Deze enorme Kia ga je voortaan zien langs de A2

Auteur: , 31 Reacties
Kia

Een waardige vervanger van de oranje Picanto.

Wie de route op de A2 van Utrecht naar Amsterdam aflegt komt altijd een paar herkenningspunten tegen. De dikke bakken bij die glazen showroom, dat enorme Chinese gebouw dat helemaal geen Chinees blijkt te zijn, het restaurant met de gouden bogen ter hoogte van Breukelen én die enorme gekke oranje Kia Picanto.

Aan alles komt echter een eind en ook de oranje Picanto moest exit na een aantal jaren fungeert te hebben als blikvanger. Het ding was niet te missen. De Picanto, gemaakt van plexiglas, was 3,5 meter breed, 8 meter lang en 4 meter hoog. Het oranje exemplaar heeft een waardige vervanger gekregen. Sinds vandaag staat er een enorm exemplaar van de gefacelifte variant langs de A2. De rode mega-Picanto is 3,5 meter breed, 8,5 meter lang en 3,8 meter hoog.

De nieuwe Picanto is sinds april leverbaar. Alle prijzen van de opgefriste stadsrakker check je HIER. De vernieuwingen ten opzichte van het vorige model DAAR. De vorige Picanto die langs de A2 prijkte was oorspronkelijk groen, maar werd in 2014 oranje geverfd vanwege het WK-voetbal.

Kia Picanto
Kia Picanto31 reacties

But… will it drift..
Het blijven gebakjes die in Korea gebouwd worden.
Zitten prima in elkaar, daar niet van. Maar goed voor de Europese werkgelegenheid zijn ze niet.
@fiestacruizer: wat een geneuzel… jezus
@fiestacruizer: Dus je koopt ook enkel in Europa geproduceerde elektronica, kleding, meubels en eten?
Ik blijf het vreemd vinden dat sommige mensen er bij auto’s zo gebrand op zijn dat je de werkgelegenheid moet helpen, maar voor elk ander product niet boeit.

Zie hier het gevolg van de vakbonden en eindeloze stakingen.
@metalmike: Bij voorkeur wel.

Meestal zijn Europese producten iets duurder, maar ook wat duurzamer dan meuk uit China of Korea. Voor een aantal producten geloof ik ook wel in de kwaliteit van Japanse en Amerikaanse fabrikanten.

Kia zelf produceert de grotere auto’s gelukkig wel in Europa.
@fiestacruizer: Waar haal je die wijsheid vandaan? In Slowakije werken een kleine 4000 medewerkers en in totaal danken 20.000 Slowaken hun werk aan die fabriek. En dat Kia alleen ‘gebakjes’ bouwt? Dacht het niet.
@ruud1954: amen van die laatste zin. Ik zag vanmiddag een nieuwe Rio en die trok mijn aandacht, heel goed gelukte auto is dat.
@720s: Zeker weten. Eigenlijk alle modellen van hen zijn heel goed gelukt qua vormgeving. En telkens gaat het nieuwe model er op vooruit qua vormgeving en uitrusting. Dat geldt voor de Picanto, de Sportage en ook voor de Rio. Hoewel bij de Sorento zijn ze voor sommigen de verkeerde weg ingeslagen. Van werkpaard-model in 2006 naar luxepaard-model vanaf 2015. Maar ik ben er blij mee. En dan rij ik maar in een weinig voorkomend (sterk ondergewaardeerd) model.
En niemand kan ook een Optima toch als gebakje beschouwen. Prachtige lijnen heeft die auto. Nee hoor, gebakjes zijn het allang niet meer. Ik denk dat degene die zoiets zegt niets eens weet dat Kia ook andere modellen heeft (tot hij er zelf een gaat kopen en dan beseft dat het een Kia is). Tot slot: ik denk dat als de Stinger op de markt gebracht gaat worden dat dat het merk nòg een boost naar boven zal geven en maar weinigen nog om het merk heen kunnen. Want dan zijn ze op alle fronten vertegenwoordigd.
@ruud1954: De Stinger is wat mij betreft één van de beste auto’s dit jaar. De stijgende styling is inderdaad bij alle modellen aanwezig, behalve wmb de Sportage, die neus kan ik niet aan wennen. De rest zijn hele strakke wagens, goeie prijs kwaliteit verhouding en wat mij betreft mooier, in ieder geval origineler, dan menig Duits product.
@720s: Mijn vorige auto was een Sportage (model 2010 en later). De neus vond ik mooi; de achterkant minder. Van het huidige model vind ik met name de achterkant veel beter geslaagd; tja en de voorkant is anders, maar ook zeker niet slecht. En inderdaad beter, zeker qua prijs/kwaliteitsverhouding, dan Duitse vergelijkbare modellen. Ik rij nu de Sorento. Als ik een BMW X5 zou kopen met dezelfde opties en motorisering zou ik 30.000 Euro meer kwijt zijn, en geen 7 jaar garantie hebben. Alleen, ja ik heb geen wit/blauw embleem ………….. Ha ha. Maar daar heb ik geen 30.000 Euro voor over. En dan hebben we het maar niet over dat merk met de 4 ringen ………….
@720s: Die rio of ceed komt ook van een Europese fabrieksband afrollen.
@fiestacruizer: hoe-ist Trump !
Al is het niet de lelijkste auto in dat segment te koop, zie ik liever iets pikants dan een picanto.
Die nieuwe picanto is volgens mij precies hetzelfde als de oude, alleen de nieuw is met 30 km/u tegen een muurtje gereden.
Het was toch geen facelift?
Daar kan ik twee dingen op antwoorden:

“Hmm, is weer eens wat anders dan een Coca Cola Kerst Truck”

“Ze moeten toch iéts doen om die in slaap sukkelende A2-racers wakker te houden”
Dat Chinese gebouw was vroeger trouwens wel een chinees restaurant. Absurd groot voor wat het was en een locatie die destijds nou ook niet bepaald goed bereikbaar was (voor de verbreding van de A2 kon je er alleen met de auto komen) hebben ertoe doen lijden dat die toko (pun intended) failliet is gegaan.
@mopar: was ze ook de das om deden, de kooks die ze uit China lieten over komen. Gedoe met vergunningen enzo
Hopelijk houden de koplampen het beter.
Ik weet nog niet zo net of dit wel goede reclame is…

Op de één of andere manier is er iets met dat ding dat me aan Jetcars doet denken…
Vossen exclusives is wel het fijnste herkenningspunt ;) Staan daar altijd interessante auto’s opgesteld
@bennyblisto: vossenstein toch? Vossen is een velgenmerk
Was leuker geweest om een Niro of Sorento te zien na 30 jaar die Picanto.
Dikke Nooteboom trailer!😜😎
@racingralph: Tja, en waarom geen Sportage? Want dat is echt een verkoophit. Maar ze zullen het marketingtechnisch wel weten.
@ruud1954: bedoeling van mijn reactie was een reactie op fmgarcia te geven …..
@ruud1954: Ja je hebt gelijk. Beetje Nintendo marketing dit.
Doet me wel denken aan de VAG-stal, wielen zijn al gejat
Waarom is me dit nog nooit opgevallen? Ik herken alles behalve die picanto… Shame on me..
@toeter11: Ik rij er eigenlijk nooit. Maar hoewel hij op de foto gigantisch lijkt valt het denk ik enorm mee. Kijk maar eens naar die mannen die er naast staan. Hij lijkt misschien wel 3 meter hoog maar als hij misschien 50-75cm hoger is dan het origineel dan is het veel. Dus zoooooo opvallend is het nu ook weer niet. Als hij een paar meter hoog was geweest? Ja, dan wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).