Britse gevangene verlinkt hardrijdende agent [225 km/u]

Auteur: , 12 Reacties

Een Britse agent die een gevange met een dienst-BMW transporteerde liet zich op diens aandringen verleiden tot een potje scheuren, immers: de politie is je beste vriend. Helaas voor hem werd hij bij aankomst ook meteen bij zijn collega's gesnitcht door dezelfde gevangene.

Politie-BMW

In Nederland worden gevangenen doorgaans met hoge logge busjes getransporteerd, maar in het Verenigd Koninkrijk pakt men soms de Bimmer. Tijdens het ritje tussen Leeds en Darlington liet de dienstdoende agent zich door de gevange uitdagen door in te gaan op de vraag ‘hoe hard kan deze BMW eigenlijk‘?

Naar verluidt werden hierbij snelheden van 140 mph (225 km/u) gehaald, terwijl de limiet 70 mph bedraagt. Hoewel de strafbare feiten niet werden geconstateerd was het verhaal van de gevangene kennelijk voldoende om de scheuragent op non-actief te zetten. Wellicht moet hij de komende tijd wel met 1 oog open slapen, want je kent het gezegde: snitches end up in stitches… (Northern Echo, via BBC)12 reacties

Ach, uiteindelijk hebben ze wel vrijstelling op de regels van onder andere snelheid e.d. Dus goed dat hij op non-actief is gesteld, maar krijgt vast geen staartje dit.
@utr1984: vrijstelling van. VAN!!
Onbegrijpelijk! Een gevangene die snel weer terug wil naar de gevangenis? Een agent die mee gaat in die wens van de gevangene?
@mashell: Hebben die bajesklanten dan helemaal geen eergevoel meer?!
@sir_smokalot: hahaha die snitches end up with stitches kende ik nog niet.
Hmmmm smells like a bread with monkey tale….

Geen getuigen behalve die gevangene? En dan wordt ie gelijk op non-actief gezet, mag hij niet meer rijden, geen achtervolgingen meer doen en mag hij de opleiding weer overdoen? En dat allemaal obv van de getuigenis van een gevangene die zo zijn eigen motieven kan hebben voor the snitch? Ik geloof er weinig van.

Lekker makkelijk dan om voor criminelen van agenten af te komen. Je verzint een verhaal en de agent wordt gelijk op non-actief gezet.
@Rick-dos: Wellicht had de auto een GPS-tracker of datalogger of dashcam of…. aan boord?
@sir_smokalot: Dat zou die agent toch wel weten? En als dat zo zou zijn waarom in het originele bericht wel melding maken dat er geen getuigen waren maar niet over dat soort hulpmiddelen?
@Rick-dos: Omdat de politie daar pas na onderzoek en formele constatering melding van zou maken, omwille van de juridisch correct te volgen stappen? Gok ik.
@sir_smokalot: Het verhaal zou van een bron komen bij de politie. Ik vind het vreemd dat hij/zij wel kan melden dat er geen getuigen zijn maar niet hoe ze dan wél de overtredingen hebben geconstateerd.
Je schrijft zelf trouwens ook dat de strafbare feiten niet zijn geconstateerd.

Mja, ik weet niet. Blijf het een vreemd verhaal vinden.
Ja ook politie-agenten zijn mensen, ook zij moeten boeten voor hun fouten!

Trouwens, volgens de wetgeving, mag de politie de maximumsnelheid overtreden, indien ze het overige verkeer ‘niet in gevaar brengen’.
don,t drop the soap

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).