Daihatsu Cuore (2007-2013) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 66 Reacties

Al in 1980 kwam de eerste Daihatsu Cuore op de markt. Totaal bouwden de Japanners meer dan vijf miljoen exemplaren. Inmiddels is de Cuore nieuw niet meer te krijgen, maar tweedehands exemplaren zijn nog volop te vinden.

Het is inmiddels de zevende generatie Cuore en er werden totaal meer dan vijf miljoen exemplaren gebouwd. Ook in Nederland werden volop Cuores verkocht, maar toch trok Daihatsu zich in 2013 terug uit de Nederlandse markt.
Heel veel keuze is er niet bij de Cuore. Er was slechts één motorvariant, maar wel keuze uit een handgeschakelde of automatische versnellingsbak.

Concurrentie

 • Toyota Aygo
 • Fiat Panda
 • Kia Picanto

Aanbod occasions

 • Van deze generatie Daihatsu Cuore staan ruim 100 exemplaren op Marktplaats.
 • De Cuore is met slechts één motor geleverd: een driecilinder benzine.
 • Slechts 6% van het aanbod heeft een automatische versnellingsbak.
 • Prijzen beginnen iets boven de 2.000 euro.
 • Maximumprijs 8.000 euro.
 • Meeste aanbod tussen 3.500 en 5.000 euro.

Pluspunten

 • Ook in de praktijk zuinig, 1 op 20 is haalbaar.
 • Relatief ruim voor zijn klasse, zeker op de achterbank.
 • De luxere Premium heeft een verstelbare achterbank.
 • Door lager gewicht ook lagere MRB dan concurrentie.

Aandachtspunten

 • Het remsysteem. De remmen zijn relatief zwak en slijten ook nog eens snel.
 • Volbeladen zijn de rijeigenschappen van de Cuore veel minder goed.
 • Geen standaard ESP (Electronic Stability Program). Dit is een actief rijveiligheidssysteem dat de bestuurder ondersteunt als het voertuig dreigt te slippen: bijvoorbeeld bij uitwijkmanoeuvres of een glad wegdek. De meeste kleinere auto’s uit deze jaren hebben het niet, maar bij moderne kleinere auto’s is het wel aanwezig.
 • Een Cuore is geen snelwegmonster: de relatief korte vijfde versnelling zorgt voor meer herrie en meer verbruik. Bovendien heeft deze generatie Cuore relatief veel last van zijwind.
 • Onderstuur en daarmee hoge bandenslijtage aan de voorzijde.
 • Verlichting gaat vaak kapot en dan ook regelmatig beide koplampen tegelijk. Het is geen groot probleem, maar kan tot verwarring leiden dat er een ander groter probleem is.
 • De uitlaat heeft een korte levensduur, dat is ook te wijten aan dat Cuores vaak voor kleine stukjes worden gebruikt. De achterste uitlaatdemper gaat soms maar twee jaar mee.
 • De waterpomp kan al na 3 jaar lekken. Dit leidt tot koelvloeistofverbruik. Niet iedere chauffeur let hier op en als de koelvloeistof eenmaal op is, gaat de motor verder opwarmen met de nodige schade tot gevolg.
 • De ontwaseming raam is slecht, vooral aan de bijrijderskant. Daihatsu heeft er een modificatie voor, dus controleer of die al is uitgevoerd. Oorzaak is dat er in Japan links wordt gereden.
 • Controleer sowieso de airco op goede werking. Er zijn wat gevallen bekend van lekkages en eveneens van roest op de aircoleidingen. Dat laatste is garantie-werk.
 • Krakend koppelingspedaal: dit wordt veroorzaakt door de drukgroep en zou in principe onder de garantie moeten zijn aangepakt.
 • Een bekende of beruchte dashboardrammel wordt vaak veroorzaakt door een loszittende klem achter het luchtfilter op het schutbord in het motorcompartiment.
 • Een rammel tijdens het rijden wordt vaak veroorzaakt door de nokkenasversteller. Goede olie gebruiken en op tijd verversen houdt dat probleem in toom.

