Boeventuig jat Audi S5 Coupé van AB-lezer nabij Maastricht

Auteur: , 52 Reacties

Ogen en oren geopend voor deze maagdelijk witte S5.

Helaas is het weer zover. Een geliefde bolide van een Autoblog-lezer is ontvreemd door dieven. In dit geval gaat het om een witte Audi S5 Coupé uit 2008. De auto heeft de looks van de facelift, maar dus nog wel met de 354 pk sterke 4.2 FSI onder de kap. Bij de auto hoort kenteken 9-KNG-39.

De S5 is in de nacht van zondag op maandag 23 juli 2018 gestolen omstreeks 04:15 uur aan de Rijksweg in Gronsveld (nabij Maastricht). Het specifieke tijdstip is bekend, omdat de buren van de Autoblog-lezer hoorden hoe de Audi om kwart over vier werd gestart. De specifieke S5 Coupé had een sportuitlaat en dus is een koude start goed te horen.

Het betreft een wit exemplaar. De dieven hadden geen geweld nodig om toegang te krijgen tot de Audi. Met vermoedelijk een frequentie detector of skimmer kon het signaal van de sleutel versterkt worden en dankzij keyless entry kregen de dieven eenvoudig toegang tot de S5. De auto werd gestart en de autodieven gingen er meteen vandoor.

De witte Audi S5 heeft een zwart-wit lederen interieur, automaat, zwarte 20-inch RS 5 velgen en Bridgestones 275/30/20 banden. Andere herkenningspunten zijn een panoramadak en witte Quattro stickers op de achterste zijruiten. Op de motorkap is er sprake van steenslag die niet perfect is weggewerkt.

Helaas komen diefstallen als deze vaker voor. Het uitschakelen van keyless entry of de sleutel in een metalen blik bewaren voorkomt dat autodieven met een skimmer toegang krijgen tot de auto. Check ook onze video waarin we laten zien hoe autodieven te werk gaan.

UPDATE 14-08-2018: zojuist kregen we een mailtje van de eigenaar dat de auto gevonden is. De politie belde hem vandaag dat zijn witte Audi S5 weer terecht is. De auto stond sinds zondag op het Kerkplein in Schimmert, omwonenden hebben de politie gebeld nadat ze de S5 verdacht zagen staan met de lichten nog aan. Gelukkig valt de schade mee, er is wel mee geraasd en zal door de dealer weer geheel gecheckt worden, gelukkig is er verder (tot nu toe) geen crimi mee gepleegd. De politie is de daders op het spoor en heeft tevens diverse camerabeelden waarbij ze goed in beeld zijn, het gaat om 2 jonge snuiters vrij klein van stuk, de politie wacht nog even met aanhouding zodat de daders zich zelf kunnen komen aangeven en tevens de spullen die ze uit de auto ontvreemd hebben alsnog terug kunnen geven. Het plan is nu om de S5 vol te hangen met anti-diefstal systemen, zodat dit met deze wagen niet weer kan gebeuren.

Audi S552 reacties

Nog niemand overtuigd van bearlock?
@reggie-boy_rood: voor €15 was hij veel goedkoper uit en had hij zijn auto nog gehad.
https://www.bol.com/nl/p/autosleutel-rfid-anti-diefstal-beschermhoes-zwart-groot/9200000092749497/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=mxVFmtOkRH67cXFT5-pBiA.1.3.ProductImage
@vagtroep: koektrommel werkt ook prima, mits niet van plastic
@allesmetturbo: oud soepblik is al voldoende
@renejansie: ik heb het zelf getest.
1 miezerig laagje aluminium folie is al genoeg. Althans bij BMW’s keyless systeem.
Kosten: €0,001
@allesmetturbo: jodenkoek trommeltje dan maar 😂😂
@reggie-boy_rood: of een analoog schakelaartje dat je met de hand moet omzetten?
Landgenoten. Open uw ogen.
Is het overigens niet gewoon een producteigenschap van Audi’s dat ze op een bepaald moment zoek raken?
@riddertevoet: ik heb de ogen open hoor, maar zo’n witte Audi is fel aan de ogen…
@riddertevoet: klopt, het optionele ‘niet jatten’ systeem kost je echter wel een flinke duit
@davelepeef: Krijg je dan Skoda logo’s?
Facelift is nooit met V8 geleverd.
@kraakensmaak: je hebt gelijk, heb het er bij gezet.
Een S5 uit 2008 die eruit ziet als de facelift uit 2012… Lijkt me dat er het nodige aan besteed is om hem op de facelift te laten lijken.

