Chevrolet slaat dubbelslag bij Amerikaanse COTY-verkiezing

Auteur: , 21 Reacties

Overal ter wereld (zelfs in Japan) is de VW Golf aan een zegetocht bezig, maar in de VS houden ze het toch liever bij hun eigen waar. De Corvette C7 en Silverado sloegen een dubbelslag voor GM bij de North American Car of the Year-verkiezing.

Silverado vs C7 Stingray

De niet geheel toevallig Amerikaanse producten pakten de titel in de categorieen ‘Car’ en ‘light truck’, waarmee maar weer eens bewezen wordt dat dit soort verkiezingen vooral fungeren als autofellatio voor de lokale fabrikanten. De jury bestond uit 49 Noord-Amerikaanse journo’s.

Later vandaag schotelt GM ons trouwens nog twee mooie primeurs voor: de Corvette Z06 en de C7.R-racer. Onze eigen Wouter huppelt ondertussen vrolijk over de beursvloer aan de overkant van de oceaan. Volg die man.21 reacties

Tja, hier is het precies hetzelfde verhaal hoor, je zal weinig Amerikaanse auto’s in de Europese verkiezingen zien.
@jaguarjunk:
Echt innovatief en vernieuwend zijn Amerikaanse auto’s ook echt niet te noemen.
@Hubert: Alleen dat de bv het onderstel van de laatste Camaro gebruikt gaat worden bij de nieuwste MB’s.
En dat de laatste generatie van de Camaro/Mustang beter/sneller/betrouwbaarder/zuiniger zijn als alles wat uit D komt (M en AMG en RS), voor de rest zijn ze niet zo vernieuwend idd.
@RobUSA: Hahaha. Hoe lang woon je daar? Je bent al aardig gebrainwashed. Heb je ook al zo’n Amerikaanse vlag aan je huis hangen?
@terazino: Hahaha .Ik denk dat jij juist gebrainwashed ben met al dat euro/jap nieuws.
7 maanden pas maar hiervoor altijd al een zwak voor het land en de autocultuur.
Zelfs de duitse auto’s zijn hier mooier kan je nagaan. Haast geen diesels om te beginnen en vooral de dikste modellen dus geen 316/C180CDI/520 maar 335/S550/535 en alle mmetjes en Rsjes en Amgtjes.
Nee heb wel een vlag in de 3 car garage en in huis ook goed ? Hahaha
@RobUSA: Valt mee hoor. Amerikaanse auto’s zijn echter niet mijn liefhebberij. Maar ik ben gigantisch jaloers op de rekening die jij bij het tanken onder je neus krijgt! Dat scheelt volgens mij gigantisch.
@terazino: Benzine en de auto’s kosten 1/3 van wat het in NL kost ! Me like.
@RobUSA: Dat ligt er maar helemaal aan welke reviews je leest. Ik gok zo dat de Duitse autojourno’s een andere mening hebben dan hun Amerikaanse collega’s. En M/AMG/RS is trouwens lang niet ‘alles wat uit D komt’, ook niet als je je beperkt tot sportief spul.
@potver7: Over het algemeen houd de Amerikaanse autopers juist veel van de Duitse auto’s dat is bekend en ze spreken er juist met veel lof over maar vaak als ze een goede tegenhanger hebben in dat segment zullen ze altijd de prijs ook moeten vergelijken en dan wint natuurlijk vaak de US car. Zie youtube Camaro ZL1 vs laatste M6 bv.
En wat Porsche betreft, die word gewoon hevig beconcureerd hier door de Vette die sinds een aantal jaar opeens gelijkwaardige/betere prestaties neerzet als Porsche die al sinds mensenheugenis in de top meedraait/bepaalde. Het interieur van de C7 is zelfs fraai, ik heb er al in gezeten nl.
@RobUSA: als je zuinig zoekt, moet je ook niet bij AMG of M zijn natuurlijk. En laten we eerlijk wezen amerikaanse auto’s vernieuwen al niet meer sinds de jaren 60. Op een enkele uitzondering na natuurlijk.
@Lennaert: Vergelijkbare auto’s qua prestaties bedoelde ik ook zoals Corvette vergeleken met een Ferrari/Porsche/Lambo.
Ze hebben zat vernieuwd alleen jij hebt het niet gevolgd.
Maar ze hoeven idd niet echt nodig aan alle vooral NLse (belasting)regeltjes te voldoen zoals de rest. Omdat hun markt al groot zat is hebben ze ons echt niet nodig.
@RobUSA: Hou jij bij wat ik volg? Dan zit je browsergeschiedenis vast vol met de smerigste rommel die je ooit hebt gezien!
@Lennaert: Dat doe ik zelf niet dat doet de NSA wel voor me ..hahaha
@jaguarjunk: En dat vind ik echt jammer. Omdat ze zo onderbelicht zijn door de autopers ( en NLse belastingen natuurlijk) komen mensen niet zo snel in aanraking met deze auto’s terwijl ze het mijn inziens wel verdienen. Zie laatste generaties van de Corvette/Camaro/Caddi CTSV/Mustang, deze kunnen zich makkelijk meten met het alles wat uit de rest van de wereld komt zoniet wegrijden en betrouwbaarder/zuiniger enz.
Geen fan btw, maar ik las dat Johnny de mol pas een 5.0L Mustang heeft gekocht.
In zijn plaats en geld had ik alleen op zeker de GT 500 gekocht maar het is een begin.
Gek he! Als de benzine geen kont kost en ik kon kiezen tussen een Silverado, een Corvette en een Golfje, zag ik die laatste waarschijnlijk ook niet staan…
‘MURICA!
Nou kun je van die Amerikanen lullen wat je wilt, maar de laatste 20 jaar zijn er toch vier keer Europese auto’s North American Car of the Year geworden (Mercedes C-klasse in 1994, Mercedes SLK in 1997, Ford Focus in 2000, Mini Cooper in 2003). Daarnaast ging de prijs 3 keer naar een Japanse auto en 2 keer naar een Koreaan

In de afgelopen 50 (!) jaar is slechts één Amerikaanse auto European Car of the Year geworden, en dan nog met een kanttekening omdat die samen met z’n Europese versie won: namelijk de Chevy Volt/Opel Ampera in 2012. In die 50 jaar won slechts vier keer een Japanse auto.

Dus ga nou niet die Amerikanen beschuldigen van chauvinisme…
@potver7: Doe niet zo flauw man! Beetje de boel met feiten gaan lopen verpesten…
@potver7: Nuff said.
Verdient ook. De meeste vooroordelen die altijd worden geroepen kloppen tegenwoordig ook niet meer. Het interieur van een Camaro ZL1 vind ik toch echt prachtig bijvoorbeeld. Eigenlijk hoop ik dat ze weer eens wat Amerikaanse auto’s in Nederland gaan verkopen, hoeven niet eens van Amerikaanse merken te zijn, de Kia’s die daar rondrijden zien er ook prima uit.
@mclarenf1lm: Idd die Optima in alle uitvoeringen zien er echt heel goed uit hier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).