De Amsterdamse politie doet Police Academy na

Auteur: , 59 Reacties

Hilariteit alom.

politie

De politiemacht van Amsterdam Overtooms Sluis rukte gisteren in allerijl uit. Aanleiding was dit bericht afkomstig van de meldkamer:

“AD4201 en AD4202, vier mannen met bivakmutsen rennen met tassen naar een winkel. De personen hebben ook iets in hun handen. Let op uw eigen veiligheid.”

Een getuige meldde ook nog dat er een mogelijke vluchtauto in de omgeving stond. Alle reden dus voor de dienders om zich met enige haast naar de plaats des onheils te spoeden in hun Tourans.

“Met verhoogde snelheid en gebruik makend van onze vrijstellingen zijn wij zo snel mogelijk ter plaatse gegaan.”

Aangekomen op de bestemming zagen de agenten inderdaad vier mannen met bivakmutsen een winkel binnen rennen. Nog een extra scheut adrenaline knalde door de aderen van de bromsnorren.

“Ter plaatse zagen wij de mannen, allen in het zwart gekleed en bivakmutsen op, inderdaad een winkel in rennen. Op zo’n moment is het snel schakelen om zo veilig mogeljk, maar adequaat te handelen.”

Toen ze de vermeende bajesklanten in spe echter op hun aanwezigheid attent maakten, was de reactie anders dan verwacht. De vier reageerden vrij lauw op het naderende einde van hun vrijheid. Daar bleek een goede reden voor te zijn:

“Alle gemaskerde mannen zijn aangeroepen en reageerden vrij kalm op ons. Een ander persoon kwam kalm uit de winkel en riep nog net niet – cut -. Wat bleek…wij reden een filmset op. Zo zie je maar, geen dag hetzelfde.”

Uw belasting-Euro’s hard aan het werk, mensen.

Image-Credit: Politie Amsterdam Overtoomse Sluis via Facebook59 reacties

Als de politie ongevraagd je filmset op rijdt dan roep je geen “cut” maar “kut”.
Wat een denigrerend stukje tekst over de mensen waarvan wij verwachten dat ze ons en onze samenleving beschermen. Ik ben blij dat ze nu een keer voor niets zijn uitgerukt in plaats van een keer niet voor iets.
@Original_Arnoud: inderdaad, snap ook niet wat het nut van dit stukje tekst is? Misschien als je het lief vraagt wilt de politieagent wel een dag ruilen. Dan zie je wat deze mensen doormaken…
@londoncars: dat durven die personen niet, bij de eerstvolgende simpele aanhouding zal de reuzel ze al dun door de broek lopen. Zo lachwekkend altijd, moet je tegen die klagers eens “BOEH” roepen en ze breken direct alle records op de 100 meter, of dat nou ter land, ter zee of in de lucht is.
@Original_Arnoud: het is tegenwoordig heel hip om denigrerend over de politie te doen en de personen die dat doen zijn de zelfbenoemde intelligenten. Wat de politie ook doet, in de ogen van die intelligenten kunnen ze niets goed doen. Komt over het algemeen doordat juist bij die personen de angst het grootst is.
@original_arnoud: @rhellema:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/05/c4/0e/05c40e8d017ce548f758e2f22a06838a.jpg
@jaapiyo: sinds wanneer betalen we hier in dollars?

