Carbagerun 2013: een rondje langs het deelnemersveld

Auteur: , 41 Reacties

Aanstaande maandag, op 8 juli, start in Hardenberg de CarbageRun 2013. Over populariteit heeft het evenement niet te klagen, 24 uur na opening van de inschrijving zaten ze al vol. Benieuwd wat er zoal meedoet?

Laten we beginnen met uitleggen wat de CarbageRun eigenlijk is: het is een ‘rally’ die elk jaar een andere route kent. Voorwaarde is dat je auto niet meer dan 500 euro heeft gekost, en je wordt absoluut aangemoedigd/uitgedaagd je voertuig, dat waarschijnlijk kort daarna op de sloop eindigt, zo creatief mogelijk te versieren.

In 2009 vond de eerste editie plaats, met 64 auto’s. Inmiddels zitten ze op 550 auto’s en 1.700 deelnemers, en dat is omdat de inschrijvingen een halt is toegeroepen. Met de barrels moet in vijf dagen 3.000 kilometer worden afgelegd. In 2011 leidde de route naar Noorwegen, vorig jaar naar Salzburg. dit jaar ziet hij er als volgt uit: Hardenberg, Mengen (DE), Turijn (IT), Carmargue (FR), Andorra en Barcelona (ES).

Pink Van

Inschrijfgeld? Geen idee, maar het zal ongetwijfeld niet de 46.000 ballen zijn die je volgend jaar voor de Gumball moet lappen. Sowieso is de rally laagdrempeliger, en waarschijnlijk ook een stuk gemoedelijker, en minder gehaast en snobistisch dan de steeds minder interessant wordende Gumball.

Onlangs werd er een soort van voorstelrondje gedaan, waarbij de auto’s (ook deze groene V40?) bij elkaar kwamen. Jeffrey de Ruiter was daar ook, en hij schoot onderstaande fotoserie, waarin we onder andere Pino (of twittervogel?), een Bimmer met een grasmat, een Rolls-Royce-replica, en veel meer zien. Zit er iets van je gading tussen?

PS: gisteren kreeg de CarbageRun ook aandacht in de Nationale Autoshow, die je HIER terug kunt luisteren.41 reacties

Het is bijna vakantie in Italie, net voor de vakantie hebben ze nog een voordeelactie, kijken HIER!
Doe mij voor €500 ook zo’n Audi die op foto 2 staat onderaan!
@Thomasio:
Dan heb ik voor dat bedrag liever die Lexus, ik krijg de indruk dat er een beetje gesjoemeld wordt met die 500 euries.

Thomas de trein is wel episch.
@jrk68: Zo’n thomas de trein is leuk voor de carnavals optocht, maar niet om 3000km mee te rijden
hopenlijk staat de politie ook vlak bij de start om de echt gevaarlijke creaties eruit te plukken.
@DDX: Zure sloot. Ik heb vorig jaar mee gedaan en er is niets geks gebeurd, ondanks dat er de meest bizarre creaties meereden.
@Thomasio: Dit soort Audi’s kosten meestal met een sterke motor nog meer dan 5000 euro, ik denk dat de velgen 500 euro hebben gekost eerlijk gezegd.
@Thomasio: Zo’n Audi valt voor 500 euro wel te scoren in Duitsland. De aanschafprijs moet 500 euro zijn, alle extra’s zoals bestickering, velgen e.d. worden niet meegerekend.
@atlantik: Strikt gezien gaat het niet om aanschafwaarde maar dagwaarde. Uiteindelijk blijft het een niet te meten getal in een schemergebied..
@Thomasio: kijk maar es op de occasie sites. Je staat verbaast wat 500 euri koopt als je je niet stoort aan 350k+ kmstand.
ik heb er nog een paar gezien in dedemsvaart, ze waren de auto aan het wassen bij wessels (we zaten in een rode new beetle, mocht je het willen weten)
maandag komt ik nog bij de start kijken :D
@timdrogt:

Nee, dat willen we NIET! Want gay!
Iets te veel auto’s die volgens mij echt niet voor 500 eurootjes te vinden zijn…..

En als ze echt allemaal max 500 euro hebben gekost: doe mij dan maar 7 van die audi’s, voor iedere dag 1
leuker dan de zomer editie, er is ook een wintereditie. lache! met oude barrels door de bergen van zwitserland/italie/oostenrijk.
onze auto doet het nog steeds gelukkig geen schroothoop geworden, staat nu bij party centrum Klein Oever in balkbrug.
ps. zoals Thomasio al zei ik heb sterk mijn twijfels aan de €500 grens.
Is die Audi niet gewoon een pacecar of iets dergelijks, of hoe dat bij een rally dan ook heet…. Voor de route of technische hulp…
@wantthegreen:

Deze Audi doet elk jaar mee, samen met een lexus LS.. deze reden ons vorig jaar met een gangetje van 200 voorbij. Terwijl wij met onze 240 met moeite 110 haalden en 1 op 5 reden omdat wij de stroomlijn van de brick geaccentueerd door 2 houten kosten op het dak :D

Deze mensen missen ook totaal de spirit van de carbagerun. Meerdere mensen klagen erover, maar je hoeft geen bewijs te leveren van die 500 euro,het is meer een indicatie.

