Chris Evans op het matje geroepen

Auteur: , 82 Reacties

Hij begint steeds meer op Clarkson te lijken.

Chris Evans

Het gaat niet goed met Top Gear, zover is duidelijk. De kijkcijfers dalen elke week naar een nieuw dieptepunt en ook de BBC denkt dat het goed is om het roer om te gooien. Presentator Chris Evans is de sigaar. De Brit werd de afgelopen weken flink afgebrand op social media. Evans zou te schreeuwerig zijn. De presentator reageerde op deze berichtgevingen door op een laconieke wijze de tweede aflevering te openen. Helaas voor hem had zijn manier van reageren een averechts effect. Voor de BBC is blijkbaar de maat vol. De Britse omroep gaat enkele wijzigingen toepassen binnen het entertainmentprogramma.

Zo zal Evans voortaan een minder prominente rol krijgen. Samen met Matt LeBlanc waren ze de twee voornaamste presentatoren van de show. Rory Reid, Chris Harris en Sabine Schmitz vullen naast de gebruikelijke onderdelen de rest van het programma. Reid en Harris zijn de favorieten bij het publiek en de omroep heeft besloten om dit duo meer screentime te geven. De twee presentatoren zullen vanaf volgende week elke aflevering opduiken. Top Gear moet vechten om de kijkcijfers terug te krijgen. Met het EK dat tot 10 juli duurt heeft de Britse show met extra concurrentie te kampen. (via Telegraph)

Met dank aan iedereen voor de tips!82 reacties

We hebben de Clutch nog!
@basteeld: Ja maar die zijn de clutch kwijt wat regelmatigheid van zendtijd betreft.
@bmwalpina: heeft met de koppelomvormer van de automaat te maken…
@e1000bmw523i: Of het gebrek er aan..
@basteeld: Een nog slechter programma is niet echt een alternatief he 😁
@basteeld: dat was toch dat niet gesponsorde door Louwman gesponsorde programma?
Dit is de enige juiste beslissing dat de BBC kan maken op dit moment. Het fragment met Harris vond ik ouderwets goed met de TDF en Reid in de Focus vond ik verrassend leuk. Top gedaan!
@viezefreddyw: Ik vraag me af of het nou echt veel verschil gaat maken. De presentatie in de studio vult maar een vrij klein gedeelte van het programma. Verreweg de meeste tijd wordt gevuld met de vooraf opgenomen items. En die zullen al grotendeels klaar liggen voor het hele seizoen.
@donvincenzo: O die liggen allemaal al klaar hoor. Dit ‘seizoen’ is namelijk al over de helft… nog drie afleveringen te gaan!
opzich vond ik het programma niet verkeerd. (heb alleen aflevering 1 gezien) het probleem is het waardeloze acteerwerk, dit kan niet meer in deze context. en ja, evens schreeuwt nog meer dan m’n schoonmoeder in de afvalpers. Harris is ook mijn favoriet, en dat terwijl hij niet eens in aflevering 1 zat.
@meneer: Kijk aflevering 3. Die is gewoon goed. 2 kun je nog wel overslaan.
Chris harris plz
@lekkaah: dat krijgt u. En daar ben ik blij mee.
Het begin van het einde….
@oemplus: Nope, nieuw begin! Mark my words. Het was van te voren al te voorspellen dat dit zou gebeuren. Als ze Harris als hoofd presentator hadden neergezet was hij de lul geweest. Het is gewoon lastig om in de voetsporen te treden van de enige Britse presentator die ooit voor controverse zorgde. Ik denk dat de media in de loop der tijd milder wordt en eventueel in de komende vier weken al ergens wel positief. Daarna is alles weer vergeten en is Top Gear ineens weer leuk..
@c3po: *al is Evans wel echt een complete “)@;&!#
@c3po: de enige Britse presentator die ooit voor controverse zorgde? Ahum. Jimmy Savile is al jaren dood maar die zorgt nog steeds voor controverse, verbazing en vooral afschuw. Juist daarom is de BBC zo ontzettend politiek correct geworden en moest Clarkson gaan. Zonder het Savile gedoe zat Clarkson nog gewoon bij de BBC.
@mashell: Ja daar heb je een punt. Maar ik heb het niet over kinderen verkrachten.. Heb het vooral over Clarkson zijn mening over alles en iedereen (discriminatie) en hoe hij dit toch enigszins sneaky wist te brengen enzo. Omdat hij die grenzen opzicht met een goeie scheut humor erbij (wat de kijkers toch wel cool vonden) is het voor iemand als Evans erg lastig om zo iemand te vervangen..
Chris Harris #FTW en ook Rory Reid vind ik niet slecht. Gewoon LeBlanc daar bijzetten en dan komt het wel weer goed! :-)

Goed nieuws dus, ben blij dat ik in de TG consumer panel ook heb kunnen aangeven wat ik ervan vond!
@maartenoosterbaan: Het komt weer goed?

