De Mercedes 600 Landaulet van Saddam Hoessein

Auteur: , 186 Reacties

De beroemde & beruchte Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet is een graag geziene gast in de garage van dictators. Saddam had er ook eentje, die na de inval in Irak via een omweg in een Amerikaanse museumkelder terecht kwam. Dit zijn de beelden.

Van de Laundaulet-uitvoering, uitgerust met een hydraulisch bedient canvas klapdak boven de achterbank, zijn slechts 59 exemplaren gemaakt. Toegegeven, de coupéversie is nog zeldzamer, maar voor regeringsleiders natuurlijk totaal ongeschikt. Echte onderdrukkers worden graag rondgereden in Laundaulets zodat mem staand het volk minzaam kan toejuichen. Het was dan ook een favoriet bij tirannen als Ferdinand Marcos, Pol Pot, Josip Broz Tito, Idi Amin, Enver Hoxha en Jeremy Clarkson.

Sadam’s versie is uitgevoerd in stemmig zwart, en uiteraard zonder lederen bekleding besteld. Zulks is niet bepaald comfortabel in woestijnlanden. Hij komt uit 1978 en de 250 pk tellende 6.3-liter V8 heeft in die tijd slechts 5.204 kilometers gemaakt. In nieuwstaat dus? Verre van. Van binnen schijnt het interieur compleet te zijn afgeragd, vermoedelijk omdat dit niet bestand was tegen personeel dat met hun riemen vol wapengekletter plaatsnam in de auto. Ook zit er nog zand in elke hoek van de HoessyWagon en ligt er een Perzisch tapijtje in de kofferbak. Om over de deuken aan de buitenkant nog maar niet te beginnen.

Na de inval in Irak schijnt de 35 jaar oude Pullman Landaulet naar Jordanië gesmokkeld te zijn, en in 2006 werd volgens Jalopnik het Petersen Automotive Museum in Los Angeles gecontacteerd en op deze auto gewezen. Zij kochten hem uiteindelijk, en hebben hem sindsdien in de museumkelder staan. Bestemming onbekend.

Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Nadat de Mercedes-Benz 600 in 1981 uit productie ging daalde de populariteit van de staatslimo, maar er is een land waar ze nog steeds worden opgetrommeld voor staatsbezoeken: het gezellige Noord-Korea.186 reacties

had hugh hefner niet zo een? (van playboy)
@lupogti1: Yes, een dichte. Stond in 2011 op het Amelia Island Concours D’ Elegance. Was vrij makkelijk te herkennen.

http://4.bp.blogspot.com/-r0XS0DhW8XE/Tb2FbWNd4cI/AAAAAAAAAvM/3NFrGwOW6Lc/s1600/1972+Mercedes+600+Pullman+.jpg
@ricardo: Potverdikkie, wat een mooie koplampen heeft ze zeg!
@ricardo: Geeft het begrip Pullman interieur een hele andere betekenis :)
Opsturen naar Poetin, die zocht nog iets beters dan zijn ZIL…
De echte dictators zitten in het westen ze dicteren de rest van de wereld.
@speed: Zielige reactie vent…
@lemans96: Het is de waarheid het westen is de groote bully.
@speed: Daar hebben ze vliegtuigen voor uitgevonden. Gauw een ticket kopen en naar Syrie vliegen. Moet je de locals is vragen wat ze van jouw waarheid vinden. Zo tussen neus en raketaanval door.
@E34M5Touring: zal ik ook een training door het westen in jordanie doen om te gaan vechten?

google eens op terroristen in syrie en wie ze bewapend.
@speed: Willen zie niet horen.
@speed: Dan verschillen wij van mening wat een terrorist is.
@speed: Nee, nee, nee, kom jij maar met die link.
Maar ik doe toch een gokje: de syrische ‘vrijheidstrijders’ worden bewapend en getraind door ‘die zionisten’…
@speed: Jou waarheid heb je waarschijnlijk van je imam of je mohammedaanse vrindjes.
Maar eh, als jij het westen ‘de grote bully’ vind, WTF doe je hier dan nog? Lekker met je familie op onze uitkeringen teren zeker?
@lemans96: Waarom zo erg gebrand reageren? Doet het soms pijn, ik dacht dat Nederland altijd stond voor absolute vrijheid van meningsuiting? Dat is nu ver te zoeken in jou reactie in ieder geval. Valt mij trouwens op dat Nederlanders nooit tegen kritiek kunnen als het door een allochtoon wordt geuit. Degene is dan profiteur van uitkeringen en mag dan gelijk zijn biezen pakken richting naar het land van herkomst. Dus als ik het goed begrijp bestaat vrijheid van meningsuiting niet, althans niet voor allochtonen.
@agera: Als die vrijheid van meningsuiting bestaat uit het, aan de lopende band, afzijken van mijn land, mijn cultuur en mijn normen en waarden, nee dan mag je wat mij betreft als slachtofferige mohammedaan je biezen pakken en oprotten. ;-)
@lemans96: Nu doe je het dus weer, nogmaals waarom ga zo in de verdediging? Waarom ga je er uberhaupt vanuit dat het aan de lopende band is? Ik bedoel als mensen zoals Wilders de Islam helemaal zwart maakt, moslims geiteneukers noemt, normen en waarden van allochtonen afzeikt en dat continu aan de lopende band roept is dat wel goed? Ga jij dan voor zulke mensen ook een vliegticket halen ;)
@agera: Is u toevallig zelf zo’n fijne mohammedaan?
Verders weet iedere autochtone Nederlander d-o-n-d-e-r-s-g-o-e-d hoe Nederland en haar blanke inwoners onder het gros van de hier wonende mohammedanen word veracht en minacht. Dat is geen nieuws en daar hebben we helemaal geen Wilders voor nodig, ze schreeuwen het namelijk zelf van de daken.
@agera: Whahahahahahahaha, ik ben het nagenoeg nooit eens met lemans maar sorry, als er iemand in dit land slecht met kritiek om kan gaan. Ik heb geen enkel probleem met Marokkanen of wie dan ook in NL maar als ik een 16jarige guppenkop uit Arnhem hoor praten over hoe goed Hitler was en dat die jodenvervolging gewoon prima was druipt bij mij het bloed van de nagels. Hoe durf je, een land wat je alle vrijheden geeft, ervoor zorgt dat iedereen medische zorg krijgt etc ongeacht je inkomen etc etc. dat soort kreten te uiten. En er trots op te zijn. Gelijk iedereen een racist noemen die dan wel een keer terugbijt is makkelijk en vaak gebruikt. Want iedereen is gelijk. Totdat het je een keer niet uitkomt.
@E34M5Touring: Beter lezen ik noem niemand een racist in mijn tekst en doe dat nooit zo snel vind dat wel triest om iemand gelijk als racist neer te zetten. Wat eigenlijk snap je niet aan mijn tekst? Ik zeg alleen dat ik bepleit voor absolute vrijheid van meningsuiting als dat geldt voor beide kanten.
Dit is dus het probleem een keer terugbijt?
Zelfs mijn tekst zorgt ervoor dat je geprikkeld reageert en in de verdeding gaat. Speed heeft het over Wester leiders, er zijn dus hier behoorlijk wat figuren die zich blijkbaar aangesproken voelen.
@agera: Beter lezen, ik zeg nergens dat jij dat doet. Het word hier in de omgeving nogal is gebruikt. Met z’n allen de boel slopen en onderspuiten etc. vinden ze geen probleem. Maar zodra de politie komt, worden ze ineens gediscrimineerd en zijn we allemaal racisten. Jaja, gelijke monniken gelijke kappen. Totdat het niet uitkomt.
@E34M5Touring: Ow excuses dan heb ik het verkeerd begrepen. Ik ben daar ook op tegen, alles vernielen en als iemand er dan iets van zegt bestempelen als racist dat is zeker hypocriet ja.
Tolerantie van beide kanten en we komen al een heel ver.
@agera: “Tolerantie van beide kanten en we komen al een heel ver.”

