Clarkson gaf producer een klap? Rest seizoen uitgesteld

Auteur: , 72 Reacties

Iets zegt ons dat hier iets heel vreemds is gebeurd.

Leg het nog 's uit Jezza

In eerste instantie bracht de BBC naar buiten dat er sprake was van een ‘fracas’ tussen Jeremy Clarkson en een niet nader te noemen producent van Top Gear. Een opmerkelijke woordkeus, want waarom zou je niet gewoon spreken van een (hoogopgelopen) meningsverschil of iets in die trant en in plaats daarvan een term kiezen die lastig te duiden valt?

De reden dat de BBC behoorlijk om de pot heen heeft gedraaid duidt er zeer waarschijnlijk op dat Clarkson een klap heeft uitgedeeld aan de eerdergenoemde (mannelijke) producent. Het precieze hoe en waarom achter deze clash is nog niet duidelijk, de BBC houdt wat dat betreft de lippen stijf op elkaar.

Dat de uitzending die aanvankelijk aankomende zondag gepland stond zou worden uitgesteld wisten we al, maar nu blijkt dat ook de rest van seizoen 22 pas later zal worden uitgezonden. Als deze uitzendingen tenminste de buis nog halen.

Ondertussen wordt het internet uiteraard gek. Zo is er al een heuse petitie in de lucht waarmee de BBC wordt aangespoord om de band met Clarkson weer te herstellen. De 50.000 steunbetuigingen zijn al bijna gehaald.

Of en zo ja, wat voor consequenties dit akkefietje gaat krijgen is vooralsnog niet met zekerheid te zeggen. Wel was al een poosje duidelijk dat Clarkson aardig op scherp stond. Racistische uitspraken zijn (heel terecht) geen zaken waar een zender als de BBC op zit te wachten, zelfs niet als ze uit de pen/mond van een grote en dure ster als JC komen.

Aan de andere kant is Top Gear hét succesprogramma van de Britse omroep en zal de stekker niet zomaar uit het programma worden getrokken. Aangezien Clarkson de show voor een groot deel draagt, zijn we bijzonder benieuwd hoe aan deze soap een passend einde kan worden gegeven.

UPDATE: Jezza laat weer van zich horen op Twitter. Samen met May buigt hij zich over de vraag wat de BBC zondag moet gaan uitzenden. Conclusie: Films over dappere Britten die het opnemen tegen de Nazi’s. Oh boy.

Twitter72 reacties

Brace yourselves: TG/JC blog articles are coming….
Hét moment om Chris Harris als vaste presentator aan te nemen…in my dreams :)
@Mielie: Dus de ene recalcitrante zak inruilen voor de andere zak met een veel te groot ego? No thanks..
@sydney: TopGear kan ik nog met de familie kijken, Chris Harris is echt veels te saai voor hen!
@Mielie: Het is niet de bedoeling dat er inhoudelijk over auto’s wordt gesproken bij TG. Ze zoeken iemand die goed is in het maken voorbereide grappen en op commando kan lachen.
@opgooier: was het schrikken toen er opeens azijn ipv dat gele goedje uitkwam..?
@Mielie: nee bedankt!
@Mielie: ik kijk wel op mijn tv naar youtube: “chris harris on cars” Veel beter dan top gear. Straks als ik thuis ben zijn filmpje over de cayman gt4 :)
@Vincegail: Ik snap ook wel dat hij er eigenlijk niet tussen hoort. Vind het gewoon leuk om wat mensen hier op te kast te krijgen. Het is prima zoals het is ;-)
@Mielie: en de waanzinnige humor van JC missen? Nee dank je
@Mielie: of rowan atkinson liefhebber pur sang en lekkere droge engelse humor.
@dirkiii: ja! Dat vind ik oprecht nog een goed idee. :-)
@Mielie: chris harris zal verschijnen in het nieuwe seizoen fifth gear ;)
@Mielie: Jay Leno!!!
Eerst maar het verhaal afwachten voor dat ik met een oordeel kom. Ik hoop dat het meevalt en we snel weer van Topgear kunnen genieten!
Het zoveelste incident met Jezza. Ik kan er wel om lachen
@jeroendenotter: Ja, gewoon je collega’s op hun bek timmeren. Lachen!
@donvincenzo: Ach dat gevoel moet jij toch ook wel eens hebben gehad?
Niet denken maar doen.
Het verhaal heeft hier te lande zelfs Nieuwsuur gehaald.

