Buitenkansje! 11 klassieke Porsches onder de hamer in NL

Auteur: , 13 Reacties

In Benschop (Utrecht) vindt volgende week Nederlands grootste Porsche-klassiekerveiling in tijden plaats. Maar liefst 11 exemplaren uit de jaren '50 en '60 verwisselen van eigenaar.

Klassieke Porsche

En voor wie denkt: “daar kan je pas van profiteren als je ergens bovenin de Quote 500 staat”, nope. Met een beetje mazzel ben je voor een duizendje of twee het mannetje. U begrijpt, het is geen vloot mooie 550’s, 356’s of andere autoklassiekers die in aanbieding is, maar een voorraadje van die ‘andere Porsches’, dieselgestookte landbouwvoertuigen dus.

In de aanbieding bij deze veiling van Troostwijk Auctions zijn onder andere een 308, Super Export 329 en een 217, allemaal rood, en voorzien van een lekker stampend nagelblok.

Het schijnt te gaan om een uit de hand gelopen verzamelhobby van een man die inmiddels is overleden, en dus ruimen zijn nabestaanden de klassieke tractoren op, ongeveer 300 stuks in totaal. De veiling sluit volgende week woensdag, bieden kan hierrrrrr.

Porsche tractor13 reacties

Leuke collectie! Er is ook (minimaal) een David Brown bij, maar een Lamborghini heb ik nog niet gespot.
De Porsche’s en de vooroorlogse tractoren zullen wel het meest opleveren. Maar de Lanz Bulldog’s spannen de kroon. Zo’n gloeikopdiesel heeft ook echt iets. Juist omdat je er zoveel voor moet doen om hem überhaupt gestart te krijgen.
@Original_Arnoud: idd.. wij (m’n pa) had vroeger een Eilbulldog, uit de tijd dat het nog Bulldog Lanz was, ipv Lanz Bulldog.
Prachtig… En hoe dat stationair loopt.. en klinkt..
@rotarypowah: Lanz Bulldog’s klinken idd geweldig, wat een klappen geeft die 1 cilinder :)
Kennis van mijn vader heeft er meerdere, staat voor een kapitaal.
@Original_Arnoud: net even door die kavels gekeken, ’t zijn allemaal snellopers. Helaas..
Voor een duizendje of twee heb je, vrees ik, al lang geen rijdende tractor van Porsche meer…
Laatste trekker waar ik op gereden heb was een lanz Bulldog.Die was op stoom.Toerental te laag dan ging hij ineens achteruit.Weer wachten tot toerental weer zo laag werd dan ging hij weer vooruit.Zwager van me heeft ook nog een Porsche-trekker.Jammer dat hier de foto’s niet staan en wat ze opleveren.
Ongelooflijk wat een enorm grote collectie heeft die man bij elkaar weten te verzamelen. Die Lanz Bulldogs zijn het meest bijzonder, maar die Hanomag vliegtuigslepers zijn ook erg gaaf!

Tja, dan valt de collectie landbouwmachines en trekkers van mijn vader nog wel mee. Bij hem staan de schuren ook overvol met oud agrarisch spul sinds hij gestopt is als veehouder. Het is dat moeders nog een beetje op de rem heeft kunnen trappen, anders had had het er net zo uitgezien als bij de Ludolfs.
Leuk om mee te spelen in de tuin maar ik ben te weinig boer om er eentje te hebben. Eentje op stoom darentegen ipv op satansap zou ik mss wel rubberen laarzen voor willen aantrekken.
Zo…. da’s een serieuze verzameling. Prachtige oude techniek, Lanz Bulldogs, Hanomags, maar ook paar leuke oude Fords uit mijn jeugd, 2000, 6600, 6700, MF, Ursus.

Altijd jammer dat zo’n imposante collectie zo goed als zeker uit elkaar valt.
Zie ook een paar mooie Güldners….. toch maar eens even de spaarpot aanspreken :)
Ik vind het persoonlijk vreemd dat de retro-trend maar niet doordringt tot de tractorwereld. Zeker “consumententractors”, zoals zitmaaiers en zo, zouden vast succesvol kunnen worden met retro-looks…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).