BMW X5 hybride komt volgend jaar met 14% bijtelling

Auteur: , 8 Reacties

Vers stekkernieuws uit het BMW-kamp.

BMW X5 hybride komt volgend jaar met 14% bijtelling

We hebben in Parijs bevestigd gekregen dat de vorig jaar geïntroduceerde BMW Concept X5 eDrive in 2015 op de markt komt met 14 procent bijtelling – als die bijtellingsklasse dan nog bestaat althans. Onder de kap van de concept ligt een 245 pk sterke viercilinder, voorzien van BMW’s Twinpower-turbotechnologie. De plofmotor wordt geassisteerd door een elektromotor met 95 pk, waarmee het mogelijk is om een afstand tot 30 kilometer elektrisch af te leggen.

14 procent bijtelling

Het is een motoropstelling die alleraardigste waarden op papier weet te krijgen. Zo sprint de kolos in 7 seconden naar de 100 km/u, maar komt de gemiddelde CO2-uitstoot op 90 gram uit. Het productiemodel wordt zelfs nog iets verder uitgeknepen bijgeschaafd, waardoor de CO2-uitstoot onder de 88 gram per kilometer duikt. Waarden die hem een plek in de 14% bijtellingsklasse geven, gezellig naast de Porsche Cayenne S E-Hybrid met 14% bijtelling.
8 reacties

Is de verbrandingsmotor een benzine of een diesel motor?
@kahraman11:
Dat maakt niet uit want voor 2015 is de grens voor beide typen brandstof 82 gram.
@kahraman11: lijkt me het 28i blok
Valt me eigenlijk nog tegen 14%, in Sindolfingen kunnen ze het beter 7%
Fantastisch, hoe meer proletenbakken met zeer lage bijtelling, hoe beter. De rijken worden in dit land al genoeg geplukt. Succes wordt beloond, zo hoort het.
Dus tegenover de Cayenne S E-Hybrid met 416 pk en de XC90 T8 met 400 pk zet BMW een X5 met maximaal 340 pk… Lijkt me dat ze de concurrentie onderschat hebben.
@hehe: helemaal mee eens. BMW zet zichzelf buitenspel met deze specs. Waar de concurrentie 80+pk levert (en de Volvo zelfs 320pk trekt uit de 4-cilinder en met 60gr/km CO2 een record-verhouding neerzet) rommelt deze X5 wat in de marge, zo van “wij moeten ook wat”… Dat wordt nog even “back to the drawing board!!” voor BMW.
Dit laat alleen maar zien hoe krom het systeem wel niet is.

Maar de vraag is krijgt de X5 ook fiets banden zoals de i3 :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).