Debiel knipt remleidingen collega door, veroorzaakt crash

Auteur: , 74 Reacties

Welke zwakbegaafde knipt de remleidingen van zijn collega door? En waarom?

deze werken nog

Nou dat ie zwakbegaafd is staat in ieder geval vast. En dat de 51-jarige M.K. uit Bergen op Zoom het maar liefst zes keer (!) flikte om de remleidingen van zijn collega door te knippen ook. BN DeStem meldt dat de randdebiel dit gisteren bekende in de rechtbank in Breda. Hier kwam tevens naar voren dat de levensgevaarlijke gek ook een keer het wiel van de auto van zijn collega had losgedraaid.

Maar waarom dan? Dat weet meneer heel toevallig niet meer, hij had namelijk z’n anti-depressiva niet genomen. Trouwens, het slachtoffer is toch alleen maar tegen de auto van zijn buurvrouw aan geknald. En die keer op de snelweg dat de vader van vier kinderen een ongeluk maar net kon voorkomen telt al helemaal niet mee. Toch helemaal niks aan de hand dan eigenlijk?

Dat vond de officier van justitie blijkbaar ook, want deze eiste slechts een jaar voorwaardelijke celstraf. Meneer M.K. zou in 2014 zijn ontslagen en zwaar depressief geworden zijn. Hierdoor is hij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard en daarom misschien ook de belachelijk lage straf. Dan kan hij nu misschien z’n eigen remleidingen even doorknippen.74 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
nekschot.
@dutchdriftking: Sterkte aan je nabestaanden…
Een jaar voorwaardelijk?! Hij zou berecht moeten worden voor meervoudig poging tot moord!!
@jackass266: En meteen de gesloten kliniek in voor onbepaalde tijd.
@mobieler: Dat noemen ze TBS. Daarmee komt hij misschien nooit meer vrij.
@RobTWo: TBS met dwangverpleging misschien niet nee, TBS voorwaarde loop je gewoon rond de en moet je af en toe met iemand gaan praten, dit hebben de meeste pedofielen ook
@jackass266: als je het mij vraagt is dit meervoudig poging tot moord
In wat voor land leven we, als dit soort jodokussen een jaar voorwaardelijk krijgen voor een in mijn ogen poging tot letsel toe brengen aan iemand. Oja, Nederland.
@sleepyj: in een land wat gerund wordt door een pedofielennetwerk helaas…
sjonge zeg.. Daar zat echt een draadje los
@carsofnl: een leiding welteverstaan, remleiding
@carsofnl: zeg maar gerust een leidinkje !
Nooit anti-depressiva slikken. Als je op de verkeerde manier stopt zonder de juiste afbouw verander je mogelijk in een seriemoordenaar. Serieus! Levensgevaarlijk spul.
@T16: Oeps…
@T16: klopt, troep is t. Een goede behandeling en professionele hulp doet zijn werk veel beter, is echter wel de moeilijkere oplossing en daar houden mensen niet van…
@alfaitak: Sarcasme op het internet, het blijft iets moeilijk.
@T16: Je moet juist wel anti-depressiva slikken, of doen alsof, dan kun je dat meteen aanvoeren om jezelf vrij te pleiten.
@grandmasterb: In dit specifieke totaal malloot geval is het een juridische uitvlucht voor een serie gerichte pogingen tot doodslag, een vorm van terreur. In het algemeen staat mijn advies.
Hmm, een psychisch zieke gevangen zetten heeft natuurlijk ook geen nut, maar een tijdje in een gesloten inrichting zou geen kwaad kunnen voor meneer zou je zeggen…
Arme @henkhupelschoten. Die schrikt zich kapot wanneer hij die ooit eens zo prachtige meerspaaks AMG velg in zo’n conditie ziet…
@gtwillem: Die arme meerspaaks AMG velg heeft niemand kwaad gedaan…
@henkhupelschoten: en toch kwam de borduur/stoeprand van rechts!
Voor eens mij heeft zijn eigen remleidingen doorgeknipt. Helemaal
Gek die man.
