De Audi RS4 gaat er zo uitzien

Auteur: , 63 Reacties

Nu de nieuwe Audi A4 onthuld is, is het een kwestie van tijd voordat we de nieuwe RS4 te zien krijgen. Hoe die eruit gaat zien? Zoals hierboven.

Audi RS4 render

Als je denkt dat je een plaatje van een auto al kent terwijl hij nog niet eens officieel bestaat, dan zijn er twee opties: je moet aan de koffie, of het is een Audi. Het gebeurde mij zojuist, toen ik op deze render van de Audi RS4 stuitte.

Het is natuurlijk niet de allermoeilijkste variatie op een auto om in elkaar te flansen in een digitaal plaatjesbewerker, maar je moet het toch maar even doen. Xtomi deed het en deelde zijn RS4 Avant met de wereld op zijn blogspot. Er zijn overduidelijk wat items (zoals de voorbumper) geleend van de Audi RS3, maar dan met wat kleine aanpassingen. Niet zo’n heel gek idee aangezien de vorige RS4 zijn neusje ook deels deelde met zijn kleinere RS-broeder op basis van de A3. Het Quattro-logo onderin de grille ligt zeker voor de hand.

Verder zien we fors uitgeklopte spatborden en dikke zijskirts, vettere wielen en een setje grijze spiegelkappen. Allemaal logisch. Jep, ze hoeven niet veel meer te tekenen bij Audi. Ze kunnen gewoon dit plaatje copy-pasten. Op een paar details na, zal de RS4 echter flink op deze shop gaan lijken schatten wij voorzichtig in.63 reacties

Nu zie je pas echt in hoe verre hij op de A3 lijkt, echt erg zeg!
@zweed: Rustig maar jongen, je komt het wel te boven. Het is tenslotte maar een photoshop gebaseerd op de A3.
@zweed: *leest alles na de komma met de stem van Roy Donders*
Zo gaat ie er niet uit zien. Audi hanteert (voor de haters: voor zo ver mogelijk) toch wel een eigen gezicht voor de RS.
De bumper van de RS3 komt er niet…
Je moet wel gek zijn om deze boven een Giulia QV te verkiezen. Of gewoon saai.
@trustmeiamanengineer: of een bankovervaller!
@trustmeiamanengineer: ik hoorde dat de eerste 8 paginas van de alfa manual vol staan met garage adressen. Ieder zn eigen ding
@arii: Leg jij je Avant toch lekker vol met flessen olie.
@trustmeiamanengineer: altijd nog beter dan tectyl, een krik, je ANWB-pas, handboek electronica voor dummys en een kaartspel voor tijdens het wachten op de ANWB…
@850t5r: geen van die dingen had ik bij de mijne nodig hoor.
@sjeppie156: dan had je een zeldzame Alfa
@trustmeiamanengineer: Ik weet dat er hier een hoop VAG-haters rondzwermen (en jij bent er daar een van) maar een Audi RS4 saai noemen slaat nergens op.
@franserommel: Jouw naam in combinatie met je avatar geeft ook wel een lichte persoonlijke voorkeur aan…
Bovendien ben ik geen hater, maar ze maken gewoon spul dat me helemaal niks doet. Zelfs niet als er een machtige acht- of zespitter in ligt. De RS3 vind ik bijvoorbeeld best wel lekker, vanwege die heerlijke vijfcilinder.
@franserommel: Ik ben geen VAG man maar een Alfa voor Audigeld neuh…
@850t5r: Een Audi met FWD voor RWD Alfa geld…Neuh.
@jaapiyo: Een RS4 heeft AWD Japio, je weet wat dit betekend? →→→…
@franserommel: Ik vind het wel ergens op slaan…doodsaaie bakken en al ruim 10 jaar dezelfde looks. Het enige wat tof was aan de RS4 is dat atmosferische V8 blok maar hoewel het volgens mij nog niet bevestigd is durf ik wel te wedden dat die verdwijnt ten faveure van een geblazen 6 pitter. Dan is er dus helemaal niks meer aan.
Ik weet niet wat het juist is, maar bij het uiterlijk van de RS en AMG modellen heb ik nooit het gevoel dat het extreme versies zijn van “normale wagens”, de enige die hier naar mijn inziens goed in slaagt is BMW
@martinez666: dat gevoel heb ik nou juist bij BMW, ik vind dat Mercedes de AMG modellen goed weet te onderscheiden tov de rest van het gamma, als je een AMG ziet is het altijd BAM! Dat is een AMG. En als je m niet ziet hoor je m wel aankomen
@ziekegeest: Heb je dat ook bij de C63 en A45? Vooral die laatste is niet te onderscheiden van z’n normale broertjes met AMG-pakket.
@berlinetta: Perfect, ik vind een sleeper sws leuker…
Tja, het is maar een shopje toch? Wie weet valt het mee….
Kan de kunstenaar in kwestie niet beter de 1.6 versie van de Guilia knippen plakken?
Heeft het volk meer aan.
@eklasse: Laatste keer: Giulia.
Man man man, altijd die Audi/ VAG haat.
Audi gebruikt totaal geen copy-pasten van hun andere modellen.

