Boete van €230 voor feestje in auto Geldrop

Auteur: , 44 Reacties

Kan jij raden hoeveel ballonnen deze meneer in zijn auto had?

Ballonnen boete

Voor een feestje op een school moest de eigenaar van een feestwinkel 500 ballonnen leveren. En dus had hij urenlang met een compressor zitten werken en zijn bestelbus tot het dak toe volgeladen met de opgeblazen ballonnen. Wat hij in zijn gedrevenheid even vergat is dat het ook wel handig is als je nog enigszins zicht op je omgeving en spiegels hebt als je aan het rijden bent.

Een motoragent zette het feestje aan de kant en gaf de jongeman een preek en een proces verbaal. Dit omdat meerdere ruiten en zijn achteruitkijkspiegel geblokkeerd waren door de ballonnen. Ondanks alles dacht de jongen gewoon door te kunnen rijden, maar de politie dacht daar anders over en gaf hem een prent van €230. Dat is omgerekend €0,46 per ballon, een prijzig geintje dus. De agent maakte twee foto’s en plaatste die op hun Facebook.

Ballonnenboete

Uiteindelijk kwamen de 500 met helium gevulde ballonnen met behulp van een tweede bestelbusje (van de moeder van de jonge ondernemer) alsnog op hun bestemming aan. Iets te laat, maar op tijd voor het feest.

Zijn jullie wel eens aangehouden voor iets waarvan je zelf dacht “moet toch kunnen”, terwijl de agent er anders over dacht?

