De nieuwe Art Car van BMW is een regelrechte grap

Auteur: , 64 Reacties

Ik mis klapkoplampen en wimpers.

Als je had gezegd dat deze M6 GTLM de nieuwe mascotte is van Bassie & Adriaan had ik het ook geloofd. De 19de Art Car van BMW is aangepakt door een bejaarde kunstenaar John Baldessari en de beste man maakte er de volgende creatie van.

De in Miami Beach gepresenteerde M6 beschikt over een rode en groene stip aan de voorzijde, met een geel streepje over de motorkap. Op het dak een grote rode stip en op de linkerzijkant staat het woordje ‘Fast’. Zodat je zeker weet dat de M6 GTLM een supersnelle racer is, of zoiets. Op de rechterzijde van de auto is de GTLM in miniatuurvorm afgebeeld. Daarnaast kreeg de Duitser een blauwe spoiler met gele accenten.

De aangepakte M6 GTLM wordt op dit moment tentoongesteld tijdens een kunstfuif in Miami. De machine komt met deze livery tijdens de 24 uur van Daytona in januari in actie.64 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Inderdaad zeg… dit is echt waardeloos…
Dat gevoel heb ik wel vaker bij moderne kunst…
@gertjan2012: scherp
Kunstenaars. Als ze al een assistente nodig hebben om de pot verf vast te houden… -_-‘
@nasty: deze assistente mag mij anders ook wel even helpen… (ik kop hem maar even binnen)
Japanse vlag er op en een geschilderde bumper, nee, snel naar de winkel voor nog meer van dit soort troep.
@porsche928: spoiler natuurlijk.
Lijkt net alsof een 7 jarig kind een livery heeft gemaakt op forza
Kunst is altijd heel makkelijk af te fakkelen als je de achterliggende gedachte niet meeneemt in je overweging. Helemaal het geval met moderne kunst. Doe eerst eens wat research naar hoe deze man gekomen is waar hij nu is, voor je zo’n vooringenomen artikel schrijft.
@cbr600rr: heb ik geprobeerd. Maar toch snel een punt achter gezet. Een rooie punt.
@cbr600rr: eens. Mijn leraar kunstgeschiedenis zei eigenlijk het zelfde. Ik ken de man niet. Maar een minuutje googlen verder vind ik het best interessant wat hij doet. Hier om het makkelijk te maken: Initially a painter, Baldessari began to incorporate texts and photography into his canvases in the mid-1960s. In 1970 he began working in printmaking, film, video, installation, sculpture and photography.[1] He has created thousands of works that demonstrate—and, in many cases, combine—the narrative potential of images and the associative power of language within the boundaries of the work of art. His art has been featured in more than 200 solo exhibitions in the U.S. and Europe.[2] His work influenced Cindy Sherman, David Salle, Annette Lemieux, and Barbara Kruger among others.
@pomoek: bedankt. Ik vind er nog steeds geen klap aan
@gulli: dat is het mooie van kunst. Het is puur subjectief. De een vindt het prachtig en de ander vindt er geen klap aan. Je geeft hiermee precies de essentie ervan weer.
@str8six: zo kan je alles verklaren onder de noemer “kunst”. Iets wat iedereen kan schilderen zonder talent noem ik geen kunst. Kijk je naar een Van Gogh of Rubens, daar heb je talent voor nodig.
@boomhauwer: ja daar ben ik het mee eens. En idd, je kan alles ook verklaren onder de noemer kunst. Het ligt eraan hoe de toeschouwer het ervaart.
@pomoek: klinkt duur. Met weinig output wat deze auto betreft…
@cbr600rr: als je van tevoren research moet doen om het te begrijpen mist de kunst zijn doel volledig.
@lekbak: oh? Dus je moet altijd beginnen met een basisniveau aan kennis omdat iedereen het moet begrijpen? Dan waren we het niveau van holenmensen nooit ontstegen;)
@cbr600rr: wat kunst betreft? Ja!

