Nee, dit is geen hybride Ferrari California

Auteur: , 18 Reacties

De kleur doet direct herinneringen opborrelen aan de HY-KERS vettura laboratorio, die Ferrari in 2010 meenam naar Genève, maar deze California heeft louter octaansap door zijn aderen stromen.

California luuuuuuvvvv

Precies 3 jaar voor de eerste productietoepassing van de technologie toonde Ferrari een hybride 599 GTB aan het publiek in Zwitserland, om alvast een beetje te wennen aan het idee. Het ding werd op een grote spiegel gehesen, zodat elke bezoeker ongegeneerd upskirts kon maken.

Kort daarna gonsde het van de geruchten (en ontkenningen) over elektrificering van de California en/of zijn opvolger.

Tot dusver is van dat alles niets terecht gekomen, de Cali heeft nog steeds een dikke V8 onder de kap, thans met 490 pk, die ongebreideld CO2 uit de lelijke gestapelde uitlaatjes doet stromen. Zo ook het exemplaar dat sharkie1976 op camping Le Houx in Le Mans spotte.

Tsja, als je dan toch per sé meer dan 2 ton stukslaat op (met afstand) de lelijkste Ferrari uit de lineup, dan kan je er maar beter een kek vachtje omheen doen. Het staat hem zeker niet verkeerd. FOTO’S!18 reacties

Nu maar wachten op de vraag: “Is it green?”
Brrr, dan nog liever grijs…
Zie hem heel soms eens rijden, en verbaas me steeds over de lompheid van het ding. Op foto zou je het een Ferrari a la Honda S2000 durven noemen, maar niets is minder waar…
@SimonMc: vergelijk je nou een ferrari met een Honda…?
@reggie-boy_rood: Toen de eerste foto’s boven kwamen drijven, zeiden velen dat het precies een nieuwe Honda S2000 was. Maar als je de California in het echt ziet rijden, slik je deze woorden weer snel in.
@SimonMc: oo vandaar! Hah. Ben benieuwd of de s2000 nog eens een keer vernieuwd word!
@reggie-boy_rood: Ik denk dat we dat allemaal stiekem hopen.
‘Lelijkste Ferrari van de lineup’… Kan ik het niet mee eens zijn. Combinatie van beleving en omgeving maakt een hoop goed. Vorig jaar zomer een halfuur mee gereden in Maranello voor veels te veel geld maar wat een belevenis!
@keesje1987: Dus omdat hij fatsoenlijk rijdt, is hij niet meer lelijk dus? Niemand zei dat hij slecht reed, en hoeveel mensen kopen feitelijk een Ferrari om z’n rij-eigenschappen?

Ik zou zeggen dat mensen die een sportwagen willen, die goed rijdt, dagelijks bruikbaar is en geen fortuin aan onderhoud kost, eerder naar Porsche stappen. Kijk maar naar de gemiddelde Porsche kleur : zwart, grijs, donkerblauw,…en dan naar Ferrari kleuren: geel, rood, in mindere mate grijs of zwart,…

Opmerkelijk hoe de auto’s eigenlijk hetzelfde zijn, als de makers. Porsches zijn niet zo gefocust op uiterlijk, maar zijn zeer degelijk, maar een tikkie saai, en hetzelfde gaat op voor de Duitse vrouwen.

Ferrari’s zitten vol met temperament, zijn luid, en durven weleens ontbranden. En de Italiaanse vrouwen?…tja ;)
@keesje1987: Ik vind het ook zeker niet de lelijkste Ferrari. De FF, dat is pas een gedrocht. En de LaFerrari ook. De California vind ik van voren zelfs een van de mooiere Ferrari’s. Hij heeft alleen een beetje een dikke kont, maar dat hebben alle cabrio’s met ‘hard’ dak…
Tja, ik heb de California altijd al mooi gevonden. Oké, het is het instapmodel, maar dan nog zou ik deze wel op mijn oprit willen zien staan.

De FF en F12 vind ik beiden (met afstand) lelijker.
Toch wel weer fijn dat ook hier, in dit geval door dHr. smokalot, er weer eventjes word vermeld dat het hier om een persoonlijke mening gaat als er over ‘de lelijkste Ferrari uit de lineup’ word gesproken…

Ook ik snap al die trieste snoevers in hun opgevoerde GTI’tjes niet zo goed als ze hun weinig tot niets betekenende neus voor deze mooie Ferrari ophalen. Zij wonen daar waar ze deze auto’s elke dag zien rijden? Ze wonen naast iemand die er één heeft staan zodat ze hem, in alle rust, hebben kunnen observeren en de lijnen op zich in hebben kunnen laten werken?

Ik heb zelf ook een paar foto’s gemaakt van deze beauty op camping ‘du Houx’ en vond ‘m echt gaaf. Ook de dame die ik bij me had(een secondtimer op Le Mans en grote autoleek) slaakte een ‘Wauw, wat een mooie Ferrari’ kreetje en fotografeerde het ding vanuit alle hoeken…
@lemans96:
Hier in de buurt rijdt een titanium grijze en ik moet zeggen dat hij live veel mooier is dan op de foto’s. De kont valt iets tegen maar daar hebben alle hedendaags Ferrari’s last van.

Dit is natuurlijk mijn bescheiden mening….
deze is al erg mooi maar de ff, f12, laFerrari en 458 zijn mooier.
Eigenlijk vind ik een California wel cool. Ik snap de ophef online er nooit zo over, vind iedereen hem lelijk of vind iedereen hem lelijk omdat dit de trend een beetje lijkt te zijn?

Vooral met de kap omlaag in het rood of geel vind ik hem bijzonder smaakvol en hij zal een stuk comfortabeler rijden dan zijn broers ook.
Auto lijkt nog geen eens op een California, lekkere vergelijking weer AB….
Dat groen staat em enorm goed. Je ziet het ook bijna nooit. Jammer eigenlijk.
Alfa Carabo green, yeh!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).