De reden dat Jos Verstappen geen Le Mans gaat rijden

Auteur: , 54 Reacties

Verstappen Sr. ziet een deelname niet zitten.

Jos Verstappen

De vader van racetalent Max Verstappen zet zijn eigen racecarrière op een laag pitje. Ook de komende tijd. Dat zegt hij tegenover BNR. Jos wil zijn zoon steunen in diens F1-loopbaan en heeft daarom naar eigen zeggen nu geen tijd om deel te nemen aan Le Mans.

Toch sluit de ex-F1 coureur een deelname in de toekomst niet uit. Zo realiseert hij zich dat de betrokken rol die hij nu heeft bij Max de komende twee á drie jaar wel eens minder zou kunnen worden. Voorlopig geen Le Mans voor Jos dus. Het is afwachten hoe zijn zoon zal gaan presteren in de komende seizoenen en hoe F1-teams hier op zullen gaan reageren. De 18-jarige coureur zal zelf keuzes moeten maken, maar Jos wil toch nauw betrokken blijven bij de actuele ontwikkelingen.

Verstappen Sr. benadrukt dat keuzes samen worden gemaakt, waar ook manager Raymond Vermeulen bij wordt betrokken. “Ik wil gewoon dat Max wedstrijden gaat winnen en dat hij wereldkampioen gaat worden in de Formule 1. Dat vind ik veel belangrijker dan dat ik een leuk wedstrijdje in Le Mans kan rijden.” aldus Jos Verstappen in het radioprogramma. Later zegt de ex-F1 coureur toch nog vraagtekens te hebben of hij ooit nog zal deelnemen aan een belangrijke race zoals Le Mans.54 reacties

De opofferingsgezindheid is groot bij die man. Best wel bijzonder voor iemand die van nature (en dat geldt volgens mij voor élke racer) zeer individualistisch is ingesteld.

Daarbij, voor Le Mans hoeft Jos zich natuurlijk al niet meer te bewijzen.
@RRRobert: soms lijken ook racers net normale mensen. Ik denk dat elke liefhebbende vader een hele hoop op wil offeren voor een succesvolle carrière van zijn zoon in een sport. Daarbij zal Max vast wel voor zijn vader zorgen mocht die tijd komen en Max succesvol blijven natuurlijk.
@RRRobert: opofferingsgezindheid?? ook een stuk groot eigen belang denk ik, daarbij het hele F1 circus brengt veel meer publiciteit. En Jos zal op een of ander manier ook wel zijn centjes eruit trekken, want waar leeft hij anders van?
@bofkont: wat geld aan z’n eigen zoon verdienen, dat mag ook wel na 10 jaar dag-in-dag-uit persoonlijke chauffeur / monteur te zijn geweest zonder veel opbrengsten. Wie die denk je dat o.a. Max’ kart carrière betaald heeft?
@mrcabdrivert: uiteraard , was ook niet negatief bedoeld van mij.
@mrcabdrivert: Iemand die het snapt!!
De rol tijd en de portemonnee van de ouders worden met deze sport(en) zwaar onderschat.
@bofkont: Jos heeft genoeg centjes…Daar heeft hij zijn zoontje niet voor nodig..
zonder te kijken naar de tekst: hij is veel en veel te dik voor die auto’s? of hij heeft de gezondheid niet meer… die jos is minstens 30 kilo aangekomen sinds zijn laatste race…
@gwnbmw: die kilo’s heb je er zo af. Niet vergeten dat het wel een topsporter was, en dus de mentaliteit wel heeft.
@lekbak: ja, die bierbuik van een halve meter uitsteek krijg je nooit meer weg. ook al krijg je de kilo’s eraf, het stuk lichaam blijft blubberen. en ik denk dat ie sinds zijn laatste race ook geen hol meer heb gedaan aan zn conditie. nee, jos gaat zo iets echt niet trekken hoor. plus dat ie voortaan al begint te gillen als zoonlief even een beetje gas geeft in een freaking clio…
@gwnbmw: Jezus, wat praat jij negatief zeg. Veel geluk met je instelling.
@gwnbmw: er is totaal geen sprake van ernstig overgewicht dus het valt allemaal reuze mee. Binnen een half jaartje is hij er wel klaar voor.

