Deze gedetailleerde LEGO-motor gaat mogelijk in productie

Auteur: , 18 Reacties

Moet LEGO de tweewieler gaan maken of niet?

Dat is de hamvraag. De blokjesproducent heeft deze vraag uitstaan aan de fans via de Ideas website. Over 599 dagen maakt LEGO een beslissing. Op moment van schrijven zijn er 1626 mensen die hebben gezegd ‘Jaaa!1! mak0n dat ding.’

Regelmatig heb je hier LEGO-vierwielers voorbij zien komen, maar dit betekent niet dat we geen aandacht geven aan andere voertuigen. Dit project is namelijk een BMW R60/2 uit 1967 en boy, wat is ‘ie gedetailleerd! De creatie is gemaakt door een LEGO-fan voor zijn vader, die zijn zoon regelmatig op de R60/2 meenam. De LEGO-fanaat werkt tevens aan een zijspan.

De looks, het achterzitje, de uitlaat en natuurlijk het motorblok. Alles is tot in de puntjes afgewerkt. Krijgen de LEGO-fans het project van de grond, dan zal de BMW R60/2 in de toekomst beschikbaar worden als bouwset, net als deze Catherham Super Seven.18 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Gewoon een brokkie plastic uit een surprise ei ..

Zit werkelijk nix geen traditioneel Lego op aan in onder ..
@lincoln: Wat is dan traditioneel lego,uit steen gehouwen blokken die in elkaar passen? Kom op dit is toch leuk speelgoed.
@vvti:
Juist.
Tamiya
Heller
Airfix
Revell
Italeri
Aurora
Gunze
Om er een paar te noemen, kunnen dit veel beter.
Lego blokjes zijn bedoeld om zelf je creatieviteit te ontwikkelen en je eigen creaties te maken,
Mijn broer bouwde de meest fantastische auto’s – fantasie modellen wel te verstaan.
@lincoln: ik vind dit soort gevormde stukjes ook niet echt meer Lego. Juist de magie van Lego is het maken van prachtige dingen uit simpele blokjes die volledig uitwisselbaar zijn. Nu heb je onderdeeltjes die eigenlijk alleen op deze BMW zullen passen, die sowieso iedereen strikt volgens de instructies zal bouwen.
@subaru555: Dit is meer een fan pronkstuk en zal dus vooral door de wat oudere fans gekocht worden, niet per se ter aanvulling van een bouwvoorraad van een kind. Daar maakt Lego echt meerdere modellen voor, zoals een Mini, een Kever, en een oud Volkswagen busje. Hiermee vult Lego dus een nichemarkt, en überhaupt de reden dat ze die modellen verkopen geeft volgens mij aan dat het winstgevend is. Bovendien.. ik zie als Technic AFOL echt onderdelen die hiervan te gebruiken zijn voor andere modellen. Als je een motorkap van bijvoorbeeld een auto moet bouwen, heb je nu eenmaal veel verschillende hoekjes nodig. Die zitten ook in deze motor. 80% van de onderdelen is direct in iets anders te gebruiken.

Voor de mensen die vroeger alleen nog maar met blokjes speelden: die tijd is over. Lang leve de vooruitgang. Saai? Type maar eens GBC in op YouTube en check zelf of je Lego saai vindt.
@dare2think: natuurlijk is dat winstgevend: 60-80-100 pleuro’s voor een paar plastic steentjes..
@dare2think: sterker nog…ik kan bijna alle stukjes welk ik zie wel thuis brengen. Alleen de uitlaat, “remschijven” en stuurstang kan ik niet direct plaatsen. Verder zie ik alleen maar standaard onderdelen, zoals het vliegtuig wieltje als tankdop…hoe denk je het! :-)
@lincoln: begrijpelijk en mee eens
@lincoln:
ga uitgerekend jij nou lopen zeuren dat het niet “origineel” is? lego verkoopt als een tiet sinds ze zijn begonnen om meer dan alleen 4×2 of 4×1 steentjes in 3 kleuren te gaan maken. Kennelijk willen de mensen een bouwpakketje dat je in elkaar kunt klikken, laat ze dan toch…
@super:

Vind 3 verschillende kleuren al te moeilijk ..
Slechte jeugd gehad?
@twinturbogtt: meer van de Playmobil, waarschijnlijk…
@RRRobert: slechte jeugd dus
Doen!
Dit ding valt toch alleen maar omver, absoluut geen handig speelgoed. Als het is om naar te kijken dan hoeft het geen Lego te zijn. En geen enkel stukje kan je nog voor iets anders gebruiken.
Wat mij betreft, kraken!
Erg gaaf! De blokjes die hierop zitten zijn helemaal niet speciaal voor deze motor gemaakt. Heb het meeste al jaren op zolder liggen. Ben alleen nog nooit die wielen en uitlaat tegen gekomen volgens mij. Blijft leuk dat lego
Alsjeblieft mensen, de motor is gemaakt van 100% normale legoblokjes. Ze zien er misschien niet allemaal zo simpel uit als 30 jaar geleden in jullie jeugd, echter ze zijn nog net zo goed uitwisselbaar als jullie ‘goede oude’ Lego steentjes
Ik verbaas mij ook vaak over de diversiteit van de steentjes/onderdelen van Lego maar ik begrijp wel dat Lego met haar tijd meegaat en dus ook wel eens onderdelen produceert welke alleen voor een bepaald model bedoelt zijn maar voor mij blijft het dan nog altijd origineel Lego.

Ik vind het altijd vreselijk knap dat iemand de creativiteit heeft om van Lego een bestaand model na te maken en het nog (redelijk) voor elkaar te krijgen ook. Dit model ziet er ook gewoon goed gelukt uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).