Brit raakt BMW half jaar kwijt in parkeergarage

Auteur: , 77 Reacties

En was niet eens zijn eigen auto, maar die van een vriend.

BMW M4 parkeergarage

Het kan de beste overkomen. Je gaat een avondje stappen/shoppen, maar bij terugkomst heb je werkelijk geen idee meer op welke verdieping van de garage je je auto hebt geparkeerd. Ja, je hebt flink wat trappen naar beneden gelopen, maar of het nu de vierde of vijfde etage was… Een kwartier zoeken later heb je eindelijk je auto gevonden, jezelf voornemend voortaan beter te onthouden waar je hem neerzet.

Wat je vermoedelijk nog nooit is overkomen, is dat je überhaupt vergeten bent in welke parkeergarage je de auto hebt neergezet. En mocht het je overkomen, dan kun je gewoon op je parkeerkaartje kijken waar je moet zijn. Tenzij je zo iemand bent die het kaartje in zijn auto laat liggen, maar dan staat de parkeergarage vermoedelijk nog in de lijst met recente bestemmingen van Google Maps op je telefoon.

En toch is dit allemaal niet gelukt bij een Schot, die in juni met een van een vriend geleende BMW naar Manchester toog voor een concert. Na afloop kon hij zich niet meer herinneren waar hij de auto had geparkeerd en kon het zoeken beginnen. Eerst die avond zelf en vervolgens -na wat een vervelend telefoontje moet zijn geweest- vijf dagen lang met de vriend en eigenaar van de BMW. Gemeente en diverse sleepbedrijven werden gecontacteerd, maar het mocht allemaal niet baten. Uiteindelijk is de BMW in augustus als vermist dan wel gestolen opgegeven bij de politie.

Een half jaar lang blijft het akelig stil rondom de kwijtgeraakte BMW, maar onlangs kwamen agenten een overduidelijk verlaten auto tegen in een grote parkeergarage. De auto werd nagetrokken en bleek inderdaad de verloren BMW te zijn. Hoeveel de parkeerkosten bedroegen na een half jaartje droog parkeren in het centrum van een grote is niet bekend, maar zijn ongetwijfeld niet mals.

Foto van een BMW die waarschijnlijk niet kwijt is: @thomasso0072 op autojunk.nl, met dank aan @doewap voor de tip!77 reacties

Wat een ongelooflijke ezel moet je dan zijn, zowel de vriend als de eigenaar.
@viezefreddyw: nog een reden voor mij om mijn auto’s te voorzien van een tracker. Niet alleen extra veilig, maar je kunt ook via de app zien waar je auto is. 24/7 betrouwbaar. Maar dat is echt back up plan X, want ik snap echt niet dat je zo dom bent dat je niet weet waar je je auto hebt gelaten.
@mercedesclk350: ze knallen m zo in een container, paar stoorzenders erin, en hoppa naar t Oostblok e je ziet m nooit meer terug
@viezefreddyw: Nou het verhaal kan erger en ben er niet heel trots op.

Ooit met een maat gaan stappen in Tilburg. Stap avond was afgelopen wij naar huis. De volgende dag mijn zwager gebelt of hij met mij even naar Tilburg kon om mijn auto op te halen. Aan gekomen in Tilburg (Tivoli garage) geen auto te bekennen die van mij was. Andere garages toch maar langs gereden en niets.
Ik zelf kon niet geloven dat de auto gestolen was want het was een Volvo 340 variomatic,, die wil niemand!!
Uit eindelijk mijn maat gebeld die mee op stap was en gevraagd of hij mog wist waar we de auto neer gezet hadden. Hij had ook geen idee maar nog wel een optie. De Piushaven. Daar zette we toen de tijd ook vaak de auto neer als we de stad in gingen, want gratis parkeren.
Ook daar gekeken en ook weer mijn auto niet gevonden. Ook gaf mijn maat duidelijk aan dat we met de taxi terug waren gegaan.
Na 2 en een half uur zoeken weer terug naar huis gereden. Bijna thuis aangekomen was ik de politie al aan het bellen om mijn auto als gestolen op te geven. Rijden mijn straat in en zie mijn auto in de tuin van de buren geparkeerd staan. Dus blijkbaar toch naar huis gereden die zelfde avond. Veel geluk dat er niets gebeurd is.

