Chinezen kopen kwart van alle auto’s wereldwijd

Auteur: , 7 Reacties

Als ze in Azië gooien met cijfers, dan weten ze ook wel met welke cijfers. Om de laatste voorspellingen van de beursbonzen bij Nikkei even in een notendop te vatten: praktisch een kwart van alle verkochte auto's, werd verkocht in China.

Transport in China

Terwijl hier de showrooms met bosjes omvallen, staat in het Nikkei-rapport dat de totale verkoop dit jaar in China wel eens de 21 miljoen verkochte auto’s kan gaan aantikken. Dus grofweg een kwart van het wereldwijd verkochte aantal, dat geraamd wordt op meer dan 80 miljoen auto’s.

Vorig jaar wiste de Chinezen de dealer ook al goed te vinden, toen werden er zo’n 19,3 miljoen gloedjenieuwe bolides verkocht. Als deze enorme groei doorzet, rijden er in 2020 naar verwachting zo’n 30 miljoen hagelnieuwe auto’s uit de Chinese showrooms. Komt vooral omdat minder dan tien procent van de Chinese bevolking überhaupt een auto heeft. Terwijl hier in Europa zeker zestig tot tachtig procent vrolijk rondkart.

De grote man van Honda, Fumihiko Ike, verwacht daardoor dat die enorme Chinese markt de wereldwijde autoindustrie zal gaan domineren. Niet een heel gekke gedachte: in 2012 werden er ook al de meeste auto’s geproduceerd en het land geeft Europa al tijden het nakijken als het om verkoopcijfers gaat.7 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Simon! Stellen we ons nog even voorrr?
Over een paar kunnen we hier alleen nog maar Chineze auto’s betalen, wel met van China geleend geld natuurlijk.
Tsja, ze hebben nogal wat in te halen daar… Nu India nog.

Maarreehhh, hoe zit het met de omzet? Haalt China daarmee ook 25%? Want aantallen verkochte units is leuk, maar het geld wat ermee verdiend wordt is nog veel interessanter. En het feit dat het voor buitenlandse merken vrijwel onmogelijk is om zonder lokale partner de Chinese markt te betreden, houdt dus ook in dat de Chinese markt voor buitenlanders daarmee feitelijk gehalveerd is.
@potver7: BMW zit zeer succesvol in de fantastische stad Shenyang waar overigens jaren geleden Holland Village was gebouwd en inmiddels niet meer bestaat(ben er geweest). Vergis je niet in de chinezen want het chinese volk dat z’n onschuld heeft weten te bewaren hebben de wereldwijde deviezen in handen om het westen een lesje te leren.
Al die spelvouten…. Foei foei foei!
Viel me op dat er belachelijk veel zwarte A6L-en rond rijden van het 2011 modeljaar. Echt heel veel!
Goh en wat is onze afname per jaar en wie wordt er dan verhoudingswijs uber genaaid, wij de goedgelovige Hollandertjes weer, wat een klote beleid hier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).