Al eens de facelift van de mercedes A klasse gezien? Daar is er echt niets verandert behalve de achterlichten…
@olliequattro: Nou, de hele voorbumper is ook nog veranderd, maar het valt inderdaad mee.

Wat betreft Audi: bij de RS-modellen is het inderdaad niet altijd copy-paste, behalve bij de RS6 en 7 en de Q3 RS.
@olliequattro: Ja bij Mercedes noemen ze heft facelift, bij Audi is het een nieuw model….
@LMV: dat is ook weer zo’n uit de lucht gegrepen opmerking. Deze A4 staat op een totaal ander platform dan de vorige A4, heeft nieuwe motoren en een totaal nieuw interieur. Alles is anders. Slechts het design is een lichte evolutie, maar ook daar durf ik wel te beweren dat geen enkel paneel uitwisselbaar is. Mercedes is ook een slecht voorbeeld, de S-klasse staat nog op het platform van z’n voorganger en is dus eerder als verkapte facelift te betitelen dan deze A4.
@knipperlichtje: je weet dat de ontwerper lui is geweest als het ‘nieuwe’ design moet worden verdedigd met de opmerking dat er geen enkel paneel uitwisselbaar is.
@jipino: of dat het vorige ontwerp tijdloos was en de doelgroep die daadwerkelijk de auto koopt dat prettiger vind dan het nieuwst modespeeltje.

Daarbij is een A4 van een of twee generaties terug nog altijd een nette auto.
@knipperlichtje: tegen aommige kinderen (ongeacht de leeftijd) heeft het geen zin. Op basis van kleine plaatjes weten zij precies dat de A4 exact hetzelfde is dus dat het eerder een facelift zou moeten zijn.

Geeft aan dat ze er geen versand van hebben. Gelukkig zijn er nog een paar hier, maar na AW lijken ook hier de ongefundeerde fanboys de overhand te krijgen.
@gtwillem: Ik wil toch even duidelijk maken dat ik niet op basis van kleine plaatjes beweer dat het exact dezelfde auto is. Wat ik zei heeft uitsluitend betrekking op het exterieur. En ja, dat kan ik met deze plaatjes wel beoordelen. Ik heb dan ook niets gezegd over de techniek of het interieur. Om mij dan gelijk een ongefundeerde fanboy en een kind (ongeacht leeftijd, ha) te noemen vind ik een slappe ad hominem.
@jipino: deze plaatjes = de plaatjes die bij de A4, niet de RS, staan.
@LMV: ik geef toe misschien een slecht voorbeeld, maar de A4 is compleet nieuw en niet gewoon een facelift (nieuw aan de buitenkant, binnenkant, onder de motorkap en ik denk ook het platform). En als Audi een facelift doet op een model zie je zeker het verschil tussen de twee, neem bijvoorbeeld de nieuwe A7 die heeft een nieuwe neus gekregen als facelift…
@olliequattro: Meen je het ? Helemaal nieuw? Wist ik niets van… Neen excuses. Dacht gwn een even kortzichtige reactie te geven als de fanboys. Maar het feit blijft voor mij dat ze op vlak van design heel weinig risico’s nemen bij onze Duitse buren. Dus als je fan bent van 1 van de “grote” drie moet je de andere niet gaan verwijten. Uiteindelijk kiezen ze allemaal voor de zekerheid die hun tot nu toe succes heeft opgebracht.
@olliequattro: Haha.. Kidding me right. Alle merken doen aan copy-pasten en VAG is daar juist heel goed in.
@danielj: zeker dat VAG onderdelen op verschillende modellen plaatst, veel zelfs ( net als het rooster op het dashboard van de nieuwe A4, de nieuwe Q7 en de nieuwe VW passat. Vind ik wel spijtig).