En wat dat geschreeuw betreft; gefeliciteerd, je bent zojuist met open ogen in de marketing van Renault getrapt.
@lekbak: die ouwe lul kan echt niet meer normaal rijden hoor. over die renault reclame: was toch nooit van plan zo’n grafbak te gaan kopen…
@gwnbmw: ja, en dat laatste is vooral niet gespeeld…
@gwnbmw: ik weet njet of je wel eens Lemans gekeken hebt? Gewicht maakt njet uit . Endurance is het. Er rijden zoveel dikke gasten mee. Dit haar crashte nog en bolle geldschieter in de laatste ronde zijn gefinancierde Aston die heel goed lag.
@rolov: tuurlijk maakt gewicht wel wat uit, plus dat jos geen cent gaat betalen maar juist betaalt wil worden. gleldschieters komen zelfs de formule 1 in met 100 kilo als de conditie oke is, maar dat gaat “ons” josje niet doen.
@gwnbmw: snap je het niet of ben je eigenwijs? Ik geef een voorbeeld en zeg niet dat hij geldschieter wordt. Een paar kilo maakt niet uit in de Lemans series omdat over het algemeen oude gasten rijden en het over een lange afstand gaat. Dus betrouwbaarheid van de auto is belangrijker. Als je 50 weegt en de auto gaat elke 10 ronde stuk is dat een stuk vervelender dan als je 100 kilo weegt en de auto gaat elke 100 een keer stuk.
@rolov: ach laat ook maar. gewicht maakt wel uit, geloof me. als je 500 kilo weegt gaan ze je niet aannemen. als jos in deze vorm mee wil doen, zal die tien duizenden euros moeten gaan betalen, zn conditie is 100 procent bagger, ga zo maar door. bij endurance maakt een paar kilo niet uit nee, maar je heb een goede conditie nodig. en daar is jos, door geld, te lui voor geworden.
@gwnbmw: jij kent Jos persoonlijk?
@MauritsH: kijk 3 seconden naar die enorme bierbuik van een recente foto…
@gwnbmw: Ik kan een half uur naar een recente foto kijken, maar daar valt nog niet uit op te maken of Jos te lui is geworden om z’n conditie weer op peil te krijgen.
@gwnbmw: En dan te bedenken dat de foto 10 jaar geleden gemaakt is, volgens Wikipedia.
@gwnbmw: Jos heeft dit jaar nog in een Minardi gereden dus dat valt reuze mee

https://www.youtube.com/watch?v=2QdaKSILSA0
Ha, miet! 1 weekendje vrijmaken moet toch wel kunnen?
@alcantara: Je bent goed op de hoogte he? Je weet zoiezo dat niet één weekend is, inclusief testdagen en de trainingsdagen op Le Mans, en als je iets beter had opgelet valt Le Mans volgend jaar samen met de GP van Baku ( als hij doorgaat ).
@gertjan2012: don,t feed the Troll …
@gertjan2012: zoiezo zegt ie…een goed voornemen voor 2016 lijkt mij om (sowieso) het Nederlands woordenboek maar eens goed ter hand te nemen.
@cpp1: En als dat te ingewikkeld is, is er altijd nog spellingscontrole in moderne browsers … :)
@alcantara: Je hebt er verstand van.
-edit: nutteloze bijdrage-
God wat een makkelijke kutsmoes weer. Wees dan eerlijk; je kan t niet
@aquila2003: check Le Mans 2008.
@mrcabdrivert: Check de kalender. Het is bijna 2016.
De grindbanken zijn ook niet lang genoeg voor Verstappen Sr.
@Think-Tank: meneer is Le mans winnaar!
@Think-Tank: kap nou eens met die eeuwige kansloze , respectloze gringbakgrappen voor onze beste F1 coureur tot nu toe.
@beetec: zijn alleen de mensen die het recen niet volgen, die er dus geen hol van snappen !
Groot gelijk Jos!
Is Max pas 18?
@hallobanaan: in welke grot leef jij?
Alleen maar bewondering voor deze man. Hij heeft meer dan 10 jaar zijn leven gewijd aan Max en daar plukt zijn zoon nu de vruchten van. Er zo voor je kind kunnen zijn is maar voor weinige weggelegd, als is het alleen al door je dagelijkse verplichtingen op de werkvloer. Jos, ik vind je een top papa.
Wat ik leuk zou vinden is als Jos en Max beide gevraagd worden om Le Mans rijden bij een team 😃
Als ik verdomme vandaag naar elke winkel in de stad ben meegetrokken door mijn vrouw, uren lang een parkeerplekje heb moeten zoeken bij elke winkel waar ik kwam, in overvolle winkels heb staan wachten op vrouwlief totdat ze klaar was, vervolgens uren in de rij bij de kassa gaan staan om dan te horen “we moeten nog even naar die ene winkel”, dan kan jij, Jos, wel ff een Le Mansetje rijden voor ons plezier verdorrie!