Verwacht je ooit nog afleveringen, als die in Argentinië, waar de presentatoren rondreden als winnaars van de Falkland oorlog? Of eentje in het zuiden van de VS, waar ze rednecks provoceren? Of leuke cynische grapjes over de oude koloniale landen van GB?

Het camerawerk blijft uitmuntend, en het presentatie werk zal wel langzaamaan verbeteren.. maar bbc heeft met de presentatorwissel, en vooral de keuze voor de nieuwe crew, het programma in haar van haar meest essentiële aspecten kapot gemaakt.

Conservative Britse humor met enige diepgang, is vervangen door banale populistische oppervlakkigheid.
@martinus:

Nee, Argentinië was geen leuke special. Het doelbewust met dat kenteken provoceren. Niet handig. Vervolgens ontkennen dat het kenteken ‘per ongeluk’ erop leek omdat later terug te draaien.

Tweede punt waar je fout zit: Clarkson was altijd een diva. Prima. Maar het moment dat je fysiek geweld gaat gebruiken om welke reden dan ook is het klaar. De BBC kon niet anders dan zijn contract niet verlengen (dat hebben ze nog netjes gedaan).

De BBC moet dus een probleem oplossen wat Clarkson veroorzaakt heeft, niet zij zelf.

De stijgende lijn is goed te zien, met name de derde aflevering was echt niet verkeerd. Integendeel, Rory Reid deed de Focus RS test dan Hammond ooit gedaan heeft. Klasse. Harris heeft voor TG een pepertje in zijn achterste gehad (kon geen kwaad). Nu een beetje vriendjes worden met elkaar en we krijgen best een goed televisieprogramma.
@willeme: Met alles eens, met een kleine aanvulling. Een tv-formule heeft een houdbaarheidsdatum. Una momento dado moet je veranderen. Anders gaat het dood. Eigenlijk hadden C, H&M er 2 jaar geleden mee moeten ophouden. Toen was het al een stuk minder leuk.
@pomoek:

Eens.

De BBC moet in de spiegel kijken, ze hadden juist een goudenkans om helemaal overnieuw te beginnen, nieuwe format, nieuwe presentatoren.
Helaas.
Had Chris Harris rare auto’s laten doen naast snelle, zijn ode aan de Lelijke Eend is gewoon episch te noemen.

https://www.youtube.com/watch?v=HKp7BrfOpEU
Goede zaak! Dan wordt het misschien nog iets met Top Gear 3.0. Ik vind persoonlijk iedere nieuwe aflevering beter dan de vorige, tot nu toe in ieder geval. Ik ben zeer benieuwd naar hoe de veranderingen gaan uitpakken!
Eigenlijk is het een beetje een kneusje..

En als de bbc zelfs, Chris Evans gaat betuttelen, terwijl die uitgezocht is, om te voldoen aan de minimale ‘guttmensch’ eis, die beoogd was voor het programma… dan is het programma verloren…
Doe Janson Button maar als presentator. Hij deed het erg goed in die paar minuutjes tv.
@jeppie: precies, bij TG heeft hij waarschijnlijk meer succes dan bij mclaren op het moment
Als er ooit nog eens een autoprogamma komt wat over auto’s gaat ..

Ga ik ook eens kijken ..
@lincoln: kom op, stiekem vind je Wheeler Dealers best aardig om te zien!
@willeme: Ik sowieso. Dat vind ik serieus leuk om te kijken.
@willeme: Zelfs het oude top gear kon niet tippen aan wheeler dealers. Wat kan ik daar van genieten!
@willeme: Aaaah, Wheeler Dealers . . . .
@willeme: Wheeler dealers is gewoon helemaal top, zelfs de spin offs met alleen Mike. Al hoewel ik Edd toch nog net wat leuker vind.
@willeme: hij is zelf een Wheeler Dealer… 👀
Evans is net zo’n ontsnapte clown zoals die rond loopt te springen.
Harris een top gozer.

