Corvette’s video/data-logger is een leuk speeltje [video]

Auteur: , 13 Reacties

Chevrolet komt met een performance data recorder voor de Corvette C7, waarmee HD video met overlappende telemetrie wordt opgenomen.

Corvette C7 telemetrie

Telemetrie systemen, waarvan Racelogic misschien wel de bekendste is, zijn ideaal om je prestaties op het circuit te verbeteren. De gegevens en videobeelden laten precies zien waar je hele seconden kunt winnen door een andere lijn te kiezen, later te remmen of eerder op het gas te gaan. Fouten als niet goed de bocht in kijken spot je meteen.

Het is eigenlijk heel vreemd dat sportieve auto’s die gebouwd zijn met het doel af en toe een circuit te bezoeken, niet al vanaf de fabriek worden voorzien van zo’n systeem. Dat vond Chevrolet nou ook. Daarom krijgt de Corvette Stingray (optioneel) een HD-camera weggewerkt bij de voorruit, een microfoon in de cabine en een telemetrie-apparaatje met GPS-ontvanger.

Op een SD-kaart in het handschoenenkastje worden de video en data opgenomen, zodat je het allemaal nog eens rustig op het touchscreen of de computer kunt terugkijken. Op een kaartje van 32 GB kan meer dan 13 uur aan materiaal worden opgeslagen, maar met 8 GB ofwel 200 minuten kom je ook al een heel eind.

De data kan op vier verschillende manieren worden weergegeven. In Track mode krijg je bijna alles te zien, zoals snelheid, rpm, g-krachten, de kaart van het circuit en rondetijden. Sport mode geeft al minder details weer, maar nog wel de snelheid en g-krachten. Zet je ‘m in Performance mode, dan kun je meten hoe snel een sprint van 0-60 mph of de kwart mijl gaat. Liever als dashcam gebruiken kan ook in Touring mode, waarbij alleen video en geluid wordt opgenomen.

Kijk HIER hoe het systeem werkt en DAAR naar een demonstratie op Sebring Raceway.13 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Leuke gimmick maar toegevoegde waarde heeft t niet echt
@matje140: Juist wel…wat dacht je van een dashcam? Altijd handig bij aanrijdingen. Met 13 uur “geheugen” kan je die camera dus de 2 of 3 dagen (afhankelijk van hoeveel je rijd) laten draaien en bijv. na de rit weer wissen voor de volgende keer.

Vroeg me al af wanneer de eerste auto met een ingebouwde dashcam zou verschijnen.
@mopar: Er zijn reeds auto’s op de markt standaard voorzien van opnameapparatuur met blackbox en daarbij horende sensoren. Bovendien kunnen deze auto’s automatisch hulpdiensten inschakelen. ;-)
@AutomotiveDesigner: No shit….maar je kan zelf niet bij de beelden komen, of ze zelf afspelen. Dat kan met dit systeem wel.
Leuke gadget voor als er mensen in een M3 een braketest gaan doen.
Cool! Kan je ook als dashcam gebruiken!
Wat weinig linkjes in de text, chapeau!
Ideaal, een ingebouwde dashcam. Onbegrijpelijk inderdaad dat niet meer fabrikanten dit hebben in de optielijst.
Framerate mag wel iets omhoog
Bij de F12 en de 458 Italia is dit sinds kort ook leverbaar (zie configurator Ferrari.com)
leuk, dat scheelt me weer 2 12v stopcontacten in men auto. Nu heb ik een dashcam en doe ik data logging via men smartphone. Dit systeem zou in elke auto moeten zitten, maar ipv het speakertje in de cabine een microfoontje aan de uitlaat!
Foto boven aan het artikel lijkt een.beetje op granturismo :) maar dan real life!
Nou, een fatsoenlijke GoPro geeft beter beeldkwaliteit. HD my ass.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).