De 6 conceptcars van de IAA 2015 die we het tofst vonden

Auteur: , 20 Reacties

Voor automerken is een beurs als de Internationale Automobil Ausstellung dé plek om wereldwijde aandacht op je merk te vestigen. Moet je natuurlijk wel iets spannends neerzetten. Conceptauto's die een voorbode zijn van een nieuw model, of enkel een designrichting aangeven, lenen zich daar prima voor. Hier onze favorieten van de beurs.

De 6 conceptcars van de IAA 2015 die we het tofst vonden

Citroën Cactus M
Surf's up! Hier is de Citroën Cactus M in het echt
Als het frivole Citroën probeert af te wijken van de status quo, dan leidt zonder uitzondering tot bijzondere auto’s. Zoals de C4 Cactus met springkussens aan de zijkant. Of deze conceptvariant, met plek voor meerdere surfplanken en hotpantsmeisjes. Nu nog even in productie nemen, tot die tijd vind je HIER wat foto’s van de beursvloer.

Mercedes IAA Concept
Mercedes IAA Concept
De enige auto van de beursvloer die bij 80 km/u een prolapse doet waarbij staartsectie 390 mm uitschuift. Tegelijkertijd slaan de flappen in de voorbumper en louvres dicht, waardoor de Cw-waarde op 0,19 uitkomt. En ja, dat is laag. Verder is het een voorbode op de nieuwe CLS, die gepland staat voor 2017. Livepics!

THUNDER POWER!!1
THUNDER POWER!!1
Haters gaan haten, maar wie zijn bedrijf Thunder Power noemt verdient lof. Veel lof. Of het Taiwanese bedrijf hun claims, zoals een 125 kWh accu die een range van 650 km garandeert, kan waarmaken valt natuurlijk te bezien. Meer info over deze curieuze mix van Tesla- en Maserati-lijnen op de Groen7, meer foto’s vind je in deze gallery.

Nissan Gripz
Nissan Gripz
Dit is ook een manier om hoog in dit lijstje te geraken. Deze voorbode op de nieuwe 370Z werd namelijk geflankeerd door een dame in leren bekleding en op dodelijke hakken. Iemand op de redactie (ja, Autoblogger) raakte daar maar niet over uitgepraat, vandaar deze extra lading foto’s.

Bugatti Vision Gran Turismo
Bugatti Vision Gran Turism
We weten het, dit is de zoveelste verzinauto voor GT6. Maar als we het heftige spoilerwerk wegdenken blijft er iets over dat op de Veyron-opvolger lijkt. Die volgens Bugatti-ceo Dürheimer in de “niet al te verre toekomst” wordt gepresenteerd. Klik verder voor een gallery uit Frankfurt.

Porsche Mission E
Porsche Mission E
Je hoorde het al in het interview met interieurdesigner Ivo van Hulten. De Mission E is niet alleen een auto om de gevestigde orde in het elektroveld mee te beconcurreren (lees: Tesla), het is met verschillende features als gebogen OLED-displays en eye tracking een antwoord op de nerds uit Silicon Valley (lees: Google en Apple) die zich opeens met auto’s gaan bemoeien. En Porsche heeft dat in een bijzonder fraaie jasje gestoken.20 reacties

Toch wel veel full electrics in het lijstje! Leuk om te zien:p
Hmm curieus. Ik vind geen enkele echt vet. Een showstopper als de Peugeot Onyx zit er gewoon niet tussen. De Porsche is nog wel aardig, vooruit.
@peugeotgti: als het dezelfde Onyx is die in bijvoorbeeld Driveclub te spelen is, snap ik wel dat men eerder de nieuwe concepts kiest. Maar het is idd wel een gaaf ding die Onyx
@peugeotgti: tja, valt allemaal een beetje tegen nu Saab er niet meer is hé…
Hulde voor de fabrikanten die heel veel centjes in dit evenement hebben gestopt ..
Lekker opportunistisch iig ..
Die gekke Hyundai concept staat er niet tussen, maar een kut cactus wel?
Ik vind al die GranTurismo-verzinsels niet eens zo erg. Het is een van de weinige keren dat designers nog echt de vrije hand krijgen en zich mogen laten gelden zonder dat er een specifieke designfilosofie op toegepast moet worden.
Wat is die Porsche Mission E toch een geniale wagen! De specs moeten we nog maar even geloven, maar de looks zijn top. Alleen andere wielen graag.
Maak er dan van “opvallendste”. Die Gripz is echt niet tof. Lelijk, dat woord beschrijft hem het best.
Maar, die Porsche is echt wel tof.
Yes, het artikel is terug en nu wel te lezen! Super

Voor mij is de Porsche Mission E wel de show winnaar. Porsches visie op electrisch rijden en serieus veel werk aan het HMI systeem gedaan. Hiervan gaat zeker een hoop in echte modellen terug komen. En daarbij ook gewoon goed om aan te gluren wat design!

Categorie exterieur design is mist in dit rijtje: de mazda Koeru. Het is een opgave om SUfV’s mooi te laten zijn, Mazda lukt het (jaguar en LaRo ook btw).

De leukste is toch wel de Cactus M, geinig ding

Vooruit dan, het GT6 segment: die van Hyundai. Als je totaal onlogische cijfertjes gaat toveren, laat het er dan ook futuristisch uitzien ;)

*disclaimer: Bovenstaande teksten zijn volledig een mening en berusten niet op feiten
In de categorie PS vision vond ik de Hyundai stukken geslaagder dan die Blauwevinvis uit Molsheim.

Maar wie betaald bepaald dus moest er minimaal 2x vaag in het lijstje.
Hyundai had ook wat leuks staan….Ach laat ook maar…Opvoeden blijft lastig…
de Bugatti VGT doet me ergens ook wel denken aan een getjoende Zentorno uit GTA5
Ik vind die mokkeltjes bij die cactus en die gripz het tofst.
De skoda auto’s deden het voor mij vooral die rallybak…of waren het toch de dames die me aandacht hadden ik weet t niet meer
De Mercedes is echt prachtig met de grill waar de leds in verstopt zijn en klassiek aandoende doorgetrokken achterpartij in sinister grijs. Met stip op nummer 2 de zagato want enfant terrible heeft gewoon de koplampen verkeerd om.
Het allerkutst is toch wel de Bugatti. Sjezus wat een arm aanblik voor iets dat voor duur moet doorgaan. Verkoop het modelletje aan hotwheels misschien dat jullie de begroting eindelijk wel eens voor elkaar hebben..
Of doe het aan Lamborghini, ontwerp is niet te redden..
Die porsche is beeldschoon.
Had Thunder Magazine (van Thunderdome, midden jaren ’90) niet ook een energiedrankje dat Thunder Power heette? Met de ‘wizard’ er op gedrukt, weet het vrij zeker…
Als ik er een moet kiezen, doe dan maar de bugatti. Die gaat het meest opleveren als occasion denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).