http://assets.diylol.com/hfs/0d6/00a/abe/resized/clarkson-meme-generator-how-hard-can-it-be-c88119.jpg?1406237542.jpg
Goh. Had dat niemand voorspeld voordat we al een seconde gezien hadden?
Eerlijk gezegd kijk ik vrijwel nooit tv dus wat dat betreft lig ik er niet wakker van.
Tiff Needell zit blijkbaar zonder werk *hint hint*.
@misterdrogba: Ik wou net hetzelfde posten!
@misterdrogba: nah, die heeft zijn beste tijd ook wel gehad en is nou niet echt grappig.
@pinut187: Het hoeft niet grappig te zijn. Als het maar op zijn engels gebracht wordt en niet zo droog als die nederlandse auto programma’s. Naast Tiff is Vicky wmb ook meer dan welkom,
Harris kondigt vanmiddag juist een online (ouderwets autocar achtige, denk ik) filmpjes deel aan voor topgear.com :)
En terecht
Ouch, pijnlijke maatregelen voor hem. Ik weet eigenlijk niet of ik Chris of Matt het meest irritant vind, het zal erom spannen. Het schreeuwerige ervaar ik blijkbaar minder erg dan anderen, dat zou ik niet als hoofdargument opvoeren. Hij is luid, maar dat moet wel om over het publiek/de motor heen te komen. Dat was Clarkson ook, maar die had wellicht een prettiger (lagere) stem die het wat draaglijker maakte.
@Citrofiel: Er is nóg een belangrijk verschil tussen Clarkson en Evans: Clarkson heeft schijt aan iedereen om ‘m heen (OK, voor een deel is dat gespeeld, maar toch). Evans is ook heel aanwezig maar doet dat vooral om zoveel mogelijk aandacht te trekken; af en toe worden daar dan wat Clarksonesque grappen doorheen gescript, maar dat komt toch anders over.

Wat bij Evans ook niet helpt is dat hij jarenlange training heeft in het draaien van plaatjes op de radio. Dat is een tak van sport waar je heel snel en enthousiast moet kunnen praten, en dan wordt het al snel wat schreeuwerig – hebben Nederlandse DJ’s af en toe ook last van. Dat is een andere tak van sport dan het doen van reportages op tv. Clarkson is een ster in het gebruiken van zijn stem om een sfeertje neer te zetten, daar moet Evans nog even op oefenen.
Ik vond afgelopen aflevering eigenlijk best prima. Ook juist omdat Evans er niet te veel in zat:
Zijn stukje met de R8 was prima te happen.
Z’n interview met Biggie en Smallie; ach. Diepgang was weer ver te zoeken en het leek wel alsof Smallie had betaald om in de show te mogen zitten. Op het moment Smallie echt geen grappige grappen poogde te maken, acteerde Evans alsof ie het leuk vond. Precies DAT maakt het waarom mensen hem irritant en nep vinden.
We zijn mannen die naar een programma willen kijken die wordt gepresenteerd door een vriend die we graag willen hebben. En niemand wil een neppe scheeuwerige naprater en slijmbal als vriend hebben… (ten minste niet als ie niet altijd gratis drank weet te regelen).
@gregorius: indd en daarom kan die Harris beter ophoepelen.
@pinut187: Ging het niet over Cris Evans? Wat is het probleem met Cris Harris?
@floridos: Heet toevallig ook Chris…
@floridos: foutje, bedankt!
Ik geef het wel een kans als Evans ophoepelt. Aflevering 3 was alweer stukken beter dan twee en die was weer beter dan 1. Hopelijk grijpen ze expliciet in voordat de kijkcijfers beyond the point of no return zakken.
Laat Harris, reid en leblanc het lekker met zn 3en gaan doen, dan zie ik het echt nog wel een succes worden. Al ben ik bang dat harris te serieus is voor ongein tijdens challenges
@arnoldh: Nee. Het is een ander programma. Als Reed, Harris en Leblanc al te krampachtig Clarkson, May en Hammond gaan nadoen (alleen al het metz z’n 3en proberen te doen) heeft het niet eens een kans. Terug naar een groter team (het Top Gear van voor 2002 had ook een groter team) is juist een manier om het programma zich te laten ontwikkelen. Dan kun je Evans iets minder prominent maken een ander iets meer. De BBC weet echt wel hoe je een goede TV show moet maken. Of Amazon wete hoe ze 3 opgewarmde lijken succesvol krijgen is nog maar de vraag.
@mashell: die ‘opgewarmde lijken’ trokken nog altijd meer kijkers dan wat ze momenteel doen. Die nemen het succes met zich mee. En zij hebben nu al het concept veranderd dus ik denk dat ze weer meer kijkers gaan trekken. Het aantal downloads zal het gaan uitwijzen! (Want geen prime in de halve wereld)
@peug206: Ik blijf erbij: Kijkcijfers zeggen niets over kwaliteit.
@pomoek: maar wel over de levensvatbaarheid van het programma.
@mashell: Precies, ik zat zondag naar die Ferrari-review van Harris te kijken en bedacht me dat dat toch wel heel veel weg had van de manier waarop Tiff Needell het deed. Oftewel: toch weer een beetje teruggaan naar het Top Gear van voor 2002.
Harris en Reid waren gewoon heel goed, gisteren even op site van BBC gekeken en vond het vermakelijk.
Onzin, gewoon door laten gaan, Evans moet gewoon blijven, komt goed, ze moeten ook niet verwachten de oude kijkcijfers te evenaren. Dat wisten ze heus wel.
Nog een reden om the grand tour te gaan kijken
Niet eens een link naar de laatste aflevering? Heb em weer gemist, F1 was beter
JAAAA EINDELIJK
Harrismonkey en Rory gaan Top Gear redden. Ik herhaal: Harrismonkey en Rory gaan Top Gear redden!
@PeugeotGTI: mooi duo om mee door te bouwen!
Toen TG met het nieuwe format begon met JC en Hammond was er ook nog Jason. Die heeft het ook maar 1,5 seizoen volgehouden voordat May hem kwam vervangen. Wellicht zie je dat aan het einde van dit seizoen ook wel. De beste/populairste worden gehouden en de rest verdwijnt of wordt vervangen.
Dit was natuurlijk te verwachten na al het commentaar via social media en de dramatische kijkcijfers. Ik kan mij ook niet voorstellen dat Chris Evans in het volgende seizoen terugkeert. Als de BBC hem al niet de laan uitstuurt, dan zal dat zelf wel doen denk ik.

