Buschauffeurs steken dikke vinger op naar baas

Auteur: , 43 Reacties

Als mensen niet naar je willen luisteren, dan moet je soms met een slimme oplossing komen.

Franse mannen voeren actie

Nederland is niet het enige land waar de bewoners aan het wegsmelten zijn door de hoge temperaturen. In de Franse stad ‘Nantes’ is de zon ook behoorlijk stevig aan het branden. Het is daar zelfs zo heet dat de plaatselijke buschauffeurs een actie zijn gestart. Door de hitte wilden de buschauffeurs namelijk in een (hippe) bermuda naar het werk komen, maar helaas waren de bazen bij het vervoersbedrijf SEMITAN het daar niet mee eens. Deze heren lieten weten dat de buschauffeurs niet zo moeten zeuren en gewoon in uniform aan het werk moeten. De discussie loopt al sinds 2013, maar SEMITAN blijft zich houden aan zijn kledingvoorschriften, omdat ze een goed imago willen blijven behouden (in Utrecht zijn ze dan toch iets minder streng).

Dit accepteerden de werknemers niet, zij vinden dat ze het recht hebben om een korte broek te dragen (wanneer het warmer is dan 30 graden). Daarom dragen de chauffeurs deze week een rokje tijdens het werk. Gabriel Magner van vakbond CFDT vertelde waarom ze tot dit besluit kwamen: “Tijdens een hittegolf kan de temperatuur makkelijk stijgen tot 50 graden in onze cabine. Als we geen goede airco hebben in onze bussen, dan is het niet vol te houden.” Toch jammer voor deze mensen dat ze dat ze nog niet zo’n nieuwe Mercedes bus hebben.

Daarnaast vinden de chauffeurs het besluit van vervoersbedrijf SEMITAN discriminerend. De vrouwelijke buschauffeurs mogen namelijk gewoon een rok dragen tijdens het werk, terwijl een korte broek niet mag. Tja, dat is natuurlijk vragen om problemen bij de mannelijke collega’s. Het is alleen nog even afwachten of de actie nog enige vorm van zin heeft gehad.

Met dank aan Jan voor de tip!43 reacties

Haha, mooie actie, met een beetje zelfspot kom je een heel eind. Ik zou een stap verder gaan. Alleen een rokje aan en gewoon lekker in je blote bassie. Ladies: your move…
@pomoek:
Menig vrouwelijk buschauffeur al eens goed bekeken…?
@stijnb: Iedereen heeft zo zijn voorkeur. persoonlijk kijk ik liever naar dames. Maar dat is voor jou blijkbaar anders. Het is 2017, prima om hier zo op autoblog uit de kast te komen. Power to you!
@pomoek:
Inderdaad ieder zijn voorkeur. De ene kickt schijnbaar op de typische volumineuze dames die met de bus rijden, de andere, zoals ikzelf, heeft liever dat een knappe jonge vrouw haar topje achterwege laat… Whatever floats your boat… or bus…
@stijnb: ah joh echt? Vind je het zo belangrijk dat wij op autoblog allemaal weten dat jij op – jonge – vrouwen valt en dat je dat nog even speciaal moet vermelden? Zodat wij allemaal zeker weten dat je geen homo bent? Niet zo onzeker jongen: http://az616578.vo.msecnd.net/files/2015/08/21/6357576604250736351267675249_NobodyCares.gif
@pomoek:
Zucht… Komende van de man die meteen het volgende diende te verklaren “kijk ik liever naar dames”…

Laten we het anders weer gewoon over auto’s hebben?
@stijnb: graag. en let een beetje op je commentaar.
@pomoek: als je zijn eerste commentaar goed had gelezen was de hele discussie niet nodig geweest 😊
@gulli: volgens mij wel heb ik dat gedaan? Maar goed, misschien lees ik teveel tussen de regels.
@pomoek:
Trouwens, wie was diegene die voorstelde dat mannen in hun blote bassie zouden rijden…?
@stijnb: ah, de wat jezegbenjezeluf tactiek. Sterke comeback.
Als je een korte broek wil aantrekken ..
Dan trek je een korte broek aan ..

Hoe moeilijk kan dat zijn ??
@lincoln: en vervolgens ontslagen worden… Werkt niet altijd om je eigen zin te doen.
@rutger97:

In dat perspectief gezien ..
Idd .. een rok staat hun beter ..
@lincoln: ik zat vandaag met de Algemeen Directeur lekker te lunchen in m’n korte broek. Bij het zien van de andere collega’s begon ik toch wel te twijfelen aan m’n outfit. Iedereen liep keurig in pak
@heat59:

Fijn dat andere mensen jouw kleding keuze bepalen ..

