D66-meisje wil speciale Nederlandse verbruikstest

Auteur: , 42 Reacties

Wat lief. Toen vorige week nóg eens naar voren kwam wat we allemaal al wisten (de Europese verbruikscijfers deugen niet), kwam de partij-van-nooit-ergens-een-mening-over (D66) op een lumineus idee: laten we een Nederlandse verbruikstest gaan propageren!

Stientje van Veldhoven

Er komt een nieuwe Europese verbruikstest aan, die de stokoude en belachelijk achterhaalde NEDC gaat vervangen. Echter, dit duurt nog eventjes. Te lang naar de zin van Stientje van Veldhoven (D66) in ieder geval, want de politica, bekend van haar mening dat 80 km/u veul te snel is, gaat nog een stap verder dan de VVD-kamervragen, en knalt de invoer van een onafhankelijke Nederlandse test keihard op de agenda. Scoren!

Nu is het sowieso al dolkomisch dat de meest *kuch* standvastige en eurofiele partij ooit in een keer met een soeverein initiatief als dit komt, het is bovendien onnodig en ongewenst om voor een paar jaar zelf een plan te gaan trekken. Standaardisering is alleen maar goed, niemand zit te wachten op 27 verschillende tests waar 28 verschillende verbruikscijfers uit komen rollen.

Bovendien weten we als gezegd al lang dat de huidige meetmethode niet deugt, en wie graag wil weten wat wél zo’n beetje realistisch is, hoeft maar een google-zoekopdracht te doen, en de antwoorden vliegen hem/haar om de oren. Leuk geprobeerd dus, maar misschien dat een ander idee beter werkt. Zoals het invoeren van een referendum ofzo.42 reacties

mens flikker toch op met je domme geld verkwistende ideeen ga toch koken trut!
@onlycocksdriveaudi: tja het klinkt ouderwets maar dit is echt zon: vrouwen moeten weg met hun dommen voorstellen situatie
@sandervolvo: sorry voor de spel fouten
idee geroepen draaien boerenmetworst deze vrouwtje
@alcantara:
Ik heb een hekel aan spellingsnazi’s maar kan jij je comment ff in het nederlands ondertitelen….
@jrk68: Hahaha +1
@jrk68: ik praat mee op het niveau van sandervolvo.
@onlycocksdriveaudi: Inderdaad, of lekker baby’s gaan pamperen.
@onlycocksdriveaudi: Bamm! Dit is voor mij een terechte winnaar, “uitspraak van ’t jaar”!
@onlycocksdriveaudi: Dit afkafferen gaat een beetje te snel. Ja, ze snapt er natuurlijk geen bal van; dat klopt. Maar ze heeft wel gelijk in het feit dat ze die test sneller wil hebben dan 2020.
Beste mensen, denk even na. Tegenwoordig hebben alle nieuwe auto’s al CO2 tax, dit zal ook in de 2e hands-prijs door worden berekend. De huidige testen verneuken voornamelijk de leuke auto’s; aangezien de muesli-auto’s erop zijn afgesteld om deze tests goed te maken en de leuke auto’s niet (als je 2 keer dag 10km stad, 10km snelweg, 10km stad naar je werk en terug rijdt, met je Prius of je 328i (zie link in stukje); gok ik zo dat het verschil in uitstoot kleiner is als bij de officiële achterhaalde tests!
DUS: als een goede test (laten we er maar even van uit gaan dat Huppelkut van Veldhoven dat aan bijv de TNS-Nipo overlaat oid) word ontwikkeld en daardoor de auto’s in NL GOED getest worden; dan zal dit waarschijnlijk positief voor ons, autolievend volk, uitpakken!
Het is toch te triest voor woorden dat kamerleden iets mogen zeggen over iets waar ze ten eerste helemaal geen verstand van hebben, en ten tweede niet eens fatsoenlijk onderzoek naar hebben gedaan.
@Gideon: laat ze er a.u.b. ook geen onderzoek naar doen (of eigenlijk laten doen), want dat kost nog meer geld en het levert toch niets op. Volgens mij zijn er op dit moment veel belangrijkere items waar eens iets aan gedaan moet worden in dit land.
@Gideon: ahhh, jij wilt van de 2e kamer de stille kamer maken?
Goed plan, auto’s worden tegenwoordig bewust zuinig en snel neergezet door autofabrikanten voor lagere bijtelling en BPM.
@bsxc2: en snel?
Nee.
@sir_smokalot
Dat je het, net zoals ik, niet eens bent met een voorstel, gedaan door een kamerlid, vind ik volkomen terecht. Dat je een voorkeur hebt voor een politieke partij, kan ik ook goed begrijpen. Maar de manier waarop D66 door je neergezet wordt (ook niet mijn voorkeur trouwens), wekt de indruk, dat slechts één partij hier op AB de juiste beslissingen in ’s lands belang weet te nemen, namelijk de PVV. Omdat die de max. snelheid naar 140kmh wil tillen? Die partij wordt hier op dit blog in geen enkel artikel de maat genomen en nooit voorzien van kwalificaties, die zo denigrerend zijn.
@9000cse: Niet? http://www.autoblog.nl/archive/tag/pvv Kansloze voorstellen gaan door de gehaktmolen, ongeacht de politieke voorkeur van de auteur (in mijn geval dan), die in dit geval zeker niet in de richting van de PVV ligt.
@sir_smokalot: Relax, hij kan er niets aan doen dat ie in de anti-PVV stuip schiet. De jarenlange indoctrinatie dat alles wat tegen de gevestigde orde in Den Haag is, moet worden verketterd, komt hier glashelder naar voren.
Op het idee komen om met harde bewoordingen de achterlijke plannen van zo’n incompetenteling als deze muts te veroordelen, dat mag niet volgens de regels van het collectieve politiek correcte denken. ;-)
@lemans96: Je kunt ook tegen de gevestigde kop-in-t-zand orde zijn maar Geert en z’n partij vol vrouwenbeukers en brievenbuszeikers alsnog een zooitje gehandicapten vinden…
@bozewolf: Gaaap. Hoe een originele reactie. Heb je niets beters? Of wil je hier zeggen dat er enkel binnen de PVV mensen te vinden zijn die wel ‘ns iets hebben gedaan wat niet zo netjes was? Ik wil je wel een hele lange lijst met allerlei voorbeelden geven hoor….

