Daimler casht flink met aandelen Tesla

Auteur: , 14 Reacties

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, heeft na het Chrysler-debacle eigenlijk alleen nog maar een zeer gelukkige hand gehad in investeringen buiten het bedrijf. De Duitsers verkopen nu hun resterende belang in Tesla, wat het concern meer dan een half miljard euro oplevert.

Dieter Zetsche hartje geld

Hoewel Daimlers belang in Tesla volledig verdwijnt, betekent dit niet dat aan de samenwerking tussen beide partijen een eind komt. De huidige elektrische B-Klasse, die nu nog alleen in de VS verkocht wordt, heeft Tesla-technologie aan boord, en de weinige schakelaars in de Model S komen rechtstreeks van de E-Klasse.

Het aandeel Tesla, dat in 2010 op $19 opende, spoot omhoog naar een piek van bijna $300 dit jaar. Momenteel doet een aandeel $235. Daimler had van zijn oorspronkelijke 9,1% belang nog 4% over. Nu dit ter gelde wordt gemaakt kan het concern $780 miljoen op zijn rekening bijschrijven, omgerekend meer dan €600 miljoen. We gokken dat er dus wel een glaasje bubbels af kon, daar op de bovenste verdieping van het hoofdkantoor in Stuttgart.

Vorig jaar nog cashte Daimler 2,2 miljard euro met de verkoop van een 7,5% belang in Airbus-maker EADS. Ook investeerden de Duitsers wederom, onder andere in een 12% belang in het Chinese BAIC. Daarnaast werkt het in China met BYD aan elektromerk Denza.14 reacties

Misschien een idee om een van de medewerkers Autoblog.nl een kleine (basis) cursus Photoshop te geven? dat plaatje……..oef
@gertjan2012: Deed ik gelukkig niet expres. Deze beter?
http://static.autoblog.nl/images/wp2014/Dieter-Cashmoney-002.jpg
@sir_smokalot: donders… het woordje sarcasme kwam vanmorgen om 8:53 ( ja dat vind ik vroeg ) na 1 bak koffie nog niet in mn dikke hoofd voor… , kortom ik snap hem ;-)
@gertjan2012: is toch fantastisch haha!
@gertjan2012: Hoe zou jij het vinden om door AB benaderd te worden om afbeeldingen te bewerken voor topics? Lijkt dat je wat? Dan heeft niemand in de toekomst last van slecht geshopte afbeeldingen. Hoe durven ze ook bij dat AB, slecht geshopte afbeeldingen te gebruiken. Straks beginnen ze ook nog eens allerlei dingen te posten die niks met auto’s te maken hebben.

Neeeeee!!! Gertjan!! Grijp in!! Save our soul!! De horror!
@drugsrunner: de horror haha kel
Flink cashen is het niet met aandelen Daimler, eerder inleveren..
@mierenneuker: is dit een slechte grap die ik niet snap?..
@lambo4all: Geen grap, aandelen Daimler gaan echt schandalig slecht
@mierenneuker: ach, Daimler staat op ongeveer 84% van de top op 31 maart, terwijl BMW (85%) en Volkswagen (81%) het vergelijkbaar doen. Auto doet t wel iets slechter als de index (DAX ong 87%).
Maar goed, als je die Daimlers sinds de crisis hebt gekocht, sta je nog zo op 70 – 100% winst.
Maar waarom? Heeft Daimler geld nodig of hebben ze het geloof in Tesla verloren?
Strategische beslissing.

Bodo Uebber, Member of the Board of Management of Daimler AG for Finance & Controlling and Financial Services: “We are extremely satisfied with the development of our investment in Tesla, but it is not necessary for our partnership and cooperation. For this reason, we have decided to divest of our shares. This will also allow Tesla to broaden its investor base.”
Hmm, je zou juist denken dat een ‘ouderwets’ autoconcern wel baat heeft bij aandelen in Tesla. Maar als het inderdaad voor hun samenwerking verder geen gevolgen heeft, maakt het ook niks uit. Aan de andere kant is €600 miljoen maar een beetje wisselgeld, kun je niet eens een nieuw model mee ontwikkelen. En waarschijnlijk zal het grootste aandeel ook nog verdwijnen in de zakken van de aandeelhouders en hoge bazen.
@trustmeiamanengineer: Of zouden ze hebben willen cashen om MV Agusta te kunnen kopen? Dat gerucht ging ook rond toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).