Nederlandse Porsche 911 is politietastisch

Auteur: , 44 Reacties

Hoe zou het zijn als de overheid nog geld had, meer blauw op straat zou zetten in plaats van bonschrijfambtenaren en de KLPD beschikking had over een Porsche in politie-trim? Wel, zo dus.

Nederlandse Porsche 911 is politietastisch

Vroeger. Toen de gelukkige smeris het boeventuig per Porsche achterna zat. Dit heeft geduurd van 1962 tot en met 1994. Eerst in de 356 B Cabriolet (12 stuks), daarna in de 912 Targa en 914, en hierna kwam de meest beroemde juutporker om de hoek kijken: de 911 Targa. Jep, in totaal hebben we 509 politie-Porsches gekend. Good times…

Nu halen ze bezopen Ford-bestuurders van de weg in busjes, en wordt er gesurveilleerd in VW’s of opgevoerde Volvo’s. Mocht daar ooit verandering in komen, met een 991 Carrera 4S bijvoorbeeld, dan ziet dat er zo uit. Porsche Centrum Twente nam alvast een voorschot door een exemplaar van de rode en blauwe KLPD-strepen te voorzien.

Voor de liefhebbers: pic staat HIER in het groot (3150×2100) om zelf een wallpaper van te snijden.

Of heeft iemand een andere exoot in gedachten als officiƫle KLPD-bolide voor hogesnelheidsachtervolgingen?

UPDATE: Meer foto’s op Autojunk.nl.44 reacties

Heiligschennis en een waist of belastinggeld, dat is ‘t.
@lemans96: zou ’t zijn…
@lemans96: *waste
@sjon: Check, beetje te snel getypt. ;-)
@lemans96: dit is nou een perfecte klus voor de Nissan Gtr. Snel, betrouwbaar en meer auto. Het belastinggeld zou dan misschien iets beter tot zijn recht komen.
Trabant
Doe maar niet, ze kunnen een Touran al niet onder controle houden.
Stuur het maar door naar http://www.psdisasters.com/. Dat zwaailichtje overtreft werkelijk alles in absurditeit. Desalniettemin niet verkeerd politie livery op een 9elfje. (^^,)
Als, en ik zeg duidelijk als…, de KLPD dienders zich dan ook weer op dezelfde manier opstellen mogen ze van mij best weer met 911 targa’s gaan patroulleren.
Dat betekend dus dat je weer een normaal gesprek kan voeren met een diender, en dat zal wel een goede herinnering blijven uit de goede oude tijd.
@jrk68: Inderdaad.
Mijn broer is destijds nog ‘ns aangehouden door zo’n Targa, samen met een vrind in zijn Jensen Interceptor, toen ze bij de A’damse Rai, onderaan de afrit voor het stoplicht stonden te wachten. Bleek dat die Porsche al vanaf Driebergen achter ze aan had gezeten ! LOL.
Ze kregen een(voor die tijd) stevige boete en dat was dat…
Mag je je eigen auto zo’n wrapje geven, maar dan zonder politie erop?
@ikweethet: nee alleen de politie mag die strepen (of iets wat er op lijkt) hebben…
Tja, ik dacht meer aan een Koenigsegg Agera (R). Maar dan krijg je natuurlijk dat iedereen aangehouden WIL worden…
@ikkee: Nou nee, dat ook weer niet.
@ikkee: Beetje lastig aanhouden, als je elke keer je verdachte voorbij schiet met 350+ :)
@ikkee: Koeniggseg, 911, RS6 etc; hoe vaak komt het nu voor dat de poliezie een verdachte niet kan bijhouden en m daarom moet laten gaan? Ik denk niet dat dat opweegt tegen door heel t land Porsche neer te zetten.
Daarnaast zal er ook aardig wat oproer komen in NL. Al die bezuinigingen, maar de politie gaat even in Porsche rijden.
Welke liefhebbers?
Ik dacht meer aan een spyker! De nieuwe B6 Venator, als die er komt! Is tenminste nog wat nederlandse trots :) En dan komt die er misschien sneller, als het KLPD er meteen een stel besteld!