Dat klopt, ware het niet dat daar waar mohammedanen in het spel zijn, tolerantie enkel moet gelden voor hen en niet door hen…
Kom op zeg, het staat nota bene in die fijne fabeltjeskorant dat men kafirs, homo’s en alles wat niet mohammedaans is niet moet tolereren.
@lemans96: Dan heb je het fout ik ben Turk en moslim maar geen extremist, ik loop er zelf tegenaan Turkije dat in een rap tempo aan het veranderen en radicaliseren is. Wij hebben Ataturk gehad die het secularisme heeft ingevoerd, de meeste andere Arabische landen kennen dat niet.
Denk je dat ik een voorstander ben van die foute imams? Jarenlang zijn er met subsidies foute imams binnengehaald.
@agera: Dan wens ik jou als aanhanger van de oude Ataturk veel overtuigingskracht en geluk met het wederom oprollen van het extreme mohammedanisme in je eigen land en hier. Ik vrees echter dat dit niet gaat lukken als de vredelievende en niet expandistische mohammedanen geen sterke vuist zullen maken richting de agressieve islam…
@agera: Geen probleem. Dit is niet de plek voor dit gezeik. Er zijn dingen waar je het niet over eens wordt, verschil van referentiekader.
@E34M5Touring: niet elke moslim is een marokkaan of gedraagt zich zoals de meeste marokkanen. ik ben een moslim maar geen marokkaan en toch heb ik geen problemen met niet-moslims, integendeel zelfs, ik maak geen onderscheid tussen moslims en niet-moslims. het is niet omdat de meeste marokkanen een slechte opvoeding hebben gekregen dat elke moslim zo slecht is.
@4991: Ik probeerde ook zo genuanceerd mogelijk te zijn. Ik begrijp heus wel dat lang niet iedereen zo is. Het ging mij om het punt dat wij niet tegen kritiek kunnen als het van een allochtoon komt. Ik vind dat onzin omdat ik het tegenovergestelde meemaak. Daarmee wil ik niet zeggen dat iedereen dat doet. Ik heb genoeg vrienden van Marokkaans en turkse afkomst en die zijn het grotendeels wel eens dat er een groep is die enorm veel shit op doet waaien ten nadele van de rest. Maar zij kunnen er, net zoals jij, normaal over praten zonder meteen allemaal fundamentalistische dingen te gaan lopen schreeuwen. Daar hecht ik meer waarde aan dan aan iemand die allemaal wilde kreten het net op slingert. Het was ook niet mijn bedoeling om te generaliseren. Als dat zo overkwam, mijn excuses.
@E34M5Touring: Zionisten doen hetzelfde over arabieren en niemand die wat zegt.

check youtube zit vol met filmpjes met racistische opmerkingen en daden van de zionisten
@speed: Hahahaa. HAP zij hij. Ga alsjeblieft fietsen met je bullshit over zionisten. Probeer al helemaal niet om te doen voorkomen als of het Iraëlische volk ‘net zo erg’ is als de mohammedanen. Israël is de enige democratie in dat broeinest van barbaren en moordlustige groeperingen.
De beste manier om aan te tonen hoe enorm groot het verschil is tussen hen en de hen omringende achterlijke mohammedaanse wereld, is even fijntjes te wijzen op het aantal gewonnen nobelprijzen door Israëli’s vs. mohammedanen: 166 tegen 8. Doei !
@lemans96: wat vind je van dit? https://www.youtube.com/watch?v=7GWrVREoGUU
het is maar één voorbeeld.
@4991:
simpele propaganda filmpjes voor simpel volk ..
en yep .. youtube staat daar idd vol mee ..
@4991: Leuk dat je precies dit filmpje aanhaalt waarvan ondertussen duidelijk is dat deze twee met opzet door ‘palestijnse strijders’ zijn vermoord omdat deze wisten dat de beelden hiervan over de hele wereld verspreid zouden worden als ware het hééle zielige slachtoffers van die o zo wrede Israëli’s.
Doorgeprikt menneke, jammer voor je. ;-)
@lemans96: dat is je mening, die is natuurlijk subjectief ;)
@4991: Nee, niet mijn mening. Is door o.a. de BBC reeds doorgeprikt. ;-)
@lemans96: Israel een democratie ? dus iedereen is daar gelijk ? het is een apartheidsregime die zijn gelijke niet kent.

