Britten ontdekken dat Top Gear fake is

Auteur: , 56 Reacties

Jullie gebruiken acteurs, jullie zijn nep!

Hovercraft maakt mensen nat

Niet alle mensen zijn even slim. Zo zijn er in Engeland nog velen die denken dat alles wat in Top Gear gebeurt ook echt is. Als er dan een overduidelijk geacteerde scene wordt getoond, worden ze kwaad.

In aflevering 4 van dit seizoen gingen de drie heren met een tot hovercraft getransformeerde Ford Transit een rivier op. Toen ze vervolgens langs een terras voeren, werden de dinerende mensen nat gespoten door de DIY Ford hovercraft.

Die mensen zijn natuurlijk acteurs, want Top Gear is fake. En dat maakt het publiek boos. Zij hebben liever dat gewone burgers lastig gevallen worden tijdens een diner. Dat er geacteerd wordt, lijkt voor hen een teleurstelling te zijn.

Gelukkig zijn de hardcore Top Gear fans niet zo dom. Zij weten dondersgoed dat Top Gear een grote spektakelshow is. Zij laten dan ook weten: “viewers would be stupid if they didn’t think the show contained elements that was staged

En zo is het maar net, schijt aan echt of nep. Top Gear blijft -na ABHD natuurlijk- de allerleukste autoshow ter wereld. (via mirror.co.uk)56 reacties

Wat een trieste zielen die dachten dat alles echt was.
Mja, het maakt elke ‘race’ (tussen trein en auto etc.) wel erg saai vind ik!
@mastertje: toch vind ik de race van seizoen 12 (tussen trein motor en auto) de beste. Jeremy als kolenschepper kon gewoon niet beter.
@coenijn: dat was idd geniaal!
@coenijn: Eerlijk is eerlijk, dat was een vermakelijke race :)
@coenijn: inderdaad een briljante race, vooral een mooi moment als Clarkson helemaal uit z’n dak gaat als ze met die stoomlocomotief wielspin hebben bij 70 mph.
ik vind het een geweldig programma ..

de grootste grap is dat het over auto,s en humor gaat terwijl juist die 2 dingen pertinent niet voorkomen in die hele show ..
@lincoln: mss ligt het aspect humor aan jou…
@jordy14:

dank je ..
Echt of nep, het blijft een tof programma met die 3 gasten !!
Some say its to british stupidity the english automotive industry went down
@cocksdriveaudi:
All we know is, he’s called the Stig……………………..
Serious? Langs een terras vaarden?
@bmwalpina:
Ja! Want voeren doe je vee en niet mensen op een terras. Snappie?
@bmwalpina: wanneer gaan mensen nou eens inhoudelijk reageren? Je zet alleen jezelf te kijk. Ik vind het een leuk artikel dat aangeeft dat het gemiddelde IQ niet hoog is op de eilanden. Zo.
Ik begrijp nu trouwens ook waarom de Ferrari f12 niet over de Top Gear Track mocht… Paranoïde merk. http://jalopnik.com/5760248/how-ferrari-spins
@fristie: Ja want de Britten zijn zo eerlijk. De 458 italia was altijd beter bevonden door verschillende autoprogramma’s t.o.v. de mp4-12c ( en ook sneller rond een circuit) behalve bij topgear waar de mclaren veel sneller bleek dan de 458. Hoe kwam het dat mclaren al voor de uitzendingen wist dat ze de snelste rondetijd hadden neergezet als ze zogezegd hun auto gewoon ter beschikking stelde van topgear. Zou het misschien kunnen dat een mclaren testrijder de snelste ronde heeft gereden i.p.v. de stig ( op het circuit waar de mp4-12c ontwikkeld is).
@Panther: Ik snap je punt niet. Het enige commentaar op de MP4-12C was dat ‘ie wat aan de saaie kant was. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat Ferrari’s saai zijn dus wat dat betreft begrijp je het volgens mij niet helemaal.
Huh, is ABHD een autoshow? Dacht dat ’t een filmpjes site was.
ik heb soms ook mijn twijfels tijdens het testen van de auto’s sinds het artikel dat de testen ook vals kunnen zijn. er wordt ook nooit gefilmd vanuit het passagiersperspectief of zo tussen tussen de zetels..
@elguapo: Dus uit de cameraposities maak jij op of een test ‘vals’ is of niet? Interessant…

