Desi Bouterse shopt voor € 1,5 mln aan gepantserde auto’s

Auteur: , 40 Reacties

'Koop eens een nieuwe auto' zegt Mark Rutte, en niemand doet het. Nou ja, aan de andere kant van de oceaan wel, waar de Surinaamse regering 7 gepantserde wagens bestelt. En wij maken ons druk om een paar taxibonnetjes...

Rush, rush, get the Caddy

Momenteel rijdt Bouterse in een gepansterde GMC van 3 jaar oud, maar het wordt tijd voor wat anders, en dus is er bij AlpineCo een gepantserde (pre-facelift) Escalade ter waarde van 330.000 USD (240.000 EUR), of 8 kilo coke (groothandelsprijs), besteld. Met de overige zes wagens die zijn besteld komt het totaalbedrag uit op dik 2 miljoen USD (1,5 miljoen euro), zo meldt de NOS, dat zich baseert op Surinaamse media.

Deze uitgaven drukken aardig op de begroting van het land, dat ruim 500.000 inwoners telt, maar op veiligheid staat geen prijs. Onze eigen premier rijdt overigens in een S600 Guard, die qua aanschafprijs niet onder doet voor Bouta’s nieuwe speeltje.

Er zijn natuurlijk altijd bazen en bovenbazen: zo doet Obama’s nieuwe transport, The Beast, (waarvan er 12 in de maak zijn) volgens de geruchten 1,5 miljoen usd per stuk, en waarschijnlijk kost het konvooi van de Tsjetsjeense president ook een aardige cent.

Alles is relatief.40 reacties

Wat een klootzak, maar ja, dat is ook de reden dat hij een gepantserde auto nodig heeft.
Interessant weetje over auto’s in Suriname:
95% is Toyota, andere 5% is Honda, Nissan en Mitsubishi.

Onder zulke extreme omstandigheden, met matig onderhoud zijn dat namelijk de enige auto’s die het volhouden.
@gop1: dit klopt dus echt niet. Er is een redelijke mix tussen Japanse (rechts gestuurde) auto’s en Amerikaanse (links gestuurde) auto’s waarbij de Jappen wel de overhand hebben.
Verderop wordt nog gesuggereerd dat dit de eerste Escalade in Suriname zou zijn. Dit is dus ook zeker niet waar. Het aantal zeer grote SUV’s in Suriname is verhoudingsgewijs erg hoog, veel hoger dan Nederland bijvoorbeeld.
@imaginenl: Ik twijfel over er in verhouding meer grote SUV’s daar rijden dan in NL, aangezien het overgrote gedeelte daar in autos rijd zoals de Toyota Yaris, Corolla, Hilux etc. maar daarvoor wil ik wel weten wat jij verstaat onder ‘zeer grote SUV’s auto’s zoals Mercedes ML-Klasse, BMW X5/X6, Porsche Cayenne of auto’s zoals Infiniti QX80, Lexus LX, Ford Expedition , GMC Yukon,Cadillac Escalade etc ?. want vele vrienden van mij hebben gezegd dat daar echt geen BMW’S, Audi’s etc rijden en ook niet veel Amerikaanse auto’s meestal zijn het oude Ford Focussen of Toyota Tacoma pick-ups uit Amerika
@arias: ik kan mijn verhaal helaas niet staven met cijfers en moet putten uit eigen ervaring en ervaring van vrienden daar.
Het beeld dat Suriname een arm land is en ze daardoor wel in kleine goedkope Japanse wagens zullen rondrijden is dus echt niet waar. Suriname kent een behoorlijke tegenstelling tussen arm en rijk. Gemiddeld gezien wordt er weinig verdiend maar er is een kleine zeer rijke bovenlaag die dit graag tonen dmv buitenissig grote auto’s. Er wordt dan vaker gekozen voor groot Amerikaans (je noemt zelf de juiste voorbeelden al) of groot Japans. Duitse auto’s zijn relatief zeldzaam en ik denk dat dit met het ontbreken van een dealernetwerk aldaar te maken heeft.
Het werkende volk heeft vaak geen auto en verplaatst zich meestal per (mini)bus door de stad.
@imaginenl: Zou best wel eens kunnen, ik denk dat ik maar een keer een reis naar Suriname moet maken om te kijken of het imago van Suriname klopt of niet.
@gop1: leuk weetje: in Paramaribo rijdt de politie met VW T5.
Ben waarschijnlijk liever arm, dan dat ik alles voor het zeggen heb over een volk dat me niet mag. En dat ik elke keer moet vrezen voor mijn leven als ik uit mijn gepanzerde lijkwagen stap…
Land is al zo rijk…
Kijk hier is de link met de Zwarte Piet rel in Nederland en de VN, die VN mevrouw schijnt in Suriname te zijn om onderzoek te doen naar de link tussen Sinterklaas en de
slavernij.
Alleen maar om geld van ons los te peuteren.
Dus Desi viert Sinterklaas wat vroeger zal ik maar zeggen !
@desjonnies: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3531694/2013/10/23/Geen-twijfel-Zwarte-Piet-stamt-af-van-kindslaven.dhtml
@FrankypankyV8:

Ik vrees dat niemand hier een antwoord op heeft.

Ik heb ook ergens gelezen dat hij tijdens zijn leven juist kindslaven vrijkocht en dat er een legende is dat die ouwe iets had met een mytische vrouwelijke figuur die in een mijn leefde, ze een kind kregen en dat dat kind zwart was van de kolen in de mijn.
Het is wel een bekend feit dat schoenen zetten in de kerk al in de 16e eeuw plaatsvond in Nederland, om de armen iets feestelijks te geven.

Zoals vele feesten is ook dit feest een mix van christen en heidendom, er legendes en mythes mee gepaard zijn en dat iemand het echt weet.

Wat we -nu nog- wel weten is dat de kerstman is uitgevonden door een reclame tekenaar van Coca Cola in de dertiger jaren van de vorige eeuw, omdat Coca Cola op die manier hun frisdrank konden aanprijzen aan kinderen wat in deVS niet mocht.
En die kerstman is weer geinspireerd op Sinterklaas, die door de Nederlandse pilgrimsfathers naar de VS is meegebracht.

En ook hij heeft dwergen voor zich werken die onbetaald werk verrichten, die kun je dan net zo goed als slaven bestempelen.
@desjonnies:

Hoezo heeft niemand hier een antwoord op? Jij reageert op een bekrompen manier op de hele Zwarte Piet-discussie en ik kom met feiten.

Men haalt allerlei verhalen aan, terwijl schrijver Jan Schenkman is 1850 een zwarte page bedacht, als hulpje van de Sint.

Als men dat verhaal had aangehouden, dan was er niets aan de hand. Want de slavernij is allang afgeschaft en erkent -tenminste wel door normale mensen- als een misdaad tegen de mensheid.

En dan zou je kunnen zeggen dat de rol van Zwarte Piet is veranderd met de jaren. Zo simpel kan het ook zijn.

In plaats van dat je schrijft over een link tussen de sint en slavernij om herstelbetalingen te eisen…
@FrankypankyV8: men grijpt maar terug op de historie om aan te tonen dat het al dan niet racistisch is. Maar dat het heeft geen enkele relevantie! Want het gaat het sinterklaas feest van nu. Waar vooral witte mensen zich zwart schminken om zwarte piet te spelen. Dat doen ze vrijwillig omdat het ze het leuk vinden, daar is dan ook niks racistisch aan.
@mashell:

Beter lezen, gast…Ik schreef al dat de rol van Zwarte Piet door de jaren heen is veranderd! Zelfs al zou Zwarte Piet afstammen c.q. gebaseerd zijn op een kindslaaf.

