De autocollectie van Manny Pacquiao

Auteur: , 75 Reacties

Vannacht is het boksgevecht van de eeuw, en alle aandacht vooraf gaat naar social media-patser Floyd Mayweather. Daarom duiken we vandaag voor de verandering in zijn Filipijnse opponent.

Manny Pacquiao

Beide heren wegen 66 kg, en met 1.73 meter is Floyd Mayweather (38) iets groter dan de 1.69 meter korte Pacquiao (36). Het ego van Floyd ‘money’ Mayweather is echter 10 keer groter. De grootverdiener die nergens voor terugdeinst (ook niet voor het kleineren van zijn eigen vader voor de camera) doet naast boksen niets liever dan dikke auto’s kopen en met privéjets op social media posten, zoals we al zagen.

Pacquiao daarentegen is minder van de shine. Geen bitjes van $25.000 dollar met diamanten en $100-biljetten voor de Filipijn, en ook geen ziekelijke drang zijn welvaart te tonen op Instagram.

Maar goed: de man die na vannacht met minstens 120 miljoen USD aan de haal gaat – ongeacht of hij Mayweather zij eerste nederlaag ooit gaat toebrengen – rijdt natuurlijk ook niet in een Toyota Auris rond, dat snap je wel. Wat staat er in zijn garage?

Ferrari 458 Italia

Manny 458

De grijze 458 is de meest gespotte set wielen van ‘Pac-man’. Manny nam de auto al in 2011 in ontvangst, en als hij in de VS traint beweegt hij zich vooral in de Italiaan voort. Wat er gebeurt als hij even voor een simpele tankstop moet stoppen zie je hieronder:

Mercedes SLK

Manny Pac SLK

Mercedes SL550 (SL 500)

SL 550

Diverse SUV’s, o.a. gepantserde Hummer

PAc-Hummer

Natuurlijk heeft Pacquiao ook hoge wielen. In zijn garage staan onder anderen een Porsche Cayenne Turbo en Lincoln Navigator voor het showboaten, een Nissan Pajero voor als er echt offroad gegaan moet worden, en een dikke gepantserde Hummert voor als er MILF’jes in de buurt zijn.

Bonus: Bell 206 helikopter

Geen auto, maar als eilandbewoner heb je natuurlijk ook veel meer aan je eigen helly. Deze Bell is al enige tijd Manny’s speeltje.

Manny Bell 206

Een eigen vliegtuig heeft Pacquiao niet, onderstaande livery is een eerbetoon van Air Asia-baas Tony Fernandes aan de bokser.

Air Asia

Vroeg opstaan

Wie – net als odergetekende – vannacht de partij live wil zien, moet de wekker vroeg zetten: de planning is nu 05:00 uur onze tijd (20:00 uur PST), maar dit kan naar achteren schuiven als de partijen ervoor uitlopen.75 reacties

Dat hij die Mayweather een pak op zijn sodemieter moge geven dat ‘íe drie weken niet kan zitten, staan of liggen.
@desjonnies:

Helaas pindakaas, Mayweather heeft op punten gewonnen van deze sympathieke en bescheiden (zeker vergeleken bij Mayweather) Filippijn .
@desjonnies: Het is allemaal gescript.
@gop1: wat bedoel je
@gop1: Net als WWF
@terrorizer: Dat en WWE zijn echt obviously fake, en toch heb ik het een tijdje gekeken.
Heli is in de Fillippijnen wel echt ideaal. Zo reteveel eilanden, met auto’s alleen is het niet te doen als bekendheid zijnde.
Netjes!
@philipf: ik vind het wel meevallen, alleen de 458 vind ik écht mooi
Dat valt toch nog wel mee met showen? Niet dat ik het heb staan maar voor iemand met 120miljoen. Hoe komt het eigenlijk dat de top boksers zoveel verdienen? Door de grote hoeveelheid gokkers? (ben geen kenner)

Oh en wat triest als je zo’n selfie maakt als in de video waar een bekend persoon op staat die gewoon wilt tanken…
@reistje: ongeveer 4 miljoen Amerikanen betalen vanavond 100 dollar voor pay per view. Daarnaast komen nog sponsorcontracten, kaartverkoop, etc
@reistje: Ja, er wordt verwacht $1 Miljard (!!!) om te gaan in dit gevecht. Dus als de organisaties vinden het geen probleem om 20% aan de vechters uit te geven.
@av_diver: Ik denk dat dat nog veel meer is als je alle gokkers gaat meetellen wereldwijd + inkomsten commercials etc. Azië, USA, zuid Amerika. Tientallen miljoenen mensen die geld inleggen, man man man. En je kan zeggen wat je wil maar die Mayweather heeft alles zelf georganiseerd en dus alles in eigen hand. Winst of verlies: die pakt honderden miljoenen in 1 avond. Maar dat kan ook gewoon helemaal op zijn na een jaar of tien. Zo is hij dan ook wel weer.
@reistje: kaart en tv verkopen.
@reistje: Boksen verloopt niet via kampioenschappen zoals bij voetbal en F1, maar via uitdagingen die de managers onderling regelen (en de boksers zelf natuurlijk).