Maar zo’n porsche is ook wel gaaf!
Deze porsches stonden van het weekend bij de porsche dealer in Enter, samen met nog een 959 turbo.
@gullwing: note to self, eerst tekst lezen :p
@gullwing: lol, een 959 turbo! Die dingen hadden toch standaard twee turbo’s? Volgens mij waren ze toen niet te verkrijgen zonder turbo.
Ik ben wel voor. Ronald Goedemondt zei er al over: de Nederlandse politie is als een slechte western waarin de sheriff komt aanrijden op een ezel.
Zo’n Porsche is onnodig duur en bovendien onhandig, want geen 5 deurs..

Nee hoor doe maar gewoon lekker blijven bij de Skoda’tjes en Tourans :)
Ze kunnen beter met een RS6 werken.
Geef ze hier maar een ford crown victoria. helemaal in US police stijl.
Ik zou Subaru WRXen in de vloot opnemen. Net als in GB. Alleskunners, betrouwbaar, snel, niet bang voor een stukje offroad etc. En zijn niet ongelofelijk duur in de aanschaf. Bovendien gewoon 5drs dus je kan nog is iemand meenemen.
@E34M5Touring: Amen to that. Snel genoeg, wendbaar, 4WD en niet vang voor wat offroad. Beter dan dat kun je het als agent niet krijgen
@E34M5Touring:
Neem dan een BMW X1 (28i).
Kan precies dezelfde dingen die jij op noemt, maar dan een stuk goedkoper.
@Rob:
Daar ga je wel heel gemakkelijk voorbij aan het feit dat de politie zijn auto’s ex belastingen koopt. Juist de CO2 tax maakt die Subaru duur, dus om het vergelijk goed te kunnen maken zou je de nettoprijzen naast elkaar moeten leggen.
@jrk68:
Oja, daar had ik geen rekening mee gehouden ;-)
Als je de nettoprijzen met elkaar vergelijkt scheelt het iets van 1.000 euro….

Maar om op Ricardo’s vraag terug te komen: een Lancia Thema lijkt me wel wat.
Straalt wel wat uit. En de V6 diesel is snel zat.
@Rob: Zoals Jrk68: reeds zei, ex ex scheelt het niet zoveel. Bovendien krijgt de KLPD flinke kortingen op aanschaf.
@E34M5Touring: Die heeft de KLPD een tijd gehad maar ze presteerden het alsnog om continue de blokken in de soep te draaien door niet netjes de motor op temperatuur te laten komen alvorens te gaan blazen en ook niet om de motor/turbo even een minuutje of twee te laten nadraaien als men had geblazen…
@lemans96: Daar zijn ze wel gevoelig voor inderdaad. Turbotimer was wellicht wat geweest. Lijkt mij in ieder geval een prima politieauto. In GB zijn ze er dol op.
@E34M5Touring: Klopt ja. Ook Evo’s zijn daar bij hermandad gewild.
Van de 964 zijn er ook cabrio’s ingezet…
Dan stop ik met onnodige belastingen te betalen!
Wel handig als ze meer sollicitanten willen trekken. In plaats van het geld aan reclame uitgeven gewoon alle dienstwagens met Porsches, BMW M en MB AMG vervangen (OK vooruit Audi RS mag ook), geen reclame meer nodig.
KLPD bestaat niet meer: heet nu Landelijke Eenheid…
Hou toch op over dat nostalgisch geneuzel
Geen politie porsches meer, zijn te duur en te klein; beetje arrestant past er niet eens in!
Ik kom wel vaker bij Porsche Centrum Twente. Ze hebben zo af en toe van die leuke modellen staan! Ze hebben ook nog een hele mooi Targa van de oude Rijksdienst staan. Zelfs z’n broer de 959, echt een plaatje. Ik kan echt iedereen aanraden om dit mooie bedrijf in Enter een keer te bezoeken. Ze hadden laatst ook een nieuwe Panamera GTS en een 911 GTS staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).