Edit: @kraakensmaak heeft gelijk, denk dat de beste man een facelift wilde mét V8… die wordt af fabriek niet geleverd. Op zich slim, die facelift maakte de auto weer lekker fris.

Alles terzijde, nog steeds zonde. Ik help hopen op een happy ending, maar het zou niet de eerste noch laatste zijn die daar niet aan mee doet.
@720s: Ik vind het ook wel mooi gedaan. De pre facelift A5 ziet er in mijn ogen veel te verouderd uit, maar die V8 is wel lekker. Win win dus.
@berlinetta: Dat dachten de Daltons die deze auto hebben gestolen dus ook..
Audi’s S en RS; zijn die nog tegen diefstal te verzekeren?
Reëel gezien kleine kans dat je deze ooit nog terugziet.
@gregorius: Die gaan we misschien wel terug zien in de kleur carbon black! 🔥
@venividivici: of in de voorgevel van een nog nader te bepalen bank.
Je kunt zo Belgie in, naar Duitsland knallen richting whatever you want.
Deez’ is gegarendeerd door professionals gestolen, die zien we nooit meer terug.
En neen ik was er niet bij, maar als ze de electronica van een auto weten te kraken en geen bos draadjes met vonkies nodig hebben om hem -net als in de fillem a la Charles Bronson te starten- , dan zijn het georganiseerde bendes.
@desjonnies: volgens mij kun je die apparatuur online bestellen voor een paar knaken dus dat is zo georganiseerd.
Allereerst:
Of het nu je Fiat Panda van 500,- of je rappe Audi met een flink hogere waarde is, diefstal is natuurlijk zwaar balen! Helaas is de straf (als men al gepakt wordt…) verwaarloosbaar, dus loont het voor sommigen helaas meer om te stelen dan om te werken…

Meer on topic:
– snap niet dat mensen met zulke dure auto’s nog altijd het keyless gebeuren niet hebben uitgeschakeld…
– zit er geen tracker ofzo op?
@ukbob: Ik krijg langzaam het idee dat autofabrikanten auto criminaliteit zelfs faciliteren aangezien ze keyless nog steeds op de optielijst hebben (vaak standaard optie).
@ukbob: Een (GPS)tracker kun je zo jammen/uitschakelen.
@mrshifra: https://www.youtube.com/watch?v=KBP-91IfxLw
@mrshifra: En daarom.. altijd je auto verlagen.. dan kunnen ze niet in je wielkast draadjes gaan strippen. Simpele oplossing die er vaak nog goed uitziet ook.
@ukbob: bij Porsche moet je tegenwoordig een apart formulier tekenen als je nieuwe auto koopt en m met keylee bestelt: dat je begrijpt dat het diefstalgevoelig is en dat je niet bij of over Porsche gaat zaniken enzo.
@ukbob: een S5 van 10 jaar oud is geen duur ding meer hoor. 15k veel meer zal het niet zijn.
@spideriv: Ik heb een witte te koop, facelift met 4.2 V8 motor. Voor slechts €12K is die mooi van jou
@hacker: geen geld maar al die steenslag ……………. laat maar, succes met je handel!
Snap niet dat mensen met een auto incl keyless de sleutel niet in een metalenbakje\etui doen als ze thuis komen. (als de diefstal inderdaad zo gegaan is) Vind het super vervelend voor de eigenaar en hoop dat het mij en ieder ander nooit overkomt, maar zeker in regio Maastricht weet je dat je met zo’n auto toch op je hoede moet zijn en voorzorg maatregelen moet nemen. Zo is helaas de wereld waar in we leven nu eenmaal…
@autojunkiexl: Op je eerste zin… door onwetendheid (geen verstand van autotechniek), naïviteit en nonchalance. Net zo goed als van die achterlijke debielen die even hun portemonnee in de boodschappenkar gooien of honden/kinderen “heel even” in de auto laten met dit hete weer!
@venividivici: Sorry, had even specifiek moet zijn… Ik bedoelde in dit geval. De eigenaar van de S5 is bezoeker van autoblog. Was dus een aanname dat de beste meneer\mevrouw wel op de hoogte was van de kwetsbaarheden van het Keyless systeem.
bearlock en MiBlock en ze waren geen cm verder gekomen. Soms moet je ff iets meer spenderen dan al je geld aan een facelift. Al mijn R(S) modellen zijn met deze setup uitgerust en ik slaap fatsoenlijk 👍
@yzord: Tot ze gewoon aanbellen met een blaffer en je je sleutels kan inleveren.
@langejohn: en dan komt MiBlock om de hoek kijken. Ze nemen hem mee, racen weg en dan druk op de knop en auto valt stil, alarmen gaan af en de deuren gaan hermetisch op slot. De centrale belt de politie en stuurt beveiliging en ze kunnen zo ingerekend worden dankzij GPS en anti GPS/GSM jammer.