Soms zijn boksers een tujd ongeslagen, voor hen is het dus onverstandig om veel wedstrijden te doen tegen opponenten die in principe veel minder goed zijn. Dat is killing voor je reputatie.

Om in voetbaltermen te spreken, we gaan zo kijken Duitsland tegen Spanje. Bayern tegen Barcelona. Het is niet duidelijk wie wint. Maar omdat de inzet zo hoog is, gaat Barcelona niet tegen Almere City FC spelen.

En het komt maar een paar keer voor dat dit soort grote wedstrijden gespeelt worde. In hun carriere. De vorige was 7 jaar geleden. Oh, en op dit soort wedstrijden wordt goed gegokt, tel daarbij op dat heel amerika gaat kijken en de commerciële belangen zijn huge.
@gtwillem: Nu weet ik niet precies hoe het zit met boksen, maar in K1 of MMA zijn er wel degelijk kampioenschappen.
@berlinetta: Klopt, bij die sporten wel. Maar boksen volgens mij niet. Ben geen expert, maar volgens mij wordt het gedaan via uitdagingen. Ik zal het eens uitzoeken ;-)
@gtwillem: als er geen kampioenschappen zouden zijn zouden er ook geen wereldkampioen boksen kunnen zijn……en die zijn er wel…verschillende gewichtsklasses en bonden. Het klopt overigens wel dat er vele bokspromotors zijn die de gevechten regelen en daar erg veel geld mee verdienen… Floyd “Money” Mayweather was zo slim om jaren geleden zijn contract bij zijn manager/promotor uit te kopen, organiseert sindsdien zijn gevechten zelf en is schathemeltje rijk…Toch hoop ik dat de Filipijn wint want die komt een stuk sympathieker over…
@reistje: er is ook het simpele feit dat er maar twee man in de ring staan. De superbowl levert ook gigantische bedragen op maar elk football roster heeft iets van 50 man of zo…en die krijgen niet allemaal milli’s maar het tikt toch aan met zoveel spelers, die moeten de taart dus in wat meer stukjes snijden. De boksers kunnen de buit gewoon met zijn tweeën verdelen (hier en daar zit er natuurlijk wel een manager met zijn klauwen tussen, maar dat is overal zo).
@reistje: duurste kaartje kost 250,000$
Qua auto’s niet zo heel erg orgineel, wel gave heli!
@pudi: Ik vind de Nissan Pajero wel origineel.
@mikkeloentje: Idd. Een Nissan Pajero?
@ikbenmnzus: ja staat bij het tekstbalkje onder de hummer
@pudi: Duh…
@ikbenmnzus: inderdaad een typfoutje van hem maarja, het blijft een orginele keus
@mikkeloentje: ja dat wel inderdaad!
Hoelaat begint t nou vannacht?
@arii: gokje 5 uur??
Iemand een tip waar ik kan kijken?
@clarkson: volgens mij zit alles achter het betaalkastje, er schijnen online teams te zijn die illegale uitzendingen direct deleten en de verantwoordelijke aangeven bij de plaatselijke autoriteiten (bron: CNN app).
@clarkson: http://livetv.sx/en/ hopelijk blijven de uitzendingen online.
@paganizonda760nc: ook een goeie inderdaad
@clarkson: Zoek een livestream van de Indiase zender “Sony Six”. Klik bij google op het resultaat met iets van ‘TV mazza” en dan kan je het zien, alleen oppassen dat je niet op de malafide advertenties klikt.
Ben benieuwd. Ik hoop dat Manny hem eens een lekker pak slaag geeft. Jammer dat het niet gewoon wordt uitgezonden op de Nederlandse tv. Zou ik leuker vinden dan dat eeuwige voetbal altijd.
@berlinetta: hoewel boksen niet mijn ding is sla je de spijker op z’n kop. Van mij mogen de olympische spelen een jaarlijks event worden, dan zit er nog altijd twee jaar tussen de verschillende zomer- en winterspelen en worden andere sporten ook eens een keer belicht.
@berlinetta: ik snap niet dat hbo het hier niet uitzend. Typisch dat knullige. Ik heb fox heel vaak gemaild voor de ufc en kreeg steeds terug dat ze de rechten niet bezaten voor Nederland. Nu komen ze eindelijk door dat dan weer wel. Als ze alles gewoon doortrekken voor de hele wereld verdienen ze nog meer ook. Lijkt mij.
@rolov: zou jij er 100 dollar voor over hebben dan?
@debunker: als je met een stel vrienden kijkt kan je het best doen. Het Is toch het meest gehypte boksgevecht sinds jaren. En voor een mooi gevecht mag je mij wakker maken. ;)
@rolov: absoluut, was ook zeker niet bedoeld als een aanval. Ik zou er zelf alleen voor kiezen het morgen rustig te bekijken
@debunker: ik vatte het ook zeker niet op als aanval ;) ik heb hem inmiddels maar gedownload en gekeken.
@rolov: gelukkig! Hoe was het gevecht?
@debunker: waardeloos;)
Hopelijk vind ik een goede lievestream want het wordt niet in Nederland uitgezonden.. Behalve in Rotterdam en Rijswijk.. Hoop dat Floyd wint
tweede foto lijkt mij niet echt als een SLK….
Het gerucht gaat dat Manny Pacquiao nog steeds bij dat tankstation staat…
Heb nog nooit van een nissan pajero gehoord…. Wel van een mitsubishi pajero (hebben we zelf immers) of van een nissan patrol…
Op welke zender zenden ze de match uit?
@sir_smokalot En waar kunnen wij Nederlanders die match live zien?
@edge: Inderdaad ook wel benieuwd naar. Ik heb het inmiddels al op meerdere forums, waaronder tweakers, gevraagd. Voorlopig lijkt het erop dat je mag hopen op een brakke livestream met 10 frames per seconde.
@steiger: Die gezagsgeile moderator op Tweakers is strontirritant. Zie mijn reactie hieronder over kijkmogelijkheden.
@edge: Google op “Sony six livestream” of iets dergelijks. Klik op het resultaat met iets van ‘TV mazza” en dan kan je het zien, alleen oppassen dat je niet op de malafide advertenties klikt.
@edge: Eredivisie Live.
Leuk. Wij hebben in België een vrouwelijke topbokser die al diverse titels heeft behaald. Ze haalde onlangs toch de volle 26.000 euro binnen met een Europese of wereldtitel (weet het niet precies) . Lol.
@hollow: Het blijft een vrouw.
Leuke gage. Dat krijg je als een heleboel mensen deze topatleten met elkaar willen zien strijden. Mooi dat de boksers er zelf ook een aardig deel van krijgen en de belastingdienst in de VS hanteert een stuk minder asociale percentages dan in NL.
Krijgen beiden deelnemers dan 120M?
@Hupke: Ik had een tijdje geleden ergens gelezen dat Mayweather 60% krijgt en Pacquiao 40%. Omdat Mayweather het gevecht organiseert en hem had uitgedaagd.
@Hupke: Pac krijgt gegarandeerd $100 miljoen en Mayweather meer. Volgens mij iets van $130 miljoen of zo.