Zoek de Cuore of een andere auto op Marktplaats.nl66 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Daithatsu? :)

OT: Leuk karretje wel, maar ik vind een Alto vanaf 2009 dan leuker. Deze is toch wat saai, zelfs in zo’n felle kleur.
Gewoon een goeie, leuke, no-nonsense auto. Jammer dat Daihatsu weg is in NL/EU…

Naja, gelukkig kunnen ze in Indo Daihatsu beter waarderen.
Of je koopt voor 3000 euro een normale auto zonder dat je jezelf voor lul zet.
@vonklausenburg: noemt u maar…
@xiran: Volkswagen golf
@jobberns: 😂😂😂😂
@e1000bmw523i: met porno regenpijpen als uitlaat. Lekker!
@vonklausenburg: en bentley-velgen.
@xiran: Voor 3000 heb je keuze uit Volvo’s, BMW’s, Fordjes. Genoeg keuze uit auto’s die niet schreeuwen alsof ze anaal worden verkracht wanneer ze harder dan 130 km/u gaan.
@vonklausenburg: ..en waarin je een aanrijding gewoon overleeft
@vonklausenburg: Niet iedereen wil een oude auto kopen met hoge kilometerstanden en risico op groot onderhoud. voor 3000 euro heb je een zuinige auto met lage verzekering/belasting en een grote kans op lage onderhoudskosten.
kun je je geld weer uitgeven aan andere zaken
@vonklausenburg: met 3 ton op de klok kan die idd sneller. Of ie het echt haalt is een tweede vraag. Er staat vast wat bij jet cars
@vonklausenburg: al die auto’s die jij zojuist hebt opgenoemd maken meer herrie bij 130 dan deze Dai mits ze 6 bak hebben. Wat @wouter heeft opgeschreven klopt niet, dingen hebben een hele lange 5de versnelling.
@vonklausenburg: ik geef je gelijk, al snap ik wel dat sommige mensen zoiets willen. Maar denk dat de doorsnee reaguurder hier niet warm van word. Als ik me in zo’n kippenhok zou moeten vervoeren, dan pak ik liever de fiets al regent het stront van de dijk.
Zozo! Echt een liefhebbersauto!
@lexaudi:
Als je van het bestaan afweet en er ook nog eentje koopt dan doe je dat niet uit fanboy gedrag of om bij een.kneuzenclubje te horen nee.

Oh, voordat er nu mensen gaan veroordelen, dit is niet mijn auto nog mijn merk.
@kylian: O en dit maakt mij gelijk een fanboy en dat ik bij een clubje wil horen?? Lekker kortzichtig hoor. Omdat ik toevallig ergens passie voor heb. Omdat ik me kan herinneren dat ik op de blauw velours achterbank van de Audi 100 van mijn opa zat en dat die bank naar mijn idee echt gigantisch was (ik kon er zelfs languit op liggen!). En dat ik door dit soort herinneringen echt ergens aan verkocht ben geraakt.

Er zouden meer mensen met een passie moeten zijn. Dan zou er ook een stuk minder van dit soort visuele vervuiling zijn en nog minder van dit soort reacties.
De uitleg van het esp is wel slim, mensen die in deze categorie shoppen kennen dat begrip nog niet! 😂

Trouwens, Fiat Panda all the way! Fijne versnellingsbak met een prima zuinig motortje.
Ding is bijna net zo slecht als de Suzuki Alto ..
Is net zo dorstig als een panda 1.3 jtd ..
Heeft net zo weinig binnenruimte als een freelander ..
En is net zo onbetrouwbaar als een Mazda uit 1990 ..
@lincoln: jij hebt echt nog nooit in deze auto gereden he
@lincoln: collega zat laatst te vertellen dat zijn pa er eentje had gekocht, mijn reactie was dat het prima karretjes zijn.