Het mooie aan de carbagerun is de grote stoeten idioten die naar elkaar toeteren, zwaaien, irriteren etc. Gewoon gek doen.


Maar iedereen zn eigen plezier, als zij graag super comfortabel en super snel overal willen zijn om vervolgens in te checken in een hotel terwijl de rest feest viert op de eindlocaties gun ik hun dat van harte..
@estoque: exact. de grens zou wel wat strakker mogen, net als de grens van het aantal volvo’s (hoewel ik me vorig jaar ziek heb gelachen in de Slowaakse Alpen, in z’n 1 tuffend naar boven met m’n T3 tikibarbus en in elke bocht 1 a 2 volvo’s met dampende motor aan de kant zien staan)
@erce: (een volvo 240 is dan wel weer okay overigens)
Weinig waarde in die Audi,s
:)
Boet Veel geld waard die …..
Inschrijfgeld is 330 per team van 2 personen en elk aanvullend lid is 30,- p.p.
stuk voor stuk kunstwerkjes ..
veel werk aan gedaan ..

waarom rijden deze mensen niet gewoon dagelijks in die dingen ??
@lincoln: omdat je dan voor schut rijdt.
@beukeltje:

maar waarom maken ze die dingen dan ??
@lincoln: omdat je dan aanstaande maandag niet voor schut rijdt.
@Carreza:

In een auto die er uit ziet als Thomas de trein met de stem van Erik de Zwart heb ik zo mijn twijfels.
@heidi: ik ben een zuiderbuur, en bij mijn weten bestaat dit nog niet bij ons.
Thomas de stoomlocomotief! Jeugdsentiment! En de Wagoneer, ouwe terreinbaas die voor minder dan een halve rooitje op de kop getikt? Nice. Voor de rest leuk initiatief.
Leuk initiatief, zou ik zelf wel eens aan willen meedoen.
@Carreza:

Dan moet je dit niet tegen ons zeggen, maar inschrijven.
Aan te raden om aan mee te doen.. erg leuk allemaal. Als ik over iets moet zeuren: de €500 grens is een lachertje. Sommigen nemen die serieus, sommigen niet. Zou (nog) leuker zijn als iedereen zich er aan hield.
Ik doe ook mee dit jaar! We vertrekken morgenmiddag al naar Hardenberg met onze woodie. Oude volvo 245 met een 2,4 6 in-lijn audi motor met 2 surfplanken op het dak en houten zijkanten ^_^
@declaessens: Als je wilt. dan kan je evt foto’s natuurlijk op autojunk uploaden!
In februari 2012 deed ik ook met drie collega’s. Wij waren Team Lucky 4. Vulva 850 2.5 GLT met 408.000 op de teller. Auto deed het prima. De winter editie was erg geslaagd. De opdrachten minder…..
Februari 2012 deed ik mee met die collega’s (Team Lucky Four). Groene Vulva 850 station met witte bestickering en klavertjes vier. Winter editie was geslaagd. Opdrachten waren minder daarentegen. …..
Brrrr verschrikkelijk al die verkrachte hokken bij elkaar.
@bofkont:
Of ze nu gesloopt worden of nog even een keertje voor veel lol kunnen bezorgen.. ze eindigen toch op de sloop
@estoque: Niet helemaal hoor. Ik ben na de carbagerun nog naar Zuid Frankrijk gereden met m’n T3 bus en daarna nog eens een keer een weekend Ardennen en vanmiddag gaan we er mee BBQ-en aan het strand in Ouddorp. Ik denk dat ik minimaal nog wel een jaar of tien lol van m’n tikibarbus heb.
@erce: Nu ziet je T3 bus er nog goed uit, heb het topic vorig jaar gelezen op het carbagerunforum.nl en we stonden vorig jaar bij de grens naar kroatië(die hele lange file vol carbagerunners, waar iedereen de auto’s ging drukken etc) naast jullie, dus heb hem uitgebreid geinspecteerd..

zou het ook jammer vinden als de Bus gesloopt zou worden, tof ding!

(wij hadden een witte Volvo 245 met 2 houten kisten op het dak, waterspuiten op het dak, zweedse vlag op de motorkap geschilderd. misschien dat je het nog wel weet)

Dit jaar er ook weer bij?
Sterker nog, ik heb jullie op de foto staan:
http://www.hotroth.com/gbrunkroatie.jpg

Dit jaar helaas niet mee wegens gezinsuitbreiding, maar volgend jaar is het wel weer de bedoeling om mee te doen.
Over een paar jaar doe ik mee! Met 3 volwassen kerels in een Suzuki Alto met meer roestgaten dan ruimte. Slecht idee? Ja! Lachen? Nog meer!
Vorig jaar ook meegereden met een compleet gestickerbombde BMW E30 =)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).