Niet iedereen is een moslim die kritiek geeft wen daar maar aan.
@speed:

ja .. nou weten we het wel ..
ga die populistische rasisten praatjes maar ergens anders doen ..
@lincoln: leer jij eerst racisten spellen
@speed: Israel is een democratie ja, in tegenstelling tot Palestina…

Misschien wordt het tijd dat je je hoofd uit je anus haalt…
@speed: Joh, luister nou ‘ns niet alleen maar naar je kraakmaatjes en je linkse geitenwollensokken leraar maatschappijleer.

Lees dit eerst maar ‘ns:

http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2012/12/Vrij-Tel-Aviv-is-spiegel-voor-het-Midden-Oosten-ELSEVIER356147W/

en

http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2012/11/Moslims-kunnen-veel-leren-van-tolerant-Israel-ELSEVIER355944W/

Beide stukken komen van de hand van een Iraans vluchteling die heeft geleden onder het juk van dat fijne mohammedanisme…
@lemans96: Ah, Elsevier is je bron. Geeft niet jongen, het is niet jouw schuld dat je zo gebrainwashed bent… Maar kijk voortaan alsjeblieft even verder dan elsevier, telegraaf en geenstijl. Zal je goed doen.
@alassad: LOL, een mohammedaan die mij beticht van het feit d at IK gebrainwashed ben. Mag ik even lachen? XD
@lemans96: ik zou niet weten wat mijn moslim zijn hiermee te maken heeft. Ach ja, uitgaande van je nick kan ik concluderen dat je 16/17 bent. (correct me if Im wrong)

Je hebt nog een hoop te leren. En for the record, ik lees/kijk zowel linkse als rechtse media. Helpt om de mensheid beter te begrijpen :)
@alassad: LOL, ’96 was mijn eerste Le Mans bezoek. ;-)
Maar als jij het verband tussen gebrainwashed zijn en mohammedaan zijn niet snap, weet ik genoeg. Linkse media probeer ik in ons land zoveel mogelijk te ontwijken, dat heb ik na bijna vier decennia wel genoeg gezien. De Telegraf of Geenstijl hebben voor de rest niets met rechts te maken. Mensen die dat denken zijn ernstig verdwaalt.
@lemans96: I stand corrected. Maar goed, veel plezier met je neutrale media.
@alassad: Geen punt, jij veel plezier met het, op neutrale wijze, proberen te begrijpen van de mensheid als mohammedaan.
@lemans96: Ik ben er toch verbaasd over hoe minderwaardig jij praat over andere mensen/andersdenkenden.
@alassad: Taqiyyaatje? Kom op vent, we weten allemaal hoe mohammedanen over andersdenkenden/niet-mohammedanen denken/geacht worden te denken…
@speed: “het is een apartheidsregime die zijn gelijke niet kent.”

Nee? Wel ‘ns gehoord van dat regime in Duitsland, zo rond de het einde van de eerste helft van de vorige eeuw? Nee? Verbaast me niets. Waarschijnlijk durfde/wilde jou linkse leraren jou daar in de klas niks over leren…
@lemans96: En dat is dus weldegelijk een racistische opmerking; alsof het ene volk superieur aan het andere zou zijn. Wat een klinkklare onzin, de Israeli’s zijn weldegelijk “net zo erg”, ze spelen allemaal hele vieze politieke spelletje en hebben allemaal boter op hun hoofd.

En je opmerking over het “boze Irak” hieronder getuigd trouwens ook van een gebrek aan geschiedkundige kennis en internationaal-recht. Wie (onder-)steunde Saddam’s regime in de jaren 80 ? Juist ! En wat jij zogenaamd ‘legaal vindt’, heeft echt helemaal niets te maken met internationaal (straf-/oorlogs-)recht, dus verpak die opinie dan ook niet zo ! Zelf-reflectie is een groot goed. Als je een serieuze discussie aan wilt gaan, probeer het zuiver te houden, anders kom je als een fanboy/troll/racist over.

@AUTOBLOG: Kunnen we deze politiek discussie trouwens gewoon niet lekker wegmoderen … het is is al 10 schermen offtopic geneuzel van zeer bedenkelijk niveau …
@dawwg: Zeg Dodo(wegens domheid uitgestorven vogelsoort) ga alsjeblieft lekker naar Joop.nl met je bloedrode linkse jodenhaat/de-joden-zijn-net-zo-erg-als-de-nazi’s praatjes!
Een beetje een beidehandte grote bek geven die op lauter antisemitisme gebaseerd is, om dan vervolgens aan de rok van de AB-redactie te gaan hangen om deze thread maar even weg te censureren !
Jij bent een zeer treffend voorbeeld van het walgelijke product van de huidige weg-met-ons cultuurrelativeerder. Respect voor eigen geschiedenis: 0 Respect voor eigen land: 0 Respect voor alles en iedereen die tegen ons aanschopt: 10
Je voldoet dan ook aan alle cliché’s die je bij de gemiddelde links cultuurrelativerende drone kunt verwachten:
– Afkeer van mensen die het niet met je eens zijn.
– Deze dus maar direct het stempel ‘racist’ op drukken.
– Ongezonde Amerikahaat.
– Zogenaamd intellectueel superieur zijn.
– Denigrerende toon tegen blanke andersdenkenden.
– Een broertje dood hebben aan de vrijheid van meningsuiting zodra die zich tegen jou opvattingen keert en deze dan ook maar direct weg willen modereren.

