Deze Audi A4 is niet meer zo Allroad

Auteur: , 13 Reacties

Ze noemen dit omgekeerde psychologie.

Een praktische auto onpraktisch maken. Het roept alleen maar een hele grote ‘waarom’ op. De Audi A4 Allroad is van zichzelf voorzien van extra plastic om de lak te beschermen. Verder staat deze praktischere variant van de A4 iets hoger op z’n poten, zodat de auto beter raad weet met onverharde wegen. Je ziet dit soort stations vooral in Zweden, Oostenrijk en Zwitserland. Tenzij je een boswachter bent of paarden hebt is een Allroad voor Nederland niet de meest voor de hand liggende keuze.

Juist déze Audi grondig aanpakken is controversieel. Toch is de Allroad in dit verhaal slachtoffer geworden van tuners. De Avant is verlaagd en aangepakt door Boden AutoHaus. De witte Audi blijft juist ver van modder vandaan, met deze prijzige 20-inch V-FF lichtmetalen van Vorsteiner. Er kan nog een dakkoffer op de auto geplaatst worden. Beladen met bagage zal de A4 nog verder door zo’n hoeven zakken. Arme Audi.

In de VS zul je met deze A4 Allroad in elk geval goed opvallen. In de eerste plaats vanwege de tuning, maar ook omdat Amerikanen niet elke dag een stationwagen tegenkomen op de weg in het land van SUV’s, pickups en sedans.13 reacties

Een auto zo laag maken dat de wielen helemaal in de wielkasten gezakt zijn, ik snap dat niet. Het zal wel alleen voor de foto zijn en een lage auto is in principe best mooi maar die velg zo in de wielkast is een vreselijk lelijk gezicht. Zet de auto iets hoger en het complete plaatje wordt veel mooier mijns inziens.
@evdw: en het rijdt voor geen meter
Een auto ‘stancen’ is naar mijn mening al de ultieme verpaupering. Een auto een beetje verlagen kan het aanzicht zo nu en dan een stuk verbeteren maar dit gaat gewoon te ver. Laat staan dat het dan ook nog eens een Allroad is, eerst torpedeer je de looks (voor zover de Allroad appeal heeft) en dan alle functionaliteit. Zonde.
@danoontjepower: volgens mij combineren ze zo’n “slammed” look vaak met airride, om m idd voor de foto zo laag te parkeren. Maar tijdens het rijden brengen ze m een inch of twee omhoog.
Komt omdat de normale A4 avant niet te koop is in Amerika. Is in Amerika vaker zo, alleen de verhoogde versie is te koop als station (zie: V90 CC, Insignia/Regal CT)
Ik zal wel één van de weinige zijn hier, maar ik vind hem dik!
@techniekmeneer: doe met je mee, kan dit wel waarderen
@techniekmeneer: ik ook wel
@techniekmeneer: eens, dit is wel gedurft zo met de “plastic kappen” spatbordverbreding? bij de wielkassen. Je ziet het niet vaak zo.
Dit krijg je als je je vrouw de vrije hand geeft en haar de wagen laat inpakken voor een weekendje Texel.
@mashell: of als je vrouw de vrije hand geeft en na de eerste trouwdag ontzettend veel gaat eten
Waarom ze dit doen? Simpel, je hebt al gratis een wielkastverbreding op je A4.
@ rubenpriest: Geen dank.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).