Het moet niet gekker worden.
@tupperware: nieuwsuur…….
Dat word weer genieten de komende weken van de soap die er omheen komt. Misschien kunnen ze daar een programma over maken?
Success kills itself…

oud chinees spreekwoord.
@desjonnies: volgens mij is het Engels
@desjonnies: Dat is juist het probleem, in de UK bergrijpen ze de humor wel.
Echter wanneer de hele wereld mee kijkt, kun je beter de moraal ridder zijn, dan de oprechte “klootzak”.
Die producer zien we nooit meer terug…
@norge: Achja, ook niet alle producers zijn allemaal even aardig. JC mept niet zomaar iemand, los van dat het natuurlijk niet hoort, waarschijnlijk heeft die producer ook geen schone handen. Maarja, das geen publiek figuur, dus niet interessant voor de pers…
@RickS: helemaal mee eena
Ow boehoe bbc. Er is altijd (een soms flinke) price to pay voor uitzonderlijke talenten, want daarbij hoort ook uitzonderlijke gekkigheid. Dat is de natuur van de mens. Wel cashen voor het talent, maar zeuren als er gekkigheid is. Aanmatigend gedrag is dat.
@swordfish: doel jij op alle grote voetballers zoals C. Ronaldo, Ibrahimovic en Balotelli? Wat eigenlijk gewoon klootzakjes zijn natuurlijk!
@peugeot205: Ibra is gewoon een eindbaas.
@peugeot205: Ik heb nul verstand van voetbal, maar dat soort figuren ja. En je ziet het ook in bedrijfsleven, politiek, etc. Ik vind het wel mooi, maakt de wereld kleurrijker!
And on that bombshell, it’s time to end.
@spiderman: Beter goed gejat, dan slecht bedacht ;)
Some say…the real reason why the stig wears a fullface helmet, is because he’s scared to get punched in the face by an angry tv host!
Some say he hit a producer, while others claim he’s just being funny. All we know is: He’s suspended!
@ghost: hahahahahha
Net nu Ferrari toestemming heeft gegeven voor de vergelijking met de P1 en de 918, godverdomme het is ons echt niet gegund..
@RazorHead: waarschijnlijk zit ferrari en mclaren hier achter. Spijt van hun toezegging…. complottheorie is geboren
Jullie lopen een beetje achter met het nieuws AB.

Jeremy heeft een verklaring afgelegd:

“I am the biggest wanker in da wuuuuuuuuld….” aldus Jeremy Clarkson

Tsja, probeer dat maar eens tegen te spreken…
@Rick-dos: De reactie van James May is ook binnen: “oh, cock”.
Dus? Clarkson is ook maar ‘opvolger van’. De BBC is groter dan Clarkson. Als ze de ballen hebben houd de BBC voet bij stuk
@Svenska_Aeroplan_AB:
Zou trouwens niet de eerste keer zijn dat ze hem aan de kant zetten. Immers was dat in 2001 ook al een keer het geval.

