De auto-industrie haat Donald Trump

Auteur: , 34 Reacties

Is het omdat hij oranje is?

Trump

Als de republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten zou het eigenlijk een eitje moeten zijn voor Donald Trump om bakken vol met cash te roggelen van de auto-industrie. Al sinds de verkiezingen van 1992 pakt de Republikeinse partij altijd dikke stacks van de grote autofabrikanten terwijl de democraten in verhouding moeten sappelen. Deze keer ligt het echter helemaal anders. Trump slaagt er niet in de mensen in de auto-industrie de beurs te laten trekken.

In totaal hebben de twee belangrijkste kandidaten voor het presidentschap volgens Bloomberg overigens een kleine 1,5 miljard dollar verzameld voor hun campagnes. Dat is inclusief de milli’s die de zogenaamde Super-PACs hebben opgebracht. Deze Super-PACs zijn technisch gezien niet gelieerd aan de kandidaten zelf. Alleen technisch gezien overigens, want in de praktijk is het lijntje héél dun.

De Manchurian Candidate Hillary heeft veel meer geld bij elkaar gebracht dan Trump, zij is goed voor een klein miljard aan opgebrachte fondsen, Trump slechts voor een half miljardje. Daarbij heeft Trump volgens het Center for Responsive Politics al ruim 56 miljoen Dollar van zijn eigen geld in de campagne gestopt. Had ‘ie misschien beter een paar mooie auto’s van kunnen kopen.

Eerder in de campagne belandde Trump in een fittie met Ford, omdat hij er maar op bleef hameren dat Ford een belangrijk deel van de productie van kleine auto’s wil exporteren naar Mexico. Hij stelde voor dat er een extra importheffing van 35 procent moest komen op alle Ford’s die in Mexico gemaakt zouden worden. Wellicht bang voor de furie van de ‘they-took-awww-jobz-crowd’ zag Ford zich uiteindelijk genoodzaakt om via Twitter deze verdediging eruit te gooien.

Ford

Of het nou aan deze ‘kerfuffle’ ligt of niet, we kunnen aan de historische cijfers zien dat ‘The Donald’ het niet goed doet qua fondsenwerving bij de petrolheads. Iets wat hem met luttele weken te gaan in de campagne in ieder geval niet meehelpt.

Jaar
Democratische Kandidaat
Geworven Auto $
Republikeinse Kandidaat:
Geworven Auto $
2016Hillary Clinton431.677Donald Trump308.331
2012Barack Obama496.964Mitt Romney3.508.540
2008Barack Obama623.884John McCain1.458.434
2004John Kerry306.484George 'Doubya' Bush2.645.936
2000Al Gore119.790George 'Doubya' Bush1.363.303

De eer van de grootste donateur uit de auto-branche in deze ‘election cycle’ gaat overigens naar een grote dealer uit Florida. Hij doneerde in totaal 7.401.598 aan verschillende politici. Met name Marco Rubio, vooraf een van de favorieten voor de republikeinse nominatie, kon flink veel Dollars bijschrijven dankzij deze man. Helaas voor Rubio en de dealer die zijn loyaliteit gekocht heeft walste ‘The Donald’ over de concurrentie heen in de voorverkiezingen.34 reacties

Autodealers die investeren in politici.. Het moet niet gekker worden
@pechweg: Heel het politieke investeringssysteem in de VS is kapot. Bedrijven kopen gewoon belangen in de overheid, zo krom…
@oversoft: in Nederland niet anders hoor. Wees maar niet bang…
@oversoft:
Inderdaad, typisch Amerikaans..! Zo dom zijn ze daar..!
In het beschaafde en intellectuele Nederland, laat staan in de EU, gebeuren dat soort dingen nooooooooooit..!

Even kijken en luisteren, gewoon doen:
https://www.youtube.com/watch?v=YVNdYPgRwrU
@Rob: Ik zeg ook niet dat het nergens anders gebeurd, maar in niet met de miljarden die in Amerika uitgegeven worden. Daarnaast heb ik (samen met de meerderheid van Nederland) niet voor de EU gekozen… Helaas ken ik weinig alternatieven waar ik graag zou willen wonen waar het sociale stelsel enigszins degelijk in elkaar zit…
@oversoft:

De meerderheid heeft er NIET voor gekozen !!

Geen wonder dat je verkiezingen en politiek in de USA dan serieuzer neemt ..
@oversoft: Is dat zo dat de meerderheid niet voor de EU gekozen heeft? Toen Nederland in 1957 lid werd van de EEG was dat een democratisch besluit. En dat betekent dat de meerderheid er achter stond.
Ik heb er niet voor gekozen dat Nederland een ongelooflijk klein en eigenlijk onbeduidend land is. Ik heb er niet voor gekozen dat Nederland als nationale sportkleur Oranje heeft, terwijl dat eigenlijk niemand goed staat. Ik heb er niet voor gekozen dat in Nederland politici die het woord loonmatiging hardop durven uitspreken applaus krijgen terwijl we ze eigenlijk met pek en veren in de Noordzee zou moeten dumpen.
Gelukkig hoef ik dankzij de EU aan al die onzin ook niet meer mee te doen.
@oversoft:
BMW. VAG. Daimler. Alle drie hebben ze een speciaal “lobby”-kantoor. In Brussel. Op 10 minuutjes lopen van het Europees Parlement. Maar da’s vast toeval.
@pechweg:

