Deze bespoke Ferrari F40 wordt binnenkort geveild

Auteur: , 13 Reacties

Hoewel de F40 een zeldzame rakker is, kun je de typische Ferrari vaak spotten op een event. Toch hebben de Italianen ook zeldzamere versies van het icoon gebouwd. Van die laatste categorie zal er binnenkort eentje verkocht worden op een veiling in Engeland.

Een beetje F40 gaat soms voor een astronomisch bedrag van de hand op een veiling. De verwachting is dat juist deze speciale versie niet extreem veel gaat opleveren. Naast een stand van 30.000 kilometer hebben potentiële eigenaren toch liever een compleet gestoorde F40 LM, of een ‘gewone’ F40 zonder poespas.

Aan de buitenzijde betreft het een F40 als ieder ander. Het bespoke-gedeelte zit dan ook onder andere verstopt in het interieur. Zo bestaan de stoelen van deze versie fabrieks-af uit exemplaren die onder de zonnebank hebben gelegen. Het dashboard heeft een tapijt-laagje gekregen en het stuur bestaat uit zwart leder. Vastgeketend zit je aan Ferrari-rode racegordels.

Onderhuids heeft deze speciale F40, ten opzichte van een standaard exemplaar, ook wat operaties ondergaan. Het onderstel kun je afstellen naar eigen smaak en er zitten andere katalysatoren op de auto. Ferrari heeft in totaal 58 exemplaren van dit type F40 gebouwd en dit specifieke roodhoofd is origineel geleverd in Engeland. De laatste servicebeurt werd dan ook gedaan bij de bekende Ferrari-dealer H.R. Owen in Londen.

Geïnteresseerden voor de F40 kunnen zich melden op 14 oktober aanstaande in het Imperial War Museum te Cambridge. Om klokslag 12:00 zal de veiling van de unieke Ferrari plaatsvinden. Naast de F40 worden ook een 512 TR en een 308 GTS QV van de hand gedaan.13 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Yummy!
😱 Damn Fewawi intewiow wai u so ugwy?
@Rick-dos: wil je dat nooit meer doen?
@Rick-dos: fak u gooby!
Die achterruit met louvres blijft toch geweldig om te zien. Is toch echt wel de meest iconische Ferrari ooit.
Ik vind het bijzonder smaakvol gedaan. Heerlijk ding.
Grappig dat het stuur wel aan de goede kant zit als hij in engeland is afgeleverd. Het is een hele mooie autom maar ik zou toch de ‘normale’ willen. Dat minimalistische interieur staat hem beter volgens mij.
Snoepje…
Extra lekker! Ik zou ervoor gaan.
Mwoah… Stoelen in die kleur OK, tapijt snap ik ook nog maar dat bruine paneeltje :S Nu wel opgehelderd ik waarom ik m’n Burago F40 20+ jaar terug zo heb uitgevoerd. Snapte d’r later geen hol van want nooit meer deze uitvoering gezien…
Een F40 zeldzaam, dat valt ook nog wel mee met 1311 gebouwde exemplaren.
http://www.speedhunters.com/wp-content/uploads/2012/07/SH-F40-01.jpg
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).