Nadat de halve cast met Tom Bentley Fifthgear was begonnen is de BBC weer met Jezza begonnen met het topgear zoals we het nu kennen..
Het originele Topgear stamt immer al uit de jaren 70 en Jezza werkt pas sinds 88 aan het programma mee.
@svenska_aeroplan_ab: dan hebben ze idd de grotere ballen maar niet de grotere hersenen want top gear is nog steeds het grootste export product van de bbc waar het meeste geld mee word verdiend en jezza weet dat
@ko3n: Ja, het is extreem succesvol, maar dat betekent niet dat je je dan alles kunt permitteren. Een controversiële uitspraak hier en daar? Sure. Collega’s op hun gezicht gaan timmeren? Nee.
@donvincenzo: nee dat betekent het niet maar ze clarkson toch niet zomaar ontslaan en dat weet hik zelf ook. Bovendien is nou alle aandacht op clarlson die zou hebben gemept maar de rest van het verhaal is onduidelijk dus vind ik niet dat hier een goed oordeel over kan maken
@donvincenzo: klopt maar hij is nu wel geschorst maar veel meer zullen ze niet doen want dat is financieel niet zo gunstig voor de bbc. Ik vind hey erg moeilijk trouwens hier een goed oordeel over te hebben want het verhaal is erg onduidelijk en waar 2 vechten zijn 2 schuld maar nu valt wel alle pers over clarkson
@ko3n: Is dat hersens hebben? Geld maar steeds boven je principes zetten? Denk het niet.
Petitie: signed.
@nathan_verhoeven: een petitie tekenen zonder dat je weet wat er aan de hand is, diepzinnig…
@healey: volgens mij moet jij het nieuws beter in de gaten houden. We weten wat er is gebeurt en ik blijf nog steeds fan van Clarkson, dus onderteken ik de petitie. Diepzinnig is het dus wel.
Wie doet er allemaal mee aan de je suis jezza actie!!!!
@ko3n: raar mannetje ben je, jezza is juist degene die uitdeelt. Dus omdat hij succesvol is mag hij zich alles permitteren?
gebeurt er is een keer iets echt spontaan is het ook niet goed.
Tja het feit dat May richting Hammond en Clarkson gaat Twitter en doet mij vermoeden dat die drie op één lijn zitten… Dus dan is het waarschijnlijk geen debiele actie van Clarkson geweest. Zo dom is May niet…
@w0o0dy: Mja, als Jezza naar een commerciële zender gaat, dan kun je er de donder op zeggen dat May en Hammond meegaan. Na de grote crash van Hammond een aantal jaren terug zeiden ze ook al dat ze niet wilden meewerken aan een Top Gear zonder een van hun drieën.
@w0o0dy: De drie hebben al vaker aangegeven (meest recentelijk toen Jezza op scherp werd gezet) dat als één van de drie ontslagen wordt of ermee wil stoppen, ze alledrie ermee stoppen. Dus dat zit wel snor qua solidariteit
There’s no such thing as bad marketing!
Jeremy… Wat doe je ons aan gozer?!
Jeremy blijft de koning alleen al waar hij vandaan komt als paddington teddy beren vertegenwoordiger. Geweldige man!
Je moet Britse humor (leren te) begrijpen, zo niet dan ga je misschien denken dat alles gescript is.
Tuurlijk wordt er van te voren een beetje geoefend maar de rest is puur Engelse humor.
Het feit dat JC een producer een stamp voor zijn harses geeft, spreekt het in scene gezette gelul al tegen.
Die overgeproduceerde show mag van mij wel weer wat meer terug naar z’n roots. Gewoon geweldig mooi camerawerk met mooie auto’s. Haal gewoon Tiff Needell weer terug. Die wist tenminste wat van auto’s en kan ook een potje sturen…
@bugboy: dat programma bestaat en heet Fifth Gear. Veel kijk plezier!
Ik zag ook al iets met Shmee als vervanger.. Nou dieper kan je niet zinken.
@casperfcb: als dat gebeurt dan gaat niemand meer naar die show kijken. Wie wilt die powernerd nou zien.
Niet top gear van de tv halen aub! Zorg gewoon dat jc geen mensen meer gaat slaan en laat hem verder lekker zichzelf belachelijk maken.
It would be a bloody shame if Top Gear had to end on this bombshell.
Maar dat zal niet gebeuren. Cash Cow #1 verdwijnt echt niet zomaar van de buis in 214 landen met 350 miljoen kijkers. Een megasucces dat voor een groot deel door Jeremy in stand wordt gehouden. Mocht Top Gear echt stoppen, dan kunnen we in ieder geval terugkijken op een geweldige reeks grappige en epische fragmenten: http://www.youtube.com/playlist?list=PLa75cYQisGfPbl0yizZUXuw2dPDTmz3Wt
Let’s hope for the best! Jezza, settle your differences (if any) and please don’t quit Top Gear.
Wat een poppenkast, lol! Briljant.
Gewoon een reclamestunt, de hele wereld is weer wakker en gaat TG kijken.
Publiciteitsstunt maybe?
Weg met Clarkson. Brulaap. Ik kijk veel liever naar Vicky Butler Henderson en zie het dan ook als gepaste straf voor het feit dat ze haar ooit hebben laten gaan.
Giggle on Vicky!
Where Eagles dare, als ze hem niet uitzenden: gelukkig heb ik de Bluray :D
Jeremy rules

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).