Dan hoop ik niet dat je er ooit achter komt hoe het in Europa aan toe gaat ..
Neeeeee! Hou alsjeblieft deze discussie van Donald en Clinton weg van autoblog
@lexusfan: Ricciardo quotend :”please don’t bring that catastrophe upon me”.
Ik had het liefst Marco Rubio als president gezien… jammer dat hij het niet geworden is…
Het blijft verwonderlijk dat ze in een land met 350+ miljoen inwoners niet in staat zijn om een ook maar enigszins normale presidentskandidaat naar voren te schuiven. Ze hebben ’s werelds beste universiteiten, ’s werelds grootste economie, zijn wat slagkracht betreft verreweg de sterkste en kunnen alleen maar deze ontzettende oempaloempa’s aanbieden om uit te kiezen. Manmanman.
@markie123: Amerika is echt niet zo geweldig als jij voorschotelt. Iedereen (normaals) heeft massale schulden van studie, huis en credit cards. De gemiddelde Amerikaan is zo dom als een stoeptegel. De infrastructuur en sociale voorzieningen zijn al decenia verloederd en de overheid heeft geen oog/geld voor iets anders dan oorlog.

De Amerikaanse verkiezingen zijn niets anders als een populariteitswedstrijd. Ze schuiven gewoon de kandidaten naar voren die (in eerste instantie) het meeste kans maakten om de zwevende kiezers te winnen. Dat wordt automatisch stront over en weer gooien en dat is bij deze kandidaten best makkelijk.
@oversoft:

En welke Europese politicus is slimmer dan 1 van deze 2 Amerikanen ??

En waarom kon jij daar niet op stemmen ??
@lincoln: Ik kan er zo 10 opnoemen die op zijn minst op eerste oog een 2x zo hoog IQ hebben als deze 2.

Dat wij er niet op kunnen stemmen is een andere discussie. In tegenstelling tot Nederland, is Europe geen keus van mij geweest om te wonen… dat hebben we er “gratis” (kuch) bijgekregen.
@oversoft:

Ook goed .. noem er dan maar 10 ..
vooruit . 5 dan maar ..
@markie123: Amerikaanse universiteiten zijn een lachertje in vergelijking met de Europese, dit geldt eigenlijk voor het gehele systeem qua scholen. Ik heb bij elkaar een jaar in de VS highschool en Universiteit gedaan en me kapot geërgerd aan het oppervlakkige lesmateriaal en dito lesgeven. De tijd van big and great ligt achter ons en als er 1 bedrijfstak is waar je dat goed kan zien is het juist dé Amerikaanse auto industrie. Europese en Japanse merken doen het daar erg goed maar omgekeerd moeten Europeanen en Japaners niets van de Amerikaanse markt hebben (op Ford na), simpelweg omdat ze hopeloos achter als het om kwaliteit en innovatie gaat.
@850t5r:

En deze brief heb je natuurlijk met zo een hyper moderne postduif laten bezorgen ??
@lincoln: Per koerier…
@850t5r:
is gelul, hangt er helemaal van af op wat voor een school en universiteit je zit. als je op high school ap calculus neemt doet dat niet onder voor wiskunde b op het vwo, en als je naar mit gaat krijg je toch een stukje beter les dan op de tu delft om maar eens iets te noemen. inderdaad, als je naar een small town schooltje en college gaat zul je niet veel leren, maar ms nog wel meer dan als je je diploma bij inholland koopt.
Ford Motor Company heeft toch op eigen houtje een ondergang voorkomen, waar Chrysler en General Motors staatssteun kregen?
Wat dat betreft zou Trump Ford juist moeten prijzen……
Wie haat donald teump niet
@western: Donald Trump natuurlijk! ?
Los van de hele politieke discussie vind ik dat Ford wel even op de vingers getikt mag worden. Ze vergeten namelijk even te melden dat ze tussen 2008 en 2014 een stuk meer banen geschrapt hebben namelijk. Als het slecht gaat flikkeren ze mensen er uit, als het goed gaat pronken ze met hun zogenaamd gecreëerde banen.

Wat dat betreft ben ik het met Trump eens. Het zijn allemaal schijnvertoningen.

Hier trouwens nog even een bron ut 2010. Voor de jaren daarna mogen jullie zelf ng even googlen maar leuk wordt het niet…

http://www.aol.com/article/2010/08/18/the-layoff-kings-the-25-companies-responsible-for-700-000-lost/19588515/

(Plek 15 met ruim 15k banen)
Ze hebben daar gewoon een Rutte nodig ..
@lincoln:
Nee joh, Jesse Klaver. De verloren zoon van Obama…
@rob:

Die arme knul had in de USA een prototype trailertrash geweest ..
En Rutte een bajesklant ..
@rob:
Crowdfunden dan maar?
Weet je meteen waarom Volkswagen een naheffing krijgt
Aan de naīeven,
Aan de dromers,
Aan de idealisten:
Youtube
George Carlin
You have no rights,
Een tien minuten durende tirade over hoe een democratie ECHT werkt.
I rest my case..
@desjonnies:

Ook zo een domme Amerikaan ..

Wij NLers weten dat stemmen heeeeeeeel belangrijk is ..

South park aflevering 119 ..
Van een typisch domme Amerikaanse kinderserie ..
Die tabel doet het niet, ik zag hem maar van ‘jaar’ tot repub kandi. Scherm kantelen/swipen werkt ook niet. (Iphone app)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).