? Grappig dat je Porsche noemt trouwens, want daar zie je ook een hype op bepaalde modellen die eigenlijk over-priced beginnen te worden voor wat je er voor krijgt. Maar dan nog koop je voor dit geld een gewone M3 als daily drive en bv een 964 voor het echte sportwagen gevoel.
Hiervoor verkoop ik een teelbal, stuk van mn longen, een nier en een stuk van m’n lever. Dan leef ik nog als het goed is.
Wát een auto, inderdaad tijdloos zoals vaker gezegd hierboven. Vind een nette ‘normale’ E46 nog steeds erg mooi als ik deze onderweg zie.
Droomauto!
Zoo mooi en het aanzuiggeluid van die
6 in lijn is echt ongekend.
Dit of een kale 335i. Dan weet ik het wel. Mag je die 335i fijn in de showroom laten staan….
Iets voor de liefhebbers en fanaten. Aan een E46 335i of zelfs M3 van 7K hebben ik en de meeste anderen hier ook hun handen meer dan vol.
@Hupke: E46 335i?? Bij de E46 gingen ze niet verder dan de 330 (op de M3 na dan)
Autoleitner, de snoepwinkel voor iedereen met benzine in het bloed
dit is toch wel de laatste echte m3
we zullen nooit meer een bmw 6 in lijn zo machtig mooi horen klinken
Ja, 70K is een berg centen, maar daar krijg je de meest begeerde M3 voor terug. Dit is een zekerheidje wanneer je een toekomstige klassieker zoekt, hier praten de kenners over 30 jaar nog over.
Iedereen is dan de megalomane zero’s van deze eeuw vergeten en lacht om die malle onbetrouwbare M5 V10 en de M3 V8.
Fantastisch gave bak! Als ik het geld had gehad dan had ik het wel geweten hoor. Wat een ding!!
Jezus wat is die in mooie staat zeg!!!!
Kan iemand me zeggen waarom op de foto rechts een gat in de bumper is (bestuurderszijde, dus links op de wagen)? Het is niet van een mistlicht want aan de andere zijde is dat niet :)
@bloodseaker: als ik me niet vergis is dat gat aangesloten op de (carbon) airbox. Op die manier komt er altijd koude rijwind bij het luchtfilter.
@BloodSeaker: Dat is een klep die boven een bepaald toerental opengaat (ik meen 4500rpm) Hierdoor komt er extra lucht bij en levert ie meer top end power. Plus een huil waar je kippenvel van krijgt. Pure intake noise
@E34M5Touring: thanks. Zo heb ik weer wat bijgeleerd. Ik ben voor symmetrie dus het kwam me wat raar over :D
Ook bedankt aan @ej20g
@BloodSeaker: Klopt, en toch vind ik het wel wat hebben dat ze er geen fake gat naast hebben gezet. Puur functioneel. Youtube staat vol met goeie vid’s van CSL’s. Qua geluid wel een aanrader!!
@E34M5Touring: Net als het stuur overigens, waar een (E46) M3 stuur normaal mooi symmetrisch is qua knoppen zit op het CSL stuur alleen rechts 1 knop en links is hij ‘blind’.
Deze is echt heel mooi voor in de verzameling. Ik zag leitner staat en dacht: natuurlijk! Had trouwens ook 500E kunnen zijn. Helaas geen geld voor… Hoop dat ik hem nog eens over de Ring zie gaan ;)
Al eerder gezegd; maak eens een artikel/docu over auto leitner, net zoals die Car audio in Zoetermeer.
@ghost: idd. @casper, gina cars geloven we nu wel… Volgende “klassieker”-rijtest graag die E30 M3…
Schitterende auto die een fantastisch geluid maakt! De E46 M3 en E39 M5 blijf ik echt prachtige tijdloze auto’s vinden.