Of las je iets anders?
Hoe is het eigenlijk met Dino?
@sir_smokalot: Dino?
@gop1: zoontje van Desi, ook zo’n lief ventje, met zelfs een eigen wiki
Je weet wel, de zoon van, die eind vorige maand door de DEA gearresteerd werd.
@sir_smokalot: Zijn proces is uitgesteld tot medio november, die zal voorlopig niet vrij gekomen gezien die met diplomatiek paspoort is opgepakt voor wapenhandel…
Leeft hij nog?
Haha, het omrekenen van het bedrag van de Escalade naar de prijs van coke. Zo typisch haha
Je hebt geld en bent belangrijk. Dus koop je een beveiligde auto. Kan iemand mij uitleggen waarom dat altijd een auto is die zich voornamelijk over het asfalt kan voortbewegen? Ik bedoel Merceds bouwt ook G’s met extra staal,Engeland verkoopt stalen Defenders en als je zoiets kan betalen kan het dan ook geen Bushmaster of een Marauder zijn? Lijkt mij een betere keuzen aangezien je ook kan vluchten als er modder op de weg ligt. Of mis ik iets en kopen ze die auto’s omdat ze het leuk vinden en niet voor de veiligheid.
@robert110:

Goede vraag…
@robert110: G-klasse is lang niet zo riant als je denkt van binnen. En de terreinvaardigheden van die G met ongeveer 2 ton extra staal zijn nou ook niet meer om over naar huis te schrijven.

Daarbij komt dat zo’n escalade oversized is als de pest…daar kan met gemak zo een beveiligde kooi in gebouwd worden zoals op de foto zonder aan binnenruimte in te boeten. Neem in overweging dat een escalade comfortabeler is dan een stuiterige Defender of G en je keus is snel gemaakt denk ik ;)
Ik zou me er niet druk om maken het volk heeft zelf ervoor gekozen om een crimineel als president aan te nemen, (alhoewel je makkelijk merendeels van de 500.000 mensen kan omkopen). En Bouterse met zijn praatjes, in het echt durft ie niets en als ie zo dapper is waarom komt hij niet naar Europa? bang dat ie opgepakt wordt?. Ik zou hun gewoon laten, Suriname heeft toch met bijna geen enkele Europese land een relatie, in Frankrijk, Duitsland kent bijna niemand Suriname. En het is ook waarschijnlijk de eerste Escalade in het land mogen ze daar blij mee zijn.
@arias:

Een rare conclusie trek jij…Ben jij blij met Rutte en Samson? Heb je op een van hen gestemd? Nee?

Dat geldt dus ook in Suriname. De partij van Bouterse ging een coalitie aan met twee andere partijen. Dus waar het verhaaltje dat “alle Surinamers op Bouta” heeben gestemd vandaan komt…

Enne, over ‘opkopen’ gesproken. Heb jij die 1000 euro die Rutte beloofde al op je rekening gezien?

Overigens heeft Suriname via Frans-Guyana een samenwerkingsverband met Frankrijk. Voor de rest richt men zich op China, India en buurland Brazilië.

Just FYI….
@FrankypankyV8: Nou ik ben zeker niet blij met Rutte en Samson en ik heb gewoon niet gestemd dit keer,( en geen 1.000 gekregen op me rekening van hun) maar waarom laten ze uberhaupt Bouterse de politiek gewoon in?? de volk weet ook heus wel dat ie een crimineel is, en aangezien hij vele beloftes niet waar heeft gemaakt in Suriname.
Nou ik denk er anders over ,Suriname en Frans-Guyana hebben grensdisputen over een rivier dus ik denk niet dat ze samenwerkingen hebben of heel weinig, ook is er geen verkeer tussen beide landen, wel varen er pontjes. En van die samenwerkingsverband tussen Suriname en Frankrijk ik weet het niet maar volgens mij weet meer dan de helft van de inwoners in Frankrijk niet eens dat er een land bestaat die Suriname heet en waar gaan die samenwerkingen dan over?. en van India, ik weet zeker als Nederland maar ook 1x zegt tegen India dat ze de relaties moeten verbreken dat India dat onmiddelijk doet en bovendien heeft India niet veel aan Suriname en China ook niet , Brazilie misschien wel. Maar goed dat is hoe ik het zie vanuit mijn punt. En jij ziet het anders, da’s ook goed.
@arias:

Tja, waarom Bouterse weer de politiek in gelaten werd? Dat weet ik niet. Het punt is wel dat de man het ‘deze keer’, het volgens de regeltjes deed.

