Deze Aston Martin DB2 stond 50 jaar te verstoffen

Auteur: , 31 Reacties

En voordat hij stof begon te verzamelen schijnt hij als een undercover politieauto gebruikt te zijn. Vroeger was kennelijk alles beter, ook de 'stille' auto's.

Aston Martin DB2

Ze zeggen wel eens dat het leven begint bij 60, zo ook voor deze Aston Martin DB2/4 uit 1955? In ieder geval heeft de klassieker wel een beetje aandacht en liefde nodig om te revitaliseren, maar hij heeft dan ook het gros van zijn leven slapend doorgebracht.

Onlangs werd de auto gevonden in een Engelse schuur, waar hij een halve eeuw prima uit de elementen is gehouden. Hij is dus in relatief goede staat, maar zal hier en daar wellicht een versleten rubbertje hebben, om een understatement te gebruiken. Onder de kap ligt een lekker oude zes-in-ijn met een inhoud van 2,9 liter, die in de jaren ’50 van de vorige eeuw goed was voor 140 pk. De klassieker zal de komende maanden een uitvoerige restauratie ondergaan.

De verwachte opbrengst? Wat de gek er voor geeft, maar denk aan een bedrag in tonnen. Deze (gerestaureerde) DB2 deed 550.000 GBP, 720.000 euro tegen de huidige koers, en de DB2/4 van wijlen Koning Boudewijn wisselde voor meer dan 3 euroton van eigenaar.

Een videoverslag van de gelukkige Aston Martin-vondst vind je hieronder (Barcroft Cars, via Boldride)31 reacties

Leuke shootingbrake, zo op het eerste gezicht ziet hij er best goed uit….
Mooie vondst!
Ik zou zo niet zeggen dat het een Aston is, ziet er meer uit als zo’n eentje van een klein Brits sportwagenmerk. (en ja dat is Aston ook maar ik bedoel Austin-Healey en dergelijken).
@mercedesclk350: Mijn eerste indruk was een Bristol. Die blauwe op de foto ernaast onder “Relevante artikelen” ziet er al veel Astonniger uit.
@mercedesclk350: Grappig, Austin-Healey was ook gelijk mijn eerste gedachte!

Toch vraag ik me bij dit soort barnfinds altijd af hoe iemand de auto zo in de steek heeft kunnen laten..
Oooooohhhhhhh…. Die kleur… Een DB2… Een barnfind…
Wow ik vraag mij altijd af wat voor persoon zo een geweldige auto gewoon in zijn schuur laat staan en daarna blijkbaar 50 jaar niet in die schuur kijkt
OK wie doet er mee,ik leg een ton in
Wat mooi
Gave vondst is t zeker, maar hoe kun je zo’n wagen stil laten staan. Deze wil je toch showen lijkt me
@tk97:
Aston was, zeker in die tijd een merk voor oud geld, niet voor patsers in jurken..
Rood spuiten en dikke glimmers er onder..
Britse auto’s hebben last van slechte bouwkwaliteit? Sorry? Ik heb auto’s gezien die VEEL slechter uitzagen na een kortere tijd in een schuur… Vind hem nog behoorlijk goed uitzien!
@motiondrive: Inderdaad, ik ben sinds een jaartje ook bezig met de restauratie van een barnfind Healey Sprite. Ding heeft hier en daar wel wat kreukels, maar geen spatje roest te vinden.
@motoragent: leuk project! Dat is toch zo’n goedlachs machientje? ;)
@motiondrive: Klopt helemaal, al weet hij me af en toe toch goed chagrijnig te maken ;)
@motiondrive: Ze zijn dus goed in stil staan?
@norge: Zo kun je het ook zien :D Laten we het erop houden dat ze in beiden goed zijn! Engelse auto’s weten mij over het algemeen wel altijd te raken.
@motiondrive: Mij ook hoor, vond alleen je stelling wat grappig ;)
@norge: Dat is dan wederzijds :D
Ik kan zoeken in m’n schuur wat ik wil.. Kom hooguit een paar oude laarzen tegen.
Het is geen DB2 maar een DB2/4 mark I saloon.
Een DB2 heeft nog een vooruit die uit 2 delen bestaat.
De DB 2/4 series zijn goed te onderscheiden door het verschil in de neus en motorkap.
Hoe kun je zo’n auto nou vergeten ?
Een undercover politie-actie in een paarsblauwe Aston Martin. Je verzint het niet…
Iemand opgevallen dat die maserati best een vreemd stuur heeft? Je zou bijna denken dat het achterstevoren is gemonteerd.
Hoe zit het eigenlijk met de papieren van zo’n auto? Dat zal toch niet 50 jaar lang bewaard zijn gebleven of allang kwijt zijn geraakt? Mag ie dan de weg weer op?
@caferacer: Ben ik ook wel benieuwd naar. Waarschijnlijk zal het ergens op te vragen zijn. Waar de aston voor het laatst geregistreerd is geweest. Zou iemand dit kunnen ophelderen?
Aston martin die gebruikt werd voor undercover politiewerk & barnfind. Te goed om waar te zijn. Je zou bijna denken dat het de bedoeling is sentimentele amerikanen geld uit de zakken te slaan.

Waarom de restauratie voor verkoop? (tenzij je het voor de fun voor jezelf doet)
Zonde dat zoiets lang stilstaat, maar wel een hele mooi vondst idd!
Geloof niet zo in barn founds , denk je dat de eigenaren echt niet weten dat er een ferrari, aston martin enz in de garage stond/staat. Prijs alleen de prijs maar op dat soort vermeldingen.
Gewoon zo laten, alsjeblieft niet restaureren. Zo is hij veel mooier dan zo’n kapotgerestaureerde auto waarvan de geschiedenis om zeep is geholpen. Alleen wel in rijdende staat brengen, want om je nu als eigenaar altijd te laten duwen door een paar kerels is ook geen gezicht.
Onlangs gevonden in een ’s winters altijd verwarmde garage…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).