Ik kan jou dus een rok aanraden ..
Het is wel humor een vent in een rok, gewoon zeggen dat je uit Schotland komt. In Amsterdam is dat dan weer niet zo’n goed idee, daar hebben ze niks met mannen in rokken
@lekkerlinksrijden: In Nederland hoef je als buschauffeur geen rok te dragen om een fluim naar je kop te krijgen, dus wat dat betreft kan je er dan maar beter comfortabel bij zitten.
@karhengst: het zou schelen als de bus in Nederland op tijd zouden vertrekken. Dus niet te vroeg, zodat je altijd tien minuten voor de aangekondigde vertrektijd bij de bushalte mag staan, en niet te laat zodat je niet, omdat je 10 minuten te vroeg bij de bushalte staat vanwege voorgaande reden, uiteindelijk 20 tot 30 minuten langs een provinciale weg hebt staan blauwbekken, nat regenen of whatever het weer hebt staan te trotseren. En dan heb ik het nog niet eens over die, jazeker, 10-tallen keren dat de bus, van mijn keuze, mijn halte gewoon voorbij rijdt omdat de bus vol is, of omdat de chauffeur gewoon vergeet te stoppen.

De bus is, echt waar, nog erger dan een taxi.
@pomoek: nou, blauwbekken heb je nu geen last van hoor dus niet zeuren.
Bovendien : bussen zijn voor minderjarigen en paupers dus lekker belangrijk…
@seicilindri: maak je over mij geen zorgen. De laatste keer dat ik in een bus zat zal 5 jaar geleden zijn minstens.
@seicilindri: Wat doe je op autoblog als je met de bus gaat?
@realhustler: precies !
@pomoek: Geloof me, ik deel je ervaring. Een bus 5 minuten te vroeg voorbij zien komen in de wetenschap dat de volgende over 2 uur weer komt. Opeens heb je het… he wordt automobilist!

Desondanks is het mij aangeleerd de chauffeur bij het instappen te begroeten en even een handje omhoog bij het uitstappen. Net zoals docenten, hulpverleners en bedienden, je kan het met zo oneens zijn maar je blijft met je poten van ze af. Kwestie van fatsoen.
Fantastisch, wie het warm heeft moet inventief zijn.
Ze dansen in ieder geval niet naar de pijpen van de directie.
Mooie actie. Maar geen airco in de bus is ook wel erg treurig. Lekker voor de “klant” ook..
@trustmeiamanengineer:
Zoek eens de technische specificaties van de Heuliez GX 217 GNV op
De oudste bus die nog dienst doen in Nantes
Uit 2005
@desjonnies: Een bus met een spoiler op het dak.. Now I can die in peace
@desjonnies: Ik vind lengte, breedte, gewicht, motorisering, materiaal van de opbouw…
Maar jij hebt vast ergens info gevonden met details over de voortreffelijke ventilatie, gekoelde / verwarmde stoel, passagiers airco met individuele thermostaat, en een verwarmde pookknop van de automaat. Of niet?
@mout: opvallender is dat op Wikipedia staat dat de 217 maar tot 2001 gemaakt is.
@trustmeiamanengineer: De term stinkkaas komt hier vandaan.
Haha geniaal.
Je juis Charlaine!
Slim! Ik snap sowieso niet waarom zoveel bedrijven ook in de zomer een lange broek verplichten. Dat is zogenaamd representatiever, maar waarom? Om de haverklap de zweetdruppels van je voorhoofd moeten vegen omdat het zo warm is met een lange broek is ook niet representatief.
@edge:
Wel eens goed naar bleaute mannenbenen gekeken?
@desjonnies: als je al het lelijke zou willen verbieden was Rotterdam allang verdwenen.

Ok, die is gemeen. Ik mag altijd graag over de rotterdammers…
@lekbak: Rotterdam is een prachtstad. Anders dan de andere grote drie maar de stad omarmt je wel als je er bent. Ik kom er dus graag!!
@bakboord1: het zijn de mensen die je omarmen. Veel prettiger volk dan amsterdammers als je het mij vraagt. Maar de stad zelf vind ik een droevige betonnen bende. Het toppunt van deprimerend. Ik word ook altijd letterlijk chagrijnig als ik te lang door Rotterdam moet rijden, zo vervelend vind ik het daar.
@desjonnies: Pff, mijn benen wel eens gezien ?
Echt, veel beter gaat het niet worden.
*neemt nog wat*
In feite is het discriminatie op basis van geslacht. Daarnaast is het ook nog eens bekoorlijk seksistisch dat vrouwen wel blote benen mogen. Tenzij vanwege veiligheid is er geen baas die je een korte broek kan verbieden
@paginl: Je baas kan je wel verplichten het (verstrekte) uniform te dragen. Dus een korte broek kan verboden worden. Echter als in dat uniform voor vrouwen voorzien is in een rok, dan is het discriminatie als mannen geen rok mogen dragen. Makkelijk op te lossen als baas: vertrek werkkleding, en geef vrouwen geen rok, of stel dat je alleen persoonlijk verstrekte werkkleding mag gebruiken, en als de mannen een rok bestellen zeg je, jouw maat is in backorder, of met kerst is de volgende bestel ronde pas.
Beter zo dan staken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).