Dit is de nieuwe Lexus NX

Auteur: , 18 Reacties

De productieversie van de uitbundig vormgegeven LF-NX Concept is hier.

‘Timide’ is het eerste dat ons te binnen schiet als we de uitgelekte foto’s van de Lexus NX vergelijken met de LF-NX. Dit concept, onthuld op de IAA in het najaar van 2013, hing van vouwen en knikken aan elkaar. Het productiemodel laat die scherpe randjes voor een groot deel los, al valt de gigantische spindle-grille nog steeds erg op. Maar dat is nou eenmaal het familiesmoelwerk van Lexus. De LED-verlichting in hockeystickvorm onder de koplampen ook is gebleven.

Lexus NX

Lexus’ concurrent voor de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes GLK wordt over tien dagen onthuld op de Beijing International Automotive Exhibition. De afgebeelde Lexus is overigens een NX 300h, vrijwel zeker met dezelfde aandrijflijn als in de IS 300h: een 2.5-liter viercilinder met elektro-ondersteuning, 223 pk en een CVT-bak.

Roept u maar: is het wat, of is het NiX?

UPDATE: en hij is officieel, alle info lees je HIER!18 reacties

Komt ‘ie: da’s nx.
De zijkant valt nog best mee, maar die neus!?! Lijkt beetje alsof iemand boos kijkt en zijn onderkaak en -tanden voor de boventanden zet o.i.d. En dat interieur is weer een ongelooflijke rommel qua knoppen. Nee Lexus, nee.
Hier gaat dit alleen verkopen als hij 7% bijtelling heeft.
Krijgt hij dat niet dan hoeft de Nederlander hem niet, die is allergisch voor uitgesproken auto’s.
@tupperware:
Beetje flauw.
Dit ding is gewoon aarslelijk….
@Rob: Inderdaad. Persoonlijk vindt ik de nieuwe designtaal van Lexus niet veel hebben. Te scherp en te ‘modern’.
Dit rare futuristisch goede staat leuk op een Aygo maar niet op een wagen die klasse hoort uit te stralen. Druk, rommelig. Doe mij maar de GLK, veel beter gelijnd.
Tja…..
De design stijl waar Lexus heen gaat met de grill en koplampen echt stukken lelijker dan vorige modellen moet ik zeggen… En het interieur is weer lekker japans met 1000 knoppen.
bah… ik vond lexus echt de goeie kant op gaan, maar dit is echt lelijk! te veel rare scherpe lijnen en frutsels op de voor en achterkant.
Vind hem wel leuk! Maar hem kopen? A Geen budget en b geen rijbewjs. Helaas. Anders zou ik het zeker aandurven.
De achterkant lijkt wel erg veel op de nieuwe Nissan Qashqai.
Gelukkig is het weer een mooie Lexus.

Maar die foto’s? Dat is toch helemaal nix!
Leuk zo een F-Sport Line maar ik ben meer benieuwt naar de normale uitvoeringen, opties veel leuker als SUV zijnde.
Hopelijk valt de NX300h ook in de 20% bijtelling!
Ik mag dat wel zien, dat Lexus probeert zich te onderscheiden, ze doen dat ook niet slecht al is de voorkant even wennen. Maar zie ik nou goed dat ze EINDELIJK dat 80’s monochrome digitale klokje gedisst hebben???
eerst de auto maar eens in het echt gaan bekijken voordat ik een oordeel kan geven. Op het eerste oog is het niet eens verkeerd en al die knopjes zijn de meeste mensen hier niet gewend omdat je in de duitse suv alles als optie moet kopen dus niet zoals bij lexus er gewoon bij krijgt
Zelfs een Peugeot 3008 is minder lelijk dan dit hok.
Lijkt aan de voorkant wel op een of ander agrarisch apparaat van een loonwerkersbedrijf. Achterkant valt nog mee. En waarom heeft Lexus altijd van die gruwelijk lelijke spiegels?
Valt wel mee, vind hem best geslaagd. Alleen jammer weer van die CVT bak, onding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).