Ik snap dat het wat vreemd klinkt, maar wat moet er anders gebeuren? Iemand de cel in gooien voor een vergrijp dat hem vrijwel niet toe te rekenen is? Daarbij is een celstraf voornamelijk een methode om vergelding te realiseren, maar omdat er nauwelijks concreet gerealiseerd leed is, is vergelding ook niet nodig. Dus dan probeer je herhaling te voorkomen, getuige zijn antidepressiva is hij zelf al bezig met een behandeling, dus daar kun je niets meer mee doen. Dan maar een voorwaardelijke celstraf als stok achter de deur. Nu kijken wat de rechter denkt, want dit is dus nog geen uitspraak, maar slechts een eis.
@knipperlichtje: bedankt voor de relativering ;-). Helemaal eens.
@knipperlichtje: het is hem niet toe te rekenen?
via iPhone app
@alfaitak: hij is verminderd toerekeningsvatbaar. Geestelijke aandoeningen zijn ook gewoon aandoeningen waar je geen controle over hebt, het was als het ware alsof een ander op dat moment je lichaam bediende.
via iPhone app
was als = is als. Nu klinkt het alsof ik ervaringsdeskundige ben, dat is gelukkig niet zo.
@knipperlichtje: Zo kan iedereen worden gezien als minder toerekeningsvatbaar. Maar dit is gewoon meermalig poging tot moord en deze persoon lijkt mij beter af in een TBS kliniek. Iemand die dit soort dingen uit haalt bij zijn medemens is niet geschikt voor de maatschappij en zou daar enkel in moeten kunnen terugkeren na een intensieve behandeling en beoordeling door gekwalificeerde psychologen/psychiaters.
@MrSkyline: Volgens mij heb je geen idee waar je over praat. Psychische aandoening zijn dan misschien “ongrijpbaar”, dan nog moeten we het wel serieus nemen. Volgens jou redenering moeten we iedereen met serieuze psychische klachten maar opsluiten tot ze uitbehandeld zijn. Behalve dat er dan niemand zich meer vrijwillig gaat laten behandelen (dan krijg je nog meer van die gestoorden als bovenstaand persoon), wie gaat dat allemaal betalen? Ik zal niet zeggen dat anti-depressiviteit de oplossing zijn, maar het kan zeker een middel zijn :)
@silenro: nou, als je 6 maal iemand tracht te vermoorden, het had veel slechter af kunnen lopen met de crash, dan kun je volgens mij echt niet in de maatschappij leven. Wat voor ziekte (psychologisch of fysiek) je ook hebt, als je iemand anders iets aan doet of tracht te doen dan ga je maar lekker zitten brommen of tbs in.
@silenro: zeg ik dat iedereen met psychische klachten van de straat moet? Ik denk dat je wat beter moet leren lezen. Dit is iemand die tot 6x toe heeft geprobeerd iemand te vermoorden en enkel omdat dat niet is gelukt loopt hij nog vrij rond… dat is het zelfde als bij je theorie examen net zo vaak een fout antwoord mogen geven tot je het een keer goed hebt. Dat slaat toch helemaal nergens op? Een persoon die zo ver van het padje is kan niet normaal functioneren in deze samenleving. Zou jij hem als buurman willen hebben?
@knipperlichtje: volgens mij verwar jij een depressie met een psychose… Bovendien heeft hij zelf zijn medicatie niet genomen.. Als je depressief bent is er niet ‘ iemand anders die het doet’ geen reden om andere iets aan te doen.
@knipperlichtje:
Ik ben het helemaal met je eens.
Temeer omdat onze gevangenissen al vol zitten met onschuldigen !
@desjonnies:
Ieder z’n mening natuurlijk, maar je zou het eens moeten vergelijken met het beloofde land, de US of A…….
@knipperlichtje: hoezo is er geen gerealiseerd leed??? Hoe denk je dat het slachtoffer elke dag naar zijn auto loopt om te kijken of er geen plas olie onder ligt of de angst dat zijn wielen nog vast zitten? De dader mag gerust een jaartje TBS krijgen.
@knipperlichtje: als je dusdanig gestoord bent had de rechter toch echt gedwongen opname uit moeten spreken. Deze uitspraak is volkomen belachelijk.

