De Jaguar XJR-9 van Jan Lammers bouwen van LEGO

Auteur: , 12 Reacties

De Jaguar XJR-9 won in 1988 de 24 uur van Le Mans met niemand minder dan onze eigen Jan Lammers achter het stuur. En nu kun jij hem wellicht gaan bouwen van LEGO!

Het bouwsel is gemaakt in schaal 1:8 en volledig te bouwen met bestaande LEGO-deeltjes. Het enige wat op maat is gemaakt zijn de stickers. De Jaguar XJR-9 is prachtig gedetailleerd, check de geweldige V12 (7.0 liter inhoud voor het origineel) die is nagebouwd met LEGO Technic onderdelen!

De bodemplaat is vlak en de cabine is ook supermooi nagemaakt. De besturing werkt, en de stoelen hebben zelfs riemen. De Silk-Cut livery is één van de meest iconische liveries uit de autosport als je het mij vraagt. Het ontwerp is ingestuurd naar LEGO Ideas, een site die voorstellen voor LEGO sets verzamelt en ze voordraagt aan LEGO om ze in productie te nemen als een ontwerp 10.000 stemmen of meer krijgt. Dus waar wacht je op? Stemmen maar! Wel even in de comments bij het project roepen dat het juiste startnummer en de naam van Lammers erop moet natuurlijk.12 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
En Silk Cut stickers aub!
Dumfries en Wallace mogen ook een stickertje hebben ;)
Het blijft prachtig, dat Lego.
Dat ding is echt belachelijk groot!
Ik ben benieuwd…. Kijkend naar de waarschijnlijke prijs (zal zeker niet goedkoop zijn) zien we straks allemaal 40-plussers op het tapijt zitten spelen met deze auto terwijl ze racegeluiden maken, en zoonlief beteuterd in de box… 😉
Jan Lammers, das toch die ukkiepuk?
@terrorizer: Ja, die ukkepuk die heel aardig rijden kan.
Hier past hij wel in.
Mooi gemaakt! Maar het origineel kon mij toen ook al niet bekoren, met die gesloten achterste wielkasten. Welke versies met open wielkasten reden weet ik zo niet meer, maar dat waren de mooisten….
Ziek dik, heel graag!
Nog 304 dagen om naar de 10000 stemmen te komen… Laat ik maar hopen dat mijn stem niet tevergeefs is
Wouw geil!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).