Deze D’66 onbenul moet haar publiciteitsgeile klep gewoon houden over zaken als deze. Zaken waar ze geen flauw benul van heeft en ook nooit zal krijgen.
@lemans96: Dat niet iedereen zuiver is was mijn punt niet. Mijn punt was dat iemand best een afkeer kan hebben gekregen van de ontkenningspolitiek van de gevestigde orde, maar alsnog een gezonde gruwel ontwikkelt van Geert Wilders’ schaamteloze populistisch gekraai zonder inhoud.

En dat is jammer want die gekke Geert heeft soms nog wel een geldig punt ook. Maar het verdrinkt vaak in gekrakeel en hypocrisie.
Stientje moet gewoon haar bek houden ..
daar wordt ze nml voor betaald ..

1X per jaar mag ze iets simpels voorstellen ..
dat is tenslotte haar taak ..

zo .. zij heeft dus al genoeg “gewerkt” voor dit jaar ..
Kut wijf. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen
D66 “een partij van nooit ergens een mening over” noemen geeft gewoon aan dat nuance waarschijnlijk niet in je vocabulaire voorkomt, wat op z’n beurt weer wat zegt over je intelligentie…

Als ik je zou vragen waar de partij voor staat dan zou je waarschijnlijk niet echt een antwoord kunnen geven. Dat geeft misschien aan dat de PR van de partij niet zo geweldig is, maar het geeft evengoed aan dat je zit te roepen zonder dat je weet waar je het over hebt…

Maargoed, ik ben het er dan wel mee eens dat het niet echt veel zin heeft om dit op de agenda te zetten. En doe dat dan liever op EU-niveau ofzo, aangezien we anders dingen dubbel doen…
@Sorcerer: Haaaahahahaa, mag ik even lachen ? Deze is vooral leuk: “Als ik je zou vragen waar de partij voor staat dan zou je waarschijnlijk niet echt een antwoord kunnen geven.”

Vent, als je dat de leden van die draaikontenpartij zelf vraagt, komen ze allemaal met een ander verhaal ! Dat D’66 staat er om bekend een kleurloze, met-alle-winden-mee-waaiende partij te zijn die hoofdzakelijk doen wat ze op dat moment het beste uit komt.