Iemands auto saboteren is veel erger dan iemand persoonlijk aanvallen. Immers creëer je op deze manier een wapen wat vele mensen dood kan rijden. Er zijn vele scenario’s te bedenken waarbij het heel erg mis had kunnen gaan met vele doden tot gevolg. Iemand de hersens in proberen te trappen is ook schadelijk maar alleen voor het slachtoffer.
@knipperlichtje: sorry maar hier ben ik het totaal niet mee eens. Er is nauwelijks concreet leed geconstateerd zeg jij. Dat heeft meer met geluk als met realisme te maken! Die man heeft meermaals iemand zeer zwaar leed aan willen doen. Gevolg kan ook zijn dat het niet de auto van de buurvrouw is waar die tegen op rijdt, maar het kind van de buren. En dan? Er is dan ineens wel leed en dan is het ineens wel erg?
Hij kan er misschien niks aan doen, maar hij kan, naar mijn mening, ook niet meer alleen over straat! Veel te gevaarlijk!
Als straf in een auto vast binden,baksteen op gaspedaal en automaat op sport + zonder gordel uiteraard, kijken of dat betonnen muurtje er goed vanaf brengt
@mpowerm3: zo zo, das stoere taal zeg. Wauw. Echt.
@mpowerm3: Stoer hoor, en wat doen we met zwakzinnigen? Stenigen?
@norge:dus 5x een remleiding doorknippen en dan ben je zwakzinnig?hij weet wel dat ie zijn pilletjes was vergeten dus zo zwak is die volgens mij niet.
@mpowerm3: Nee hij niet maar jij wel.
@mpowerm3: ga lekker op dumpert reaguren met die onzin van je.
@mpowerm3: Mogen we jouw auto even lenen?
Nederland, het land waar je “ongestraft” (120 taakstraf/4 maanden cel) wegkomt met het doodrijden van een ander persoon. Moet je eens een proberen je belasting niet optijd te betalen, kun je lachen.
@danielj: Waarom zou je als gezond persoon je belasting niet betalen?
@norge: Is natuurlijk domweg een vergelijking, een goede vriend van me is zijn nichtje verloren in een ongeval op de fiets waarbij een dronken autochauffeur haar en een goede vriend schepte en beide doodreed. Deze persoon heeft daar een taakstraf van 120 uur voor gekregen en daarbij minder gedonder gehad dan ik, die dat ene dagje zwartwerk niet bij de belasting heb opgegeven.
@norge: dan krijg je een betalingsherinnering … dus …
@norge: nou ik denk dat er wel een paar ideeen op te noemen zijn.
Een behandeling lijkt me wel op zijn plaats hier..
Niet zes keer zoals in het artikel omschreven, maar hij heeft zelfs negen (!!) keer de remleidingen doorgeknipt…
Zou je je remvloeistof dan niet onder de auto moeten zien?
Deze man was niet meer te remmen…
Nee, deze man heeft zeker hulp nodig dat mag duidelijk zijn. Goede bege(rem)leiding zal hem zeker helpen.

Triest dat iemand denkt met dit soort daden ook maar iets op te schieten of nog erger, denkt zijn recht te kunnen halen.
Snap het nooit dat de dader niet wordt verbouwd door een slachtoffer. Niet of wel toerekeningsvatbaar ik zou zorgen dat tie nooit meer een tang kan beethouden.
@turboboy: Zieke mensen mishandelen….Sommige landen krijg je daar 50 zweepslagen voor…
@norge: ik denk dat ik het na een dergelijke uitspraak ook wel eens zou kunnen doen. Je zou er toch van uit mogen gaan dat de rechter een dergelijk persoon van straat haalt. Door celstraf of behandeling in een kliniek. Want deze dader heeft meermaals bewezen niet met zijn vrijheid om te kunnen gaan.

Als je dus herhaaldelijk het slachtoffer bent geweest van deze gek en de gerechtelijke macht faalt door deze persoon niet van de straat te halen kan ik me voorstellen dat je het zelf doen. Dat is keihard zelfverdediging.
Duidelijk dat die vent het niet helemaal op orde heeft.
Maar dat kan je van sommige hier ook zeggen, als je de reactie’s leest.

Dat zulke grove verwensingen eruit gefloept worden alsof het allemaal maar normaal is… Man man man…
Punt wat ik dan altijd vreemd vind met mensen die niet toerekeningsvatbaar zijn, is dat ze wel verdomd goed weten hoe ze remleidingen moeten saboteren en hoe ze er tig keer mee weg kunnen komen.
Ik ga niet oordelen over de al dan niet geestelijke gezondheid van deze man, maar keer op keer iemands auto saboteren; hij mag echt van geluk spreken dat hij dit bij een braaf iemand heeft gedaan, die zijn zelfbeheersing heeft weten te behouden.

