Langvingers jatten fraaie 911 uit Amsterdamse garage

Auteur: , 30 Reacties

De boefjes hadden kennelijk hulp van binnenuit.

Porsche 911 gestolen

In de Amsterdamse binnenstad staan de nodige juweeltjes veilig in garages weggestopt. Tenminste, hun baasjes zijn er van overtuigd dat ze veilig staan, maar dit blijkt lang niet altijd het geval. Zo ondervond ook de eigenaar van een klassieke 911 uit 1973 gisteren.

Rond half drie ’s nachts werd zijn trots namelijk gestolen uit de garage onder zijn appartementencomplex. Op de bewakingsbeelden (onder) is goed te zien hoe een tweetal de Porsche de garage uit rijdt. Vermoedelijk kregen ze hulp van binnenuit, want zonder pasje kom je het complex überhaupt niet binnen.

Wie deze opvallende 911 met Cibie-rallylampen na gisternacht heeft zien rijden, kan het beste even contact opnemen met de politie. Het zou toch zonde zijn als deze in eigen land onverkoopbare 911 gaat eindigen in onderdelen… (via AT5)

Porsche 911 gestolen

Dank aan alle Amsterdammers voor de tip!30 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Jeukende handen krijg ik hier van..
De eigenaar kan daar dus niet meer gerust wonen. Zoals het artikel zegt moeten ze hulp van binnenuit hebben gekregen. Ik zou toch altijd de mensen in het gebouw wantrouwen. Daarnaast is het natuurlijk dood zonde. Ziet er uit als een mooi exemplaar.
@mrrallycross: Ik heb een vergelijkbare ondergrondse garage. Daar hadden mensen hun afstandsbediening in de auto liggen bleek na de diefstal van 3 bekende VAG-navigatiesystemen. Dan is het niet heel lastig om een ruitje van een auto in te slaan en met de afstandsbediening buiten te komen.
Binnen gekomen zijn ze waarschijnlijk door achter iemand aan te lopen.
Heel triest, teringlijers.
Krijg er wel een ‘Gone in 60 Seconds’ gevoel bij, het lijkt me dat deze wagen op bestelling word gejat.
Wat een vieze vuile klootz*k. Daar gaat z’n droom. Het is net een vrouw met die witte schoentjes en z’n tasje. Zo’n man moet je….. Nou ja vul zelf maar in
Marrokkaanse buren? ;-)
Sorry jongens, zit te trollen. Voordat de haatreacties weer komen, en dat het ook echt soms wel kei lieve jongens zijn.

Serieus, hulp van binnenuit, kunnen die gasten ook niet mee naar binnen gesneakt zijn, toen een ander binnen reed?
@camber24: Zeg dan niks. Zoiets zeggen en dan gelijk de keutel weer terugtrekken.
@sketcher: grote kans dat die keutel dwars ligt :-)
Het hek gaat niet heel makkelijk open en het licht gaat niet op groen. Hebben ze het hek geforceerd ipv op een “normale manier” toegang gekregen? En ik zou als eigenaar heel kwaad zijn! Maar hopen dat die terugkomt in dezelfde staat.
@dieselpower: Die komt nooit meer terug.
Het naarste is dat Porsche’s in de afgelopen 5 jaar aardig in waarde stijgen. Echter, sommige verzekeringen hebben taxatie intervallen van tot 5 jaar. Met een beetje pech krijg je dus maar een fractie terug van de huidige waarde.
(precies t zelfde gebeurd bij een kennis van me: Porsche, beveiligde garage, stalen deur, Amsterdam).
Hier word je toch niet goed van!
Ik heb hem vorige week nog toevallig zien rijden.. Wat fking kut dit
Mooi hoor! Die 911 dan. Dat tuig moeten ze gewoon aan de hoogste boom opknopen.
Zonde zeg, dat is een erg fraaie 911.
Een privégarage is onbetaalbaar, maar dit is precies wat je krijgt bij die appartementencomplexen. Heb dit soort verhalen al meerdere keren gehoord.
@apriliarsv:

Uit een privé garage worden auto’s ook gewoon weggehaald. In mijn omgeving is vorig jaar een Ferrari uit een privé garage gehaald. De auto die voor de garage stond, hadden ze ook nog even aan de kant gezet om er met de Ferrari uit te kunnen.
Kan de beheerder van de parkeergarage niet zien wie z’n pasje is gebruikt om de deuren te openen?

Dat de deuren zo moeilijk open gaan komt omdat die flapdrol tussen de bewegende deuren gaat staan en het systeem daardoor stopt. Je kunt zien dat die persoon in iedergeval niet bekend is daar.
@madmarky: Nou zover ik kan zien stoppen de deuren en springt dat stoplicht al op rood alvorens die crimineel er tussen gaat staan…
Fantastisch mooie klassieke 911.
Helemaal af.
Zonde dat zo’n krapuul daar niet met zijn vingers kan afblijven.
Leuk zo met die rallylampen!
Pasje? Als ik dat filmpje zo zie lijkt het simpelwel een knop te zijn waarmee de deur wordt geopend. Binnenkomen is natuurlijk een koud kunstje door achter iemand aan te lopen oid.
@wijsneus: Op nu.nl videonieuws kun je zien dat ze niemand achterna lopen en lijken gewoon een pas te hebben om de voordeur en garagedeur te openen. Vraag me alleen af hoe ze de auto gestart hebben (in zo’n auto zit momenteel met zulke waarde toch wel een top beveiliging ingebouwd lijkt mij).
@venividivici: die pas is gewoon van de eigenaar. Of er wordt een pas van partner of familielid gebruikt. Zoiets kun je haarfijn uitlezen in een logfile. Wel allemaal heel toevallig. Dit is meer verzekering oplichten, cashen, de auto laten exporteren en naar je vakantieverblijf sturen
Zonde…
Mbt hoe ze binnenkomen… Zie uitgebreider beeldmateriaal in videonieuwsberichten op nu.nl
Ik zag dit type auto in deze kleur op affiches voor een klassiekerrally in bad-kötzting en even later zag ik ‘m op een aanhanger, maar dat zou deze wel niet zijn.
De boeven hebben wél smaak… En verder lijkt het me bijzonder onhandig als je als bewoner zelf de deuren moet open duwen vóór je eruit kan rijden…
Wat is de waarde van deze auto zo ongeveer?
Dan ben je zuur. Hopelijk krijgt de eigenaar zijn auto snel terug.
Het lijkt me dat er niet heel veel deze dan wel hier oplijkende porsche’s zijn. Heb namelijk deze of een hier heel erg oplijkende auto zienrijden afgelopen vrijdag middag. A28 afdraaiend richting Leeuwwarden.
Misschien is dit wel een gevalletje “in scene gezet” en oplichten van de verzekering. Lekker makkelijk geld verdienen namelijk. Je geeft de sleutel aan een handlanger. Die steelt de auto en geeft de sleutel een dag later terug. Meneer is zogenaamd de reservesleutel kwijt of heeft deze niet. Dit zaakje stinkt. Hoe krijg je zo’n porsche anders mee? Is er glas gevonden in de kelder?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).