En zo moeilijk is het toch niet om de kosten te verhalen op diegene die de melding heeft gedaan?
@rhellema:

Welke kosten zijn er gemaakt dan ??
@lincoln: kan je zelf ook wel achter komen, zo moeilijk is dat echt niet.
@rhellema:

Ik kom op 0 (nul) uit ..
En jij ??
@lincoln: werk jij voor niets?
@jaapiyo:
Populisme is generaliseren van voorvallen en dan holle frasen roepen. O ja, en de ogen sluiten voor de algemene goede gang van zaken.
@jaapiyo: je maakt het er niet beter op met deze foto. Je had ook het nieuws kunnen brengen zonder denigrerend te zijn over de politie.
@jaapiyo: Vriend van me is agent en kon laatst assisteren om lichaamsdelen en organen te rapen na een aanrijding met een trein… Dagje ruilen? Die mannen maken genoeg mee, in ieder geval voldoende om ze af en toe een flater te kunnen vergeven.
Vind het eerder debiel van de filmcrew om de Hermandad van te voren niet in te lichten van de vermeende plannen.
Eén zenuwachtige agent en Jinek, Pauw, P.R de Vries en andere hordes overbetaalde gutmenschen hebben weer stof voor wekenlang gezeik op de TV over hoe vout de pliessie is.
@desjonnies: het zou zo maar kunnen dat de politie wel ingelicht is maar dat het gegeven niet op de juiste plek geland is. Qua communicatie gaat er wel vaker iets mis bij overheidsdiensten, toch?
@desjonnies: dus dat.
Gewoon goed gehandeld van die petten dus. Als er een dergelijke melding binnenkomt is het niet meer dan terecht dat ze groot uitrukken. Maar grappig is het wel.
Amsterdamse plisie waakt dag en nacht over uw veiligheid… Als ze niet meespelen in een film tenminste
Tikje Telegraaf dit. Vooral die afsluitende zin. Makkelijk scoren.

Bij zo’n melding handel je direct of je doet het niet. Als je eerst op afstand gaat onderzoeken of de melding helemaal klopt ben je sowieso te laat.

Meervoud van Touran is overigens Touran, niet Touran’s.
@baardmijt: ik was niet heel goed in Latijn, maar waar haal je dat vandaan?
@jaapiyo:
Woorden met een meervoud eindigend op -s krijgen gewoon een s.
kopspijker -> kopspijkers
Touran -> Tourans

Alleen wanneer de uitspraak in het gedrang komt, wordt er een apostrof gebruikt.
paraplu -> paraplu’s
auto -> auto’s

Mijn telefoon vond meerdere Tourans echter blijkbaar onzin en hoewel ik het daarmee eens ben, had ik beter moeten opletten voordat ik op verzenden drukte. Daarmee werd mijn reactie erg onduidelijk.

Excuus hiervoor. Sowieso zal ik in het vervolg eventuele opmerkingen over spel- of stijlfouten achter de schermen houden.
@baardmijt: check.
@baardmijt: toura
@baardmijt: tourania ? ;-)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De pannenkoekenploeg had zo te zien die dag dienst. ”Maar ze doen ook zoveel goed werk” Whahahaha!!!
@gash: dit was ook goed werk. Groot uitrukken naar zo’n melding, dikke pluim voor onze jongens in het zwart geel.
@lekbak: Welnee, de Amsterdamse wachtmeesters pakken gewoon weer even een propopoganda social media momentje mee. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ze daadwerkelijk op een melding afgingen terwijl het gewoon een filmopname betrof.
@gash: niet?
Je moet iets van 40 vergunningen aanvragen om in Amsterdam te mogen filmen (de politie zelf overigens nul) ..