A la Chavez, zijn grote leermeester…schat ik zo.

Ja, Bouterse heeft in het verleden vele beloftes niet waargemaakt. Dat klopt als een bus! Maar vooral in Nederland vergeet men dat de stemmen op de partij van Bouterse, vooral protest stemmen waren.

Dan kun je zeggen; Waar dan per sé op Bouterse? Tja, waarom per sé een proteststem op Wilders, i.p.v. de SP?!

“volgens mij weet meer dan de helft van de inwoners in Frankrijk niet eens dat er een land bestaat die Suriname heet”

Een hoop mensen hebben nog noot van Nederland gehoord. Is Nederland dan maar een prullandje? Suriname werkt smane met Frankrijk op economisch gebied, maar ook grensbewaking (smokkelwaar).

De Franse ambassadeur kreeg onlangs een “Grootlint in de Ere Orde van de Palm”, vanwege de verdienstelijke samenwerking. FYI!

“en van India, ik weet zeker als Nederland maar ook 1x zegt tegen India dat ze de relaties moeten verbreken dat India dat onmiddelijk doet”

Waarom en hoe weet jij dat zo zeker? Alsof India slaafs zal doen wat Nederland hen zegt?

En je moest eens weten hoeveel Chinezen er in de afgelopen tien jaar naar Suriname zijn gekomen. Trouwens, China zit in Suriname vanwege de bauxiet, kleinschalig scheepsbouw en handel.
@FrankypankyV8: waarom India dat zou doen, nou ik denk dat omdat India meer met de EU is dan Suriname. en aangezien India meer aan Nederland heeft dan aan Suriname en ik bedoelde er niks slaafs ermee, tuurlijk weet ik ook wel dat NL dat nooit aan India gaat vragen. Maar als ze dat zouden doen zou er wel een grote kans zijn dat India eerder een relatie met Suriname verbreekt dan met NL, dat het overdreven was hoe ik het formuleerde klopt daar geef ik je gelijk in maar mijn punt is dat als zoiets zou gebeuren dat India eerder een relatie verbreekt met Suriname dan NL.
Ik zeg toch niet dat omdat veel mensen nooit van Suriname hebben gehoord dat het ook meteen een prutland is. Ik zeg dat ik zeker weet dat meer dan de helft van de inwoners in Frankrijk niet weten over Suriname omdat ik diverse malen aan mensen in Frankrijk gevraagd heb of ze Suriname kennen en iedereen die ik dat had gevraag zei nee, dus ik baseer dat op vanuit mijn eigen ervaring. En dat een Frans ambassadeur die onderscheiding kreeg tjaa op een of andere manier zegt dat me niet veel. En waarom een protest op Wilders ipv SP tjaa dat weet ik niet.
@arias:

“dat het overdreven was hoe ik het formuleerde klopt daar geef ik je gelijk in maar mijn punt is dat als zoiets zou gebeuren dat India eerder een relatie verbreekt met Suriname dan NL.”

Dat zou Nederland wel een zeer goede reden moeten hebben, om een heel land te duperen c.q. zich te mengen tussen relatie tussen landen.

Zeker als je nu ziet hoe furieus men in Nederland reageert, nu de VN zich meent te bemoeien met ‘Black Pete’!

“Ik zeg dat ik zeker weet dat meer dan de helft van de inwoners in Frankrijk niet weten over Suriname omdat ik diverse malen aan mensen in Frankrijk gevraagd heb of ze Suriname kennen en iedereen die ik dat had gevraag zei nee, dus ik baseer dat op vanuit mijn eigen ervaring.”

Accoord, maar jouw ervaring is niet representatief voor een heel land. Toch? Hoe kun je dat dan zo zeker weten? En waarom zou je ‘diverse malen’ aan Franse mensen vragen, of ze ooit van Suriname hebben gehoord?

Wat is de relevantie daarvan? Ik heb een brede kennis, maar ik weet ook niet alles…Maar dat hetgene wat ik niet weet minder belangrijk?