Nog eventjes snoeverig gaan lopen doen over andermans intelligentie is zo’n beetje het zwaktebod aller zwakteboden. Werkelijk intelligente mensen staan zichzelf daar absoluut niet op voor en laten iedereen in zijn waarde.
@lemans96: “Werkelijk intelligente mensen staan zichzelf daar absoluut niet op voor en laten iedereen in zijn waarde.”

LOL! En daarom dus het bestaansrecht van de PVV…
@Rick-dos: Kostte me 5 seconden, toen lolde ik hard.
@bozewolf: @ rick-dos,

Jahaa, het getuigd namelijk van enorme intelligentie als je stelt dat de PVV en alle stemmers daar op, dom zijn….

*faceplam*

Anyhows, @desjonnies heeft gelijk, ze komt met deze bullshit natuurlijk niet ver. Het irritante is dat zo’n minkukel wel een riant salaris opstrijkt voor het uitbraken van dergelijke onzin…
@bozewolf: Hij begrijpt ‘m niet…
@Sorcerer:

LOL ..
jij vat de mening van D66 iig prima weer ..

het ligt aan de PR en andermans intelligentie ..
Ze heeft haar verstand in haar wratten zitten.
Politiek is zooo leuk.
Je kunt rücksichlos met de meest debiele voorstellen voor de dag komen en velen nemen je serieus als het in hun straatje past.

Moet er iets doorgevoerd worden wat niet populair is, krijgt tegenwoordig “Brussel” de schuld of de “EU”

Een ieder van ons zou zo’n baan moeten ambiëren.

Veel geschreeuw en iets over wol of zo……………………………
Blijft een lastig iets die politiek, mensen die werkelijk ergens verstand van hebben, willen niet in de politiek want dan kunnen ze niet alleen meer doen waar ze verstand van hebben. Dus blijven de mensen die geen verstand hebben van de dingen waar ze over moeten beslissen over voor de politiek
Aangezien dit AUTOblog is: zullen we de eigen politieke voorkeur in dit soort artikeltjes voortaan achterwege laten en gewoon rikketikken waar, in dit geval een voorstel, het echt over gaat. Zelden zo’n onnodig suggestief artikel gelezen.
@bazzelijn: hear hear!!
Als we haar gewoon eens wijsmaken dat NEDC staat voor Nederland Cylus. Zet niet ver naast de waarheid, het Nederlands verkeer gaat ook niet erg hard en staat ook vaak stil. Wat veel politici en Autoblog reaguurders gemeen hebben is net snappen dat het NEDC cijfer NIET het verbruik van een auto weergeeft. Het geeft slechts het verbruik onder specifieke omstandigheden weer zodat auto’s onderling vergeleken kunnen worden. Neem je een andere cyclus krijg je een ander getal met nog steeds een afwijking tov het reeël verbruik. Maar reeël wordt het nooit, want iedereen heeft een ander gebruikspatroon. Sommigen rijden alleen in de stad, sommigen schuifelen over de snelweg, sommigen kunnen wel 120 in een 60 zone, sommigen denken dat 110 de maximum snelheid op de snelweg is, etc. De waarde die aan het NEDC wordt toegekend door zowel overheid, pers als gebruikers is gewoon veel te groot. Het is een indicatie, niet meer, maar vooral geen in de praktijk haalbare norm.
Now make me a sandwich.
Volgens mij snapt ze het prima net als wij het allemaal snappen. Een prius rijder krijgt onterecht die fiscale voordelen. Een Bmw 520d is bewezen zuiniger over een rit stad, 80 en snelweg. Die lui krijgen voordeel en ik lekker veel dokken. Eerlijker zou zijn dat de müsli rijder meer betaald en ik minder. Betaal ook al meer btw en bpm en bijtelling. Maar ja daar komt de politiek niet mee want de schoorsteen moet roken. Dat is ook politiek en daar kan deze juffrouw niets aan doen. Ok het is natuurlijk een loze kreet zelf een test te ontwikkelen maar die wordt niet uit onwetendheid gemaakt, eerder wat druk op Europa. Mocht dat zin hebben. Het geheel zet ons wel aan het denken. Jammer dat normale regels van fatsoen verdwijnen wanneer het over onze heilige koe gaat…
Ik denk dat ze vegetarisch is..
@solmatje:
Denken kan jij beter aan een paard overlaten….
@jrk68: linkse rakker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).