BMW M5 Ringtaxi overstuurt, klapt in vangrails [video]

Auteur: , 39 Reacties

Van de Ringtaxi's verwacht je dat ze te allen tijde met hun 4 wielen netjes op het asfalt blijven, maar nee. Vanochtend ging het weer fout, toen de 560 pk sterke funmobiel met veel overstuur zijn neus in de vangrail van de Groene Hel boorde.

Dis gunn' hurt...

De analyse van Dale Lomas (B2G) luidt: de bestuurder van de M5 was te koppig/trots om de duidelijk snellere Porsche 911 GT2 voorbij te laten, en liet zich met de 911 op zijn bumper in een beginnersfout dwingen. Als we de beelden bekijken (je ziet hem bij het uitbreken ook niet heel snel tegensturen) kon hij nog wel eens gelijk hebben.

Het enige dat resteert is naast je gedeukte M5 met een nog groter gedeukt ego te staan, en die rottige post-crash-minuten maar te ondergaan. Op sommige dagen zou je willen dat je gewoon in bed was gebleven:39 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Autoblog reaguurders die wel weten wat er fout is gegaan of hoe ze het hadden kunnen voorkomen in 1.2.3…
@Donstil:
Het is wel een mooi voorbeeld van hoe nutteloos die PK race is als zelfs zo’n pro, die de weg toch op zijn duimpje zou moeten kennen, de mist in gaat.
Ik geloof niet dat ik het beter had gedaan, alhoewel, mijn ego is niet zo groot dat ik kostte wat kost die Porsche voor had willen blijven..
@Donstil: …4 wielaandrijving
@wimpster: 4 wielaandrijving.. Ha G*y! , only way to go is rwd!
@Donstil:

Hij gooide de M5 met een hoge snelheid veel te lomp in een drift ja dan moet je niet lui reageren en daardoor te weinig tegen sturen.

Als hij de bocht zonder drift wilde nemen was er niks aan de hand geweest. Maar ja hij wilde een beetje de show stelen voor zijn medepassagiers. (lees stoer doen)
Het is soms erg moeilijk om je meerdere te erkennen. Kostbaar foutje.
Brünchen, is een kut bocht. :)
@jw1904: Maar wel leuk.
@jw1904: https://www.youtube.com/watch?v=Qlvs-Nvl72w
6 minuten Brünnchen highlights van vandaag van dezelfde maker.
@stephanotis: Zo te zien doen die Ringtaxi’s het er wel om om dwars te gaan in die bocht. Dat kan blijkbaar niet altijd goed gaan.
Je moet een papier ‘op eigen risco’ tekenen neem ik aan? Vlak voor je instapt?
@nasty: Wat probeer je hiermee te zeggen?
@heidi: Als betalende klant bedoelt hij. Ik ga er wel van uit dat de firma Ringtaxi geen enkele aansprakelijkheid heeft in het geval van brokken. Anders hadden ze er net zo goed niet aan hoeven beginnen denk ik :)
via Android app
Ik zou m’n geld toch zeker wel terugvragen
Nou, die kan in het rijtje bij de E420’s en de Jag…
Tijd voor een e63s 4matic?
@henkhupelschoten: tijd voor een extra rijlesje
@jrmpower24: tja dat ook haha, is dat niet die Sabine schmitz doe altijd in die ring taxi’s rijdt?
@henkhupelschoten: die rijd al tijden niet meer sinds ze anti ring is geworden. (anti eigenaars dan he) save the ring is zij een van de oprichters van.
@henkhupelschoten: Er rijden er meerdere rond, ze heeft er wel erg lang gereden maar ze deelt de baan met een handjevol collega’s. Het is ook niet 1 Ringtaxi maar een hele vloot.
@henkhupelschoten: Nee, die is eruit gewerkt door BMW. Zij is wel een betere coureur dan deze. Maar ik denk dat er wel meer mensen zijn die kunnen tegensturen…
Ik zou m’n geld terug eisen. Je betaalt toch voor een complet rondje…
@k-man: typische hollander.. Eerste waar je aan denkt
@amg65: hahahaha
@k-man: rondje ringtaxi met crash kost extra. Daarom wordt die optie niet vaak gekozen ;-)
Het woord ringtaxi doet mij vermoeden dat er vaste ‘chauffeurs’ zijn, of kan je als toerist ook achter het stuur kruipen?
@pindakoning: Eh, wat denk jezelf?
En meteen allemaal oordelen waarom het is gebeurd. De chauffeurs van de ringtaxi’s zijn neem ik aan zeer ervaren lui? Foutjes kunnen gebeuren.
Zal ik dan maar aftrappen?

Niet whatsappen en facebook checken terwijl je op de ring rijdt meneer de taxi chauffeur! Dit krijg je ervan..
Die GT2 remt behoorlijk snel af, lijkt. Overige naderende auto’s reageren adequaat en correct.
Schrijf maar bij bij de rest van de lijst!
via iPhone app
Niet te veel achter zoeken: ongelukje. Zoveel bochten, 560pk, traction control en ESP uit. Kan gebeuren. Doordat er geen uitloopmogelijkheden zijn ziet het er erger dan dat het is. ‘
Snap ook niet waarom hij plots helemaal overstuur raakt, zou hij zich opgejaagd voelen door de drukkende Porsche achter zich?
Aantal weken terug ben ik meegereden in een ringtaxi. Vergis je niet in de snelheid waarmee dit gaat, dat gaat ongehoord snel, foutje is dus snel gemaakt. Overigens had onze “taxi” de hulpsystemen niet volledig uitstaan, maar half zoals dat bij bmw kan
Je gaat toch geen taxi nemen daar? en wat moet je nu in vredesnaam met een familie auto op het circuit? of een bestelbus etc, zeer lachwekkend allemaal.
Pfff, zelf ook een keer achter M5 v10 aangereden die toen werd geramd door een stel Hollanders in een 205gti (brake fading)…..was een race incident zullen we maar zeggen. Maar die BMW coureur leek het zelfs wel leuk te vinden, en er werd meteen een reserve exemplaar van stal gehaald. Die dag was de M5 volgeboekt zoals altijd. Dat was ergens in 2006
Waarom geen taxi nemen als die mogelijkheid er wel is??
En ik rij een 5 serie alleen geen m5 dus danis het hardstikke leuk om meegemaakt te hebben.
Ik ben ook meegereden daar in een aston martin circuitklaar, betere sensatie maar qua gevoel was de familiesedan sneller op de rechte stukken, dus hij heeft er wel degelijk iets te zoeken.
wat is de achterkant van een e39 m5 toch mooi he
Turbo’s just kicked in Yo!…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).