Via Omroep Brabant44 reacties

Lijkt onschuldig dit maar ik geef de popo gelijk. Geen zicht opzij en naar achteren maakt je een levensgevaarlijke verkeersdeelnemer.
@tenaci: Geen probleem als je alleen maar linksaf hoeft te slaan toch?
@potver7: moet rechts nog wel voorrang krijgen…
@peug206: potver
@tenaci: zicht naar achter is geen probleem. Anders kunnen ze alle bestelbusjes, vrachtwagens en bedrijfsbusjes met reclame op de achterruit ook aanhouden. Daar kun je zijspiegels voor gebruiken. Zicht naar voren, links en rechts is echter niet goed te praten…
@peug206: zicht naar achter via de spiegel is zeker wel een probleem. Daar hangen die ballonnen ook voor.
@tenaci: Er zijn ook genoeg bestelbusjes zonder achterruit, dat is dus niet een enorm probleem. Ik vind het altijd wel lachwekkend hoe in die busjes dan alsnog een achterruitkijkspiegel gemonteerd is.
@audi18: ik bedoel rechter buitenspiegel.
@tenaci: my bad, dat is best een onmisbaar dingetje.
@audi18: of zo’n ruitenwisser die al drie jaar lang het vuil van het blinde achterruitje staat te vegen :)
@tenaci: onze werkbus heeft geen achteruitkijkspiegel. Toch haalt ie elk jaar de apk…
@peug206: kijk even door je rechter zijruit. Aan de voorkant, onderaan het raam hangt zo’n ding. Daarmee kan je achteruit kijken. Als je daar een zooi ballonnen voorhangt dan zie je dus niks.
@peug206: en waar kijk je met de zijspiegel heen, achteruit😂😂
@kosanostra: (begrijpend) lezen is blijkbaar ook een kunst…
@tenaci: De popo.. serieus ?
@noosaheads: veldwachter dan? 😉
@tenaci: Ik vind het nogal een opgeblazen verhaal hoor.
Nou, wie is de eerste die de agent een l*l vind?
Als hij zo iemand aanrijdt kan hij die persoon wel gelijk troosten met een ballon
@lekkerlinksrijden: 1 geraakt, 499 te gaan.
@lekkerlinksrijden: hij reed niet, hij zweefde.
Zelfs op een nikszeggende dinsdagmorgen is dit al oud nieuws. Ooit van internet gehoord @CasperH ?
Vertel. Kan ik dat ergens downloaden?
Bestelbus (prototype) te koop: 500 airbags.
Dat dat ding aan de grond bleef staan!
Vind dit trouwens meer iets om te doen met een VW up!
@beefcake: Letterlijk dit heb ik ooit moeten doen bij mijn vorige werkgever. VW Up van de zaak, moesten we op een autoshow staan (auto gerelateerd bedrijf) en die hadden we vol geflikkerd met ballonnen. Gelukkig geen helium, anders kreeg je een up! zoals de film Up.
Zelf niet maar mijn broer had eens iets te veel (veuls te veul) zand op zijn aanhanger.
Bij het zanddepot zijn ze niet zo precies, een kuub bestellen is 2,5 kuub krijgen, net hoe groot de schepbak is.
Echter hij deed dit als hovenier met reclame op zijn Nissan Navarra.
Dan is het een economisch delict en kost het minimaal 1500 euro.
@kobus1967: Waarom is zand vervoeren met een Nissan met reclame erop een economisch delict?
@berlinetta: Nissan is nog niet zo boeiend. Maar dat het een bedrijfsauto is wèl. Economisch delict want dezelfde lading vervoeren kost een ander die zich wel aan de wet houdt minimaal 2 ritten. En dus heeft Nissan rijder een economisch voordeel behaald door de wet te overtreden.
@postzegel: Ohzo ik begrijp het nu pas! Ik was nog niet helemaal wakker haha.
In het kader ‘moet toch kunnen’: ergens begin jaren negentig reed ik met een Volvo 340 DL in Roemenië ter hoogte van Piatra Craiului op de DN1 (zeg maar de A1, maar dan als tweebaans provinciale weg met de noodzaak om vrachtwagens in te halen, Google het) tussen Oradea en Cluj-Napoca. In die tijd had de Roemeense politie nog niet echt kwalitatief goede radar- en laserapparatuur om snelheidsovertredingen mee te pakken. Bij de klim (Piatra Craiului is een berg) heeft de weg drie banen, twee om te klimmen en eentje voor het dalende verkeer. In die klim heb je een stuk dat met een paar flauwe bochten omhoog gaat. Vrijwel iedereen rijdt daar dan ook rond de 140, dat terwijl 90 de toegestane snelheid is. Zo reed ik ook. ‘Moet kunnen’ dacht ik. Eenmaal boven op de berg en klaar voor de route naar beneden stond de Poliția Rutieră (Verkeerspolitie) klaar met een seintje dat ik aan de kant moest. De agent kijkt de auto in en ziet moeder de vrouw en Von Klausenburg Jr die toen net een jaar oud was. Hij sprak me vermanend aan: “Weet u wel hoe hard u reed? Wat als u een klapband zou krijgen en zo honderden meters naar beneden valt?” Oei, de beste agent was boos. “Dat u een auto met Nederlands kenteken heeft maakt nog niet dat u zich kan misdragen hier. We zijn een beschaafd land.”
Enigszins met lood in de schoenen stapte ik auto om de documenten te overleggen. Terwijl de agent de boete uitschreef zag ik de snelheid ingevuld worden ‘102 kilometer per uur’. Ik grinnikte net iets te hard. De agent had me door en vroeg hoe hard ik dan reed. 128 was het en dat meldde ik ook – in mijn jeugdige onschuld. De agent liep naar z’n Dacia 1310 met zwaailichten en pakte daar een pot augurken. U snapt dat de verbazing groot was. Er werd een augurk gepakt en keihard op de grond gesmeten: “Dat is uw zoontje als u met die snelheid tegen een vrachtwagen aanrijdt omdat u de bocht niet meer haalde.” Wat de boete precies was weet ik niet meer, ik heb ter plekke betaald in Duitse Mark. Eenmaal in de auto sprak ook mevrouw Von Klausenburg mij streng aan. In absolute stilte reed ik het laatste stuk naar Cluj-Napoca.
@vonklausenburg: Haha wat een prachtig verhaal, met genot gelezen. Maar dat het ook anders kan in Roemenië is mij wel eens duidelijk gemaakt. Ik ben een paar keer in Ploiesti geweest waar vrienden wonen. Onderweg er naar toe was altijd een hel. Ik werd menig keer naar de kant gehaald door mannen wat leken op politieagenten. Ik mocht 50 euro geven en doorrijden of er volgden andere sancties werden me verteld. Inderdaad, ze wilden euro’s hebben… Maar als je vraagt naar identificatie van de ‘agenten’ zeiden ze dat je door kon rijden want dat hadden ze niet. Na vijf keer ‘staande gehouden’ te worden werd je daar ook wel een keer zat van.