Vraag me so-wie-so af hoe een test ‘vals’ kan zijn, maar dat terzijde. In een test geeft een autojournalist zijn mening over een auto. Dat doet hij vanuit een bepaald perspectief, en die moet je begrijpen anders heeft het lezen/kijken van de test geen zin.

Je doelt waarschijnlijk op de niet-onafhankelijke autojournalisten, die door bepaalde fabrikanten/importeurs worden betaald om een positieve test te maken. Zie bijvoorbeeld de testjes in huis-aan-huis bladen, maar ook tv-programma’s als RTL Autowereld. Ik kan me alleen niet erg voorstellen dat Top Gear op die basis autotests doet.
Auction kings is toch ook echt?!.. of.. niet……??
@kaasboerin: net als storage wars en oh oh cherso
Eg war is hed vake?
@norge: joa, eg war!
Zelf het 8uur journaal is fake. Je krijgt alleen te zien wat men wil dat je ziet. Niks nieuws.
@TheMaster: Alu hoedje op?
@norge:
Nee hij heeft zijn ogen open gedaan.
Zou jij ook moeten doen.

http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/gebrek-aan-onafhankelijke-media-in-nederland/

“In times of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act.”
George Orwell
@TheMaster: en amerikanen vind jij zeker ook door en door slecht :)
@guusboum: Als je datzelfde 8 uur journaal mag geloven, wel ja.
@guusboum:
Dat hangt er vanaf wat je onder “slecht” verstaat.
Als aanslagen plegen op je eigen bevolking om vervolgens iemand anders als schuldige aan te wijzen onder jouw definitie van “slecht” valt, dan wel ja.
Dat ze dat wilden doen staat zelfs op Wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods

Het originiele document
http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/northwoods.pdf
Wat?! Dus ze hebben die roeier niet echt ondersteboven gevaren? Neee !!!
Is niet fake hoor. Maar wel heel gaaf!
Fake of niet, het blijft toch een geweldige show dat bijna altijd goed vermaakt. En dat is belangerijker dan het eeuwenoude fake/niet fake gezeur om progamma’s en de inhoud ervan.
Dus dus dat Jeremy met die driewieler de vijver in dondert is fake ….?
Zou dan stiekum die raketauto met Hamster aan het stuur ook fake zijn, of was het zijn stand in, dan pas zijn we genaaid meelij wekken om een ongeluk met een stuntmenneke.
Ik zeg boycotten die zooi, o doe maar niet dan moet ik naar me vrouw kijken weet niet wat erger is…..
@hanzel: en nu blijkt dat Captain Slow niet met z’n Bentley van een Albanese berg af gereden is. Schijnt ook al fake te zijn… :(
Top Gear is gewoon de leukste show :)
Dat is wel heel zielig hoor. Nog even en mensen gaan speculeren over wie nou “The Stig” is net alsof dat dan de vraag des levens is. Als dat gaat gebeuren dan is men wel heel diep gezonken…
@Rick-dos: Wees maar blij dat jij daar ver boven staat. ;-)
@lemans96: Ga jij mij nu vertellen dat die vraag jou wel dagelijks bezighoudt of überhaupt bezighoudt?
@Rick-dos:

Het zal hem 24 uur bezig houden ‘lemans’ XD
meest schokkende is dat er kennelijk zoiets bestaat als “hardcore top gier fans”
@super: lees eens een boek van Jeremy C, kerel heeft humor en probeert het jagersinstinct van de mannen te behouden!
@peterpan72:
hoe voelt dat nou om hardcore top gier fan te zijn?
Waar blijft de vertrouwde topgear mirror eigenlijk ? :)
Mensen mogen best klagen over zo’n mongolen programma met van die down figuren die dit presenteren als goeroes. Ik vind top gear echt een waardeloos en achterlijk autoprogramma ( zelden objectief ). Ja het levert spektakel op met stunts etc ( leuk voor een kindje van 12 die op de schoot zit bij zijn vader of opa ).
Het verschil waarom die opgehypte show zo goed draait zijn niet de kijkcijfers, maar puur het budget. Als je een paar miljoen investeert in cambodja ( leg een race parcour neer of een braakliggend terrein waar je wat kan opblazen ) en wat excentrieke presentatoren en je hebt hetzelfde concept. Saai Saai Slaap Slaap en zo Saai.
@bempi: Ben het eigenlijk wel met je eens. Het succes van Top Gear is gewoon het budget..
@bempi: nou bompi, zelfs mijn vrouw kijkt er met alle plezier naar! Dat is voor n autogerelateerd programma een hele prestatie!!!
@bempi: Blijkbaar ga jij naar Top Gear zitten kijken in de verwachting een serieus autoprogramma met onafhankelijke tests te zien. Dan kom je inderdaad van een koude kermis thuis…

Je gaat toch ook niet naar een real-life soap of een talentenjacht zitten kijken in der veronderstelling dat het allemaal echt en eerlijk is?
OT
Kan me niks schelen, ik heb me helemaal kapot gelachen :)
Beste aflevering in tijden wat mij betreft.
Neem in dat geheel even mee dat de mirror dit natuurlijk maar wat graag opklopt want dat geeft meer verkoop…

Nieuw is het namelijk niet aangezien na dat geintje op die camping met die fik er ook een hoop te doen was over het al dan niet in scene gezette spul.

Een hoop meelullers hier dus die een slechte act doen alsof het notoire azijnpissers zijn.. bashen is blijkbaar weer helemaal hot..

Ik ben kritisch op top gear maar alleen om wat er echt toe doet ; de lol er van.
Als die mist uit ik m’n kritiek , als die er wél is geniet ik er alleen maar van.
Clarkson heeft zelf al vaak zat gezegd dat het een grote grap is dus waarom zou je het
te serieus gaan nemen allemaal ?
Blijkbaar omdat het zo groot is en het niet leuk is om tegen ‘de concurrentie’ aan te trappen…
Tja..
@shicomm: Het is te doorzichtig, dat is het probleem.. Te veel gescript, niet spontaan. Als je al jaren kijkt, dan zie je dat het elk jaar slechter wordt. Elk jaar meer over the top. Begint zijn doel voorbij te schieten. Populariteit van TG is een tikkende tijdbom. Kwestie van tijd voordat iedereen het zat is.
@camber24: Ben het niet met je eens dat het elk jaar slechter wordt. De eerste paar seizoenen was er alleen minder het besef dat het gescript was, en pas als je erop gaat letten valt het op. Als je nu naar een aflevering van 6 jaar geleden kijkt, dan valt op dat ze juist steeds beter zijn geworden.
Wel apart, in de ene scene wordt Richard helemaal nat gespoten in de sluis door die hovervan, scene daarna zit hij compleet droog in dat ding
Waarom zien we de nieuwe shows niet in Nederland? Laatste jaren waren het alleen herhalingen.Nu niets meer. Maar dat is met films net zo.Elke maand nieuwe films in bioscoop.Wanneer komen die eens op TV?
Ik ben geschokt, ik dacht dat Top Gear een documentaire was over de belevenissen van 3 vrienden op middelbare leeftijd. Als dat niet echt is betekent dit dat ik op middelbare leeftijd niet zulke avonturen zal beleven maar waarschijnlijk gewoon op kantoor zal moeten werken. Hiervan wordt ik best wel depressief.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).