De Arden AJ1 is een Djèk met klassieke swek

Auteur: , 14 Reacties

Haal die sigaar maar vast uit de humidor.

Deze klassieker komt namelijk uit de tijd dat Jaguar nog oude Britse herenkamers op wielen maakte. Dat wil zeggen een plethora van hout en leder in het interieur, dat naar verloop van tijd onvermijdelijk verrijkt werd met het aroma van tabaksrook en olie. Echt betrouwbaar waren oude Jags namelijk niet te noemen.

Wat dat betreft was het waarschijnlijk wel een goed idee om zo’n bak te laten tunen door Duitsers. Want jawel, ondanks de Engels aandoende naam komt Arden uit het Duitse Krefeld. Arden is ‘toevallig’ de achternaam van oprichter Jochen Arden. Bij het bedrijf specialiseren ze zich echter in Britste auto’s. Nog altijd kan je bij ze terecht om je Jags, Range Rover’s, Bentley’s en MINI’s van spoilers en dergelijke te laten voorzien. Daarnaast restaureren ze ook klassieke auto’s.

Op de IAA staat deze AJ1 op basis van de Jaguar XJ V12. Het is een belangrijke auto in de historie van Arden, want het was de eerste volledig aangepakte auto die Jochen Arden presenteerde aan de wereld. De gebruikelijke chromen details van de XJ zijn op de AJ1 zwart gemaakt (toen al!), er zitten vier forse eindpijpen op en gave two-tone wit-zwarte velgen. Vind jij het wel wat, of heb je liever een paar Air Jordans?14 reacties

In die tijd kon t goed. Maar inmiddels vreselijk achterhaald. Wie weet wordt t ooit weer populair. De misbaksels van Koenig zijn inmiddels ook de status van guilty pleasure ontgroeid.
Zoals geschreven: je kan nog steeds terecht bij Arden voor t tunen van je Jag. Maar voor veel te veel geld.
Wat een heerlijk fout apparaat zeg!
Jaap, heb je toevallig een weddenschap verloren? In haast elke Jaguar-post noem je ze “Djèk”.
@Edge: Hip taalgebruik…..lees zo lekker weg
Brrrr.
Zó fout, dat het gewoon fout is.

Zal vast perfect gerestaureerd zijn, dus nog wel te redden. Spoilermeuk eraf, chroom terug, nette pepperpots eronder en alsjeblieft overspuiten in een andere kleur. Wit is zó trouwauto op een Jaguar…
Wat. Een. Wanstaltige. Wansmaak.
Zeker niet hun meest geslaagde creatie…

Meestal weet Arden juist heel subtiel veranderingen aan te brengen en houden ze de Engelse stijl en klasse volledig overeind.

Als het dan toch fout Duits moest zijn kocht ik mezelf liever een foute Mercedes of BMW, haalde ik de cassettebandjes van Modern Talk van zolder en ging ik lekker met het raam open, de arm half buitenboord en met een Carrera zonnebril op de kop rondrijden en me helemaal in de eighties wanen…
@moveyourmind: *Modern Talking

Voor de liefhebber:

https://youtu.be/4kHl4FoK1Ys
Eergisteren zat ik achter zo’n klassieke Jaguar die erg rustig reed. Een asociale Renault Mégane bestuurder zat achter mij te zigzaggen, die kon kennelijk niet leven met die trage Jaguar voor mij.
Heerlijk zo’n Arden! Origineel zijn ze mooi, maar dit is toch net iets leuker.
Dat Djek begint wel een beetje flauw te worden zeg… man
Ah, een Arden Jag. Helemaal mijn ding, op de velgen na. Ze zijn ook als coupé gebouwd, die zijn helemaal schitterend. En ik moet zeggen, met een gepimpte Jag ben je wel echt een eindbaas.
Beste Jaapiyo, de eerste auto die met matzwarte accessoires was uitgerust ipv het gebruikelijke chroom was bij mijn weten de Lamborghini Miura.
@desjonnies: maar in dat geval was het geen swekkertuning.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).