TE walgelijk voor woorden, mannetje…
@lemans96: Pilletje niet ingenomen vandaag ? Je spoort in ieder geval duidelijk niet met al je domme vooroordelen, aannames, verwijten en niet onderbouwde FUD. Duidelijk gevalletje kasplanten IQ !
@dawwg: Kereltje, in plaats van een grote waffel achter je PC’tje op te zetten, kun je misschien met goed onderbouwde tegenargumenten komen? Op deze manier word je in de wereld der volwassenen niet serieus genomen. ;-)
@lemans96: Moet je horen wie hier de internet-held is, je hebt het hele topic alleen maar FUD gestrooid en GEEN ENKEL feit opgenoemd, alleen maar vingertje wijzen richting anderen. Rot toch lekker op nerd-troll.

Iemand die op z’n 44 nog racespelletjes met een racestuur speelt is te triest om een serieuze discussie mee te voeren; je hebt zelf immers nog geen enkel onderbouwd feit of argument geplaatst … leer eerst eens begrijpend lezen, dan praten we verder.
@dawwg: Ach kijk, jij vind jezelf kennelijk zo ontzettend veel beter dan ik dat je verder geen discussie meer met me wilt voeren. Komt dat even goed uit, ik ga namelijk aan een drone als jij ook verder geen energie meer verspillen. Paarlen voor de zwijnen, paarlen voor de zwijnen…
@lemans96: Moet jij niet naar Israel met je dubbele nationaliteit eten van 2 walletjes.

Je kan niet 2 landen dienen je gebruikt je Nederlandse paspoort als visa.

Voor de rest van je comment je zit vol met haat/leugens en vooroordelen.
@speed: Jochie, jij bent amper droog achter de oortjes en hebt hier ondertussen wel laten zien dat je absoluut niet begrijpt waar ’t allemaal over gaat. Ondertussen doe je wel hele stoere uitspraken die je niet zouden doen misstaan in de één of andere neo-nazi groepering.
Je onvolwassenheid blijkt o.a. uit het feit dat je mij en annderen van liegen beticht maar het vervolgens enkel bij de beschuldiging laat. Inhoudelijk in gaan op argumenten heb je tot nu toe nog niet gedaan. Ik zou zeggen, eerst je VMBO afmaken, dan je MBO doorlopen en dan nog ‘ns kijken of je voor je zelf kunt denken i.p.v. enkel maar linkse media bullshit uit te braken. ;-)
@lemans96: Jij bent hier diegene die onzin uitkraamt met je kasplantjes IQ; ga nu maar eerst je VMBO-A diploma proberen te halen met je oog-keppeltjes op ;)
@speed: snel afreizen naar kamaraad kim jun kill dan maar
@Soulmaster: ga jij maar misschien moet je wel vechten
@speed:
Neem nog een snuif….
@jrk68: XD
@jrk68: From south america with love
@jrk68: speed is snelheid maar jij denkt aan drugs waar de mond vol van is zou ik zeggen.
@speed:
Aan het niveau van jouw reacties te zien heeft het meer met dope dan met snelheid te maken….
@speed: Ik zou veel willen antwoorden, maar we zitten hier nog altijd op Autoblog. Daarom hou ik het ook bij “zielig”.
@Carreza: Zielig is hoe westerse regeringen ware plaaggeetsen en leugenaars zijn geworden die alleen bedrijven dienen.
@speed: zoals het hoort..
@solmatje: totdat je arm er berooid achter blijft
@speed: Zielig is hoe mensenrechten worden genegeerd en vrouwen worden misbruikt/verhandeld en vermoord in de vele oostblok en arabische dictatoriale landen.
Jij mag je verwende handjes dichtknijpen dat je hier in het westen mag leven.
@lemans96: op de wallen gebeurt het ook en wie zegt dat ik een buitenlander ben omdat ik kritiek heb ?
@speed: Oh ja, op de wallen gebeurd hetzelfde als in de mensenrechten negerende, vrouwen martelende en vermoordende oostblok.mohammedaans dictatoriale landen.
Right… Hoe oud ben jij eigenlijk? 15 ? 16?
@speed: ja, want het hele rijdjemetdictators die genoemdzijn komen allemaal uit hetwesten. Ik zie er maar een, en dat is Jeremy Clarkson.
De koning van Marokko heeft er 12.
@speed: Ja ja, we weten nou wel dat marokkanen patserige macho’s zijn…
@lemans96: nee een klote dictator met machtige westerse vriendjes
@speed:
Ik kan je profesionele hulp aanraden, al die speed heeft je wereldbeeld er niet beter op gemaakt….
@jrk68: Dat is het mooiste onder het mom van vrede oorlog maken.
@speed: Jij zou Iran en Noord-Korea lekker hun gang laten gaan he, die hebben zeker het beste met de wereld voor!
@jellle:
Wat kan jij uit je nek lullen zeg…, geen idee hoe ik die gedachtenkronkel kan koppelen aan enige reactie die ik hier ooit geplaatst heb.
@jellle:
Sorry, zie nu dat het geen reactie op mij was…. my bad.
@jellle: je gelooft ook alles he ? ze maken je bang he je regeringsleiders.
@speed: Score op de lijst van ongekend domme opmerkingen: +10
@lemans96: van domme mensen is dat dus een plus
@speed: Wees er maar trots op. XD
@speed: Inclusief bontkraagje vast ;)
@bofkont: Bedoel je nu Gerard Joling ?
Wel een makkelijk object om onopvallend de grens over te smokkelen!
@ropbp: Paar blauwe platen en een ATC bord op het dak en gaan met die handel :)
http://www.youtube.com/watch?v=wBD5uC7eyPc&NR=1&feature=endscreen

