Check deze zeven lekkere configuraties van de DB11

Auteur: , 29 Reacties

De DB11 Configurator is live. Kan jij de mooiste Aston Martin DB11 samenstellen?

DB11-Halfslachtige-poging-jaapiyo

De DB9 was bloedmooi, maar stamde alweer uit de tijd dat Winston Churchill nog de scepter zwaaide over het ‘Great British Empire’. Aan de DB11 dus de moeilijke taak om zichzelf te bewijzen als een waardige opvolger. De specs en de eerste plaatjes vanaf de beurs hebben we al belicht en die bevielen ons heel goed. Hoog tijd dus, om urenlang door te brengen in de configurator om vast klaar te zijn voor als we die dikke vis van de staatsloterij binnen angelen.

Dus, hoe stel jij je Britse sportwagen samen? Verlies jezelf in de wereld van talloze kleuren met namen als ‘Hardly Green’, ‘Skyfall Silver’ en ‘Cinnabar Orange’. Denk eindeloos na over welke kleur gordel of kleur mat in de kofferruimte het beste bij je past. Om het wat makkelijker te maken, doet Aston je alvast wat suggesties, die we hieronder kort behandelen. Omdat ik ‘a good sport’ ben zal ik ook nog even mijn hoed in de ring gooien. Daarna mogen jullie laten zien dat je het beter kan en elkaar’s stijl snoeihard bekritiseren in de comments.

Zoals gezegd heeft Aston zelf al vast wat configuraties klaargezet als beginpunt, inclusief hippe namen. Voor mensen die geen smaak hebben, maar wel zelfbewust genoeg zijn om dat van zichzelf te weten. Deze variëren van ingetogen maar een tikje saai, tot klassiek sportief, naar een tikje ‘in your face’. Het laat goed zien dat het ontwerp van de auto veel kan hebben.

DB11 New Heritage
DB11-New-Heritage
Arden Green met een tan interieur. Klassiek en modern, past heel goed bij de DB11.

DB11 Soft Tech
DB11-Soft-Tech
Geïnspireerd door Scandinavische coolheid, Lightning Silver met een Mokka interieur. Sjiek, maar een tikje saai.

DB11 Shanghai Fashionista
DB11-Shanghai-Fashionista
De eerlijkheid gebied te zeggen dat vóór het bekijken van deze suggesties ikzelf zo’n beetje precies op deze samenstelling uitkwam. Maar de naam Shanghai Fashionista staat me niet aan, dus heb ik een andere kleur gekozen. De ‘Frosted Glass Blue’ kleur met de zwarte details staan de Aston echter goed en fris, in mijn ogen.

DB11 Mysterious Sport
DB11-Mysterious-Sport
Diep donkerblauw zoals ze dat eigenlijk alleen kunnen in Engeland. Het is prachtig, maar een tikje voor de hand liggend.

DB11 Intrepid Sport
DB11-Intrepid-Sport
Ongeveer zoals ‘ie op de beursvloer stond in Genève, maar dan in een wat donkerder tint. Not bad, not bad at all.

DB11 Iconic Craft
DB11-Iconic-Craft
Tsja, het staat niet eens zo verkeerd, maar dit muisgrijs is toch eigenlijk wel te saai als je naar de andere opties kijkt.

DB11 @jaapiyo’s tweede keus
DB11-Halfslachtige-poging-jaapiyo
Ik moet even naar de Q-division, want ik wil eigenlijk purple swag met purple swag dakstijlen en een donker cacao interieur inclusief witte stiksels. En ik wil natuurlijk dorpels met mijn naam erop. En een nog te maken familie-logo geborduurd in de hoofdsteunen. Nee rustig maar, die laatste twee dingen zijn schertsend bedoeld. Maar dit diepe, donkerrode ‘Divine Red’ is toch best wel prettig niet? In contrast met het zwarte dak en de zwarte velgen en zwarte grille?

Zeg dat rood alleen op een Ferrari hoort, show je eigen stijl, of laat even weten wat jij Q-division zou laten doen in de comments. Je nog een keer vergapen aan meer DB11 plaatjes kan ook, hieronder.
29 reacties

Felle kleuren staan m bijzonder goed! Vooral rood en donkerblauw vind ik erg mooi!
@jobberns: fel donkerblauw?
@kalslasie: ik zei dat felle kleuren m goed staan én dat ik rood en donkerblauw daarnaast ook mooi vind 😉 dus niet dat donkerblauw fel is…
Fushia aub, nuuuuuu!
Ik vind hem op al deze foto’s niet mooi. Echter in de AB video van Geneve zag hij er geweldig uit.
Ding is zo sireen en in balans als Sophia Loren ..

Is zelfs in een vuilniszak oogverblindend schoon ..
En doe maar in het aubergine ..
DB11 Mysterious Sport kom maar door! Wat een beauty.
Een Shanghai Fashionista, maar dan alles wat zwart is zilver laten.
en met gele remklauwen natuurlijk
Na even spelen is dit mijn resultaat.. Ik zou mijn huis kunnen verkopen.. Maar om nu in een auto te gaan leven..

http://s15.postimg.org/weydyk3ff/image.jpg
Alles beter dan die goedkope uitvoering van de showcar.
Hier zie je wat je krijgt als je gaat kloten met het model..
Vind hem dus minder mooi dan de vorige modellen
@lekkaah: Ben gelukkig niet de enigste dus.. Liever een DB9 of DBS
@Mika_Hakkinen: lijkt wel alsof ze jaloers waren op de f type en een compromis hebben proberen te maken. En dan die luchtrooster die doorloopt vanuit de wielkast..
Leuk als ideetje op een concept car maar niet op de uiteindelijke versie imho
@lekkaah: Betreft de luchtroosters heb je echt gelijk. Ik vind hem echt veel te druk, pak er eens een DB9 bij. Less is more, deze heeft veel te veel lijnen en hoogte verschillen. Veel te druk voor een Aston
@lekkaah: Dat is inderdaad ook mijn grootste punt aan deze auto. Het ziet er daardoor fout en goedkoop uit. Daarnaast vind ik het interieur veel te druk.
Versturen blauw lijkt me wel wat!
Tja, doe er maar 5. Kan niet kiezen.
Rood of oranje . Die donkere kleuren staan hem wat minder .
@rolov: groen staat ook wel.
Iconic Craft for sure.
Het 007 detail op foto 12 is vooral gaaf hahah
Klasiek en dus heritage met cognac interieur.
Europa was altijd de belangrijkste afzetmarkt voor AM, maar dat was helaas niet goed genoeg. Om te kunnen blijven voortbestaan moest de productie omhoog, met modellen die vooral ook zouden aanslaan in Azië en in Noord- en Zuid-Amerika. Vooral de Chinese smaak werd van belang verklaard.

“Maar de Europeanen dan?”, vroeg AM-mannetje nog onschuldig. “Hahaha, heb je dat echt nog steeds niet door? Daar hoeven we geen rekening mee te houden, die hebben geen smaak, die geilen alleen op badges en status. En dat zit door de deal met AMG wel snor”, zei AM-baasje.

Tot zover een waargebeurd verhaal, terug te vinden all over the webs, waarin de persoonsnamen om privacyredenen zijn weggelaten.
via Android app
Ik ben wel benieuwd wie de naam verzint bij zo’n kleur. Wat een kutbaan heb je dan.

En ja, ik ben stikjaloers.
Dit vindt ik één van de mooiste Aston Martin’s van de afgelopen 10 jaar, samen met de DBS, Vanquish en V12 Vantage.
De New Heritage zou ik kiezen!
@toyotafortuner: Ik ook! Echt fraai.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).