€20.000 voor gouden tip autobranden Culemborg

Auteur: , 18 Reacties

Ongeveer zeventig auto's gingen tot op heden in vlammen op.

Autobranden Culemborg

In een kleine twee jaar tijd zijn ongeveer 70 autobranden in Culemborg geteld. Best een hoog gemiddelde voor een stadje met krap 28.000 inwoners. De burgemeester wil weten wie verantwoordelijk zijn voor de ellende en heeft met de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die naar de daders leidt. Volgens de politie gaat het zeer waarschijnlijk om meerdere personen die verantwoordelijk zijn voor de ellende.

Er is al veel geprobeerd om de verantwoordelijken voor de branden te pakken, met een specifiek rechercheteam, experts van defensie, extra surveillerende agenten op straat, etc. Bovendien zal er vanavond in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed worden. Maar alle inspanning mocht tot op heden niet baten, de vuurfetisjist is nog altijd op vrije voeten.

Er is inmiddels in elke wijk van Culemborg wel een auto uitgefikt en dus is de stad er helemaal klaar mee. Bewoners zijn boos en voelen zich onveilig. Daarom besloot de hoofdofficier van justitie tot het uitloven van een beloning: €8000 voor de gouden tip. De Gemeente Culemborg drukt daar nog eens €12.000 bovenop. Dat moet ervoor zorgen dat je áls je meer weet en dit leest, toch een beetje moet gaan twijfelen. Want €20.000 is veel geld. Bedenk je eens wat je daarmee zou kunnen kopen, er is genoeg lekkers op vier wielen dat je voor dat geld op je stoep kan zetten.

Los van de beloning willen we je er echter op wijzen dat je vooral een beetje een stomme oetlul bent als je meer weet, maar het niet aan de politie meldt. Bedenk eens hoe je je zou voelen als je eigen auto als een smeulend hoopje ellende achterblijft op je oprit. Niet zo leuk hè? Nee precies, dus even naar de politie gaan nu. Zien we op Autojunk je nieuwe Mégane R.S. of Porsche Cayman wel verschijnen binnenkort.

Foto: Facebook Politie Culemborg18 reacties

Kun je als dader ook aanspraak maken op de beloning voor de gouden tip? Ik vraag dit voor een vriend.
@dizono: Ik wil dat ook weten, ik brand van nieuwsgierigheid…
Fijn stadje woon ik toch..
@rrvliet: Prima stad hoor, ik heb het idee dat dit, net als die rellen een paar jaar terug, gewoon weer een beetje wordt opgeblazen door de media.
@jasbelle: Och, ik vind van niet. Ik heb 2x het bluspoeder van m’n auto afgepoetst omdat er auto’s op de parkeerplaats afgefikt waren. Daarnaast parkeer ik mijn auto tijdens de vakantie altijd in een andere plaats voor een veiliger gevoel. Het is elke week raak hier, erg vervelend.
@rrvliet: Ik woon er zelf ook, en het is zeker niet iedere week raak. Het is vorig jaar wel vaak voorgekomen, dat zeker. Maar om nou 20.000 voor de gouden tip te geven, vind ik erg overdreven. Zeker als zelfs ik wel kan raden uit welke wijk de daders komen.
@jasbelle: Raden kan iedereen, daarmee zet je niemand vast.
@jasbelle: Zulke verhalen gaan als een lopend vuurtje…
Voor een beetje geld iemand verlinken, kom nou. 20.000 euro, das ongeveer 2 bitcoin.

2 bitcoin?!

Mijn moeder!! Mijn moeder was het!
Moet je eigenlijk nog belasting betalen over inkomsten uit overheids-organen die tipgeld uitdelen? Zit zeker weer 50% op, laat dan maar.
@Gulli: Nee, dat hoeft niet.
Wacht ff… Dus als ik het goed begrijp moet 20K iemand, die er toch al vanaf weet en dus informatie achter houdt, ervan overtuigen om te klikken? Dat je als overheid tipgeld uitlooft bij seriemoordenaars of verkrachters kan ik nog wel inkomen. Maar voor vernielingen?
@cloverleaf: Ik vind dat je een beetje aangebrand reageert.
@cloverleaf: de schade is toch veel groter dan die 20k..
Jullie begrijpen het niet. Er is niemand die weet wie het is. Ik ben echter wel met al m’n camera-gear onderweg naar dat dorp, kom maar op met die 20k
Jeroen pas nauw op met dat vuur!
@ometom: nou*
Die opel, daar is toch niets aan verloren?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).