De Lexus NX is scherper dan ooit

Auteur: , 33 Reacties

Zowel qua looks als qua performance.

Als je over ’s heeren wegen rolt zou je het wellicht niet zeggen, maar de Lexus NX is internationaal een schot in de roos voor de luxedivisie van Toyota. In alle belangrijke markten verkoopt het apparaat boven verwachting goed volgens de overlords van het merk. Bij auto’s die je niet elke dag ziet is het soms lastig om in te schatten hoe lang ze al op de markt zijn. Voor de Lexus NX geldt dat dit inmiddels alweer een jaar of drie is. Tijd dus voor een rondje botox.

De uiterlijke verschillen zijn niet erg groot. De NX was een van de eerste modellen van het merk die de huidige designtaal van Lexus volledig omarmde. Zodoende was er geen volledige gezichtstransplantatie noodzakelijk maar enkel wat nip- en tuckwerk. De lampen bijvoorbeeld doen nu meer denken aan de exemplaren op de Lexus LC, de nieuwe opper-coupé van de Japanners.

Het interieur wordt opgewaardeerd met een nieuw scherm van 10,3 inch en met TAKUMI-werk. Dit is een hippe term die de Aziaten gebruiken om een methode van vakwerk te benoemen. Het resultaat hiervan zijn bijvoorbeeld perfecte stiksels als je lederen bekleding bestelt.

De aandrijflijn blijft ongemoeid, wat wil zeggen dat er onder de kap een 2.5-liter grote vierpitter huist die hulp krijgt van twee elektromotoren. Het onderstel daarentegen werd wel aangepakt. Dankzij lessen die geleerd zijn bij het ontwikkelen van de LC is de Adaptive Vaiable Suspension nu extreem kawaii.33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Voetganger vs grill. Lijkt mij geen prettige ontmoeting voor de voetganger.
@viezefreddyw: elk van de 2531 honingraten in die giga grill heeft een mini airbag schijnt.. Wel een van Takata, dus over 5 tot 10 jaar recall voor alle 2531.
@galgootje: maar on-topic, geloof dat ik ’t best een mooie auto vind..
@viezefreddyw: welnee dat moet je zien als een groot vangnet.
@viezefreddyw: een aanrijding met jouw lage Ferrari lijkt mij ook geen pretje. Worden je benen geamputeerd, net onder de knie…
@hammerman: Zitten ook voordelen aan. Voel je niks van.
@viezefreddyw: heeft lincoln jouw account gehackt?
@hammerman: Waar zie jij de puntjes?
@viezefreddyw: Ik verwacht dat de nieuwe Lexussen goed verkopen in België, de frieten vliegen je om de oren zodra je iets of iemand aanrijdt!
@gulli: Hij zal het vast ook goed doen op menig beurs. “Om koekjes te rapsen en kaas.”
Hmm ik, als een van de weinige die de grote grill kon waarderen, vind dit zelfs een beetje over de top.
En dan toch weer dat saaie over de datum stuurwiel erin zetten..
Ik mis een grille in het stuurwiel. En op de kofferklep. Want op deze manier onderscheiden ze zich niet genoeg.
Had net zo goed een Kia of Hyundai kunnen zijn. Zal dan ook geen succes worden in NL
@melkkoe: een Tucson is mooier en veel goedkoper. Die opereert eigenlijk in een andere klasse, maar bij die SUVs is er eigenlijk amper verschil in afmetingen, daar gaan de klasses vooral op prijskaartje.
@melkkoe: Maar in het buitenland verkoopt ie hartstikke prima. Daar durfen ze ook wat meer.

Dit is trouwens wel een auto die je gewoon in het echt voorbij moet zijn rijden, hij komt er dan veel beter uit. Best wel een geslaagde auto.
@fanboy: Dat klopt. En het interieur is fenomenaal! Perfecte stoelen, prachtig materiaalgebruik, superstil, top of the top afwerking. En 200pk en een praktijkverbruik (eigen ervaring) van 1 op 16 a 17 is ook uniek natuurlijk…
Wat is de neus lelijk!
Ik vind em prachtig. Het straalt in ieder geval nog iets uit van kom maar op, ik lust je rauw waar de andere merken het liefst zo unaniem mogelijk willen. Wel graag in metallic blauw of rood bestellen aub, die zwarte versie kan me veel minder bekoren.
Prachtig! En een genot om te rijden.
Afschuwelijk
Overdreven grill
Wanneer stoppen autofabrikanten nou eens met die two-tone of “diamond cut” velgen? Op 99 van de 100 auto’s ziet het er gewoon uit alsof je een goedkoop setje Halfords velgen erop hebt gelegd.
@Edge: zolang de kopers het willen zal dat voorlopig wel zo blijven. Maar ik ben het met je eens, ik vind het 99 van de 100 keer ook niet mooi
Ik vind het opzich best een mooie auto, alleen stoor ik me bij elke Lexus aan die ledstrip onder de koplampen. Dat alleen al zou voor mij een reden zijn om hem te laten staan. De rest van het drukke design kan ik ergens nog wel waarderen. Daarbij zijn het ook gewoon degelijke en betrouwbare auto’s die je niet elke dag ziet (wellicht met een reden).
@berlinetta: de ledstrips is sowieso een dingetje bij veel autofabrikanten. Kijk bijvoorbeeld naar Renault en VW die hebben ook van die lelijke strips in de bumpers zitten. Het doet zo goedkoop aan
@lekkerlinksrijden: waarom doet dat goedkoop aan? Het zijn losse onderdelen en dus eigenlijk een duurdere (daarmee meer premium) oplossing dan ledjes in de koplampunit.
@mashell: ik vind het goedkoop aan doen omdat het er uit ziet als aftermarket.
@lekkerlinksrijden: en daarbij vind ik het ook niet mooi omdat het de lijnen van de auto onderbreekt, zeker bij Renault
Nog altijd prima looks dus
Bijzonder lelijk. Zoals nagenoeg elke Lexus.
@E34M5Touring: Nog steeds niet van de fles azijn af?
Wat een lelijk stuur! Bah

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).