Maar een auto kwijt raken kan dus zelfs als hij gewoon in de straat staat!!
@kennone: en dat na vier glazen 7-up..
@rikus: Ja bizar he!
@kennone: Goed verhaal, lekker kort.
Gewoon alle parkeergarages afgaan toch ?
Je gaat dan toch full time zoeken? Huur desnoods wat uitzendkrachten in, maar dit verhaal slaat nergens op..
@lebeaunl: net als jouw comment op nergens slaagt? Uitzendkrachten inhuren om te zoeken naar een auto… whut?

On topic: dit lijkt me een gevalletje prédementie.
@dromedaris: Hij is bemiddeld
@dromedaris: desnoods… beter dan 6 maanden laten staan en afschrijven lijkt mij… maar goed, dat slaat volgens jou nergens op, prima.
Wat een stomme donder XD
Haha, het verhaal deed me erg denken aan een date die ik ooit had in Brussel. Destijds was ik net 18 jaar en mocht ik de auto van mijn ouders meenemen om met een date naar België te rijden. Iets voor Antwerpen besloten we door te rijden naar Brussel. In het centrum parkeerde ik de auto in een parkeergarage. Na een dagje Brussel liepen we weer richting de parkeergarage… maar welke ook al weer? Toen we parkeerden, had ik alleen maar oog voor haar. Ik wist alleen nog dat de vloer bij de ingang van de parkeergarage rood was geverfd. Ik spreek anderhalf woord Frans dus ik heb toen overal gevraagd: “garage rouge” en met mijn vinger na de vloer gewezen. Na uren vragen, begreep iemand me. Dat was de laatste date net haar… oh ja, dat was in 1998 dus een mobiele telefoon met Google Maps bestond nog niet.
@krizus: Ghehe mooi verhaal. Uiteindelijk dus niks geworden met de juffrouw?
@viezefreddyw: nee, ze was strontchagrijnig na uren zoeken.
@krizus: Ah, het lag dus niet aan jou..
@viezefreddyw: als zij nou wat minder leuk was om te zien, had ik mogelijk wat meer op de omgeving gelet. Het verhaal heeft er in ieder geval voor gezorgd dat nu nog steeds heel goed oplet waar ik mijn auto parkeer.
@krizus: Heb je toevallig haar telefoonnummer nog?
@viezefreddyw: ik moet je helaas teleurstellen. Dat stond in mijn allereerste Nokia 3210.
@krizus: Sommige mensen hebben hem nog steeds :)
@krizus: Die Nokia doet het waarschijnlijk nog gewoon hoor, waarschijnlijk is de batterij zelfs nog vol!
@melv: ik ben al aan het zoeken op zolder…
@krizus: Laat je vrouw/huidige vriendin je niet betrappen
@krizus: Misschien kwam je desperate over je gaat wel ver voor een date :)
@krizus: Echt Hollands moest ze mee zoeken ?
@riri: Poehee, da’s al 19 jaar geleden. Ze zal vast stampvoetend achter me aan zijn gelopen.
@krizus: Dat was een 1e hint ze vond je leuk
@krizus: Bestond een parkeerkaartje met de naam erop van de parkeergarage al ?
@riri: Nope, helaas niet.
@krizus: Ach een keer remde ik voor de slagboom (altijd handig) en het parkeerkaartje verdwijnt achter het dashboard :)
@riri: oeps, ook lullig.
@krizus: Zie maar een no brainer te overtuigen dat je hebt betaald (stopera) en dat je kaartje achter het dashboard zit .
@krizus: gemiste kans kerel, je had het ultieme excuus om een hotelletje te pakken!
@lekbak: die tip komt 19 jaar te laat :-P
@krizus: Dat ze uren achter je aan loopt kan je als een hint zien dat ze bij je wilt zijn .
@lekbak: kijk jij snapt het
@krizus: Prachtig!
@krizus: dat soort drama altijd uitspelen: had een hotelkamer geboekt met champagne en je had nu een ‘trophy wife’ gehad ;)
@defl8: Zijn vrouw leest mee dus hij zegt dat natuurlijk niet :)
@krizus: Ik had een soort gelijk verhaal in Barcelona. Auto in het centrum een willekeurige parkeer garage in geflikkerd maar kon de ingang nooit meer vinden. Na een uurtje kwam ik er ook met mijn niet onaantrekkelijke metgezel achter dat de naam van de garage gewoon op het parkeer kaartje stond. Navigatie ingesteld en daar stond mijn kilometervreter.
Toen ik net mijn rijbewijs had mocht ik een keer Pa’s auto van Schiphol halen. Had die ouwe ff de garages door de war gehaald. Koste me ook een middagje struinen. Uiteindelijk wel gevonden gelukkig.
@e34m5touring: Schiphol ? wat een afzetters je kan net zo goed een ”nieuwe” auto kopen van het tarief :)
Ik zocht eens mijn auto die achter het portiershuisje stond van de parkeer garage van 1500 plaatsen op WTC Amsterdam . Ik heb een rondje moeten doen terwijl mijn start punt 5 meter van mijn auto was :)
BMW kan toch gewoon zien waar je auto staat??
@tenif: Nee toen niet …..toen was alles zo gewoon
En daarom gps in de auto!
@dutchdriftking: nee gewoon een bandje wat je op afstand kan afspelen met: ik ben hier.
@dutchdriftking: en daarom gewoon opletten als je in de auto zit!
@dutchdriftking: garage 5 verdiepingen naar beneden, vraag me af of je gps dan nog werkt…
@87sandyd: Als het een ietwat geavanceerd systeem is, dan onthoudt hij de laatst bekende locatie, gecombineerd met de locatie via telefoonmasten.
@87sandyd: gewoon een oude telefoon standaard aan het stroom in de auto leggen. Makkelijkste oplossing. Gebruik ik al jaren.
Mooi verhaal. Ken de hoofdrolspelers niet maar zie het zo voor mij. Een paar Schotten met rood haar die in dat lekker Schots accentje elkaar verrot schelden over de telefoon maar uiteindelijk besluiten dat vriendschap belangrijker is dan materiële zaken, en vervolgens zo lekker op z’n Schots er om kunnen lachen en elkaar afzeiken.