Ik vind het alleen jammer dat de CSL niet met een handbak is geleverd. Met handbak zou die echt puur zijn. Ik heb een keer met de gewone M3 met SMG bak gereden, maar die versnellingsbak vond ik niet echt top. Hopelijk is die van de CSL wel geupgrade.
@clioracing: Goed punt idd. CSL is altijd met SMG2, en dat doet de auto geen goed.
Liever een e46 m3 met handbak + carbon airbox, en deze velgen en banden. – achterbank en + kuipstoelen.. CSL met handbak zeg maar! (;
lol 70k voor een e46je
Rondje Isle of Man bij TopGear, plus een rondje Stig
http://youtu.be/u3jVhsI26O4
Ik zou ‘m laten staan; zo’n smg-bak vind ik maar niks en voor de prijs kun je een hele hoop ander begeerlijk spul kopen met of een fatsoenlijke automaat of een handbak..
Auto Leitner heeft altijd pracht exemplaren staan. Ook een BMW z1 en ook een keer een Mercedes SLR MCLaren!
Ik zie dat ze ook een Mercedes CLK AMG DTM in open en dichte versie te koop hebben staan. Lijkt me nog zeldzamer! Eerdaags maar eens langsrijden om wat foto’s te maken.
@dinobreezy: hier kom je alleen binnen op afspraak , om dagjes mensen t weren
10.000 km meer gereden, maar wel de helft goedkoper..

http://nl.autoscout24.be/Details.aspx?id=232083485
@patab: heel leuk met dat gat in de bumper maar ik denk dat t geen originele is, dat leren interieur klopt niet met de CSL. Verder zijn er geen foto’s van t motorruim, maar vraag me af of daar een Carbon inlaatkanaal te zien is.
@patab: is zeker geen CSL, Maar zo te zien is het wel een M3CS, ook niet bepaald vaak voorkomend. rijdt wel een stuk beter dan een “normale” E46 M3 (ik heb een CS in bezit gehad)
@patab: Daarbij is een CSL alleen in zwart of grijs geleverd, andere kleuren waren not possible.
Een M3 CLS behoort sowieso zilvergrijs te zijn.

Zilver is het nieuwe wit/zwart/wrap in autoland.
Damn wat zou ik deze graag willen!
@ ej20g

Dat dacht ik ook altijd, tot een familie lid er 1 heeft ik wil je nog wel eens horen als je bij 8300 tpm dat flippertje overhaalt heerlijk brullende v8 extreem snel overschakelen beste m3 ooit gemaakt de nieuwe m4 vind ik dan weer niks.
@ej20g
Dat dacht ik ook altijd.
Wacht maar tot je er een keer in hebt gereden en die lekkere. V8 hebt horen brullen bij 8300 tpm. Heb het mee mogen maken daar valt de csl echt in het niets bij beste m3 ooit gemaakt met tenmiste echt geluid!
Eigenlijk ben ik niet zo’n BMW-man, vind ik zelf.
En dan zie je deze. De 6-cilinder, het sport-interieur, de 1285 kg. Kwijl…
Deze is te ‘mooi’ om mee te rijden… Deze gaat verkocht worden aan iemand die er vervolgens overdreven zuinig mee is. Bij elk ritje spookt €70.000 door je hoofd.. en een krasje op de originele lak, dat kan niet.

Zonde. Doe mij dan maar een gewone (met handbak) en wat CSL goodies… Dan blijft alleen het dak over. Maar ik kan toch niet goed genoeg rijden om die paar kilo verschil te merken… Maar dan heb je wel een M3 die ‘normaal’ gebruikt kan worden
@baasbas: heb je wel gelijk in… Ik heb zo ooit een z.g.a.n 330i gehad (8 jaar oud 390km) En je moest er zo zuinig op zijn want anders verliest hij zijn waarde dat het niet leuk meer rijd.
3900km geen 390km
liever een mooie Mercedes-Benz 2.5 16v evo 2!
@henkhupelschoten: ja die maakt 0 kans tegen dit kanon… Evo is stuk ouder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).