zomaar een paar van de dozijn 600 jes met luchtmacht
@speed: Vaag filmpje genomen uit een rijdende auto die wat tegemoetkomend verkeer ziet. Wat is je punt?
@lemans96: heb je de 600 jes voorbij zien rijden ?
@speed: een paar oude Mercs, en dus?
Niet haten he ? ik zeg alleen maar de waarheid
@speed:
Het is jouw waarheid…, niet noodzakelijkerwijs DE waarheid. Net zo min als mijn waarheid DE waarheid is….
@jrk68: Speed kreeg zoveel bevestiging op zijn eerste reactie dat hij er nooit ver naast kan zitten.
@bungabungastig:
Welke bevestiging? ik lees louter reacties die het tegendeel inhouden.
@jrk68: klopt de waarheid sneuvelt als eerste in de politiek
@speed: Eh nee, dat is niet waar. De waarheid sneuvelt als eerste in religie en oorlog. ;-)
@lemans96: Rutte kan er ook wat van en BIBI ook die wilt namelijk geen vrede
@speed: Bibi wil wel vrede, alleen niet op de voorwaarden van de Palestijnen… Wat je zegt is echt onzin vriend. Again, haal je hoofd uit je anus.
@speed: Hoe kan dat nou, je bent marokkaan, hoe kun je dan de waarheid zeggen? XD
@lemans96: geen conclusie’s trekken Jomanda
@speed: Je ontkent dus dat je marokkaans mohamedaan bent?
@lemans96: en jij een zionist
@speed: Nope, originele hollandert. Kom op, eerlijk antwoorden nu.
@lemans96: krijg je niet, een eerlijk antwoord… Sneu van hem… Ik durf wel te zeggen dat ik een zionist ben. Maar dat was misschien al duidelijk ;-)
@iedereen die nu zo moeilijk doet,


Gewoon goedmaken en handje schudden, zand erover. Is echt beter dan zon uitzichtloze discussie
@undifined1: spijtig denken de meesten niet zoals u, ik sta 100% achter jouw idee.
De reacties hier boven laten zien hoe zielig jullie zijn met het reageren naar elkaar. Dit is een AUTOBLOG! Als je wat tegen elkaar te zeggen hebt spreek af met elkaar en handel het dan af. Of leer elkaar eerst beter kennen voordat jullie komen met vooroordelen. Er is al genoeg narigheid in deze wereld, misschien kunnen wij dan de juiste voorbeeld geven.
@pagani86: Je hebt gelijk, laten we de hele zaak maar weer onder het tapijt schuiven en doen als of alles païs en vree is.
O ja, en hier alleen maar strak over autootjes typen hoor ! Oogkleppen op en negeren maar…
Ga toch fietsen man.
@pagani86: 600 een dictatorauto Marokkaanse koning heeft er 12 van .

Dit gaat over auto’s of heb jij ook een 600 en een luchtmacht ?
ik wil niet de moraalridder uithangen, maar ik vraag me af of het “export-verhaal” wel helemaal zuivere koffie is en of deze auto niet eigenlijk aan de Irakese bevolking toebehoort…

Was er een jaar geleden ofzo ook niet een verhaal over iemand die een auto had gekocht, gerestaureerd en die vervolgens op een tentoonstelling in beslag genomen werd vanwege zijn herkomst?
@escort77: Daar heb je een punt. Of de iraakse bevolking dat ding nu kan op eisen is maar zeer de vraag. Er is ook nog zoiets als oorlogsbuit en geldt als een juridisch dichte zaak.
@lemans96:

oorlogsbuit hoort dan denk ik nogsteeds toe aan een regering en of land, niet een aan een individu.
De Musea zijn geplunderd destijds (wapens opslag ook trouwens) omdat onze Aermikaanse vrienden niet echt een goed plan hadden opgesteld voor kort na de inval
@yerrie: Dat hadden ze dus wel. Dat wat enige waarde vertegenwoordigde is door de yanks gewoon in beslag genomen en naar de U.S.of A. verscheept.
Dat de amerikaanse regering deze wagen nu aan een verzamelaar heeft verkocht snap ik ook wel. Ze zouden het niet kunnen maken om dat apparaat als overheidsvervoer in te zetten…
@yerrie: Oh jawel hoor het ging om OLIE
@speed: Nope, dat ging het niet. Maar eeh, ook weer gehoord van je imam zekers?
@lemans96: In Irak heeft 50 % honger ze malen niet om een 600
@speed: * compleet irrelevante opmerking *
@speed:

ze zouden ‘m dan netjes voor een marktconforme prijs kunnen verkopen en het geld gebruiken om eten voor te kopen. Of ze doen wat anders met de opbrengst, maar daar ga ik niet over.
@lemans96:
Goed idee om de auto aan de bevolking over te laten.
Herinner je nog de beelden van een ferrari op de lepel van een vorkheftruck in Tunesië.
Zal niet veel anders gaan in Irak met een Mercedes 600.
@escort77:

Ik denk dat je gelijk heb en dat de auto simpelweg gejat is
@yerrie: Daar is het westen meester in
@speed: Hahahaa, nee, het mohammedanisme is daar meester in. Zelfs die fabeltjeskorant is nagenoeg volledig bij elkaar gejat uit de Bijbel en de Tora. ;-)
In diezelfde fabeltjeskorant vind men overigens dat het volledig o.k. is om van ongelovigen te stelen, dus…
@lemans96: ja je bent een talmoed aanhanger
@speed: Nope, je zit er wéér naast. Daar ben je meester in hè, er naast zitten?
@speed:

je punt is duidelijk en m.i. voldoende besproken in bovenstaande draadjes, zullen we hier aub on-topic blijven?
ik wil deze auto! Wie wil mij er in rondrijden? Dit zijn echt mooie auto’s.
@gerjan:

Ik rij je rond als jij eerst een goed fout generaals pak koopt bij de dump en het dan aan trekt
@yerrie: Generaal ? man bijna elke 600 eigenaar heeft een luchtmacht en een land tot zijn beschiking
Betere auto’s als dit zijn er niet gemaakt.
@norge: bijna alles is hydraulisch ze maken bijna geen geluid
“De echte dictators zitten in het westen ze dicteren de rest van de wereld” Met deze zin is het begonnen en iedereen is gelijk in rep en roer, stressend aan het bedenken wat ze gaan typen om hun gelijk te halen. Dit bewijst maar weer eens dat Vrijheid van meningsuiting gewoon niet bestaat. Er worden veel ergere dingen geroepen en gezegd, dan mag het wel en nu niet. Met andere woorden meten met twee maten!
@agera: Vrijheid is een B52 bommenwerper en VN sancties
@speed: Tjongejonge, ik had niet verwacht dat het ooit kon, maar toch:

Score op de lijst van ongekend domme opmerkingen: +11 !
@lemans96: van domme mensen zaols jij of nog erger die de boel bedonderen is dat een grote plus
@speed: Ga door, jou triestheid laat maar weer ‘ns zien wat voor een ‘aanwinst’ figuren als jij zijn voor ons land. Verders heb ik tot nu toe enkel goed onderbouwde reacties geplaats, dus waar jij vandaan haalt dat ik de boel loop te bedonderen, is mij een raadsel.
Waarschijnlijk kun je discussie niet meer met argumenten winnen en begin je jezelf nu maar te bedienen van de aloude zwaktebodtruuk om alles maar 180 graden om te draaien? Je bent een slecht verliezer.
Neem inderdaad nog een snuif. XD
@agera: Vrijheid van meningsuiting bestaat in ons land inderdaad al een tijd niet meer. Mede dankzij een bepaalde achterlijke en hoogstagressieve totalitaire doctrine die hier steeds meer voeten aan de grond krijgt.
Als je dan ook nog ‘ns uit die hoek ‘ons westen’ gaat lopen afzeiken, moet je niet gaan lopen janken als je daar een x-aantal venijnige reacties op krijgt. ;-)
@agera:
Het mooie van die vrijheid is dat hij dat hier mag zeggen. Net als een ander de vrijheid heeft om hierop te reageren of een stelling tegen zijn mening te poneren.
Het is echter altijd onhandig om je mening als feit te etaleren.
@jrk68: Feit Iran en Noord korea vallen geen landen aan het westen wel.

Feit een Mercedes 600 landaulet is een dictator auto Saddam heeft er een en de koning van Marokko heeft er 12.

Feit veel mensen schieten gelijk in de verdediging door alleen maar een mening met youtube fimpjes als bewijs.
@speed:
Allemaal loze niet onderbouwde kreten. Doe eerst eens gedegen onderzoek voordat je die als feiten poneerd. Bovendien is dit niet het medium waarop dit soort fundamentalistische discussies gevoerd dienen te worden. Maar dat is mijn mening.
Leuk dat je een item over een auto op een autosite meent te moeten kapen om je propaganda te verspreiden.
Het zou zeer op zijn plaats zijn als de redactie dit soort discussies in de kiem zou smoren.
Laat het duidelijk zijn dat ik een groot voorstander ben van de vrijheid van meningsuiting maar dat dit soort discussies gevoerd dienen te worden op daartoe geëigende plaatsen.
Dit soort politieke discussies horen mijnsinziens niet thuis op een autosite.
@speed: “Feit Iran en Noord korea vallen geen landen aan het westen wel.”

TE grappig ! Zit je er wéér naast joh! XD

Feit: “The situation escalated into open warfare when North Korean forces invaded South Korea on 25 June 1950.” Bron: Wikipedia

Feit: Iran steunt Hezbollah en vele andere agressieve mohammedanistische groeperingen. Bron: zo’n beetje de gehele wereldmedia.
speed & lemans96

Jullie weten allebei niet waar jullie het over hebben en ik moet zeggen dat NUjij beter is voor jullie. –> Zwart-Wit denkers.

On topic: Ik kom uit Irak en ik zou graag willen weten hoe die in Amerika terecht is gekomen. Hij hoort terug naar ONS, correctie, MIJ :D.
@mainmo: Nu,jij is niet gedient van mensen die een kritische blik durven hebben jegens het mohammedanisme kerel. Puur anti-PVV blog. ;-)
@jrk68:

“Het is echter altijd onhandig om je mening als feit te etaleren.”

Dat mag jij vinden ;-)
@agera:

Nu ben jij aan het lullen. Over het statement zelf wil ik liever niets zeggen maar wel over je stelling dat dat in gaat tegen vrijheids van menings uiting.


Dat je vrij bent je mening te uiten betekent dat je niet vervolgd kan worden voor je mening. Dat betekend niet dat anderen geen kritiek mogen hebben op je mening!
Verder betekend vrijheid van meningsuiting ook niet dat je zomaar overal je kritiek mag uiten. Zo beperkt autoblog moesten ze je censureren helemaal je recht op vrije meningsuiting niet, het is tenslotte hun blog.

Vrijheids van meningsuiting betekend dat je niet in een rape-cage word opgesloten wanneer je je mening uit, en da’s alles.
mooie bak + verongelijkte gediscrimineerde fags die hun informatie van domme youtube filmpjes halen zijn freaking gay ..
@lincoln: Hear, hear.
@lincoln: waar de mond vol van is
@lincoln: ik begin er wel aan te wennen om gediscrimineerd te worden hoor, als je het al over mij had. en heb je er bezwaren tegen dat ik gay ben misschien?
Een 600 was toch ook Elvis Presley´s auto?
On topic: geniale bak. Off topic: kunnen we eens kappen met dat nodeloze bekvechten hierboven? Dit is een forum voor autoliefhebbers en niet voor haatzaaiers die van internetanonimiteit willen profiteren. Als je gefrustreerd bent koop je maar een boksbal. Geef andere leden de ruimte om hun visie te luchten, zelfs al is die soms onnozel.
Clarkson heeft volgens mij geen landaulette @ricardo, van het overige heerschap weet ik het niet.
Het moge duidelijk zijn dat er genoeg gefrustreerde hier op Autoblog zitten. Hoe ga je in godsnaam van een Mercedes van Saddam Hoessein naar zo’n discussie die totaal geen relevantie heeft op dit onderwerp?

@Autoblog Wanneer mogen we verwachten dat jullie jullie huisregels ten uitvoer brengen? Want dit gezeik van een stel kinderen kan je al op vele andere sites krijgen. Laat AB op z’n minst verschoont blijven van dit soort onzin.
@Rick-dos: Valt wel mee hoor, d’r zitten er hier hoog uit één, misschien twee die gefrustreerd zijn en als kinderen te keer gaan. De rest reageert simpelweg op hun belachelijke stellingen en trieste aantijgingen. Dat AB dat gewoon toe laat zolang men niet goedkoop gaat schelden of met geweld gaat dreigen, vind ik juist een hele goeie zaak.