Ja?! Mooi!
@Rick-dos: Oplossing… Hallooo vrijgezellen leven 😆
@venividivici: hallooo rechterhand, heb jij wel eens een puddingbuks vastgehouden?
Is dit nieuws niet een beetje heeeeeel oud?
Wat een ongelooflijke reacties hier! Jos hoeft zich in tegenstelling tot jullie zeikertjes niet meer te bewijzen. Wat hebben jullie zelf gepresteerd op je veilige rots achter je laptopje? Jos heeft de échte racefans veel gegeven vroeger en Max die zal natuurlijk boven hem uitkomen in de toekomst. Iets wat Jos zeker niet erg zal vinden… Wees blij dat we zulke talenten hebben. Of wil je weer terug naar de tijd van zeikertje Christiaan Albers. Iets van jullie niveau, grote mond en niets neergezet in de F1. De familie Verstappen wens ik goede feestdagen en komend seizoen ga ik weer genieten
Jos heeft Le Mans in 2008 al gewonnen, dus snap ik wel dat de drang niet heel groot is.
Als hij nu voor het eerst een aanbod om te rijden zou krijgen, dan lag het misschien nog anders.
Ik begrijp zijn keuze echt wel, een groot deel van zijn leven geinvesteerd in zijn zoon (zoals het een goed vader betaamt) en dan wil je wel bij de successen aanwezig zijn.
@awesome: Dit is de enige kloppende reactie. Bedankt.

Verder heb ik nog wat om te reageren, en dat doe ik ook mooi in dit bericht, maar is niet naar bovenstaande gericht.

Ik zie veel ”hij heeft 2008 gewonnen dus hij kan nu ook nog alles” of ”Wat hebben jullie zelf bereikt met achter je laptop oordelen”.

Wat in 2008 is neergezet is knap, heeft die mooi geflikt. Maar resultaat in het verleden is geen garantie voor de toekomst. Zeker in topsport niet (Ja, zelf ook topsport gedaan, dus geen reacties als ”wat weet jij daar nou van”).
Maar als die mee rijdt, zal die het best leuk vinden zo hoog mogelijk te eindigen.. Maar rijdt hij denk ik ook een deel voor zijn plezier mee.

Verder heb ik het niet zo op alle over enthousiaste max fans maar ik moet toegeven. Max is een goeie jongen, en dat is pa verstappen ook.
@vr6audi: ah, een ‘connoisseur’.
Jos is ook een topsporter.Die doet niet mee om zo hoog mogelijk te komen.Die wil net als iedere topsporter WINNEN.Jaren geleden gezien in Assen.Jan Lammers zou gaan rijden in een Alfa Romeo formule 1 auto waar hij ooit eerder in gereden had.Hij deed het niet omdat de gordels niet veilig waren naar zijn mening.Hij kan ook gewoon 80 gaan rijden zul je dan denken.Dat soort mensen willen altijd zo hard mogelijk gaan ook al is het voor de show.
Jos en Max…. Twee helden! Dank mannen, voor het F1 seizoen 2015 en het vooruitzicht voor toekomstige F1 seizoenen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).