Toch vind ik dat de show zich per aflevering heeft verbeterd tot nu toe. Zeker de derde aflevering vind ik zeer goed. Zo had ik mij een goede concurrent voor The Grand Tour voorgesteld.
Exit graag voor die corky van een Evans. Irritante rooie dakduvel dat ie is.
Zullen ze dan toch moeten smeken om clarkson terug te halen.?
En voor de liefhebbers van de webvideo’s van Chris Harris on Cars en DRIVE: hij gaat weer dat soort langere reviews maken voor TopGear.com.
Het is simpel: Extra Gear wordt Top Gear en visa versa. Extra Gear is 10 keer zo leuk als Top Gear.
Slimme zet. Ophoepelen met die rooie.
Harris gaat ook weer langere filmpjes maken met zn maat Neil Carey. Zei hij vandaag op twitter. Komen op de tg site naast tg en extra gear
dat EK heeft zoveel aandacht, en na het EK is het die hatelijke Tour De France met hun motortjes in een fiets en die belachelijke dopingnemers in Rio
Kansloos, trek de stekker er maar meteen uit, zonder JC gaat het nooit weer wat worden.
Koop die man terug en maak nederig excuus, mijn tip aan de BBC.
Simpel: Tiff Needel zit momenteel zonder werk. Harry Metcalfe er nog bij en Chris Harris, mooi nieuw top gear trio.
Iets meer autokennis en driving skills helaas wel iets minder humor want daar blonk het vorig trio zeker wel in uit, vnl Clarckson.

Misschien kan er nog wel een gastrolletje zijn voor Chris Evans en Reed. Ik vond de review vd focus RS best te pruimen.
@sicko: Kijk dat zie ik ook wel zitten, ben altijd een verstokt Tiff Needel fan geweest al!!
Ook Metcalfe en Harris kan ik zeer waarderen.
volgens mij heb ik hem gezien op de nordschleiffe met een oranje jag.. tenminste, der reed een engelse landrover met kofferklep open ervoor met vx12 0ml en zoveel britten gebruiken niet een laro om te filmen. overigens reed zowel hij als mlb niet zelf en wisselden ze van coureur ter hoogte van adenauer forst.

alles aan top gear ginger is nep
Achteraf toch meer dan 6,5 meloen viewers.
Maar het is natuurlijk heel cool om tegenwoordig Evans af te zeiken.
Toch nog maar even aflevering 3 via een torrent afgekeken. Maar ik heb wel elke keer alles met Evans doorgeklikt. Dat was dit keer alleen de R8 en de SIARP interviews (die ik al nooit keek). Hoe hebben ze ooit Chris Evans kunnen contracteren? De man heeft met zijn blotebillenkleurtje geen tvgezicht en praat ook nog eens als Kermit. Sabine Schmitz en Eddie Jordan voegen ook niets toe, dus met Reid, Harris en LeBlanc hebben ze volgens mij een sterk team en kan het wel weer wat worden. Overigens was ExtraGear opnieuw erg leuk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).