Zal wel weer een “communicatie faal” zijn ..
Of is het die film over de miljoenen fraude van hun innege vrienden van parkeerbeheer ..
Ik gok een foutje van de gemeente. Voor opnames heb je altijd een vergunning nodig dus deze draaidag moet bekend zijn geweest bij de gemeente. Die hebben dan blijkbaar de politie niet ingelicht
@maarten020:
In Amsterdam worden nooit fouten gemaakt.
Dat noemen we blunders in de rest van Nederland.
Het is niet de politie die fout zit. Maar de debiel die 112 belde. Filmset. Staat natuurlijk geen crew en licht – en filmapparatuur
Wat een denigrerend gedoe. Moeten trouwens, als het over de politie gaat, trouwens steeds verwezen worden naar Tourans? We weten nu echt wel dat er met Tourans gereden wordt. Deze agenten kan niets verweten worden. Of moeten ze een dergelijke melding dan gewoon weglachen en niet serieus nemen. Zeker in deze tijden is de enige fout dat de communicatie fout zat, maar daar kunnen deze agenten niets aan doen. Wederom een stukje bladvulling van bedenkelijk niveau.
Ohja, als belastingbetaler verwacht en eis ik van agenten dat ze een dergelijke melding serieus nemen en erop af gaan. Hoe kan je daar in godsnaam commentaar op hebben?
via Android app
Ik vind de vergelijking tussen The Police Academy en dit “artikel” beter gepast; beide om te janken.
Het wordt tijd dat de politie de kosten van dit soort valse meldingen eens gaat verhalen op diegene die de melding doet. Ik kan me niet voorstellen dat het niet duidelijk is geweest dat er een film gedraaid werd. Laat de angsthaas zelf maar eens bloeden voor zijn ondoordachte daden.
@rhellema:

Een ambtenaartje die gaat betalen ??
Mwah .. wat denk je zelf ..
@lincoln: welke ambtenaar heeft er gebeld?
@rhellema:

Dan doen ze op de meldkamer knulletje .. die kneuzen wisten ook van de filmlocatie af ..

Maar die gaan dus ECHT geen cent betalen ..
@lincoln: dus de meldkamer genereert zijn eigen meldingen? Jaaaaa jij snapt het echt wel.
@rhellema:

Nee .. die filteren dat uit ..
Dat is hun “werk” namelijk ..

Je komt toch niet net uit een ei gekropen ??
@lincoln: jij gaat er vanuit dat de meldkamer er vanaf wist. Waar heb je het bewijs daarvan dan?
@rhellema: een filmscène kan ook als dekmantel gebruikt worden voor een serieuze aanslag…… Liever dat ze 100 keer voor niets gaan dan één keer te weinig.
Belachelijk artikel ..

Voor het eerst in 6 jaar tijd dat de politie Amsterdam een zaak oplost ..

Goed werk jongens ..
@jaapiyo: Kun je aangeven waarom je dit op autoblog hebt gezet?
@pomoek: ik vond het zelf wel geinig. De politie zelf kennelijk ook anders hadden ze het niet zo of Facebook gezet. Sommigen nemen dingen veel te serieus.
@jaapiyo: jij neemt het ook behoorlijk serieus getuige je laatste zin van het artikel. Had die er dan ook niet bij gezet als je het gewoon een grappig iets vond.
@rhellema: dat is een verwijzing naar een gevleugelde uitspraak uit Amerika. Klaarblijkelijk is die uitspraak hier minder bekend dan ik dacht.
@jaapiyo: we zijn gelukkig geen amerikanen hier hoewel steeds meer mensen dat graag wel willen.
@rhellema:

Idd .. vooral die retards die een claim bij de beller willen neerleggen ..
@lincoln: ah, je begint weer persoonlijke aanvallen te plaatsen, altijd leuk om te zien hoe zwak je eigenlijk bent in discussies.
Dom artikel. Haalt niet normale niveau van autoblog.
Afgelopen woensdag was er ook gedoe in Arnhem, waar een idioot werd gezien die (naar later bleek) een nepwapen liep te zwaaien. Politie en alles opgeroepen, treinverkeer richting het oosten plat voor een groot deel van de middag. En, gelukkig, viel het uiteindelijk mee. Heeft ook heel wat gekost. Misschien een ander leuk artikeltje voor jaapiyo?
Als al deze reaguurders al zo zuur zijn op ‘hun’ vrije zondag, heb ik medelijden met hun families de rest van de week.

Autoblog Reaguurders Politie Vakbond
Die laatste zin, zo onnodig, zo zuur.
Wat heeft dit met auto’s te maken ??????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).