De auto waarmee BMW Le Mans gaat aanvallen in 2018

Auteur: , 25 Reacties

Zojuist ging de 24 uur van de Nürburgring van start. In het veld vind je verschillende Bimmers. Op Le Mans zoek je die tevergeefs, maar daar komt volgend jaar verandering in.

BMW won de 24 uur van Le Mans in 1999 met de V12 LMR, tegen harde competitie van de fabrieksteams van Toyota, Mercedes, Audi en Nissan. Ze hadden op dat moment al besloten een einde te breien aan het project, omdat de Beiers in 2000 terug zouden keren in de F1 met het team van Williams.

In de jaren die volgden, staken er regelmatig geruchten de kop op dat BMW een terugkeer overwoog in de Franse klassiekers. Tot een nieuwe inzet in de LMP-klasse kwam het echter nooit. Wel deed BMW enkele keren mee in het GT-klassement, bijvoorbeeld met de E92 M3 Art Car.

De afgelopen jaren waren echter wederom BMW-loos in de Franse race. Dit jaar komt daar al min of meer verandering in doordat BMW in navolging van Audi de nieuwe Safety Cars gaat leveren voor de race. Op de officiële startlijst ontbreken echter nog altijd auto’s met BMW-baaadge.

Desalniettemin zijn de Safety Cars een voorbode van de dingen die komen gaan, want volgend jaar komt BMW aan de start in de de GT-klasse met deze blepper. Het is, zoals je wellicht al opgemerkt had, de M-variant van de nieuwe 8-serie in racetrim. De auto wordt parallel ontwikkeld met de nieuwe 8-serie en de M8.

Het is de bedoeling dat de nieuwe M8 GTE al snel het circuit opzoekt. Nog in de eerste helft van dit jaar zal de auto getest gaan worden en het officiële debuut moet volgen in de 24 uur van Daytona in januari 2018.25 reacties

Mooie Mustang ..
Raar behang ..

Sport behang denk ik ..
@lincoln: ULCT

Ultra Lightweight Camo Technology
@lincoln: nu je het zegt, heeft inderdaad wel mustangtrekken langs de zijkant
@lincoln: welke kleur is dit op kenteken ..
@lincoln: laatst zei je dat het een Buick Avista was.. weet je het nu zelf al..? Ik zie er een beetje beiden in, en Aston. En Lexus. En nog wat BMW ook. Tsja, alles wat 4 wielen heeft is te vergelijken. Zal ik eens een andere vraag stellen: ongeacht het nu Duits, Amerikaans of Russisch is, op deze of die andere gelijkt.., maar vind je hem mooi?
waarom lezen we niets over de 24 stunden rennen hier op autoblog, jullie doen toch elk jaar een artikel met links e.d. voor de streaming.
@Jantje_555: helaas, enkel F1 heeft bestaansrecht op AB :(
@jantje_555:

Ze dragen daar geen oversized Red Bull petjes ..
Zou dus een artikel zonder plaatjes worden ..
@Jantje_555: idd 😞
@Jantje_555: groot gelijk! Heel de WEC-series en GT3-races verdienen veel meer aandacht!
Ik dacht dat die GT’s eigenlijk een soort silhouette racers waren, maar ik begrijp hieruit dat ze redelijk dicht tegen de oorspronkelijke auto’s aanzitten.
Nice car M8!

Maar even zonder gekheid, wat is in hemelsnaam nou de bedoeling van zo’n M8 GTE? Het hele idee was toch dat de 8-serie meer de kant van de S-klasse op ging en de 6-serie het sportievere broertje zou worden? Ga dan lekker met die 6-serie racen. Aan de andere kant, Bentley bedwingt de circuits ook met een racewagen gebaseerd op een enorm luxe wagen.
@edge: ook mij ontgaat de logica hier van.
Het schijnt dat Rolls-Royce deelname aan de Nascar overweegt.
Totaal lekker OT, maar besteed hier ook maar eens aandacht aan AB…

https://nl.motorsport.com/fia-f2/news/formule-2-monaco-nyck-de-vries-wint-911251/
@venividivici: OT? Is dat On-Topic of Off-Topic? ;)
@ardonjr: Off haha :-)
Print uit en kleur de plaatjes.
Dit ziet er in tegenstelling tot de concept erg lekker uit. Ja, zelfs met stickers. Kom maar door!
Duurde lang zeg… 😤
Ik dacht dat de M6 al eens mee zou gaan aan Le Mans?
@lotuselises2: *gaan doen
Lijkt erop dat deze wat elegantere nieren gaat krijgen als de concept… :)
@griffendahl: ja dat is wat ik ook al dacht. En een minder bolle motorkap vlak voor de nieren, en wat grotere spiegels. Ik denk dat een beetje photoshopper de 2 fotoshoots nu wel kan combineren tot 1 eindproduct?
Machtig ding.
Spyshots staat er maar wel van elke kant rijdend een foto. En idd waarom geen 24h nurburgring ? Goedkoper om naar toe te gaan en gezelliger dan Lemans. En minimaal net zo spannend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).