Kunst moet mooi zijn en begrijpelijk. Voor inhoudelijke dingen hebben we het debat uitgevonden. Heb je veel meer aan dan onbegrijpelijke kunst die alleen kunstenaars kunnen begrijpen.
@lekbak: je zin was al klaar bij “kunst moet”. Verdere eisen aan kunst zijn juist uit den boze. Kunst is een uiting van vrijheid!
@lekbak: Mooi en begrijpelijk? Daar hebben ze de ingelijste posters bij Ikea en Rivièra Maison voor uitgevonden. Kunst moet je nou juist tot nadenken aanzetten.
@lekbak: dat is echt onzin. Kunstenaars stellen zichzelf constant de vraag: wat is kunst? Dat dit niet in een zin is uit te leggen lijkt mij logisch. Kunst is dus juist meer dan alleen een mooi plaatje. Als je er niets van begrijpt: verdiep je er eens in, best leuk, kunst.
@cbr600rr: Een ‘goede’ kunstenaar kan van tijd tot tijd ook gewoon prutswerk maken.
@gregorius: klopt
@cbr600rr: je kunt ook een drol beargumenteren en zeggen dat het moderne kunst is. Moderne kunst is doorgaans een regelrechte grap, een wereldje wat zichzelf heel serieus neemt maar wat eigenlijk geen reet voorstelt…
@goodolddays: nee, niet iedereen kan dat. Maar als je een drol kan uitleggen als kunst ben je een kunstenaar. Zo simpel is het. Best knap toch?
@pomoek: mijn drollen hebben geen uitleg nodig. Die staan op zich.
@davelepeef: Spoken like a true artist!
@cbr600rr: wat is kunst, is volledig persoonlijk. Da Vinci, rembrand…. die maakten kunst. Tegenwoordig durven ze te menstueren boven een wit vel papier en dat verkopen ze dan als ‘moderne kunst’. Dat laatste is zelfs niet verzonnen!
@nasty: Nope, wat jij mooi vindt is persoonlijk, wat kunst is wordt gedefinieerd door kunstenaars. Die kunnen vertellen waarom ze een kunstwerk gemaakt hebben. Je moet je wel goed informeren!
@nasty: heb je de route gevolgd van Rembrandt naar de menstruatie op een vel papier? Misschien snap je ineens meer van kunst of van je vriendin d’r cyclus ;)
@cbr600rr: waarschijnlijk een paar whisky’s, wat cognac en de hulp van een opkomende seniliteit en voila’, de nieuwe artcar, niks geen achterliggende gedachte.
@toniominestrone: lees Zen and the Art of Motorcycle Maintenance een keer als introductie op esthetiek versus wetenschap, kwaliteit en de reis naar geestelijk onbegaan terrein. Denk je er misschien anders over :)
@cbr600rr: zeefteef!
Je zegt ook gewoon niet tegen jonge kinderen of oude mensen dat hun knutsel heel erg lelijk is en hangt het zonder weerwoord aan de muur. ‘moooi hoor’.
Is dit serieus…? (Gniffel)
Omg! By far de lelijkste art car van BMW!
Moderne kunst. Hoef je niet te snappen gelukkig
Hij neemt wraak op BMW voor het afpakken van zijn puntmutsje.
Hij had er beter lui op kunnen zetten ipv fast.

Laatste keer dat ik zoiets zag was Herman op tv; kneiterstoned een model van een vloegtuig aan het verven, 12 liter verf verder was ie wel tevreden; zo hoor je je Brood te verdienen. Malle stippen kerel neem daar een voorbeeld aan.
Project b1 0 0. Meer pech kan je niet hebben. Beter dat harry met een boem komt om een foutje te maken. Allemachies wat een creatie.
Twister spelen op de voorbumper. Best geinig allemaal.
Dit artikel is een regelrechte grap. Ik vind hem cool.
Het is een bejaarde kunstenaar mensen …
Jaja, het verhaal achter de kunst praat het goed…. Ik heb een vriendin die uit de losse pols in 5min iemand compleet na schetst op papier… En dat zonder fouten. Dan ben je in mijn ogen een kunstenaar. Eveneens met klei of hakt ze je uit steen…

Mja ik snapte kunst les op de middelbare school vroeger ook al nooit… Het was meer een aan mekaar gekwatst sprookje voor me.
@ontploffer: mensen die eerst normaal waren en in een psychose zitten noemen we ziek. Mensen die hun hele leven in een (afgezwakte) psychose zitten noemen we kunstenaar…
Vader Abraham
Zo’n Japanse vlag op het dak is natuurlijk een leuke sneer naar het hedendaagse MINI een product van German Engeneering dat je wel eens met een Britse vlag ziet. Verder is het typisch Baldessari.
Kunst dat hij zich heeft laten strikken door BMW..
Nou mijn kinderen kunnen dit beter haha
Zijn naam staat ook mooi op het dak geschreven. Had ik vroeger als klein kind ook als ik iets wilde tekenen of schrijven. Ik begon altijd heel enthousiast tot ik erachter kwam dat ik niet genoeg ruimte had en dan boog ik maar af naar boven of beneden.
Een kind kun je dat best vergeven. Een kunstenaar die dat op een auto doet…
Wat zal de marketing afdeling van BMW balen van hun keuze voor deze kunstenaar! Wat zal hij gehad hebben voor dit project? Tussen de 15 – 20 k?!
Geld en smaak gaan vaak niet goed samen. Meestal een exponent van hoe dat geld verdient is! (snel & ten koste van iets of iemand)
Zowaar amice: Gebruik van primaire kleuren en Bauhaus-geïnspireerde basaal geometrische vormen in contrast met de functionele gestroomlijnde sleekness van deze Bimma resulteren in kaolo-lelijkheid van formaat.
Grtz,
Prof. Dr. Thuglife MSc PhD
Als ik naar mijn Jeff Koons M3 GT2 kijk en dan naar dit… Kunst kan vreselijk zijn :D
Doorspekt met cynisme: Je moet er maar op komen!
Ik heb wel ns beroerdere kunst gezien.
Verdomme. Groen moet aan stuurboord en rood aan bakboord..
Snap het wel als ik z’n oeuvre zie maar hij had toch iets beter zijn best kunnen doen.
Of hij lacht zich nu kapot omdat enkele idioten net hem gevraagd hebben om die artcar aan te kleden. Zoals Jeroom deed met deze Ferrari http://www.autoblog.nl/nieuws/tom-boonen-laat-ferrari-f430-bekladden-door-cartoonist-66538 .
Mmmm ik ben dus de enige die m eeeecht vet vind!!
Schandalig ….kunst
Dit mag geen artcar genoemd worden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).