Mensen die bij hoog en bij laag blijven volhouden dat je het op dit blog strikt en enkel en alleen maar over auto’s mag hebben, die omarmen volgens mij ook de uitgebreide censuur die er op de rest van s’lands blogs te vinden is en begrijpen niet dat onze automobiel zo’n allesomvattend stuk techniek is, dat hij ook sociaal en politiek een flinke weerslag kent. ;-)
@lemans96: je zit vol met haat dat is al een zware straf.
@speed: Haha, nee hoor, haat is iets voor mohammedanen en hun mede-V.S. en Israëlhaters. Ik ben een gelukkig man met veel liefde in mijn leven. Ik ben echter ook een realist en zie hoe links en het mohammedanisme onze westerse maatschappijen kapot willen maken.
@lemans96: sorry, maar wat een sukkeltje ben je ook
@bmdoubleu: Hee, sterke tegenreactie joh…

XD
@lemans96: Neem aan dat je jezelf onder die één of twee schaart anders is een beetje zelfreflectie misschien wel goed voor je.

Typisch ook weer dat types zoals jij gelijk met het woord “censuur” aan de haal gaan als je gewoon pleit voor wat beschaafdheid in je uitingen. Maar goed, dat woord is ook niet aan jou besteed natuurlijk. Want dat is “geitenwollensokken-taal” voor jou. En dan anderen de maat nemen met “normen en waarden” die we hier in Nederland hebben…
@Rick-dos: Kijk je wel uit, straks word jij ook aangevallen. ;-)

Best knap hoe sommige mensen een heel topic weten te kapen en hun meningen aan ons opdringen, terwijl de meesten van ons hier toch echt komen om onze auto-verslaving te voeden. Lijkt mij noch het topic, noch de website om zo’n wij-jullie discussie te voeren.
@Rick-dos: Tuttuttut, jij hebt ze redelijk achter de ellebogen geloof ik? Wat geeft jou het voorrecht om zo hoog van je morele voetstukje te blazen? Ik houd het beschaafd, scheld niet, dreig niet met geweld en bedien ik me zo goed mogelijk van feiten en onderbouwde argumenten.
Als je het niet erg vind neem ik jou dus niet al te serieus en blijf ik onze normen en waarden verdedigen, ZEKER als omhooggevallen moraalridders als jij me de mond willen snoeren door op kinderachtige wijze de redactie van AB te dwingen om deze discussie te censureren omdat het toontje jou niet bevalt…. ;-)
@lemans96: Ik heb het achter de ellebogen? Die moet je mij even uitleggen….

Ik kan begrijpen dat het voor iemand zoals jij over kan komen alsof ik “hoog van mijn morele voetstukje sta te blazen”. Als je namelijk geen moreel besef hebt dan lijkt het al snel alsof iemand anders “hoog van zijn morele voetstukje staat te blazen”.
Dat je mij niet serieus neemt vind ik dan ook totaal niet erg. Sterker nog, ik had niet anders verwacht. Iemand die van zijn eigen gelijk uitgaat en ook nog als enig gelijk ziet accepteert geen tegenspraak danwel tegenargumenten. Iedereen die zo iemand wel van repliek dient wordt dan ook snel als “niet serieus” bestempeld. Je moet alleen begrijpen dat je jezelf op voorhand al diskwalificeert en al zeker niet serieus te nemen bent.

Point in case is dat je het “onze normen en waarden” noemt waarmee je impliceert voor mij te spreken danwel “te verdedigen” en dat je daarnaast mij als “moraalridder” ziet en dat ik je de “mond wil snoeren”. Daarmee alleen al geef je er blijk van dat je het allemaal niet goed begrijpt.
@Rick-dos: Ach, wat een verrassende reactie.

– “Ik heb het recht om hoog van de toren te blazen tegen volk als jij” (uitgesproken met de hete aardappel in de keel).

Maar ik denk dat we er verder dan uit zijn, toch?
Ik neem jou niet serieus en jij mij niet, ik vind dat jij het zwaar achter de ellebogen hebt en jij vind dat van mij, jij vind dat ik jou normen en waarden niet verdedig en ik vind dat jij überhaupt niet begrijpt wat onze nederlandse normen en waarden waard zijn en dat je die veel krachtiger moet verdedigen.
We komen dus nooit tot elkaar. Ik stel dan ook voor om elkaar in het vervolg te negeren. Dat is het beste voor ons beiden. ;-)
@lemans96: Wel ja, ga hier een beetje verongelijkt zitten doen. Probeer eerst eens te begrijpen wat er geschreven wordt, probeer daarna te achterhalen wat “achter de ellebogen hebben” betekent en laat het dan voortaan achterwege om woorden in mijn mond te leggen die ik niet gebezigd heb.

Het laatste kan ik trouwens helemaal in komen. Beloof mij dan één ding: Spreek niet over “normen en waarden” in de wij-vorm en heb ook niet de illusie dat je voor Nederland spreekt. Want het zijn voornamelijk jouw normen en waarden wat je hier tentoonspreid en die zijn niet de mijne noch van Nederland. Bij voorbaat dank.
@Rick-dos: Hahahaa, vent heb je nou niet door dat je hier qua argumenten volledig in je hemd staat? Je slaat wild om je heen met het ene na het andere politiek correcte dogmaatje. Vervolgens beticht je MIJ van verongelijktheid? LOL. De pot verwijt de ketel en zo…

Verders ga ik uiteraard geen enkele belofte aan jou doen. Je hebt mij hier ook maar mooi te tolereren.