Dus daar is mijn fantasie. Waar was je toen mijn vrouw het vannacht nodig had?
@Rick-dos: lamp uit, fantasie aan
@rick-dos: Whiskey zal geen rol hebben gespeeld denk je ?
@riri: het is Schotland. Whisky dus.
@tenif: dan moet er wel 3G dekking zijn in de garage en de auto van na +/- 2010 zijn.

Wat een bizar (en ongelooflijk) verhaal. Je kan je toch op z’n minst herinneren of je minder of meer dan een half uur moest lopen of van een winkel, situatie, type ingang, verdieping, trap, lift, kaartje of drukke/rustige straat.
Je moet ook van de garage nog het concert vinden, dat vereist toch ook enige navigatie die je weer globaal terug kan leiden.
Waarschijnlijk hebben ze wat garages afgebeld en daar had een medewerker geen zin om alle 800 plekjes af te lopen (of niet heel nauwkeurig).
Het was wel een goedkope stalling, boetekaartje kopen van een paar tientjes (of achter iemand aanrijden) en klaar, ideaal voor de winterschorsing ;)
@defl8: tegenwoordig kentekenscan bij bijna alle garages bij sommige niet ivm te korte inrit .

Treintje rijden kan altijd maar dezelfde kentekenscan registreert alles dus je kan bij herhaling een gang naar de rechter verwachten iemand moest onlangs voor 19 keer treintje rijden naar de rechter .
Ik heb het ook 1x gehad… met m’n lief naar Rotterdam. Auto in een parkeergarage gezet en hup de stad in. Maar ik kom uit Brabant. Weet in Rotterdam heg noch steg. Dus in de avond, we gaan naar huis. Waar is die auto? En exact hetzelfde.. ik wist niet welke garage, welk adres, waar, etc. Totaal niet op gelet en niet genoteerd. Nadenken, rondlopen, zoeken, beetje in paniek raken en zo, wil ik net gaan hyperventileren ;) zegt m’n lief ineens “maar verrek.. je hebt toch dat kaartje in je portemonee zitten?” “godsamme… ja shit, sjezus, hoe kan ik dat nou vergeten? ..” .. (alzheimer light denk.. zo begint het..) Adres ingetikt in de iphone en via google maps achter het stipje aangewandeld door de stad.. jeeeej daar is de garage. :P

Vergeet het ook nooit meer om secuur op te nemen hoe wat waar etc.
Kosten zullen wel meevallen. Max. tarief “verlies” kaartje.
@jpoers: Wel kenteken onleesbaar maken nu ivm kentekenscan parkeren op vakantie gaan en 3 weken later maximaal 3 dagen aftikken.
Kan inderdaad de beste overkomen, zoals mijn moeder… Ze reed in de jaren ’90 een rode Golf 2 en ging shoppen in Gorinchem. Normaal zet ze hem altijd in parkeergarage A, maar deze was vol en zette hem dus in parkeergarage B. Terugkomend kan ze haar auto niet meer vinden en werd dus bij de politie opgegeven als gestolen, totdat mijn opa een week later toevallig in parkeergarage B aankomt en mijn vader belde met de vraag of dat zij met een rode Golf 2 GTI met kenteken xx-xx-xx reed. Diefstal terecht :D