Nee, toch?
@FrankypankyV8: Naja, Het was zo dat ik iemand ken en die haat Suriname dus hij zet ze altijd op een laag pitje maar goed die wou weten of in naburige landen mensen wel weten over Suriname (omdat hij vind dat Surinamers altijd opscheppen over hun land maar dat er volgens hem niks is in het land) en ik vroeg daarom in Frankrijk paar mensen (niet zomaar onbekende mensen maar mensen die ik ken) of ze ooit van Suriname hebben gehoord en iedereen die ik vroeg had er nooit van gehoord. Ja mijn ervaring is niet representief voor het hele land maar ik denk toch wel dat meer dan de helft van de Inwoners van Frankrijk niet Suriname kennen maar goed zo belangrijk is dat eigenlijk niet nee. En ja die discussie over die “Black Pete’ tja dat ze zelfs hele onderzoeken ernaar gaan doen het is gewoon een feest ik vind het persoonlijk niet racistisch maar goed ieder ziet het anders
@arias: wij kennen Suriname goed vanwege onze geschiedenis. Voor de rest van de wereld is het gewoon een derde wereldland wat alleen interessant is voor wat er allemaal in de grond zit. In feite is Suriname ook niks anders dan bos en 1 stad, Paramaribo.
@dennisdd: Dat is eigenlijk wat ik ook denk maar goed, ik ben er nooit geweest, als ik er ooit naar toe ga dan zie ik het wel.
@arias: eerste escalade in Suriname? Ben je er zelf ooit geweest of zuig je dat uit je duim? Tuurlijk rijden er oude wrakken rond maar een aantal jaren geleden vlogen de MLetjes, X5jes en Avalanches je echt om de oren. Ik had in Nederland nog nooit een Avanlanche gezien terwijl ze in Suriname in met name de rijkere buurten zat rondreden.
@750i: Had je echt nog nooit eerder een Avalanche in Nederland gezien? Oke het is niet een auto die je dagelijks langs ziet rijden en die CO2 taks zal ook mensen afschrikken om een Avalanche in bezit te hebben, Maar ik kan me bijna haast niet voorstellen dat je hier nog nooit een had gezien.Ik zie ze anders met name in Amsterdam redelijk vaak , in tegenstelling tot andere Europese landen zie ik ze in Nederland redelijk vaak rondrijden.
@arias: Het zou je sieren om tot dat je ooit voet aan grond in Suriname heb gezet, je wat opener zou opstellen en niet alles geloven wat anderen je vertellen. Dit is nou typisch Nederlands; overal een mening over hebben (niets mis mee), maar ook dingen afkatten zonder er ervaring mee te hebben. Ik kan je vertellen dat er genoeg “dikke” wagens rondrijden in Suriname (daarmee bedoel ik avalanches, escalades en tahoes), niet gek ook want dat land zit in het “juiste” continent voor dat soort wagens.

Over dat verhaal van India waar jij het over had kan ik kort zijn, India kan het niet aan z’n reet roesten wat Nederland zou zeggen over Suriname. Want jij vergeet dat 27% van de Surinamers van Indiase afkomst is en ze delen nog een ander feit; Suriname was net zoals India ooit een kolonie van de Engelsen, dus er bestaat een zeker mate van solidariteit. Meer dan 2 miljoen gastarbeiders zijn ooit uit India naar Suriname vertrokken. Daarbij komt ook nog dat de 600,000 Surinamers in Nederland grotendeels Indiase afkomst hebben en ik denk dat ook jij weet welke kant India zou kiezen.
Er worden wel hele verkeerde getallen gebruikt. 1 euro is 4 SRD….
8 kilo (groothandelsprijs) 240.000 euro??? Dacht het even niet. Dat ligt veel lager
Mi lobi srananga, best wel apart dat je met je Nederlandse taal 8000 km verderop “terecht” kan.

Trouwens, sinds Bouterse daar aan de roer staat ziet het er wel beter uit, beetje Las Vegas, schoner en wat auto’s betreft lijkt het af en toe wel The Fast and Furious en wie de grootste discotheek kan bouwen in de kleinste auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).