Verder een prachtig land. Veel armoe gezien daar, mensen die werkelijk niets hadden. Maar wat een landschap!
@viezefreddyw: Armoede is helaas een ding ja, ik mag dan het geluk hebben dat mijn familie aldaar het goed heeft. Die nep-agenten worden wel steeds meer en meer aangepakt, zelf nog nooit meegemaakt (nogal een cultuurverschil ook tussen Transilvania/Ardeal en het zuiden), wel dat een agent foto’s maakte bij de Roemeens-Hongaarse grens van mijn auto (ik reed toen een Dodge, midlifecrisis) om me daarna staande te houden met de vraag of de auto wel Europees gekeurd was. Lees: tikt u even af. Ik heb de beste man een handdruk gegeven, de website van de RDW laten zien. De enige reactie was: “Kan dat in Nederland?” Waarop ik aangaf dat het verdraaid handig is om pubers met een “RS3” op te sporen. Enfin, door de verbazing van OVI mocht ik direct weer doorrijden.
@vonklausenburg: De verschillen zijn er inderdaad erg groot. Maar verder niets dan lof voor het land zoals ik het heb ervaren. Mooi landschap, vriendelijk volk.

Goed ook dat die gasten steeds harder aangepakt worden. Was voor mij wel een belemmering om er vaker te komen.
@viezefreddyw: Mocht je Roemenië weer eens overwegen ben je van harte welkom in m’n appartement aldaar!
@vonklausenburg: Ah, super. Altijd goed om te weten!
@vonklausenburg: Ik vind de vergelijking met de augurk wel mooi gedaan. Creatief. En niet eens onwaar als je in zo’n oude auto reed. (toen misschien niet oud, maar ik bedoel de lagere veiligheidsstandaard)
@fanboy: Dat gebeuren was in 1991 en de Volvo was toen net twee jaar oud. Vergeet niet dat alle normale auto’s een vergelijkbaar niveau hadden qua veiligheid. Maar ook nu zou je een klapper tegen een vrachtwagen niet overleven. Het verhaal van de agent (en voornamelijk zijn oprechtheid) raakte wel even de snaar. Nog steeds lift ik m’n gas als ik in die bochten zit.
Lachen als er een paar langzaam de cabine vullen met helium.
Wordt je aangehouden gaat het raampje open en praat je met dat stemmetje
Nog wel een leuke first-hand story. Ik was met m’n zwager een vijver in z’n tuin aan het graven. Het zand uit de vijver dumpten we in een in aanbouw zijnde wijk. De politie kwam langs en vroeg wat we aan het doen waren. Zonder te verblikken of te verblozen zei m’n zwager dat hij wat zand aan het inladen was om z’n tuin op te hogen. De agent in kwestie sprak hem vermanend toe en beval hem direct de aanhanger te legen!
Ik ben gelukkig nog nooit aangehouden. Weleens staande gehouden voor de snelheid, maar ik mocht altijd mijn weg vervolgen.
ik dacht ooit eens dat het wel kon om zonder rijbewijs op een snorbrommertje rond te tuffen… dacht ome agent tocht echt wel iets anders over! hoe onozel ik mij ook hield, ik moest de boete boeten… ook iets van 230,- staat mij nog bij… niet echt blij werd ik daar van in iedergeval!
Ik ben aangehouden ivm mijn auto.. etnische profilering? Hebben ze iets tegen een Toyota Prius?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).