Maar ik bedoelde dat vele zeggen dat een A8 een grote A6 is en dat een A6 een grote A4….en zo verder, wat ik spijtig vind want je ziet zeker het verschil!

Maar ja dan vind ik weer dat alle BMWs en Mercedesen op elkaar lijken… Maar ieder zijn smaak natuurlijk 😊
@olliequattro: Maar dat is dan ook een facelift, en geen compleet nieuw model zoals deze A4/RS4. Maar je hebt gelijk dat meerdere merken zich er wel heel makkelijk vanaf maken.
@olliequattro:
Zelfde verhaal met de facelift van de 3 serie en 5 serie…
Daar zie je nu eens geen verschil..
@Dimglor: dat vind ik nu ook!. 😜
@Dimglor: Opvallend dat Audi fans zich in zulke bochten moeten wringen om het totale gebrek aan fantasie van de Audi-ontwerpafdeling te verdedigen. Facelift vergelijken met een volledig nieuw model, om aan te geven dat het toch echt wel een behoorlijke verandering is.

Ik ben het overig wel eens met het punt dat verschillende merken iets al erg snel een facelift durven te noemen, wat eerder onder de noemer ‘klein beetje extra mascara en nieuwe lenzen’ valt.
@jipino: Ben geen Audi fanboy…
Ik vind dat de Duitse 3 allemaal mooie auto’s maken…
Maar om de A4 als een facelift te bestempelen qua design?
Het interieur is compleet anders en het exterieur is toch ook heel anders dan de vorige…
En dan zeggen dat er weinig verandert is en ze het een facelift moeten noemen..
Dan vergelijk ik inderdaad met een facelift van een ander merk en dan kom ik tot de conclusie dat hier toch wel veel aangepast is aan de A4 waarop je het toch wel een nieuw model kan noemen..
@jipino: helemaal waar. Opvallend… Ze hebben dus zelf ook moeite om dit te verdedigen…

Bij Audi lijkt niet alleen elk model (A8, A6, A5, A3) op elkaar, ook nog eens elke versie van dat model in de afgelopen 10 jaren. En echt fraai of bijzonder is het allemaal niet.

Komt daarbij nog de regelmatig matige techniek en zeer matige motoren van VAG. Hoe kan je het dan nog een top-/premium merk noemen. Het is meer niveau Volvo. Geen Mercedes en BMW niveau.
@kroon: je hebt gelukkig echt verstand van auto’s 😂
Ik had altijd gedacht dat hier alleen auto liefhebbers op zaten,maar als ik sommige hun reactie telkens zie bij een bepaald merk heb ik steeds meer het gevoel dat het eerder auto haters zijn.
@leroyrs5: Autoliefhebber staat dan ook niet gelijk aan liefhebber van alle auto’s.
@motoragent: klopt,maar ik zeg niet dat je er van moet houden,maar gewoon steeds dat gehaat over audi/vw is toch nergens voor nodig,ach laat ze zeiken,stiekem zitten ze erop te geilen als er eentje naast hun staat aan het stoplicht :)
@leroyrs5: nee…
@leroyrs5: Dat is toch ook niet raar? Niet ieder merk heeft dezelfde filosofie en niet iedereen houdt van een dergelijke filosofie. Persoonlijk ben ik geen Audi-hater, maar ik heb ook helemaal niks met het merk. De auto’s zien er goed uit, maar verder roepen ze geen gevoel bij me op. En ieder merk kent z’n haters. BMW, Mercedes en ook merken als Rolls en Ferrari worden afgezeikt op dit blog.
@leroyrs5: klopt. Op AB gelden andere wetten:

1. Alle VAG auto verbruiken bizar veel olie.
2. Alfa Romeo’s zijn heel erg betrouwbare auto’s.
3. Franse auto’s zijn vaak erg goed.
4. Alle auto’s met vierwielaandrijving zijn handtasjes.
5. De Bugatti Veyron is de slechtste auto aller tijden. En een handtasje.
6. ADV.1 velgen zijn gaaf en stoer en passen onder elke auto en wauw nog een artikel.
7. Vroeger was alles beter.
8. Achtcilinders uit de jaren 80 zijn zuiniger dan de huidige hybrides.
9. Matte wraps zijn cool. En de walgelijke creaties van JD Customs zijn ziek.
10. De nieuwe Alfa Giulia os de allerbeste en snelste auto ooit gebouwd.
@gtwillem: Je vergeet er nog 1: als je een lease-auto hebt, ben je geen autoliefhebber.

Helaas wordt de toon gezet door een paar zeuren, die in hun reacties steeds meer op Johan Derksen gaan lijken, maar dan over auto’s uiteraard. En dat scoort weer plusjes. En daarom lopen er een hoop mee want die plusjes willen ze ook graag.
Zonde.
@danmar: met het verschil dat Johan Derksen vaak daadwerkelijk een punt heeft…
@gtwillem: haha nou ja grappig is het wel gelijk heb je oo veel punten,maar zwaar olie verbruik bij een vw?hmm ik heb er heel veel gehad maar nooit last van gehad,bij sommige motoren van 5w50 naar 10w40 helpt een heel stuk,endan nog paar euro voor een flesje olie ?maandelijks eens te peilen? Moet er darom zo gezeik worden? Nou heb een fiat stilo abarth gehad,en ik kan je zeggen dat ik zogoed alles op die dagen heb veranderd maal 3,dus ik ga niet zeiken over wat olie hoor,anyway haters gonna hate..
@gtwillem: Heel netjes omschreven. Het is inderdaad erg sneu om te zien dat vele “autoliefhebbers” hier alleen maar komen om te zeiken. Ik ben van mening dat je als autoliefhebber echt niet alles fraai hoeft te vinden, maar soms wel is je merkpetje af moet doen om toe te geven dat er met andere merken ook niets mis is. Maaaaaar misschien heeft dat ook wat te maken met de leeftijd, veel mensen die hier onnozel lopen te roeptoeteren vergaren hun kennis van YouTube filmpjes en videogames. En als ze dan zelf eens wakker worden in de grote mensen wereld komen ze erachter dat ze in veel dingen verkeerd geïnformeerd waren.

OT: doet u mij deze maar. Strikje eromheen en niets meer aan doen. En met mijn rijstijl hoef ik geen olie bij te vullen ook dus dat scheelt weer mooi.
Dun!
Hij ziet er dus zeg maar bijna net zo uit als de 14% slet
Leest nummer bord…Leest, In Your ..s
Als Audi slim is maken ze een actie modelletje met bullbar, kogelwerende ramen en bijpassende bankoverval tassenset.
Boeiond!
Hij zal er gewoon uitzien zoals de huidige RS4, alleen een heel klein beetje anders…
Ook niks veranderd.
Ik hou niet van stations maar de RS4 is toch wel lekker hoor. Doe maar!
Die oude is veel lekkerder en dikker!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).