Vandaag kwam het nieuws dat de auto een beetje raar liep en daarom ingeruild is. Na ff doorvragen blijkt de auto gekocht te zijn zonder olie in het blok en is ermee naar huis gereden! (er ging naar zeggen bijna 3,5 liter in). Ja dan gaat elke auto kapot… En maar roepen dat het slechte auto’s zijn met waardeloze motoren. Zelfs een ’90 mazda rijdt geen 50 kilometer zonder olie.
@lekbak, @cthijs: sarcasme
@mmot05: in tegenstelling tot de persoon boven mij had ik dat wel in de gaten hoor ;-)
howww isss autoblog werkt met marktplaats
Ligt hier nu hetzelfde motorblok in als in het trio Aygo/C1/107? Waterpomp was bij dit trio namelijk bij de eerste serie ook een zwak punt.
@hallobanaan: nee die zijn anders.
@xiran: @hallobanaan heeft volgens mij wel gelijk. Ik meende dat de benzinemotor van de Aygo van Daihatau was. Zowel de Cuore als de Aygo/107/C1 hebben namelijk de 1KR-FE in het vooronder liggen. In Japan worden een groot aantal kleine Toyota’s daar gebouwd en ontwikkeld door Daihatsu.
@gtwillem: het was misschien te verwachten, maar je hebt 100% gelijk.
@gtwillem: idd 100% gelijk slag en boring zijn gelijk. Ik d8 dat daihatsu keuze en ervaring genoeg had voor een eigen 3 cilinder.
ESP is ook wel nodig met al dat vermogen op de voorwielen!
Anders gezegd: Probeer er bij een proefrit maar eens achter te komen of er ESP op zit…
@mout: normaal heb ik jou liever als ingrediënt tussen gerst en water, maar die opmerking kan ik wel smaken!
@poeperman: Hop, poeperman.
’t Is tussen hop en water.
@mout: enkele mout heeft genoeg aan gist en water ;)
@mout: hop water gerst! Niet voor niets gerstenat!
@mout: Esp is geen tractiecontrole hè. Maar als het erop zit, moet je een controlelampje op het dashboard aan en weer uit zien gaan als je het contact aanzet.

Overigens merkwaardig dat het links rijden in Japan als oorzaak wordt gezien voor het slechte ontwasemen aan de bijrijderskant. Je zou bij ons dan juist de bestuurderskant verwachten.
@mout: ESP lijkt me geen overbodige luxe op een auto die op fietsbandjes lijkt te staan.
Het lijstje valt me toch wat tegen. Er zit nogal wat onbelangrijks tussen, maar het bevestigt toch niet de reputatie die Daihatsu heeft.
Mede daarom zou ik voor de modelletjes er net boven gaan. Een Sirion, Charade of Materia geeft je veel meer auto voor je geld, en met een Trevis heb je een auto die veel beter de oorspronkelijke minimalistische geest van de Mini heeft gevangen dan het BMW gelukt is. En ik maak me sterk dat vooral Sirion, Charade en Trevis minder problemen geven dan deze.
@mout: alleen jammer dat de Trevis de vorige generatie 3 cil. heeft, die hebben vaak pakking problemen en bij 2 ton zijn ze meestal helemaal op.
@mout: de trevis is nog gay-er als een mini om je als man in te vertonen. (ik kan me de cowboy commercial nog heugen)
Precies de auto die je nodig hebt als je niets met auto`s hebt (of er geen geld voor hebt) en de bus vervelend vind. Niks op aan te merken.
@dutchdriftking: en suïcidaal bent..
Veel onderdelen zijn inmiddels al niet meer verkrijgbaar in NL. Vriend van me met zo’n ding wacht al een paar weken op een motoronderdeel…. gewoon niet kopen. Maakt het gewoon lastig.
@hondar:
Kleine Staarman (in Twente) is specialist wbt Japanse auto onderdelen. Probleem opgelost.
@Original_Arnoud: Nou… Mijn vorige auto was Japans (SpaceWagon 2.4GDI), en die heeft mij net iets te vaak drie weken aan de kant gestaan omdat een onbeduidend onderdeeltje niet te krijgen was. En Staarman stond ook op mijn bel-lijstje.
Baklagers. Gaspedaal-potentiometer. Gasklephuis.
Volgens mij gaat de onderdelenvoorziening uit Japan per kano. :-(
@mout: ik ken dat. Heb twee Honda Accords gehad. Zodra de leeftijd van 10+ was bereikt, werd de levertijd van onderdelen uitgedrukt in weken i.p.v. dagen. Gelukkig hadden die auto’s alleen slijtonderdelen nodig, al het andere bleef gewoonlijk wel heel.
@Original_Arnoud: Thanks, had hij al gebeld en daarnaast nog vele andere bedrijven. Is gewoon vervelend. Je wilt gewoon naar een dealer en het laten repareren. Da ga nie, meneer!
Is dit niet de Maybach waar jullie het over hadden?
Daihatsu…dat is echt het merk voor mensen die levensmoe zijn.
jaren gereden met het model uit 2003. je rijd echt voor een appel en een ei. kijk geen liefhebbersauto maar het is best een geinig wagentje voor een student met weinig budget.
Slechte auto dus
Mijn advies:

Nee
Pluspunt is ook nog het makkelijk parkeren goedkoop rijden en het rijd ook nog helemaal niet verkeerd
Niet kopen voor die prijs vind je wel wat “moois”
En je lijkt niet op een vriendje
Ik vraag me af hoe jullie aan je informatie komen, want het rijtje aandachtspunten is simpelweg gelogen.
De vijfde versnelling juist relatief lang voor aan A-segmenter. Bij 120 km/u draait de motor 3000 tpm, wat zowat het laagste is van alle A-segmenters.
Alleen de vooruitontwaseming zat aan de verkeerde kant, wat in de praktijk nauwelijks een probleem was. Dit is inmiddels echter opgelost via de garantie bij de meeste exemplaren.
@gop1: tuurlijk, alles om maar lekker te liegen.. En klanten verzinnen dit gewoon.
Best een spannende auto, iedere keer als je in het donker rijdt kunnen je koplampen spontaan de geest geven, houdt je alert.
Blijft een cool ding. UnderdogMobile…
Vind deze aandachtspunten meevallen. Ervaring met een Cuore van deze serie, alleen de dashboard-rammel en de waterpomp zijn bekend. Vergelijk dit met een dergelijk VAG-product met diens bijbehorende onderhoudskosten en dan vallen deze aandachtspunten mee.
@tommm: rijd zelf al 3 jaar in een UP! Grotendeels voor woon-werk. Tot nu toe 0 problemen, twee keer een buurtje bij de vw dealer voor € 150 per beurt. Gemiddeld verbruik 4,8l/100km. Had hiervoor een Clio. Snap alle negativiteit over VW niet zo. Ik zal wel de uitzondering op de regel zijn. O ja, olievervuiling is ook 0, bij mij dan 😏
@peshuis: Of een dergelijk product van Franse makelaardij.😜
De aandachtspunten lijst is langer dan de optielijst
This misschien niet zo belangrijk in dit segment maar speciaal voor de stoplicht sprintertjes tussen ons, dit gekke ding kan met 11 seconden naar de honderd menig b, en c met 4 cilinder de snot voor de ogen rijden.
Leuk, zullen we het nu gewoon weer over auto’s hebben?
Nu al 1 april?
Toch raar dat ook dit ding relatief veel “issues” heeft , kennelijk heeft toyota dus niet echt heel veel invloed gehad op wat men hier mee deed…
In een aygo uit die tijd kan ik niet normaal zitten , in een cuore wel dus kennelijk is de “maatvoering” daar toch iets beter.

Uit ervaring weet ik dat een cuore op de snelweg met wat wind inderdaad nogal eng is.
Zelfs met passagier er bij lijkt het alsof het ding niet te houden is.
Heb er eentje naar z’n vmax gehaald op de autobahn en dat was niet de meest prettige ervaring ( om nog maar te zwijgen over de tijd die het ding nodig had om van 120 naar 150 te komen… )

Al met al zou ik toch snel voor een ander klein japannertje kiezen ; voor deze prijzen koop je bijvoorbeeld ook makkelijk een yaris.
Toch wat ruimer , meer comfort , meer motorenkeuze en minstens zo waardevast als daihatsus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).