Dus de sleutels kunnen ze zo meekrijgen.
@langejohn: het is inderdaad maar wat je liever wilt. Nooit dat ik het risico neem dat ze naar binnen komen en mij of mijn vriendin iets aan doen omdat ze hem anders niet mee kunnen nemen. Wil je hem hebben? Neem maar lekker mee, een auto is vervangbaar.

Zulke auto’s worden op bestelling gejat. Als ze hem willen hebben komen ze er hoe dan ook wel mee weg.
@yzord: Knap dat je weet dat deze meneer al zijn geld aan een facelift heeft uitgegeven.

Overigens heel stoer, jouw manier van formuleren. “Al mijn R(S) modellen zijn met deze setup uitgerust…”

Stoer! Meerdere ook nog? Wauw! Jij bent vast vreselijk rijk!
@momo: Stoer? In welke wereld leef jij dat je plassert een optater krijgt bij mijn bericht. Al mijn modellen zijn er nu eenmaal mee uitgerust dus waarom zou ik dat in jouw ogen niet mogen zeggen? Of is het afgunst? Het typisch Hollandse “ik gun mijn buurman niks en meld misdaad anoniem staat bovenaan mijn telefoonlijst” mentaliteit.

Laten we het daar maar bij houden.
@yzord: In welke wereld leef jij dat jouw plassert een optater krijgt bij dit artikel? Dat jouw modellen (meerdere) daarmee zijn uitgerust, mag je zeker zeggen. Maar waarom eerst degene omlaag halen wiens auto gestolen is? ….laatste centjes facelift…


Is het dat typisch Hollandse afgunst?

Als je dat erbuiten had gelaten, was het in een keer wel een normale reactie. Of snapt een narcist dat niet?
Met een witte blijf je zitten… oh wacht
Maar even gaan posten bij wat banken in de buurt…
@RubenPriest; Voor het geval de auto gevonden mocht worden en terugkeren bij de eigenaar;
Ik zou sowieso de straatnaam verwijderen en, afhankelijk van hoeveel straten Gonsveld heeft/ hoe groot het is, ook Gonsveld. Er lezen misschien ook lieden mee die dit (voor de eigenaar van de auto) beter niet zouden kunnen doen ;-)
@milan0: dit artikel is in samenwerking (en dus ook met toestemming) met de eigenaar gemaakt.
Echt.. je vraagt er gewoon om met zo’n wagen en je weet verdikkeme dat er keyless op zit. Ga weg huilie te doen hier, die wagen is weg. Accepteren en doorgaan. En hopelijk ff iets slimmer aanpakken de volgende keer. Triest dat je tegenwoordig indd eigenlijk niet meer zo’n wagen voor de deur kan zetten. Ik weet het.. anticipeert daar gewoon op en niet lomp op je oprit zitten. Ja neem maar mee joh
Op de markt in Warschau a.s. zaterdag.
Ik heb een voorraad BMW gekocht met Keyless Go… kan volgens de dealer niet uitgeschakeld worden. De enige optie zou zijn om de software te overschrijven met software van exact dezelfde auto, maar dan zonder keyless go. Leken nog wat haken en ogen aan te zitten dus niet gedaan.

Nu heb ik dus een achteraf ingebouwd alarm erin zitten (volgens mij hetzelfde als @wouter heeft, met zo’n zwarte platte vierkante ‘sleutelhanger’) maar dat werkt ook niet comfortabel. Ik moet echt met de sleutel in de cabine zijn om het alarm te deactiveren, dus als ik met boodschappen aan kom kan ik die niet direct in de kofferbak leggen want dan begint de wagen te loeien.

Ik vond de oplossing van Mercedes die ik laatst las nog de briljantste; een bewegingssensor in de sleutel inbouwen en als hij meer dan een aantal minuten niet in beweging is geweest, stopt de sleutel met uitzenden. Simpel en effectief!
@henk123456: dat Mercedes systeem is indd een goede oplosssing.
Staat volgende week in Kaunas op de automarkt voor 5000 euro
Mijn wagen is voorzien van 5 jaar nieuwwaarde verzekering. Sleutels liggen voor het raam met zo’n gele pijl van jaapiyo dr bij.
Erg zonde, ik hoop voor het beste. Sterkte.
“ dus is een koude start goed te horen “

Hey dat klinkt als een S5……oh wacht….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).