De eerste stapjes van een Veneno Roadster [gallery]

Auteur: , 28 Reacties

Nog nat achter de oren en met de tape nog rond zijn lijf, ziet deze Veneno Roadster voor het eerst zonlicht buiten de Lambo-fabriek in Sant'Agata.

Van de Veneno werden slechts drie exemplaren gebouwd. Alle drie binnen een mum van tijd uitverkocht aan flamboyante types als Lambo aficionado Kris Singh. Van de dakloze variant van de Veneno worden er negen gebouwd. Maar dat maakt hem niet minder zeldzaam.

De 3,3 miljoen kostende hypercar zagen we eerder shinen op een vliegdekschip en spelen in een zandbak. Alle negen exemplaren zijn verkocht en moeten dit jaar nog geleverd worden aan de puissant rijke kopers van het speeltje.

Voor die klinkende euro’s krijg je een atmosferische 6,5 liter V12 gelijk aan het kloppend hart van een Aventador, maar dan met 750 pk. Schakelen op het scherp van de snede is een niet heel comfortabele ervaring, dankzij de gerobotiseerde ISR-bak met een enkele koppeling. Ledig weegt de Veneno Roadster 1.490 kg en in amper drie tellen zit je op de honderd. De top ligt op 355 km/u.

Gaaf omdat ‘ie duur is? Of duur omdat ‘ie gaaf is? Die extreme hoeken en vormen zijn gedurfd, sick, opvallend en meer van dat soort superlatieven, maar mooi is anders.
(via GTSpirit)

Met dank aan Thom voor de tip!28 reacties

Ik vind de tape wel een verbetering tov het originele design
@harrie: eens, lelijker kon ook niet. Toch ?
Nou, vind me maar een cultuurbarbaar maar ik kan dat ding echt niet mooi vinden…
Lijkt op een goedkope kitcar uit India. Met z’n dak ging het nog juist, maar dit is helemaal uit balans.
Misschien maar goed ook dat er zo weinig van zijn!
Dit is geen Lambo, dit is Leepu’s nieuwe Bangla Banger.
Haha, ik zat bij de eerste foto telkens te zoeken welke auto dit eigenlijk eerst was. Een omgebouwde 206cc ofzo, maar het is dus echt een Lamborghini….
Ik wil m wel rijden hoor
Wat is meer belachelijk, Veyron of Veneno?
@norge: Veyron ziet er minder extreem uit dan de Veneno en eerlijk gezegd is de Veyron mooier dan de Veneno…
Het is dat hij zo achterlijk duur is. Anders was hij niet cool geweest. Cool omdat hij duur is dus.
Strict genomen is de Roadster wél minder zeldzaam… ;-)

Effe serieus, ik ben een grote fan van de coupé, maar voor de een of andere reden doet de open variant me iets minder.
Ja wat is dit.
Ik probeer de foto’s te bekijken op autojunk, maar hij blijft maar een Seat reclame afspelen.
Opnieuw en opnieuw en opnieuw en opnieuw…
@larsyboy1997: Kijk, aan jou heeft autoblog wat, ga zo door:) dan kunnen we op jou rug van die leuke rijtest en aankoopadviezen zien
wat zitten hier mensen te haten. dit ziet er lekker overdreven uit. naar mijn mening is dit een hele mooie auto. en inderdaad gelukkig zijn er niet zo veel van. dat maakt de auto ook zo mooi
@tmt45: Het zit nu eenmaal niet in onze Calvinistische aard om teveel af te wijken van modaal. Stel je voor dat we onze kleinburgerlijkheid opzij zetten en opvallen tussen de massa. Om een mooi voorbeeld te geven, de koplampen van de Alfa Romeo 4-C zijn al teveel van het goede…. Zucht…..

Ik sluit me bij je aan, dit gaat weer een gave bak worden. Zoals het een Lamborghini betaamt zwaar over the top vormgegeven en juist daarom zo mooi.
@moveyourmind: die andere 4c koplampen komen toch gewoon wereldwijd als optie op de Alfa? Ook logisch als ze daar veel kritiek op hebben gehad. Heeft dus niets met kleinburgerlijkheid te maken maar meer met voorkeur voor andere designs of gewoon andere smaak. Een P1 of Huayra zijn toch ook extreem, maar die zien er wel een stuk mooier uit dan de Veneno imo. Nogmaals is gewoon een kwestie van smaak.
@moveyourmind: Misschien zit het niet in de calvanistisch aard om in je in je reet te laten nemen door Lamborghini dmv een Aventador met Autostyle pakketje voor 2,5 miljoen euro teveel.
“Maar dat maakt hem niet minder zeldzaam”

Dat denk ik wel, 3 keer minder zeldzaam zelfs.
Kan ik voor dat geld bij Ferrari al aankloppen voor een “one of” ?

Leuk zo’n veneno, maar ergens voel jeje toch genaaid voor een aventador met een afwijkende koets.
Ben blij dat er niet 1 naar Nederland komt. W.A verzekering is tot 2 miljoen geloof ik.Stel dat je een Veneno in de prak rijdt,vliegt in de fik,etc.Hoe gaat het met die andere 1,3 miljoen dan?Haha
@Alfarobert: Gewoon aanbieden om de schade zelf te herstellen. Nieuw Aventadortje bestellen, Leepu opbellen en voor pak hem beet 6 ton alles inclusief ben je klaar.
Stoere kar maar onvoorstelbaar opzichtig. Een X6 verbleekt hiernaast.
Geld is geen garantie voor smaak..
Sorry, maar ik vind 3,3 miljoen een beetje te, voor een auto die van plakband aan elkaar hangt.
3,3 miljoen voor een vertimmerde Aventador.. man wat een smak centen. Voor dat geld heb je een Aventador coupe en roadster, Murciélago, LP640 en 670, de roadsters en kun je ook nog wat Gallardo’s uitzoeken. Ik zou het wel weten, maar de mensen die een Veneno kopen hebben dat waarschijnlijk allemaal al…
ik waardeer deze auto wel! vanwege de prijs word het wel een collectors item.. Zou er daarom niet eens in durven te rijden !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).