Maar dit zijn minimum bedragen. Zoals het er nu uitziet gaan ze hier ver overheen. Heb begrepen dat het hele gevecht iets van 1 miljard dollar zal opbrengen.
@Rick-dos:

Waauw, 1 miliard voor 1 gevecht, en dan zeggen ze dat F1-rijders en golfers duur betaalde sportmannen zijn.

Is er dan zoveel rond boxen te doen internationaal gezien, want ik zie er eigenlijk nooit iets van. En natuurlijk is er rocky etc. maar het is nu toch niet dat de sport in populaire cultuur zoveel aanwezig is als football, baseball en basket.
@Hupke: mayweather zit rond de 180 mil, exclusief sponsoren geld etc
Dat is een hoop geld en aandacht voor twee amoebes die elkaar op hun smoel rossen.

Ach en dan vind ik voetbal al voor retards….
@jrk68: Het gaat juist allemaal om het geld. Boksen is bijzaak.
@gop1:
Beweer ik wat anders dan…?
Hoop op Pacman maar ben bang dat het Mayweather wordt…
Waar kan je het kijken dan?
Nooit van gehoord..
Er is in Nederland geen mogelijkheid om deze wedstrijd te zien. Ik weet wel dat er een boksschool is in Rijswijk die hem wel gaat uitzenden!
Nette collectie.
Is dit genoeg om een artikel over te krijgen? Wat een ouwe meuk zeg
@smoke: als manny 1,69m korter zou zijn dan floyd blijft er wel erg weinig over…
Gelukkig maar dat dat ook niet in de tekst staat.
Gaaf, Nissan Pajero…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).