Ik weet niet of ik zo’n groot hart zou hebben, ’t is tenslotte gewoon een poging tot moord, en niet alleen op je slachtoffer, mocht het echt fout gaan !
Zwaar populistisch geschreven artikel weer. Lekker bezig AB. Goed veel nuance, totaal niet Telegraaf-achtig.
Laat ik voorop stellen dat de gevolgen van wat deze man heeft aangericht bijzonder ernstig hadden kunnen zijn en daarom zou het hem ook zeer zwaar aan te rekenen zijn wanneer hij dit met het volle bewustzijn zou hebben gedaan. Het zou hem aangerekend zijn als een meervoudige poging tot doodslag. Ware het niet dat…….
Let wel!: Ik probeer het ook beslist niet te bagatelliseren of goed te praten!
Jammer genoeg wordt er in het bericht hierboven geen melding gemaakt van de inschakeling van een deskundige zoals een psycholoog of een psychiater om te laten onderzoeken in welke mate deze man schuld heeft aan zijn daden.
Wat depressiviteit betekent schijnt velen op dit draadje echter niet duidelijk te zijn. Het kan zeer ernstige gevolgen hebben, afhankelijk van de mate waarin iemand daar onder lijdt. In de meeste gevallen echter vormen mensen die eraan lijden het grootste gevaar voor zichzelf. Mij zijn zowel in mijn familie als ook in mijn vrienden- en kennissenkring een aantal fatale gevallen bekend. Ik ben in ieder geval van tamelijk dichtbij bekend met een zestal zelfdodingen vanwege depressiviteit. En daarom ken ik hierdoor ook de lijdensweg die deze mensen hebben moeten afleggen. Het meest frappante is wel dat je er meestal niets of niet veel van merkt. Denk in dit verband maar eens aan de schrijver/dichter Joost Zwagerman.
Mijn mening: Deze man zal een lange tijd opgenomen en behandeld moeten worden door deskundigen. Een gevangenisstraf zou zijn ziekte immers alleen maar verergeren met alle gevolgen van dien.
Wie hier echter meteen gaat gooien met “nekschot” e.d. realiseert zich niet wat deze zeer ernstige ziekte betekent. Ik hoop alleen maar dat ze er zelf nooit mee te maken zullen krijgen. En zeg aub nou niet dat je dat niet zal/kan gebeuren. Het sluipt erin zonder dat je het weet of dat je je ertegen kunt verzetten.
@9000cse: goed verhaal. Maar alsnog snap ik reacties als nekschot wel, niet dat ik het er mee eens ben.

Ik wordt bijna ziek van de gedachte dat onze gerechtelijke macht een dergelijk persoon niet van de straat haalt. Moet je toch eens bedenken wat er allemaal fout had kunnen gaan. Keer op keer op keer hè, dit is 6 keer gebeurd! Gek of niet gek, een dergelijk persoon hoort niet vrij op straat te kunnen lopen!

Ik heb het liefst dat dergelijk zieke mensen opgenomen worden en behandeld worden. Maar als ik zou moeten kiezen tussen een nekschot of hun vrijheid kies ik elke keer weer voor dat nekschot. Gelukkig leven we in een wereld die niet zó zwart wit is.

En gelukkig zijn de meeste nekschot roepers nog wel zo gezond dat ze het niet uitvoeren.
Kent niet iedereen mensen waarvan hij de remleidingen zou willen doorknippen?
@geertvn:

Jawel, maar wat als je maar een auto in je gezin hebt en je er zelf ook in rijdt?
@geertvn: ik denk het wel, maar bijna niemand doet het. Dat is het verschil!
Vrijdagmiddag. Verzamelen op het marktplein, ouderwets een strop om zn nek en dan langzaam optakelen. In gevallen als deze een soepele maatregel
@prop:
Wauw… stoer.
Ik zie het verband tussen depressief zijn en iemand anders de dood in willen jagen! Als
Het nou zn eigen wagen was! Maar hoe veel zin heeft het voor die collega als hij de bak in gaat ! Vooral dat stukje van met vier kinderen, daar moet je toch niet aan denken!
Prachtige rechtstaat!! Anders ook maar even de remleidingen van die rechter doorknippen, want die heeft ze ook niet helemaal op een rijtje!
@baap: luister eens even. Droeftoeter. Mensen zoals jij die dit soort verwensingen doen zorgen er voor dat bestuurders, rechters, officieren etc hun werk niet kunnen of durven doen. Bovendien doen zij werk wat moreel goed lastig is terwijl jij op autoblog schreeuwt dat de remleidingen van de rechter doorgeknipt mogen worden? Doe eens normaal.

Bovendien ben je te stupide te lezen dat de rechter helemaal geen uitspraak heeft gedaan……
@basbasbas: Nounounou basbasbas, wat een agressie zeg! Ik had mijn bericht misschien iets anders kunnen verwoorden, daar mijn verwensingen nogal cru zijn. Daar heb je zeker een punt. Maar om mij dan gelijk stupide of een droeftoeter te noemen zegt klaarblijkelijk ook wel iets over jou niveau. Sorry mein Führer.. zal de volgende keer rekening met je houden.
Lijkt me toch poging tot moord.
@driftkicker:
Het is een poging tot doodslag in het geval dat de dader bij zijn volle verstand is.
Hoezo heeft hij zes keer de kans om dit te doen voordat hij ontslagen word?!
Daarnaast mag ik hopen dat meneer momenteel in een gesloten inrichting verblijft!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).