Deze carbon Ferrari F430 Challenge is een kunstwerk

Auteur: , 10 Reacties

Nee, dat is geen graffiti.

Ferrari F430 Challenge beschilderd door RETNA

Een Ferrari F430 Challenge cupracer is sowieso al een auto waar we vrij enthousiast van worden, maar deze auto is best bijzonder. Hij is namelijk grotendeels voorzien van een carbon bodywork, wat volgens de veilingsite waar deze auto te koop staat ruim 180 kilogram gewichtsbesparing heeft opgeleverd. Onder andere de voorspatborden, deuren, bumpers, splitter, motorkap, achterspoiler en het dashboard zijn uit koolstofvezel vervaardigd. Alleen de achterspatborden en het dak zijn nog van aluminium.

Ferrari F430 Challenge

Deze auto is bovendien beschilderd in 2015 tijdens Art Basel Miami, door Marquis Lewis a.k.a. RETNA. RETNA is een moderne kunstenaar die met zijn graffiti-achtige stijl de hele auto beschilderd heeft, wat is dat toch met 430’s en kunstenaars? De cataloguswaarde bedraagt volgens de veilingmeesters zo’n €575.000 euro, maar bieden kan vanaf €99.000 exclusief BTW (21%) en veilingkosten (13%). Wat de uiteindelijke waarde wordt van deze auto zal ons benieuwen, een (straatlegale) beschilderde Scuderia bleek een tijdje geleden ongeveer een miljoen waard.

Met dank aan @morph voor de tip!10 reacties

Omg in mijn wilde jongens dromen had ik altijd een gumball auto met REtna design, te gruwelijk
Het dak had ik dan ook meegenomen.
Een miljoen voor een Scuderia in een tijd (2011) dat je ze kon oppikken voor iets meer dan een ton. Gekkenwerk!
@viezefreddyw: dat klopt, maar op dat exemplaar van 1 miljoen is het door een kunstenaar geschilderd, als dat kunstwerk via de speciale optie-afdeling was gegaan al een miljoen gerekend voor de optie exclusief de Scuderia. In dat opzicht is het dus een koopje :))
kunst dient geen enkel doel behalve kunst te zijn.
een auto kan dus nooit kunst zijn. period.

contradictio in terminis
@esprit84: auto’s zijn opzich zelf al een kunst… maar jah een sticker op een auto plakke en dan kunst noemen, dat noem ik ook geen kunst.
@bmwm6f12: nee dat leg ik dus uit. Een auto heeft als doel vervoer en kan dus geen kunst zijn.
@esprit84: Kunst ontstaat slechts door reflectie of waarneming van al dan niet bewust gecreëerde vormen en is dus daarom altijd persoonlijk en sluit daarom geen enkel object uit.
@sezz: laat hem, hij is speciaal.
Defcon auctions kan toch niets anders zijn dan een grap? Ze hebben ook een Chrysler Crossfire Okkazzie erop staan….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).