Citroën C-Elysée WTCC is Sebastien Loebs nieuwe speeltje

Auteur: , 15 Reacties

Rally- en hillclimb-koning Sebastien Loeb betreedt volgend jaar het WTCC-kampioenschap, de vraag was alleen nog waarmee. Het wordt een 380 pk sterke racevariant van de C-Elysée, een auto die we in West-Europa niet kennen.

De eerste generatie werd in China gebouwd, het nieuwste model in Spanje. Dit zustermodel van de Peugeot 301 richt zich op Oost-Europa, Latijns-Amerika en Noord-Afrika.

Onder de kap ligt dezelfde 1.6-liter turbomotor die ook in de DS3 WRC te vinden is. Het vermogen is opgekrikt naar 380 pk (en 400 Nm), die allemaal op de voorwielen worden afgevuurd via een sequentiële zesversnellingsbak. Met de coureur aan boord bedraagt het gewicht 1.100 kg. De keuze voor het type auto zegt overigens wel iets over de markten waar Citroën zijn blik voornamelijk op richt, en geef ze eens ongelijk. In Europa zit groei er voorlopig even niet in.

Het model wordt op de IAA in Frankfurt (12-22 september) gepresenteerd. Vanaf volgend jaar mag hij zich gaan meten met de Lada’s, Honda’s, en natuurlijk de 3 Serie van Tom Coronel (als hij weer van de partij is) in het deelnemersveld.15 reacties

JA! Erg lekker, alleen was ik zelf voor de C4L gegaan, ziet er toch veel beter uit als deze auto?
Mooi ding! Citroën is goed bezig!
MG, Lada, Citroën. BMW…
@phaeton: hetzelfde als VW, Audi, Seat en Skoda?
Afgelopen twee weken in China en Portugal geweest en deze auto in allebei de landen zien rijden! Mooi modelletje en wens Citroën ook veel succes hiermee!
Coronel volgend jaar in een honda? .geruchtenmolen draait volgas. .
Grotere vleugel als een F1 auto, tja zal wel nodig zijn.
Het rijtje deelnemers klop niet. Honda mist, MG rijdt BTCC, da’s een ander reglement. Als BMW volgend jaar mee doet is het in de ‘tweede divisie’ voor wagens volgens het dan oude reglement (lees: veldvulling).
Klopt inderdaad, had MG er abusievelijk ingezet. Is aangepast!
maak hier maar een coupé van.
Leuk model en erg jammer dat ze hem niet naar hier halen. Of willen ze hiermee de reacties peilen en de auto alsnog hier lanceren…?
Leuk een oostblok-cup…
Mooi ! Had die klasse wel nodig …. bijna alleen bmw’s en seats en een verdwaalde lada is ook niet wat Verrassend ook dat Loep daar gaat rijden.
Vind het trouwens ook jammer dat in de DMT niet meer merken vertegenwoordigd zijn … zou toch mooi zijn: een vw en opel erbij … ‘k snap wel dat het geen prioriteit is voor deze merken ( ‘k zou ook niet weten met welk type .. passat ? insignia ?).
@bertuss: Vergeet de chevrolet cruze niet.
@sjaakk: ja klopt helemaal vergeten …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).