Ander verhaal is van een klant van mijn schoonvader, een Indiër woonachtig in London kreeg vorig jaar een factuur van bijna 3 ton(!) in ponden voor het stallen van een Ferrari waar hij niets van wist. Wat blijkt, 9 jaar geleden ging hij voor 3 maanden terug naar India om zijn broer op te zoeken, de 3 maanden werden uiteindelijk 9 jaar en was compleet vergeten dat hij nog een Ferrari 348 Spider had staan. Uiteindelijk de zaak kunnen afhandelen met een rekening van ongeveer 30000 pond.
@roberto: vergeten dat je een Ferrari hebt… haha geweldig
Ik heb ook een tip:
+ broodkruimels
+ selfie maken en via social media vragen wie de (binnenkant) van de garage herkent
@defl8: Je kan tegenwoordig je smartphone gebruiken voor andere dingen bijvoorbeeld voor google maps of een andere GPS achtig kaart waar je kan aangeven waar je mooi auto staat .
@defl8: als je dan toch bezig bent, maak dan een foto van het straatnaambordje of de naam van de garage oid. Zolang het maar herkenbaar is.
Ik heb het ook wel eens gehad. Ging met een vriendin (met háár auto) naar een voorstelling in Zoetermeer. We waren wat laat, dus gauw van de parkeergarage naar het theater. En beiden niet opgelet. Bleken er een paar parkeergarages vlak bij elkaar te zitten. En welke was het nou?
Volgens mij geen gegevens op het kaartje, dus na heel wat zoeken eindelijk het ding teruggevonden.
En dat was ergens eind jaren ’90. Dus geen mobiele telefoon apps op zo. Volgens mij had ik nog niet eens een mobiel.

Vriend van me is een paar jaar een motorfiets (ook BMW toevallig ) een paar jaar kwijt geweest. Was gestald in de gehuurde garage van een bevriende collega. Inmiddels een andere baan, contact verwaterd, huurcontract van de garage verlopen en door de ex-collega ergens anders gestald.
Uiteindelijk weer een telefoonnummer van de ex-collega gevonden (LinkedIn bestond nog niet) en het adres en naam van degene gevonden waar het ding stond.
Even anderhalf jaar of zo stallingskosten afrekenen en op de aanhanger ermee.
Park Me Right: Car Locator voor Android of maak een foto en share de lokatie .
wat een soepkip
Leuk verhaal op een borrel
Ik heb de vraag wel eens gehad van een blinde dame in adam: ik heb gisteravond me auto op de gracht geparkeerd vlak bij een kroeg, weet jij waar misschien staat?
Geantwoord mee nee maar als ze nog een middagje wacht staat hij waarschijnlijk op de spaklerweg. Dat is dan weer het voordeel van weg slepen ?
Wegens het gebrek van een auto: Na een avondje stappen in Arnhem de volgende ochtend je fiets nergens meer kunnen vinden. Dan sta je wel effe raar te kijken, vervolgens probeer je je te heugen wat er die nacht allemaal is gebeurd. Wat bleek, hij stond nog in het centrum. Met de bezopen kop besloten gewoon lopend naar huis te gaan. :)
Pfff, zou mij nou nooit overkomen.. (is fiets al 5 jaar kwijt)
Ik ben drie fietsen kwijtgeraakt. Parkeerde vroeg in de ochtend mijn fiets in de ‘fietsenzee’ op station Tilburg en als ik dan uit utrecht terug kwam had ik dan een activiteit. Fietsen nooit meer teruggevonden. Daar raak je erg geïrriteerd van de derde keer
Of (en dan houd ik op mijn beginnende dementie/lompheid een podium te geven) ik fiets de stad in en loop terug naar huis en denk de volgende dag dat mijn fiets gejat is
Bijzonder geslaagde foto keuze bij dit artikel.
Gekukkig is ze terug gevonden.

Ik had vanmorgen een nachtmerrie. Hoe toevallig ook, ik was mijn geparkeerde auto kwijt.
Ik vond mijn scheet terug, maar dan helemaal kapot. Doordat een bedrijf mijn auto verplaatste ging het helemaal mis. Een man drukte op mijn hart dat ik de schade helemaal vergoed krijg, maar dat deed mijn tranen niet bedwingen mijn scheet zo beschadigd te zien.
Gelukkig schrok ik wakker, en was het een nare droom.

Met de BMW in Schotland is het gelukkig helemaal goed gekomen. Maar het had zo een kopie van mijn nachtmerrie kunnen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).