Hee, nog een goeie avond hè. ;-)
@lemans96: Ik sla om mij heen? Maar natuurlijk, knul…
@Rick-dos: Oehh, hij zij ‘knul’ tegen me ! XD
Toen saddam gezocht werd, bleek dat hij ook rondvervoerd werd in een oude mercedes,
Hij had geloof ik meerderen 600tjes, voor zijn zoons en aanhangers, helaas hadden die alemaal de oorlog niet overleeft.
jammer dat het niet geveild is en het geld naar de bevolking is gegaan .
Deze Mercedes was niet gemaakt voor Saddam Hoesein maar voor zijn voorganger Ahmad Hassan al-Bakr. Saddam werd namelijk in 1979 president.

Deze Mercedes is niet de enige wat de Amerikaanse dieven hebben gejat. Als je naar Amerikaans en Engelse musea gaat dan schrik je. ze hebben zelfs muren van oude tempels gejat.

De oorlog was echt niet om Irak te bevrijden, maar juist onder hun macht te zetten. ze stelen zo wel de geschiedenis wat ze zelf niet hadden als de toekomst met de gratis olie wat direct naar Amerika gaat.

Als ze over democratie hebben (wat echt niet zo is) dan mogen andere landen ook wapens maken (wat ik zelf tegen ben) of zelf stoppen met wapens maken (daar ben ik voor). Wapen industrie (burgers doodmaken) is een van de belangrijkste onderdelen van de Amerikaanse economie.

Waarom mogen zij wel en de anderen niet?
De anderen willen hun zelf ook beschermen tegen de wereld macht van Amerika.
@mercedessel: Zo @Rick-dos, waar ben je nu met je moralistische vingertje? Of valt deze vloedgolf aan westen-haat wel goed in je straatje…

Werkelijk, de hoeveelheid bij elkaar gelogen nonsense in dergelijke reacties is gewoon TE stuitend voor woorden.
Zo’n land als Irak, wat op hoogstagressieve wijze haar buurlanden aan viel, uiteindelijk door de UN en V.S. terug word gedreven, moet niet gek opkijken als o.a. het wagenpark van zo’n massamoordende dictator in beslag word genomen. Nogmaals, het internationaal oorlogsrecht geeft hen daar nog het recht toe ook…
Deze Mercedes 600 is dan dus ook legaal in het bezit van de yanks ook.
@lemans96: Niet alleen beschuldig je anderen van “gelogen nonsense” maar gaat vervolgens zelf over in “gelogen nonsense”. Maar die inhoudelijke discussie heb ik geen zin aan te gaan aangezien het toch verspilde moeite bij jou is.

Zoals ik al eerder schreef: iemand anders de maat nemen. Deze persoon geeft gewoon zijn mening, het is duidelijk niet jouw mening en misschien zelfs niet mijn mening. Maar alles wat niet jouw mening is, en vooral als die mening van een ‘allochtoon’ komt, is gelijk “haat”? En waar zijn je normen en waarden gebleven mbt vrijheid van meningsuiting? Of geldt vrijheid van meningsuiting alleen voor jou?

En weet je wat het meest ironische is aan dit alles? Deze persoon is meer on-topic dan dat jij in dit hele draadje bent geweest…

Ik weet dat dit aan dovemansoren is gericht maar toch wil ik je dit advies meegeven: Gooi die oogkleppen af, neem een stap terug om alles weer in perspectief te kunnen zien en gooi er een grote dosis objectiviteit overheen. Wellicht dat je dan kan inzien dat niet alle “mohammedanen” aan jouw stereotype voldoen en dat je er normaal mee kan communiceren zonder te proberen om constant mensen uit hun tent te lokken zodat je kan roepen “zie je wel”….
@Rick-dos: Eerst mij van leugenarij betichten en dan deze zin er overheen gooien: “Maar die inhoudelijke discussie heb ik geen zin aan te gaan aangezien het toch verspilde moeite bij jou is.” Dat noemt men nou een zwaktebod. Je doet jezelf voor als heel wat, maar bent te laf om de discussie inhoudelijk aan te gaan. Hoe typerend voor iemand die decennia lang is geïndoctrineerd met het alles tollererende multiculturalisme en cultuurrelativisme. Het type dat alles wel met praten denkt te kunnen oplossen…. Tot dat ze iemand tegenkomen die zelfstandig na denkt en niet wenst mee te hobbelen in het grote collectieve politiek correcte denken, nee, dan mogen alle remmen los. En dan nog is het o zo makkelijk om je argumenten v.w.b. vrijheid van meningsuiting te doorprikken.

Maar hee, ik zou zeggen, blijf lekker diep met de kop in het politiek correcte zand zitten, blijf joden- en amerikahaters zwijgend steunen en boven al, blijf de aloude tactiek van links om,als er over mohammedanen word gesproken, dit weer direct naar de algemene term ‘allochtonen’ om te draaien, uitvoeren. Dan kom je er wel.

*proest*
@lemans96: Ik dacht dat je mij zou mijden. Je woord heeft in totaal dus maar 15 minuten gegolden.

Tekenend maar ook zonde….
@Rick-dos: Zie dit als een afmakertje, ook om je zieke clichématige reageermodus nog even bloot te leggen.

Maar dus nogmaals, veel plezier en een goeie avond gewenst. ;-)
@lemans96: Sure, dude…
@Rick-dos: Better just consede…
@lemans96: conCede met een c. Kijk, help ik je zomaar met je Engels.

Ben te goed voor deze wereld…
@Rick-dos: Ach, ik zal de laatste zijn om te zeggen dat ik perfect ben. …
@Rick-dos: Hij/Zij zit vol met haat en leugens
@mercedessel:

misschien is er democratisch besloten dat cultureel erfgoed en barbaren niet zo goed samen gaan ..
Autoblog stel alsjeblieft huisregels in want de off-topic discussies hier worden met de dag erger. Laat het een autosite blijven en geen site waar bepaalde individuen gebruik van maken om hun onderbuikgevoelens jegens elkander te spuien.
Als een 600 voor komt rijden dan komt er ook wat voor rijden. Echt een indrukwekkende auto (In welke carosserievariant dan ook) Vind het toch echt iets anders dan een moderne S klasse.
Ontopic: pimp auto
Offtopic: sommige mensen hebben teveel stress.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).